Şimdi Ara

Mercedes E Coupe rakip ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
8.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: spinalsurgeon

rr drophead coupe ? biraz zorlama ama motor bmw diye biliyorum

O arabanın Türkiye fiyatına 10 tane E coupe alabilirsin. rakip olacak en son modeldir o
  • C serisi alt yapısı kullanan bir model ama E serisi görünümü kullanılmış doğan görünümlü şahin hesabı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

A5 coupe a4 tabanli.
    E coupe C tabanli.
    3 coupe 3 tabanli.

Görünüşe göre hepsi d segment tabanli araçlar.

Ha üst kasaları daha büyüktür kucuktur yada gösterişlidir ama genel olarak birbirine direk olarak rakipler.

clk c klas tabanllıdı ama

e class coupe e klas tabanlı.

rakibi bmw 6'dır.

Benim bildiğim C şasi tabanlı.http://www.worldcarfans.com/109052019460/2010-mercedes-e-class-coupe-is-based-on-w204-c-class-platform

Ayrıca rakibi BMW'de 5 serisinin coupesi gibi birşeyi olması gerekiyor. 6 serisi değil. 5 serisinde coupe olmadığına göre muadili yok BMW tarafında. Belki coupe 3 serisi diyebiliriz ama pek alakası yok gibi duruyor yapı itibari ile. (İç kalite, dış dizayn açısından E coupe gerçekten E klass tabanlı duruyor gibi.)

hocam o zaman c class coupe ne oluyor, aynı platform-motor-şanzıman marka...

E ve C temelde aynı platformu kullanıyorlar, buna modüler platform deniyor, belki o sebeple bu tür haberler çıkmıştır.

Belki de ben yanılıyorum,

Şöyle düşün.

BMW 320 ti vardı. Vede aynı zamanda 320ci vardı.

İkiside aynı şase üzerinde. Ama birisinin yürüyeni daha güçlendirilmiştir diğeri standart haliyle duruyordur.

Zaten e coupe tanıtılırken yeni clk olarak tanıtılmıştı.

Ama araç gösterişli vede büyük duruyor orası ayrı :)

• Ortalık karışmış açıklık getirmek gerekirse eğer;

Yeni Mercedes C Coupe; CLC'nin yerine geldi. BMW'de compact'tı bu. Mercedes te de C Sportcoupe olarak başladı, CLC'ye döndü. Baktılar hiç biri tutunamadı adam akıllı 3 kapılı en mantıklı araç olabilecek c coupe çıktı sonunda.

BMW' de E coupe'nin karşılığı 3 coupe. Audi'de A5.

Audi A5 ne yazık ki A4'ün bir üst sınıfı değil! İki aracı da çok çok iyi tanıyorum değil.

Yüksek model algısı tıpkı a4 > a5 . mercedes c > e gibi düşünün yani.

Sonuç olarak 6 serisi'nin şu an için karşılığı CL gibi dursada ben ne CL'yi 6'ya nede 6'yı CL'ye yakınlaştıramıyorum ama birbirlerinin karşısında duruyorlar sektör itibari ile.

BMW'de gözünü sonradan açıp bu üst model algısını 4 coupe olarak yaratmaya çalışacak şimdi, Audiden sonra Mercedes şimdi de BMW. Bakalım ne kadar olacak göreceğiz. (bknz.yersen)

• quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Var hocam. Hem de 10 numara bir rakip.

Premium'un rakibi başka premiumdur.

BENTLEY CONTINENTAL GT

Mercedes E Coupe rakip ?

Bu da fazla premium oldu. :)

bu first class olur bence

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

quote:

A5 coupe a4 tabanli.
    E coupe C tabanli.
    3 coupe 3 tabanli.

Görünüşe göre hepsi d segment tabanli araçlar.

Ha üst kasaları daha büyüktür kucuktur yada gösterişlidir ama genel olarak birbirine direk olarak rakipler.

clk c klas tabanllıdı ama

e class coupe e klas tabanlı.

rakibi bmw 6'dır.

Benim bildiğim C şasi tabanlı.http://www.worldcarfans.com/109052019460/2010-mercedes-e-class-coupe-is-based-on-w204-c-class-platform

Ayrıca rakibi BMW'de 5 serisinin coupesi gibi birşeyi olması gerekiyor. 6 serisi değil. 5 serisinde coupe olmadığına göre muadili yok BMW tarafında. Belki coupe 3 serisi diyebiliriz ama pek alakası yok gibi duruyor yapı itibari ile. (İç kalite, dış dizayn açısından E coupe gerçekten E klass tabanlı duruyor gibi.)

hocam o zaman c class coupe ne oluyor, aynı platform-motor-şanzıman marka...

E ve C temelde aynı platformu kullanıyorlar, buna modüler platform deniyor, belki o sebeple bu tür haberler çıkmıştır.

Belki de ben yanılıyorum,

Şöyle düşün.

BMW 320 ti vardı. Vede aynı zamanda 320ci vardı.

İkiside aynı şase üzerinde. Ama birisinin yürüyeni daha güçlendirilmiştir diğeri standart haliyle duruyordur.

Zaten e coupe tanıtılırken yeni clk olarak tanıtılmıştı.

Ama araç gösterişli vede büyük duruyor orası ayrı :)

3 compact ve clc "coupe" değiller, onlar tek kapı hb,

http://www.autocar.co.uk/CarReviews/RoadTestsHistory/Mercedes-Benz-E-Class-E250-CGI-BlueEFF.-SE/248969/

mesela koskoca autocar testin bir çok bölümünde e serisi altyapısının kazandırdığı avantajlardan sözetmiş.

• Amma sorun olmuş bu araç. Her kafadan bir ses.
    C klasse tabanli oldugunu adamlar kendileri açıklamıştı.
    E klasse ile ortak bir çok parça kullanması cok normaldir.
    Yukarıda desiya demiş; güçlendirilmis yada biraz farklilastirilmis bir sase olabilir.

Keza A5te de durum aynı. Yürüyen bire bir aynı.
    İki aracıda sürecek olursanız bunu anlarsınız.
  • E sınıfı Coupe, bildiğiniz BMW 3 Coupe rakibidir.
    Sedan arabadan bozma coupe falan değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

Ortalık karışmış açıklık getirmek gerekirse eğer;

Yeni Mercedes C Coupe; CLC'nin yerine geldi. BMW'de compact'tı bu. Mercedes te de C Sportcoupe olarak başladı, CLC'ye döndü. Baktılar hiç biri tutunamadı adam akıllı 3 kapılı en mantıklı araç olabilecek c coupe çıktı sonunda.

Audi A5 ne yazık ki A4'ün bir üst sınıfı değil! İki aracı da çok çok iyi tanıyorum değil.

Sonuç olarak 6 serisi'nin şu an için karşılığı CL gibi dursada ben ne CL'yi 6'ya nede 6'yı CL'ye yakınlaştıramıyorum ama birbirlerinin karşısında duruyorlar sektör itibari ile.

BMW'de gözünü sonradan açıp bu üst model algısını 4 coupe olarak yaratmaya çalışacak şimdi, Audiden sonra Mercedes şimdi de BMW. Bakalım ne kadar olacak göreceğiz. (bknz.yersen)

Ama şöyle bir durumda var,

Bmw 6 serisiyle 5 seriside ortak platforma sahip diye biliyorum ben. Birde E-Coupe tamamen W204 üzerine kurulu bir araba değil, W212'den de pek çok parça bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

Ortalık karışmış açıklık getirmek gerekirse eğer;

Ama şöyle bir durumda var,

Bmw 6 serisiyle 5 seriside ortak platforma sahip diye biliyorum ben. Birde E-Coupe tamamen W204 üzerine kurulu bir araba değil, W212'den de pek çok parça bulunuyor.

6-5-cl sorunsalını bende çözemedim zaten ortadayım..

• Aslında Cl serisinin direk rakibi Bmw'de 8 serisiydi...

Ama şöyle bir durumda var, 6 ile 8 serisi benim bildiğim hiç bir dönem aynı anda üretilmedi. Yani 6 serisi 80'li yıllarda varken, 8 serisi 90'lı yıllarda çıkmış bir araba. Yani belki Bmw, 2000'den sonra 6 serisini tekrar çıkarırken CL'ye rakip olarak düşünmüşte olabilir, 8 serisinin yerini doldurmak için.

Ha fiyat olarak baktığımızda yukarıdaki tezimde aslında biraz çürümüş oluyor.

Çünkü 1997'de Bmw 8.50i'nin Abd'deki fiyatı ( Msrp )'si $94.000'miş. 2008'e göre $126.000 ediyor.

Ama 2008 Model Bmw 6.50'i ye bakınca $77-80.000 görüyoruz, hemde 2008 yılında. Yani 8 serisi 6'ya göre epey pahalıymış çıktığı dönemde.

CL 500'de bu gün Abd'de aşağı yukarı $120.000'e felan satılıyor diye biliyorum.

http://www.cars.com/go/compare/modelCompare.jsp?myids=1884,9720

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 20 Kasım 2011; 20:43:52 >

• Bir iki yorum da ben yapayım.

Mercedes CL esasen S Class'ın bir anlamda Coupe versiyonu.

CL serisinin gerçek anlamda ne BMW'de ne de Audi'de rakibi yok.
    Bentley Continental GT ile rakip olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

CL serisi 80'lerin Meşhur 560 SEC serisinin devamıdır. O zaman da rakipsiz bir araçtı bence.

• İlla BMW veya Audi deki bir modele karşı mı gelmesi gerekiyor. Belki de Mercedes sırf gıcıklığına ortaya karışık yaptı E coupe yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playumb -- 20 Kasım 2011; 21:11:16 >
  • E Coupe harbiden çok güzel bir araç.
  • Ne Bentleyi Mercedesin rakibi Boeing 747dir.
  • quote:

Bir iki yorum da ben yapayım.

Mercedes CL esasen S Class'ın bir anlamda Coupe versiyonu.

CL serisinin gerçek anlamda ne BMW'de ne de Audi'de rakibi yok.
    Bentley Continental GT ile rakip olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

CL serisi 80'lerin Meşhur 560 SEC serisinin devamıdır. O zaman da rakipsiz bir araçtı bence.

Evet 80'lerde Sec serisi rakipsiz gerçekten.

60 ve 70'li yıllardada o sınıfta en iyi arabalardan biride Cadillac Coupe Deville idi. Lincoln Mark'da oldukça iyidir tabi.

Audi'nin bildiğim kadarıyla 90'ların sonunda A8 üzerine konumlanmış tek kapılı konsepti var, ancak üretime geçmedi.

Bmw'de de 8 serisi vardı, 7 serisiyle ortak ve motorları aynı olan, ancak oda 97'den sonra üretimi kesildi.

Bu gün aslında CL 65 Amg'nin fiyat ve özel olması bakımından aslında en dişli rakibi Bentley Continental GT.

quote:

E Coupe harbiden çok güzel bir araç.

Evet bende beğeniyorum. Yanlız araç fotoğraflarda durduğu gibi durmuyor nedense, gerçekte çok daha güzel. İç mekan için olumsuz eleştiriler vardı, plastik vs. diye fakat ben incelediğim zaman gayet iyi buldum.

Aracı sürmedim, ancak yolcu koltuğunda oturdum fakat konforu iyiydi, 3 serisine çok benzer bir sertliği var süspansiyonun. Benzinli motoru iyi, fakat dizeli 2.1 litre olduğu için %130 ötv veriyor artık ve fiyatı 110.000 Euro'yu buluyor Amg pack ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 20 Kasım 2011; 21:53:01 >

• Hiç bir zaman BMW , Mercedes'İn iç konforunu donanımına ulaşamadı şimdiye kadar .
  • Millet 3'ü 5'i sallamış, henüz yeni E coupe siparişi vermiş biraz olarak sizi aydınlatayım biraz. E-Class ile C-Class'ın şasesi şanzımanı vs. teknik hiçbir haltı aynı değildir. İç mekanda kapıların içinde veya gözle gördüğünüz plastik yerlerin hepsi aynı, zaten bütün sınıflarda bu aynı. E ile C'nin dış görünüş olarak tek ortak yönü ön görünümün benzer olması. Lakin ebat açısındanda farklı. Herşeyi bilen arkadaşlar şu bilgiyide biliyorlarmı acaba, E350 Coupe,CLS350 Coupe,SL300 Roadster,SLK350,G350,S350 ve daha niceleri. Bunların hepsi aynı motoru aynı şanzımanı aynı motor gücünü aynı multimedia comand ekranını aynı yayları aynı ekstraları vs kullanıyor.. C Class ile E Class'ı aynı gösteren arkadaşlar,araştırmanız eksik ,ezbere konuşuyosunuz. Mercedes öyle bir markadır ki, Bütün mekanik donanımını üst sınıflarda değiştirmeden kullanabilir. Tabi bunları sizde öğrenebilirsiniz ama nasıl? Ezbere konuşmak yerine açıp okuyarak.

E coupe'nin karşılığı yok bence ama Türkiye şartlarında A5 coupe diyebilirz,3 coupe bi kenara çekilsin C coupe ile takılsın. Bir arkadaş yazmıştı 5 serisinin coupesi , a6'nın coupesi çıkarsa tam karşılığı olur diye. Katılıyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.