Şimdi Ara

Mercedes SLS Renault Fluence kazası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
5
Favori
32.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sağdan gelen önceliklidir, fluence kusurlu, sigorta kapsamı da aracın tamirine yetmez
  • Kazada Fluence sürücüsü kusurlu. SLS caddede gidiyor Fluence sokaktan çıkıyor. Ayrıca ikiside sokak yada ikiside cadde bile olsa bu durumda da sağdan gelen öncelikli geçiş hakkına sahiptir ki Fluence yine kusurlu.
    SLS sürücüsü en fazla kavşaklara girerken hızı azaltmadığı için tali kusur alır ki o da en fazla %25'dir. Yani kısa ve net Fluence en az %75 kusurlu.
    Trafik sigortasının 2016 yılı teminatı maddi hasarda araç başına 31000 TL dir. Fluence'ın kaskosu olsa bile eğer yüksek seviyeli ihitiyari mali mesuliyet primi ödemediyse kaskonun standart limitinde bıraktıysa o rakamda en fazla 50.000 TL'dir. Yani Fluence'ın sigortası en fazla 81.000 TL ödeme yapar. Yok sadece trafik sigortası varsa ödeyeceği rakam 31.000 TL.

Mercedes SLS'de en az 300.000 TL hasar var araba sol taraftan gövdenin yanına yayılan ağır darbe yedi artı olarak sağ taraf arka aks savrulma neticesinde kaldırıma vurarak darmadağın oldu. Servis arka takımı diferansiyel dahil yeni takar. Kısaca Fluence sürücüsüne ve araç sahibi farklı ise Fluence araç sahibine geçmiş olsun bittikleri andır.

• Fluence soldan geliyor yol başında kontrol etmiyor direk dalıyor bizim mercedesli kardeşte çok hızlı gidiyor. Ben çözemedim kim ne alır ne kopartır?

edit : videoyu yeniden izledim mercedes haklı fluence yol ağızından çıkarken yolu kontrol etmeliydi etmeden direk çıkınca kaza meydana gelmiş. Fluence'a geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrNoyan -- 8 Mayıs 2016; 0:49:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Kazada Fluence sürücüsü kusurlu. SLS caddede gidiyor Fluence sokaktan çıkıyor. Ayrıca ikiside sokak yada ikiside cadde bile olsa bu durumda da sağdan gelen öncelikli geçiş hakkına sahiptir ki Fluence yine kusurlu.
    SLS sürücüsü en fazla kavşaklara girerken hızı azaltmadığı için tali kusur alır ki o da en fazla %25'dir. Yani kısa ve net Fluence en az %75 kusurlu.
    Trafik sigortasının 2016 yılı teminatı maddi hasarda araç başına 31000 TL dir. Fluence'ın kaskosu olsa bile eğer yüksek seviyeli ihitiyari mali mesuliyet primi ödemediyse kaskonun standart limitinde bıraktıysa o rakamda en fazla 50.000 TL'dir. Yani Fluence'ın sigortası en fazla 81.000 TL ödeme yapar. Yok sadece trafik sigortası varsa ödeyeceği rakam 31.000 TL.

Mercedes SLS'de en az 300.000 TL hasar var araba sol taraftan gövdenin yanına yayılan ağır darbe yedi artı olarak sağ taraf arka aks savrulma neticesinde kaldırıma vurarak darmadağın oldu. Servis arka takımı diferansiyel dahil yeni takar. Kısaca Fluence sürücüsüne ve araç sahibi farklı ise Fluence araç sahibine geçmiş olsun bittikleri andır.

Kaldı ki araç yetkili servise çekilecek. Ortalama bir yetkili servis bile ne kadar büyük masraf çıkartıyor, Mercedes servisi düşünemiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracı kullananın yaşı küçük görünüyor, arabayı bir gezinti yapmak için babasından kaçıran biriyse vay hallerine.

SLS hızlı bile olsa kazanın oluşumuna etkisi yok. Geçiş üstünlüğü SLS'deyken Fluence kontrolsüz olarak kavşağa dalsa ve SLS ona vursa hızlı olmasının kazada etkisi olabilir, hani limitlerde olsa durabilirdi denir ancak bu kazada, kontrolsüz kavşağın içinde Fluence yandan SLS'e vuruyor. Geçiş üstünlüğü Mercedes sürücüsünde.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Mercedes servisi bir yana araba SLS. Malum sitede 2012 modeli için en düşük istenen rakam 1.000.000 TL'ye denk geliyor. 2012 modeline 1.500.000 TL'den fazlası istenen de var.
  • Peki -varsayalım- SLS kusurlu, SLS'in kaskosu varsa kasko ödeme yapar mı?

Öğrenmek istediğim eğer SLS sahibinin kaskosu varsa ve insiyatif uygulayıp kusuru kendine alıp kaskosundan ödeme alabilir mi?
  • bu iş gg olur, umarım merso sahibi bu işi ciddiye bindirmeden insaflı davranır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuray K kullanıcısına yanıt
    Yapmaya düşündüğün davranış suç.

Kasko alkol, uyuşturucu ve ehliyetsiz sürücü olmadığı sürece araç sahibine ödemeyi yapar. Büyük hasarlarda eksperler ve sigorta şirketleri olay yerine inceleme yapmaya gidiyorlar, artı kazanın nasıl olduğu konusunda ayrıntılı beyan yazdırırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Yapmaya düşündüğün davranış suç.

Kasko alkol, uyuşturucu ve ehliyetsiz sürücü olmadığı sürece araç sahibine ödemeyi yapar. Büyük hasarlarda eksperler ve sigorta şirketleri olay yerine inceleme yapmaya gidiyorlar, artı kazanın nasıl olduğu konusunda ayrıntılı beyan yazdırırlar.

Suç olması konusunda haklısınız fakat eğer yukarıda yazılanlar gibi kasko+sigorta Fluence adına belli bir ödeme yapacaksa aradaki farkı da Fluence'in ödeme potansiyeli düşük olduğundan böyle bir değerlendirme yaptım.

Bu arada aklıma şu durum geldi:
    Genelde galeri sahipleri galeride satmak için aldığı araçlara kimi zaman kendi plakalarını takıp gezebiliyorlar, eğer böyle bir durum varsa kasko yaptırmamış olma ihtimalı var.
    Sadece tahmin tabi kendi aracıysa bilemem

• Kuray K kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi bir durumda inan galeri yerine sigortayla muhattap olmak için kırk takla atar insan. Sigortasız olacak, araba galerinin olacak. Bu tarz arabaların satıldığı galerilerin genellikle durumu malum. Emin ol sigortaadan daha fazla rahatsız ederler.
  • 10da 7 fluence kusurlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakancan44

Emre Sürücü Kursuyoutube
    Geçiş Hakkı Kuralları - 1
    https://www.youtube.com/watch?v=f8lkXKGVFCM

geçiş hakkını kaç kişi biliyor ya da uyguluyor. trafikte bir çok öküz bunlardan bi haber

İşte bi haber oldukları için sen bu videoyu izleyip burda geçiş hakkı bende dersin ama bilmeyende kendinde sanar sonra tak.
    Kendinde hiçbir hak görmeyeceksin bu trafikte.

• Görüntüde herhangi bir ana yol - tali yol işaretlemesi göremedim bu yüzden Geçiş hakkı kurallarına göre Fluence'nin durması lazımdı. Bugün buna benzer birşey benim başıma geliyordu yol ver tabelası bulunan bi sokaktan 50-60km hızla gidiyorken önüme atlayan bir taksiciyle baya bi tartıştım ama burası Türkiye, yol benim ne de olsa diyerek hiç bişeye güvenmeyin
  • final oto bunu beğendi
    pert kaydı yoktur 300 bin hasar kaydı mevcuttur
  • SLS Fluence'e muhtemelen değer kayıp davası açacak.değer kaybı davaları genelde tek celsede sonuçlanan ve kusurlu tarafın kaskosununda ödemediği davalar oluyor.

peder beyde c180 var.gecen hafta küçük çaplı bir kazaya karıştı.ön sol tampon ve ön sol çamurlukta çok az bir hasar var.ben max.boyası dahil 1000 lira masraf var dedim.servis 9000 bin lira çıkardı.yuh dedim.gerçi hata % 100 karşı tarafta biz yaptırdık geçtik ama böyle küçük bir kazada c serisine bu kadar hasar çıkaran servis s serisine ne çıkarır bilemedim.elemana her türlü güzel bir rakam girecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi operadakises -- 8 Mayıs 2016; 6:22:21 >
  • Eleman tüm geleceğini sls'in tamirine gömecek.
    Bunun bir de değer kaybı davası olur mu olur.

• Yollarin her ikiside birbirine esitse yani birisi cadde birisi sokak degilse her ikiside sokak yada caddeyse sagdan gelene yol verilir. Renocu sagdan gelen mercedese yol vermek zorundadir.

• İnsanda bu kadar şanssızlık olur,sen git sls e vur.Geçenlerde peşpeşe tesla model s ve bmw i8 gördüm araya mesafe koydum ne olur ne olmaz diye,bişey olacak sonra uğraş dur

• Fluence sahibi sokaklara duser acikca diyim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.