Şimdi Ara

Mercedes w211 (facelift) e350 veya e320cdi mi? Bmw e60 (facelift) 530i veya 530d mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tercihim e60 olurdu.Çıktığı yıllarda benzersiz bir tasarımı vardı.Hala da öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urbanrevolt

Tercihim e60 olurdu.Çıktığı yıllarda benzersiz bir tasarımı vardı.Hala da öyle

Benzersiz mi bana göre de 5 serisi tarihinin en zayıf tasarımlarından biri.Ne E39 gibi Ne F10 gibi bi güzelliği var.
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Görüşünüze saygı duyarım hocam.Hamann bodykitli e60 M5'i tercih ederim E39 malzeme kalitesi olarak daha iyi diye biliyorum.
  • Peki motor olarak hangisi daha iyi ? Benim aklımda şuan e320cdi almak var cogunluk mercedes önerdıgı ıcın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 aydır 2007 W211 E200 K sahibiyim, E320'yi düşünemiyorum bile. Tabii ki W211
  • Mercedes'in en sevdiğim aracı w211'in makyajlı kasası.
    Ve tabikide 350cdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: redstorm

9 aydır 2007 W211 E200 K sahibiyim, E320'yi düşünemiyorum bile. Tabii ki W211

Teşekkür ederım, 200k nasıl tatmin edıyor mu ? Şehır ıcı ne kadar yakıyor performanslı performanssız kullanım yakıt tuketımlerını soylermısınız hocam?

Aracınız hayırlı olsun.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Beni tatmin ediyor, gönül isterdi ki daha büyük hacimli motorları (E320, 350, 500 gibi) kullanalım ama buradaki şartlar pek elverişli değil maalesef!
    Şehir içi 10-12 litre arasında gidip geliyor. Biraz agresif kullanımda 13-14 olabiliyor. Hele İstanbul'a gittiğimde 12'nin pek altına düşmüyor. Ş.arası 8-8,5 litre civarı (120 Km. sabit, 5 kişi, tam yüklü ve klima açık)
    biraz gaza dokunursanız 10 litreyi görürsünüz.
  • redstorm kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, bende benzinli istiyorum azerbaycanda benzinli çok fazla var, dizel çok az var. Benzinli bulmak çok daha kolay ama yılın 8 ayı istanbul trafıgınde kullanacagım ıcın dizel motor almak en mantıklısı olır sanırım.

320cdi de benzinli kadar keyif verir diye dusunuyorum hem daha az yakar.

• alabildiğin en üst modeli al, E500 olur E55 veya E63 AMG. araba zaten ucuz orada mtv gibi bir dert de yok, burada tek sıkıntın benzin masrafı olacak.
    ama yüksek motorlu benzinli aracın keyfi bambaşka kesinlikle dizel alma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

alabildiğin en üst modeli al, E500 olur E55 veya E63 AMG. araba zaten ucuz orada mtv gibi bir dert de yok, burada tek sıkıntın benzin masrafı olacak.

Katılıyorum.
    Türkiye'den 100-120.000'e alacağınız aracı oradan 40-45.000'e mal edeceksiniz, hadi 50.000 diyelim. Aradaki fark bir E55 veya E63 için bir hayli yeterli olur diye düşünüyorum. En azından E500 bile olur.
  • quote:

alabildiğin en üst modeli al, E500 olur E55 veya E63 AMG. araba zaten ucuz orada mtv gibi bir dert de yok, burada tek sıkıntın benzin masrafı olacak.

Hocam amg ler bıraz pahalı bütçe yetmiyor hemde benzin çok kullanıyorlar, e350 çok fazla var o da harika bir motor ama benzin turkıyede pahalı ve ıstanbul da sureklı trafık var bende benzınlı ıstıyorum valla çok kararsız kaldım hem benzınlı temız bulmak cok daha kolay cunku azerbaycanda dizel araç çok az, herkes de benzınlı motor kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 24 Ekim 2015; 17:22:42 >
  • mersoyu al da hangi 270 320 500 fark etmez. w211 in üzerine hala araç yapılmadı bana göre. konforu rahatlığı bmwnin içinden geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Hocam amg ler bıraz pahalı bütçe yetmiyor hemde benzin çok kullanıyorlar, e350 çok fazla var o da harika bir motor ama benzin turkıyede pahalı ve ıstanbul da sureklı trafık var bende benzınlı ıstıyorum valla çok kararsız kaldım hem benzınlı temız bulmak cok daha kolay cunku azerbaycanda dizel araç çok az, herkes de benzınlı motor kullanıyor.

O zaman hesap yapma zamanı!
    Kolaylıkla bulabileceğiniz temiz bir E350 fiyatını, zorlanarak bulabileceğiniz ve sonradan çıkabilecek risklere gebe, nispeten yüksek kilometreli ve daha pahalı bir E320 CDI'ın fiyatından çıkarın. Aradaki farkı 8 ay boyunca yakacağınız yakıt farkıyla kıyaslayın. Tabi bu arada benzinli ve dizel motor bakım maliyetlerini de göz önüne alın derim.
    Kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

mersoyu al da hangi 270 320 500 fark etmez. w211 in üzerine hala araç yapılmadı bana göre. konforu rahatlığı bmwnin içinden geçer.

Baya heyecanlandım hocam inş: w211 de karar kıldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: redstorm

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

O zaman hesap yapma zamanı!
    Kolaylıkla bulabileceğiniz temiz bir E350 fiyatını, zorlanarak bulabileceğiniz ve sonradan çıkabilecek risklere gebe, nispeten yüksek kilometreli ve daha pahalı bir E320 CDI'ın fiyatından çıkarın. Aradaki farkı 8 ay boyunca yakacağınız yakıt farkıyla kıyaslayın. Tabi bu arada benzinli ve dizel motor bakım maliyetlerini de göz önüne alın derim.
    Kolay gelsin :)

Hocam çok teşekkur ederım, ben motorlardan pek anlamıyorum.
    Yani dizel ile benzınlı arasında ne kadar bakım farkı olur ? Dizel ve benzınlı motor bozulunca kaç paraya tamır edılır vb.

Bu konuda bilgilendırırkısınız benı ? Aslında bunun ıcın ayrı bır başlık açacağım. W211 almaya karar verdım bmw den vazeçtim. Herkes w211 önerdi.

• W211 efsanedir. Ayrıca mercedes ağırlığı da var.

Not:BMW kötüdür demiyorum mercedesteki premium algısı daha yüksektir diyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Net bir şey ben de söyleyemem ama genel olarak dizel motorlar ikinci elde biraz daha risklidir. 2007 model bir dizelin aynı model bir benzinliden daha fazla kilometreye sahip olması neredeyse kaçınılmazdır (istisnalar tabii ki olabilir) Dolayısıyla yıpranma payı dizelde nispeten daha fazla olacaktır. Ayrıca sıfırda bile periyodik bakım maliyetleri benzinliye göre her marka ve modelde daha yüksektir. Klasik söylemle; yılda çok fazla yol yapmayacaksanız dizel baş ağrıtacaktır.

Geçen hafta 15.000 Km.'de bir yapılan periyodik bakımını yaptırdım kendi aracımın. 194.000 Km.deki aracımın herhangi bir problemi olmadığı için sadece yağ ve filtreler, hidrolik yağı, genel kontrol v.s bedeli olarak 350 TL. ödedim. Arabam E220 CDI olsaydı fatura daha fazla çıkacaktı.

Kısacası, ihtiyaçlarınızı gözden geçirin, maliyet hesaplarınızı ona göre yapın. Her ne olursa olsun premium alacaksanız masrafı C segmenti ayarında olmayacaktır.

• redstorm kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkur edıyorum, bu konuyu cidden düşünüp araştıracağım hatta ayrımbır başlık açıp daha fazla fikir edineceğim hocam, bende benzınli istiyorum, dun ılanlara baktım dizel olanlar 150.000 km lerde ve daha fazla.
    Benzınliler 90.000 km lerde daha dusugude vardı. Ayrıca çok fazla e350 var dızel çok az en fazla e 350 modeli var malum bizde benzın ıcız alanda yuksek hacımlı alıyor vergı yok dıye.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.