Merhaba arkadaslar benim nextwave YE10000xci marka uydu alıcım var. bulunduğum apartmanda ortak uydu kullanıyorum. ATV çoğunlukla aksamları sinyal seviyesinin düsmesi neticesinde çekmiyor gündüzleri bu sorun olmuyor bu yüzden uydu ayacımı değistirmeyi bli düsünüyorum sizce ne yapmalıyım sorun uydu alıcımda mı yoksa ortak uydu da mı simdiden yardınlarınız için teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: tiki4
Merhaba arkadaslar benim nextwave YE10000xci marka uydu alıcım var. bulunduğum apartmanda ortak uydu kullanıyorum. ATV çoğunlukla aksamları sinyal seviyesinin düsmesi neticesinde çekmiyor gündüzleri bu sorun olmuyor bu yüzden uydu ayacımı değistirmeyi bli düsünüyorum sizce ne yapmalıyım sorun uydu alıcımda mı yoksa ortak uydu da mı simdiden yardınlarınız için teşekkürler
Selam,
Sırası ile yapınız!
Merkezi multisviç'ten dairenize inen kabloyu kontrol ediniz !... Receiverinize kadar yekpare gelmesi gerekiyor. Yekpare değilse, yenilemeniz 3 - 4 desibel sinyal artışı sağlar.
Yine kablonun standardı da önemlidir. Dairenize mesafe 30 Mt.ye kadar RG 6/u4, 30 mt. üzerinde RG 6/u6 kablo kullanılması gerekir. Yenilemeniz 4 - 5 desibel sinyal artışı sağlar. Üretim standardı olan ve TSEK kalite belgesi olan markalardan kullanmanızda yarar var. Klass, Reçber, belden gibi markaları tavsiye edebilirim.
Bu işlemleri yaptınız, yada bu işlemlerin yerinde yapılmış olduğundan emin oldunuz ve bahse konu kanalı izlemekte hala sorun yaşamaya devam ediyorsanız, multisviç çıkışını değiştiriniz. Kanal izlenebilir oluyorsa, multisviç'in size ait çıkışında sorun var demektir. Bu durumda konuyu yönetim nezdinde görüşmeniz gerecektir. Yada kendi çıkışınızı daha üst kattaki daireye bağlayıp, sorundan kurtulabilirsiniz. (Üstteki daire'nin kullandığı kablo mesafesi daha kısa olacağı için benzer problemi üst kat yaşamayabilir. Benzer sorun üst kat dairesinde de ortaya çıkıyorsa, multisiviç'in bazı çıkışlarında sorun bulunduğu kesinleşmiş olur.)
Merkezi sistemle ilgili son olarak; kullanılan çanak çapı 120 cm olmalı !!! Değilse, anten çapını büyütmek cihazınıza daha güçlü sinyal ulaşmasını sağlayacaktır.
Buraya kadar anlattıklarım; merkezi sistemin performansını anlayabilmek üzerine idi... Bu prosedürlerle hiç uğraşmayayım diyorsanız, ödünç alcağınız bir başka receiver ile aynı saatlerde deneme yaparak, uydu cihazının tuner performansını anlayabilirsiniz. Bir başka receiver'de sorun ortadan kalkıyorsa, uydu cihazının tuner'i, kendi şartları içinde kurulu merkezi sistemle sorunlu çalışıyor olabilir.
Kolay gelsin.
çok tesekkürler yardımın için dediklerini uygalayacağım ve bilgi vereceğim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme