Şimdi Ara

Merhaba- AMD Athlon II X3 İşlemci ve Zotac 9800GT 1GB Ekran Kartı OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 15 mayısta bir sorun çıkmazsa inşallah aşağıdaki parçaların bulunduğu kasayı sipariş edicem.

Şimdiden son seneden önce (lise3) keyifli bir yaz geçirmek isteyen bana (26 günlük staj ile nasıl geçicekse ) yardımcı olacak herkese çok teşekkür ediyorum.

İşlemci: AMD Athlon II X3 425 2.7GHZ 1.5MB --- 130 TL
    Anakart: MSI 770-C45 AM3 DDR3 (SB710) --- 112 TL
    Ram: CORSAIR 2GB DDR3 1333MHz CL9 (Tek Modül) --- 95 TL
    Ekran Kartı: ZOTAC - 9800GT Synergy GDDR3 1GB 256Bit Nvidia DX10 --- 179 TL
    Kasa: THERMALTAKE WINGS 200 RS VJ75021N2E 500W ATX KASA --- 133 TL

667 TL kdv dahil.

Zarı zoruna alıyorum bunuda gerçi

Benim size sormak istediğim ve belirtmek istediğim şeyler şunlar;

1. Ben kasanın az çok masaüstünde hızlı, oyunlarda da 1280x çözünürlüğünde yüksek detayda (sadece high) da kasmamasını istiyorum. (istediğim şey buna göre azmı çokmu tam karar veremedim o yüzden kızmayın.)

2. Fakat OC yapsam bile soğutmak için ayrı bişey alamam yani bunların haricinde tek birşey alamam.

3. İşlemci 3.2 GHz'e çıksa ısınma problemi olur mu ve bunun bi artısı olur mu? (Çıksa diyorumda nasıl yapıldığınıda bilmiyorum ya )

(Ama ekran kartı için rehber buldumhttp://forum.donanimhaber.com/m_33050218/tm.htm)

4. Peki ekran kartına o rehberdeki gibi fazla abartmadan çok ufak bir artış yapsam onda ısınma olur mu? (zotac 9800gt 1gb)

Bunları genel olarak yaparsam masaüstü hızında bir artış olurmu ve benim oynayacağım ayarlarda oyunları akıcı bir şekilde oynayabilirmiyim (Mesela 80 Fps üstü? )

Söz konusu oyunlarda benim kendimce oluşturduğum, oynamak istediğim 60-65 tane oyunun bulunduğu listedekilerdir.Bazıları; (Hiçbirinde AA falan açık olmasına gerek yok en çok 2X bile olsa olur)

Section 8 (Bunun online'ına bayıldım resmen),GTA IV,GOW3,Crysis,Left For Dead 1-2,CoD: 4,5,MW2,SoF3,Killing Floor,Devil May Cry 4,Prototype,Prince of Persia 4, Fear 2 : Project Origin,Godfather 2,X-Men Origins Wolverine,Wolfenstein 2009 gibi oyunlar.Bunlardan sonra zaten belirli oyunlar oynarım.Aralarından bazılarının online larını oynarım.Ve eski oyunlarımın online larını oynarım (Call of Duty 2 )

• O sistemle istediğinizi yapabilirsiniz.. Ekran kartını Overclock yaparak hızını arttırabilirsiniz ısı artışı pek sorun olmayacaktır ama işlemci için aynı şeyi söyliyemiycem..Stok fanla ne kadar Overclock yapabilceğin hakkında bir tahmin yürütemiycem çünkü AMD'nin stok fanını ve ne kadar ısındığı hakkında bir bilgim yok..
  • Teşekkürler "aLcat[R]aZ" ekran kartı hakkında bilgi almış oldum.

İşlemciyide çok yükseltmek istemiyorum aslında 3.33 GHz olabiliyorsa o bile olur.Bu şekilde ısınma olurmu veya 2.7 den 3.33 GHz'e artış bir fayda getirirmi?

Edit : Bu arada alcatraz da mükemmel yahu izlemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakc9393 -- 19 Nisan 2010; 14:36:53 >
  • @burakc9393
    Oynayacağın oyunun istediği sisitem özelliklerine göre değişir İşlemci'yi Overclock yapıp yapmanan..Mesela Max. 2,66Ghz işlemci isteyen bir oyunu 3,33Ghz'lik işlemciyle oynarsan herhangi bir performans artışı olmayacaktır. Kısaca oynayacağın oyuna göre İşlemci'ye yaptığın Overclock'un gerekli veya gereksiz diye nitelendirebilirsin..

İzlediğin film sanırım Alcatraz'dan Kaçış.. Gerçekten mükemmel bir filmdir..
  • Hmm anladım.Heralde dolu dolu 2.66 çift çekirdek işlemciden yukarı işlemci isteyen oyun yok, yoksa benmi yanlış biliyorum
  • Ekran kartında değişiklik oldu bu arada.İşlemci hala aynı fakat ekran kartı HID HD4850 1GB 256 BIT oldu ona oc yapılabilirmi ve yapılırsa + sı olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakc9393 -- 19 Nisan 2010; 18:08:35 >
  • His iCooler sanırım alıcak oldugun ekran kartı. Isı sorunu olmaz ne de olsa özel sogutmalı model..
  • burak işlemcin 60 c yi geçmedikçe sorun yok 60 dereceye kadar overclock yapabilirsin tabi ortam da etkili overclockda (sıcaklık açısından) sen bilgisayarını al biz yardımcı oluruz overclcok konusunda
  • Çok çok teşekkürler işlemcim kesin artık bu, bunda değişiklik olmayacak.En azından çok azda olsa overclock olsa iyi olur en azından.

7. sekme olarak açık şu sayfa şu anda yazıları yazıyorum ben, onlar geriden geliyor.. (google chrome)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakc9393 -- 21 Nisan 2010; 23:46:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.