Şimdi Ara

Merkezi Sistemde Tv İzleme ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bulunduğum binada merkezi sistem anten var. Duvar da da tek çıkış yeri var. Buraya çoğaltıcı gibi birsey ekleyip iki farklı uydu cihazını bağlayabilir miyim ? Bağlarsam da aynı anda farklı kanallar izleyebilir miyim ? ACİL YARDIM LUTFEN

• İkisi aynı anda çalışmaz.Cihazların bozulma riski de olabilir.Çözüm santralden yeni bir kablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: abtani

İkisi aynı anda çalışmaz.Cihazların bozulma riski de olabilir.Çözüm santralden yeni bir kablo

Santralden derken nasıl yani hocam açıklar mısın. Bazı komsular yapmış dıye duydum ama arastıramadım.
  • Uydu santralinde boş yer varsa oradan.Örnek 24 lü santral ise,20 yere kablo iniyorsa yapabilirsin.T aparatı ile ben kullanmadım.Birisi açıksa diğerinden yayın alamazsınız.

santral
    https://www.google.com.tr/search?q=uydu+santral&newwindow=1&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI7YjDm8DaxgIVomtyCh2VYgXF&dpr=1

T aparat

• quote:

Orijinalden alıntı: abtani

Uydu santralinde boş yer varsa oradan.Örnek 24 lü santral ise,20 yere kablo iniyorsa yapabilirsin.T aparatı ile ben kullanmadım.Birisi açıksa diğerinden yayın alamazsınız.

santral
    https://www.google.com.tr/search?q=uydu+santral&newwindow=1&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI7YjDm8DaxgIVomtyCh2VYgXF&dpr=1

T aparat

Bilgiler için teşekkür ederim. Evde Turkcell Tv + var. Yalnız diğer Tv de boşta. İki farklı uydu cihazımız var. Bu T aparatın uçlarına ayrı ayrı uydu cihazlarını bağlarsam ikisini aynı anda değil de kumanda dan kapatıp diğerini açıp izleyebilir miyim ?

• Turkcell Tv + ne bilmiyorum,sanırım eutelsat yayınıdır,cihaz olmadan 3-4 kanal şifresiz olur.Diğer uydu cihazından türksat üzerinde dediğiniz gibi izlerseniz.Tabi ortak sistem 2 çanaklı ise.Dediğim gibi bu aparatların cihazları yakma tehlikesi oluyormuş diye okudum.Öyle ise niye yapmışlar bu aparatı dersiniz.sizde haklısınız derim.Umarım teknik bilgisi olan birisi yanıtlar.
  • Verilen cevaplara teşekkür ederim. Daha detaylı bilgisi olan arkadas var ise yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isozcann

Verilen cevaplara teşekkür ederim. Daha detaylı bilgisi olan arkadas var ise yardımcı olurlarsa sevinirim.

Dostum tek çaren santralden ikinci bir kablo çekmek,bunun başka çözümü yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazseyfo kullanıcısına yanıt
    Ben de yaşadım benzer bir sorunu. Bende de DSmart HD+ var ve iki ayrı anten girişi gerektiriyor. Bir kanal izlerken bir kanalı kaydedebilmek için falan. Basit ama tam işe yaramayan çözüm splitter yani bölücü kullanmak. Eğer ki bölücü ile kabloyu bölerek (kesinlikle T değil) kullanırsan, aynı anda farklı polarizasyonda yayın alamazsın. Yani örnek vermek gerekirse, bir uydu alıcıda izlediğin yayın DİKEY ise diğerinde YATAY polarizasyonda yayın alamazsın. Sinyal yok gibi bir hata çıkar. Ancak elindeki alıcılardan birinde loopback çıkış varsa onu kullanabilirsin. Yani merkezi kabloyu uydu alıcıya girip, ondan çıkanı da diğerine bağlayarak (cihaz becerebiliyorsa) işi çözebileceğini düşünüyorum. Bunu ben kullanmadım ancak bu konuda bilgili bir arkadaşım önermişti.

Tüm bunların yanında kesin çözüm diğer arkadaşların da söylediği gibi binanın merkezi sisteminden kendi dairene ikinci bir kablo çekmek olacak. Tabii o da santralde yer varsa olacak bir şey. Benim için o da olmadığından ben kendim binadaki santrale ilave alıp daireme o şekilde kablo çektirdim. Bu biraz daha masraflı bir iş olacağından aralarında karar vermek sana düşüyor. Benzer bir sorun yaşayan biri olarak umarım yardımcı olabilmişimdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.