Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçis 2017 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben bir devlet üniversitesinde okuyorum. 3. sınıf bitirdim. Şu an ortalamam 2,48. Bir özel okula aynı bölüme yatay geçiş yapmak istiyorum. 4. sınıfta yatay geçiş yapılamadığını öğrendim. Şimdi sorum şu: Benim 1. dönemden biri 2. sınıfa ait olmak üzere 2 dersim var alttan, aynı şekilde 2. dönemden de biri 2. seneye ait 2 dersim var. Yatay geçişle birlikte uyuşmayan bazı derslerinde olacağını düşünerek yeni üniversitede almam gereken başka dersler de çıkacak. Bu durumda beni 4. sınıf saymama ve yatay geçişimi kabul etme ihtimalleri nedir? Veya yapabileceğim ne vardır?
    Not: Bölümüm özel yetenek sınavı ile alım yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehirlimanyak -- 8 Temmuz 2016; 0:52:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tomatoes

Beyler bu yatay geçiş yerleştirme puanına göre oluyor değil mi, tercih döneminde ucundan kaçırdığım bi bölüme geçmek istesem demeyebiliyor muyuz yoksa puanımızın son girenin üstünde mi olması lazım?

0,1 puanla bile kaçırsanız giremiyorsunuz.Maalesef ben de çok istediğim İstanbul'u yarım puanla kaçırdım hocam.Puanınız eşit veya yüksek olması gerekiyor.(Keşke 5 puan filan istisna olsa :) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: zehirlimanyak

Ben bir devlet üniversitesinde okuyorum. 3. sınıf bitirdim. Şu an ortalamam 2,48. Bir özel okula aynı bölüme yatay geçiş yapmak istiyorum. 4. sınıfta yatay geçiş yapılamadığını öğrendim. Şimdi sorum şu: Benim 1. dönemden biri 2. sınıfa ait olmak üzere 2 dersim var alttan, aynı şekilde 2. dönemden de biri 2. seneye ait 2 dersim var. Yatay geçişle birlikte uyuşmayan bazı derslerinde olacağını düşünerek yeni üniversitede almam gereken başka dersler de çıkacak. Bu durumda beni 4. sınıf saymama ve yatay geçişimi kabul etme ihtimalleri nedir? Veya yapabileceğim ne vardır?
    Not: Bölümüm özel yetenek sınavı ile alım yapıyor.

Ortalamayla geçiş yapacaksanız son sınıfa geçiş yapamazsınız.Merkezi yani ÖSYS puanınızla geçiş yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz sorun çıkmaz.Ders saydırma konusu o kadar karmaşık ki aynı üniversitenin öğrenci işlerindeki farklı çalışanlardan bile farklı cevap alabilirsiniz.O konuyu gitmek istediğiniz üniversiteyle görüşmeniz lazım kesin bir şey söylemek imkansız gibi bir şey.Kimi ders içeriğinin azıcığı bile uyuşsa dersi sayıyor kimi de sadece ufak farklılıklar var diye saymamazlık yapabiliyor.
    Başarılar hocam.

• Teşekkürler hocam :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih edeceğim bölümden yaklaşık 4-5 puan öndeyim inşallah gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben 2014 LYS ile bir üniversiteye yerleştim MF4 puan türüyle. Bu sene içinde okulumdaki derslere hiç gitmeyip devamsızlıktan kaldım ve LYSye hazırlandım TM'den. TM'den istediğim dereceyi yapamamam durumunda 2014'teki sayısal puanımla merkezi yatay geçiş yapmak istiyorum. 2014teki puanımı kullanamayacağım durumlar nelerdir? Eğer tercih yapar ama kazandığım bölüme kayıt yaptırmazsam 2014'teki MF puanımı kullanabilir miyim bu yaz geçiş için? Yoksa kullanabilmek için hiç tercih yapmamam yahut tercih yapıp hiçbir bölümü tutturamamam mı gerekir? Yardımcı olabilcek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar ben myp ile geçiş yapmak istiyorum bi kaç üniversiteye başvuru yapabiliyor muyum bide ben hazırlığı bitirdim bu belgeleri nerden alabilirim.

1- Başvuru dilekçesi. (Dilekçede Fakülte/Yüksekokul, bölüm veya programlar açıkça belirtilir. ayrıca hangi Yatay Geçiş Türü ile başvuru yapıldığı belirtilmelidir.)
    2- Onaylı Not belgesi (transkript); başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı.
    3- Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir onaylı belge.
    4- ÖSYM Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)
    5- Yıllık Ders Planı : Dönem bazında Ders Kodu, Adı, ve AKTS(Avrupa Kredi Transfer Sistemi) içeren belge.
    6- Öğrenci Belgesi : başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumda öğrenci olduğunu gösteren belgenin aslı. (Ek Madde 1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabileceğinden öğrenci belgesinde "kayıt şekli"'de belirtilmelidir.)

7- Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge : Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim kurumundan disiplin cezası almadığına dair belge
    Not: Evraklarında eksiklik olan adayların başvuruları işleme alınmayacaktır.

• Benim 2015 mf1 yerleşme puanim 315.500
    Sıralamam 95 bin
    Giresun matemetik öğretmenliği bölümüne merkezi yetiştirme puanımla geçmek istiyorum.

Giresun 314 ile kapatmış
    Sıralama ise 96k ile kapatmış

• Yatay geçişle geçmek istediğim üniversite için ortalamam da tutuyor, yerleştirme puanımda tutuyor. İki başvuru arasında bir ay var ve bölümüm için kontenjan 2 kişilik. Arayıp hangisi mantıklı olur dediğimde sizin kararınıza kalmış dediler. Sizce hangi türde başvuru yapmalıyım. Merkezi yatay geçiş başvurularına veya ortalamaya ikisinden birine öncelik veriliyor mu başvurularda?
  • çözüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agaryo -- 24 Ağustos 2016; 11:58:44 >
  • Herkese iyi günler. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş hakkında bugüne kadar verilen bütün bilgiler , değerli cevaplar , önemli fikir paylaşımları için herkese çok teşekkür ederim. Bazı tatsız , rahatsız edici özel nedenlerden dolayı 2011 yılında yerleştiğim eski okulumdan sağlık durumumda göz önüne alınarak ayrılmak durumunda kaldım. Aslında eski okulumdan geçen sene ayrılmam gerekirdi fakat uzun süreli bir tedavi sürecindeydim ve rahatsızlığımı atlatabilmem uzunca bir zamanımı aldı. Uzunca bir süre ilaç tedavisi gördüm. Birçok üniversiteye merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş için ön kayıt başvurusunda bulundum ve birçoğunu da kazandım. Bu başvurduğum okullar arasından kendim için en uygun olduğunu düşündüğüm , en çok ilgi duyduğum İstanbul Kültür Üniversitesinin güzide bir bölümüne bugün itibariyle kesin kaydımı gerçekleştirdim. Bana bu konuda yardımcı olan , fikir paylaşımında bulunan bir çok kişiye ne kadar teşekkür etsem azdır. Herkese iyi çalışmalar , güzel günler dilerim.

• Arkadaşlar şuan hazırlık sınıfı öğrencisiyim ve okulumdan memnun değilim. En yakın ne zaman başvuruda bulunabilirim. Ve eğer bu sene okulumu dondurursam bu hakkımı kaybetmiş olurmuyum. Yardımcı olursanız seviniri. Karışık bi durumdayım :(
  • Arkadaşlar ben bu sene inşaat mühendisliği kazandım fakat beslenme diyetetik istiyordum o bölüme puanım yetiyor en erken ne Zaman geçebiliyorum birde sınıfta kalsam gitmezsem önemli değil demi

• Aynı okuduğum okulda başka bölüme tyt yerleştirme puanımla yatay geçiş yaptım aynı okulda başka myo ya Bi kez daha tyt yerleştirme puanımla geçiş yapabilirmiyim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.