Şimdi Ara

Meslek Araştırması Yapıyorum! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
16
Favori
6.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Denozhan

quote:

Orijinalden alıntı: Skins

Hocam babanız odtü makina hakkında ne düşünüyor?

Hocam ODTÜ makina kral diyor.Cidden bu işin en iyilerinin hepsi ordandır diyor. ODTÜ Makina sektörde en çok önem verilen en çok değerlendirilen ve işini etiksel olarak en iyi yapanların bulunduğu bir bölüm derdi. Hep orayı kazanmamı isterdi ama olmadı nasip :)

Alıntıları Göster
    sosyoloji-psikoloji bölümlerinin geleceği ve mezunlarının çalışabileceği alanlar hakkında bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: darknighttt

Ergoterapi ve hemsirelik ikisi arasinda kaldim ergoterapi hakkinda cok fazla bilgim yok aydinlatirsaniz sevinirim

Hocam ergoterapi bir kişinin sosyal ortamlarda bulunurken kişisel ve toplumsal anlamda yer almasını sağlayan bir meslekmiş.Asıl amacı huzur getirmek diyebiliriz. Huzur evleri,hastaneler,toplum merkezleri,aile sağlık merkezleri gibi bir çok yerde görev yapabiliyor.Fakat hastanede çalışırken doner sermayede payı var mı onu bilmiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mandymilkovich M kullanıcısına yanıt
    Hocam Dışişleri Bakanlığı artık kpss ile almıyor. Sadece mülakat var. Eğer cemaat dershanesıne gıttıysenız, sabıkanızda en ufak bişey varsa almazlar oraya. Bunları su yuzden soyluyorum cevremde dısıslerı bakanlıgında çalışan dıplomatlar var 3 sene de bir yurtdışına gıderler 3 sene orda 3 sene burda kalırlar ve cidden güzel iş. Uluslararası İlişkiler okumayı düşünenler bilsin bunu.
    Bu arada akrabam gazi uluslararası mezunu büyük bi bankada müdür şuan

• quote:

Anladım hocam. Odtü ankarada olduğu için iş bulma konusunda itüde daha şanssız. Odtü makina mezunları güzel paralara çalışıyor mu? Özel sektörde çalışmak nasıl oluyor haftanın 6 günü günde 10 saat gibi mı?

Odtü ınsaattayım ben de belki makınaya geçerim oyuzden soruyorum ilginiz için çok teşekkürler konu çok güzel desteklıyorum sizi.

Insaatla alakakı sorusu olanlara yardımcı olabilirim bende

Hocam eger ODTÜ Makine mezunu kendini sosyal anlamda geliştirmişse işsiz kalmaz diyor babam. Teknik anlamda sormuyorlar genelde diyor çünkü ODTÜ Makine en iyi Makine ve sektörde en çok rağbet görende onlarmış.Babamla aynı yaşta bir arkadaşı var öğretmen maaşın 6-7 katını rahatlıkla aldığını biliyoruz.Yani eğer söz konusu Makine ise ODTÜ Makine en iyisidir hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrecan_sm89

sosyoloji-psikoloji bölümlerinin geleceği ve mezunlarının çalışabileceği alanlar hakkında bilginiz var mı?

Sosyoloji bölümü mezunları devlette TRT'de çeşitli firmalarda(coca-cola gibi) reklam bölümünde toplum uzmanı olarak çalışabilirler. Önemli olan tabii ki dil :)
    Psikoloji mezunları asla işsiz kalmaz hocam.Dil varsa ve eğer birey kendini yetiştirmişse çok devasa paralar kazanır.Akrabamız psikolog, özel terapi merkezi var.Saatliği 150 Tl gibi bi miktar ve adam günde 10 saat terapi verebiliyor. Bu tür işlerde kendinizi geliştirmek çok önemli. Yine dedoğim gibi çesitli firmalarda iş imkanları oldukça geniş bir yelpazede.

• Yönetim bilişim sistemleri bölümü hakkında ne söyleyebilirsin? Dokuz eylüle puanım yetebilir gibi.İş imkanları çalışma alanları maaş vs.

• Denozhan kullanıcısına yanıt

Hocam çok oluyorum ama makine mühendisinin yurtdışı imkanları nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: kristal gemi

Yönetim bilişim sistemleri bölümü hakkında ne söyleyebilirsin? Dokuz eylüle puanım yetebilir gibi.İş imkanları çalışma alanları maaş vs.

Hocam YBS'de yine önemli olan dil. Çünkü Dokuz Eylül düşünüyorsanız sektördeki rakiplerinizin çoğu İngilizce ve ikinci bir dil bilerek karşınıza gelecek.Boğaziçi ve Özyeğin'den rakipleriniz olacak ve onları geçmenin tek yolu dil.Onun dışında YBS adından belli olduğu gibi bilişim sistemlerini bilen yöneticiler yetiştirir.Yani yüksek yerlere rahatlıkla gelinerek 4-10bin Tl maaş'a sanırım rahatça gelinebilir.Fakat tek yolu iki yada üç dil :)

• hocam fizyoterap, hakkındabi bilginiz var mn ?
  • quote:

Hocam çok oluyorum ama makine mühendisinin yurtdışı imkanları nasıldır?

Hocam yurtdışında Y.lisans alanınıza göre:
    Termodinamik yani her çeşit makine kullanan devasa firmalarda,
    Otomotiv yani Ford,Fiat gibi devasa otomobil firmalarında ve bunlardan ayrı yüzlerce alan ve çalışma yelpazesi var. Uçaklar,Arabalar,Bilgisayarlar aslında her şey bir makine ve bunların proses dönemi, yapılanması dahil bir çok konusu makine mühendislerinin konusu.ODTÜ mezunu olduktan sonra zaten Azerbaycan gibi ülkelerde 4-5bin $ maaşla başlayanlar bile varmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Chikarito

hocam fizyoterap, hakkındabi bilginiz var mn ?

Hocam fizyoterapi eğer kişisel çalışılacaksa wellness gibi yada danışmanlık gibi getirisi gayet yüksek bir meslek.Fakat artık çeşitli yollardan da olunabiliyor.Bu şartları da göz önünde bulundururak hastanelerde de 2 tane zorunlu olduğunu unutmayın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Denozhan

quote:

Orijinalden alıntı: Chikarito

hocam fizyoterap, hakkındabi bilginiz var mn ?

Hocam fizyoterapi eğer kişisel çalışılacaksa wellness gibi yada danışmanlık gibi getirisi gayet yüksek bir meslek.Fakat artık çeşitli yollardan da olunabiliyor.Bu şartları da göz önünde bulundururak hastanelerde de 2 tane zorunlu olduğunu unutmayın :)

Alıntıları Göster
    tamam saolasın

• Ö.d her zaman :))

• Hocam sinema tv hakkında be düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: veezygo

Hocam sinema tv hakkında be düşünüyorsunuz?

Hocam sinema ve tv çeşitli medya organlarında(gazete,tv kanalları,ajanslar) gibi geniş bir meslek yelpazesine sahip.Fakat bu tür bölümlerde önemli olan kendinizi geliştirmek olduğundan her türlü bir işe sahip olunabilir gibime geliyor. Hele İstanbul ya da Ankara da okunuyorsa çok büyük bir imkan

Eyvallah hocam sağolasın

• quote:

Orijinalden alıntı: veezygo

Eyvallah hocam sağolasın

Ö.d hocam yardım ettiysem sevindim :)

• İşletme okuyan birinin çalışma sahaları nerelerdir?

Bir de işletme ile endüstri mühendisliği arasında benzerlik ve farklar nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: SBJKN1903

İşletme okuyan birinin çalışma sahaları nerelerdir?

Bir de işletme ile endüstri mühendisliği arasında benzerlik ve farklar nedir?

Hocam öncelikle İşletme artık açıktan da okunabilen bir bölüm.Sizi diğer herkesin arasından yabancı dil çekip çıkartır.İkincisi işletme her türlü firmada,ofiste,şirkette yönetim kısmında yer alabilir.Üç dil bilirseniz şayet Unilever gibi firmalar hayal değil.Benzerliklere gelirsek ikiside yönetim kısmında çalışabilir.Fakat İşletme daha çok etiksel,hukuksal,ekonomik boyutken, End. Müh. lojistik,finans,ekonomi,planlama gibi pek çok alanda görev alır. Aslında pek bir fark yok.Biri Eşit ağırlık diğeri de Sayısal o kadar :)

hocam itü inşaat,odtü kimya müh. hakkında bilginiz varmı.
    Bir de ytü makineyi biraz daha detaylı anlatırmısınız.

güzel konu teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.