Şimdi Ara

Meslek Liseli kardeşlerim gözümüz aydın. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: earandil

ne diyeyim ki muh bu role bozulunca buradan cıkaR YENİSİNİ TAK DEĞİL MANTIK

MÜHENDİS ADAM DENEYEREK SORUNU BULMAZ (MESLEK LİSELERİNDE BOLE ANLATILIYOR)

bir beyaz eşya tamircisi benden çok daha iyi televizyon tamri edebilir ama mühendis olamaz

mühendislik yaratıcılık araştırma geliştirme, bütünleştirme dir.
    parça adı ezberlemekten çok ötedir

doru tespit
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yokum

meslek lisesiliden muh. olmaz diyenlere : Staj yaparken rölenin ne olduğunu bilmeyen müh. öğrencisi gördüm buyuk ihtimal düz liseden (anadolu, süper vb.) gitmiştir. üni. ye...

bir beyaz eşya tamircisi benden çok daha iyi televizyon tamri edebilir ama mühendis olamaz

kullanacağı malzemeyi bilmeyen adamdan da muhendis olmaz. elektrik-elektronik muhendisi olup lehim yapmayı bilmezsen rezil olursun. Meslek liseli bunları temelden öğreniyor, ayrıca meslek liselerindeki eğitimi bilmediğin için böyle konusuyorsun meslek liselerinde tasarım yapılır sadece söylenen şey uygulanmaz önce teoride soru çözülür daha sonra uygulanarek çalışıp çalışmadığı kağıt üzerinde değil pratikte görülür...

• quote:

quote:

quote:

meslek lisesiliden muh. olmaz diyenlere : Staj yaparken rölenin ne olduğunu bilmeyen müh. öğrencisi gördüm buyuk ihtimal düz liseden (anadolu, süper vb.) gitmiştir. üni. ye...

kullanacağı malzemeyi bilmeyen adamdan da muhendis olmaz. elektrik-elektronik muhendisi olup lehim yapmayı bilmezsen rezil olursun. Meslek liseli bunları temelden öğreniyor, ayrıca meslek liselerindeki eğitimi bilmediğin için böyle konusuyorsun meslek liselerinde tasarım yapılır sadece söylenen şey uygulanmaz önce teoride soru çözülür daha sonra uygulanarek çalışıp çalışmadığı kağıt üzerinde değil pratikte görülür...

1. sınıf 3.ayda bunu yaptık

peki sen bizi nasıl bu kadar iyi biliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eärendil -- 30 Haziran 2005, 0:37:51 >

• Haklısın arkadaşım. En azından şöyle birşeyden bahsedeyim. Benim staj yaptığım yerde benim stajım bittikten sonra makine mühendisliğinde okuyan birisi staja başlamış. İşte bir takım pratik bilgiler öğretilirken sorduğu soru şu. reze çakısıyla delik delinmez mi? Ya istediğin kadar araştırma geliştirme yap, istediğin kadar tasarım yap(hoş tasarımı bizde yapıyoruz arkadaşım) pratik bilgisi olmadıktan sonra boşş.

Mühendis dediğin adam sadece hesap-kitap,tasarım yapıp oturmaz. Bence mühendis o meslekle ilgili herşeyi bilmeli. Tasarımdan en ince hesaplamalarına,uygulamasına kadar bilmeli.
  • quote:

reze çakısıyla delik delinmez mi?

@Orcun87

demek istediğimde bu siz size öğretilen kalıplara bağlısınız oysa mühendisin tek sınırı kendisidir her şeyi her şeyle yapmayı düşler.

• Çok mutlu oldum =) ya süper bir haber
  • quote:

quote:

quote:

quote:

1. sınıf 3.ayda bunu yaptık

peki sen bizi nasıl bu kadar iyi biliyorsun

çokmu zor bişey ki o işte sizin üni. 1. sınıfta yaptığınızı biz lise 2 de yaptık

• quote:

quote:

sayın arkadaşım biz de düz liseli gibi bir mühendislik bölümüne gidebilseydik orada da bize öğretilirdi biz de öğrenirdik aptal değiliz emin ol ,

ama ben yıllarca teknik resim yapamayan yani bunu beceremeyen ve para karşılığında meslek liseli çıkışlı arkadaşlara çizdiren mühendisler gördüm

şimdi bu adam nasıl plan proje çizecek , veyahutta arkadaşın verdiği örnekte olduğu gibi rölenin ne olduğunu bilmeyen derslerini kopya çekerek geçmiş bir sürü mühendis tanıyorum yani demek istediğim aslında fırsat verilseydi biz daha çok başarılı mühendisler olabilirdik

veyahutta ben üniv.deyken makine bölümü okuyodum benim netlerim puan kırılmasa mühendisliğe bile yeterdi ama baktım zar zor barajı geçebilmiş düz lise çıkışlı hiçbirşeyden anlamayan bir sürü öğrenci ve birçok kız öğrenci makine bölümüne girmiş ,

birincisi makine veyahutta motor bölümünde bir kızın işi ne ,ikincisi bir düz liselinin makine öğretmenliği bölümünde işi ne , yani yüzlerce bölüm var ve biz oralara gidemiyoruz ama Türkiyede sadece 4 üniversitede olan bir makine öğretmenliğinde düz liselinin işi ne anlamış değilim bu şekilde zaten toplam 500 kadar mezun çıkan bir bölümde bir meslek liselinin hakkını gasp etmiş gibi oluyor

yani madem o benim bölümüme rahatça girebiliyor ben de mühendisliğe gidebilmeliydim neyse bu konu uzar gider ......

edit :98-99 yıllarından bahsediyorum şimdiki durumlar nasıldır bilemem

• quote:

Orjinalden alıntı: RccP

quote:

doru tespit

1-Üretmeyi bilen o işin son halini yapan insandan daha yaratıcıdır. Sadece tasarımda bırakaz işi. En ufak detayına kadar iner. Pratik bilgisi olduğu için neyin nasıl olacağını kafasında daha iyi kurar canlandırır sonra uygulamaya döker işi.

• quote:

quote:

@Orcun87

demek istediğimde bu siz size öğretilen kalıplara bağlısınız oysa mühendisin tek sınırı kendisidir her şeyi her şeyle yapmayı düşler.

hayır kardeşim anlamakta ısrar ediyorsun ama öğretilen sadece kalıp değildir en azından benim okuduğum bölüm böyle (otomasyon) ama bu bölüme göre değişir yani metal işlerindeki öğrenci kaynak vb işler yapacağı için tabiki kalıplar öğrenmek zorunda.
    Bizde öğrenci düşündürülmeden hiçbirşekilde sorunun cevabı verilmez düşünüp teoride çözersin sonra devre kurulacaksa devreyi kurar programını yazarsın...

• quote:

quote:

@Orcun87

Bunun kalıplaşmayla alakası yok. Arkadaşım. Düşler ama boş düşler bunlar. Neden çünkü herşeyin bir görevi vardır. Onlar onun için kullanılır anlatabiliyor muyum. Düşlemek içinde mantıklı düşünmek gerekir. Orada söylediğim o adamın mantıksız bir soru sorması ve birşey bilmediğinin yada çok az şey bildiğinin göstergesidir.

• Meslek liselerini üniversiteye sokarlarsa gerçi kazanamazlarda ek puan gelince kazanırlarsa baya bir seviye düşer mğhendisliklerde. Şimdi Meslek lisesinde okuyanların hoşuna gitmeyecek ama bu gerçek, ben staj yaptım gördüm meslek lisesinde okuyanları bişi bildikleri yok, CNC programı nasıl kullanılır falan bunu öğreniyorlar, MÜhendislik çok farklı şuna benziyor, dünya ralli şampiyonasındaki usta araçtan süper anlar, aynı şekilde pilotlarda nerede ne sorun var anında anlar ama yap desen yapamaz. Bu bilgisayar içinde geçerli. Artı işin ilim kısmı var, Meslek Liseleri mat. fizik bilmiyorlar görmüyorlar. Fen Liselerine haksızlık yapılmış ama fen liseleri gende onları sollayıp girer oralara.
    Bence mühendisliklere IQ ya göre öğrenci alınmalı.

Dikey geçişle gelenleri biliyoruz sürünüyorlar. Siz şimdi katsayıyla meslek lisesinden gelip İtü de başarılı olacağınızı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz buna emin olun hiç denemeyin bile , zaten herkes mühendis olacak herkes yönetici olacak diye bişi yok o zaman üretimi kim yapacak??

• quote:

Orjinalden alıntı: Orcun87

quote:

quote:

@Orcun87

Bunun kalıplaşmayla alakası yok. Arkadaşım. Düşler ama boş düşler bunlar. Neden çünkü herşeyin bir görevi vardır. Onlar onun için kullanılır anlatabiliyor muyum. Düşlemek içinde mantıklı düşünmek gerekir. Orada söylediğim o adamın mantıksız bir soru sorması ve birşey bilmediğinin yada çok az şey bildiğinin göstergesidir.

katal fiziği anlamış biri hiç ibr şeye imkansız demez.

quote:

sayın arkadaşım biz de düz liseli gibi bir mühendislik bölümüne gidebilseydik orada da bize öğretilirdi biz de öğrenirdik aptal değiliz emin ol ,

pardon ole demek istemedim kişilerden değil eğitim anlayışından bahsetiyorum

ama meslek liseleri ara eleman yetiştirir bunun için kurulmuştur. oh hem tekniker olayım bi de şansını deneyem belki muh. liğe girerim desin
    fen lisesi anadolu ne yapsın o üniversite için yetiştiriliyor bir tek onunda kuruluş amacı oyle.

• @antiochos
    doğru sölüyorsun herkes muhensid olacak diye birşey yok ama sen yanlış biliyorsun bazı şeyleri, meslek liseleri diye adlandırılan aslında bir çok okul var (anadolu teknik, teknik, anadolu meslek, meslek) ben kendi adıma konusucam anadolu teknik mezunuyum biz fizikte gördük mat. de yani butun sayısalları zaten sayısaldık ayrıca ek olarak şu anki muh. gördüğü dersleride. Ayrıca okuldan tanıdığım insanlar var 2 yıllığa geçip ordan da 4 yıllık muh. geçmiş olan zor olup olmadığını sordum ciddi söylüyorum ordakiler hiç bişey bilmiyor diyolar. sen geçenlerin zorlandıını nerden çıkardım? ama dediğim gibi bu okula görede farklılık gösterebilir.
  • İmkansız demez ama o imkansızlığıda aşamaz. Çünkü anlatmak istediğim çok basit birşey olmaz. Benim orada söylemek istediğim basit bir delik delme işlemi. Ve delik delmek içinde sivri uçlu bir kesici takım gerekir. Ama o adam bunu onun tam tersi bir şeyle yapmaya çalışıyor. Tama hayal gücü geniş birşeyler geliştirmek isteyebilir. Ama buda fiziğe ters birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcun87 -- 30 Haziran 2005, 1:04:02 >
  • Diger normal liselerdeki arkadaslar kendilerini cok üstün görüyorlar herhalde,eğer senin ile ilgili bölümlere gitme hakkı verilecekse buna mühendislikte dahıl olmalı.Bu onların en doğal hakkı bilgisayarın temelini alıyorsan mesela neden mühendisliğine gitmesin ki ? Sonuçta kendi alanı içersinde. Bunun olmasını istemeyen kişiler sadece Meslek liselerinin alacağı başarıları çekemeyen diğer lisedeki adamlardır...
  • bizim için söylenebilecek en mantıklı laf "geçti borun pazarı sür eşşeği niğdeye
  • quote:

Orjinalden alıntı: Greenleaf

Bunun olmasını istemeyen kişiler sadece Meslek liselerinin alacağı başarıları çekemeyen diğer lisedeki adamlardır...

aynen öyle

@kotendoo benden de geçti ama zararın neresinden dönülse kardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokum -- 30 Haziran 2005, 1:11:22 >
  • Aslında az bile olmuş ek katsayıda eklenmeliydi bence,bknz : Öğretmen liseleri kimse onlara sesini çıkarmıyor adamlar doluyorlar matematik öğretmenliklerine ek puanlarla.Keşke ek puanıda alabilseler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Greenleaf

Aslında az bile olmuş ek katsayıda eklenmeliydi bence,bknz : Öğretmen liseleri kimse onlara sesini çıkarmıyor adamlar doluyorlar matematik öğretmenliklerine ek puanlarla.Keşke ek puanıda alabilseler.

ek puan zaten meslek liselerinde öğretmenliklere var yani elektroni bölümünden çıkan bri elektronik öğretmeni olursa ek puan var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.