Şimdi Ara

Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğrencilerinin MYO Bölümleri |Elektrik Elektronik Üzerine| (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
78.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    arkadaşlar bende tokatta okuyorum bu sene lise son sınıftayım elektrik elektronik pano monitörlüğü okuyorum kontrol ve otomasyon istiyorum bilgi sahibi olan arkadaşlar yol gösterirse çok memnun olurum :)
  • Mert Fikri M kullanıcısına yanıt
    Hocalarını biraz sıkıştır, geçebileceğin bölümleri öğren. Daha sonra çevrende bu bölümlerden mezun olan var mı araştır. İnternetten bak. Aklına yatan bölümleri meslek hocaların ile görüş. Düşüncelerini seninle paylaşsınlar. Bölümü kafadanda kararlaştırdıktan sonra hangi üniversitelerde istediğin bölüm var bunlara bak. Üniversite tercihlerinde bazı sıralamalar var bunları öğren. Buna göre tercihini yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asasdas

Hocalarını biraz sıkıştır, geçebileceğin bölümleri öğren. Daha sonra çevrende bu bölümlerden mezun olan var mı araştır. İnternetten bak. Aklına yatan bölümleri meslek hocaların ile görüş. Düşüncelerini seninle paylaşsınlar. Bölümü kafadanda kararlaştırdıktan sonra hangi üniversitelerde istediğin bölüm var bunlara bak. Üniversite tercihlerinde bazı sıralamalar var bunları öğren. Buna göre tercihini yap.

konuyu acalı 3 sene olmus, siz ne yaptınız
  • asasdas kullanıcısına yanıt
    son araştırmalarımdan sonra kontrol ve otomasyon okumak istiyorum abimde bu işi yaptığı için iş olanaklarım çok olucak diploma notum 93 gelicek istediğim üniversteler; istanbul üniverstesi (öncelik sırası: 14,4,D,95 ) ve marmara üniverstesi ( öncelik sırası:14,4,İ,96) sizce şansım var mı?
  • mrt__gl kullanıcısına yanıt
    Ben Elektronik Teknolojisini tercih edip bitirdim.
  • Mert Fikri M kullanıcısına yanıt
    Benim zamanımda yanlış hatırlamıyorsam diploma puanı tercih sırasında en sondu. Sıralamadaki öncelik O yıl mezun olman, okuduğun okul Anadolu Meslek Lisesi isen bir adım daha öndesin. İstanbul'da liseyi okuduysan ve İstanbul'da devam etmek istiyorsan yine bir adım öndesin ve daha sonra puana bakılıyordu. Ama sistem değişmiş olabilir. Bölüm hocaların ile konuş. (öncelik sırası: 14,4,D,95 ) Bunların açıklamalarını araştır. Bunlara göre istediğin okullara bak. Hangisi sana uyuyorsa onu tercih et.
  • asasdas kullanıcısına yanıt
    tamam yardımın için teşekkür ederim
  • Hortlatıcam ama bir sorum olucak.

Ben şimdi hangi üni. ye gidiceğimi nerden öğrenebilirim yani direk her istediğimiz üniversiteye geçemiyoruz herhalde bilgili biri varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim...
  • Eğer amaç sadece DGS ise aöf elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtımı okuyun. Hem devam zorunluluğunuz olmaz rahat rahat dgs kasarsınız, hem de örgündeki gibi hoca kaprisi olmadığı için daha yüksek notlar alırsınız. Bu da DGS ek puanınıza direk yansır. DGS açısından aöf veya örgün fark etmez. Kimin diploma notu daha yüksekse ek puanı kapar. Aynı örgündeki bölümler gibi, elektrik-elektronik alanlarının tüm mühendisliklerine geçişi var bu bölümün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 9 Mayıs 2015; 3:20:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MacStorey kullanıcısına yanıt
    Ben elimden geldiğince bildilendireyim hocam. Ama sistem değişmiş midir bilemiyorum bu yüzden benim anlattıklarımı hocalarına, müdür yardımcılarına gidip öğren.
    Sınavsız geçişte bazı öncelikler var. http://www.osym.gov.tr/dosya/1-47884/h/aciklama.pdf Burada yazıyor ama eksik olabilir. Benim zamanımda (2012 yılında) bir kaç şart daha aranıyordu. Kaldırılmış olabilir.
    Daha sonra http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57884/h/tablo-6c.pdf linkten lisede okuduğun program ile hangi bölümlere geçiş yapabildiğine bak. Bu kısım önemli. Geçiş yapmak istediğin bölümü iyi araştır. Dgs yi düşünüyorsan şuan geçiş yapmayı düşündüğün bölümün dgs ye geçilen bölümlerine bakmanı tavsiye ederim. Daha sonra http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57873/h/tablo-3a.pdf%20adresinden%20%2018%20Ekim%202013 Buradan okumak istediğin bölüm hangi üniversitelerde var bunları bul. Sayfayı açtığın zaman yerleştirme öncelikleri var bunların anlamlarını bilmiyorum ama hocaların kesin biliyorlardır. ( 10,3,D,92
    ) gibi mesela. Bunu kesin sor. Bunu öğrenip ona göre tercih yapacaksın ÖNEMLİDİR TERCİH ÖNCELİKLERİ. Daha sonra başvurunu yapacaksın. Dediğim gibi bunlar benim zamanımda böyleydi. Değişmiş olabilir. Bu dediklerimi hocaların ile görüş eksiği fazlası var mı konuş. Hatta geçmek istediğin bölüm hakkında bölüm hocaların ile de görüş derim ben. Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım umarım işine yarar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.