Şimdi Ara

MESLEK SECİMİ DESTEKK !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sizce endüstri mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasında hangisi tercih edilmeli ? İleride olanağı olarak hangisi bana daha fazla katkı sağlar ? Hangisine öncelik verirsem benim için daha faydalı olur ?

• İş açısından bilgisayar bir adım önde ama daha çok yeteneklerine odaklanmalısın. Şuna git buna git devri bitti.
  • Endüstri mühendisliği oku ama bilgisayar programcılığını da iyice geliştir. Programcılık dışardan öğrenilir ama endüstri müh. dışardan mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iqtam I kullanıcısına yanıt
    Programcılığı dışardan bir üniversite mezunu kadar iyi öğrenmesi çok zor.Ayrıca adamlar işe alırken bilgisayar mühendisi yerine onu almazlar o alanda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tristap kullanıcısına yanıt
    bilgisayar progracamsıyım dgsden gecıs yapıcağım . yetenek konusunda tabi pc müh. daha yatkınım ama endüstri cok öven var sonra her yerde bilgisayar mühendisi doldu endüstri yaz dıyenler bi hayli kafa karıstrıdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadkanka4

bilgisayar progracamsıyım dgsden gecıs yapıcağım . yetenek konusunda tabi pc müh. daha yatkınım ama endüstri cok öven var sonra her yerde bilgisayar mühendisi doldu endüstri yaz dıyenler bi hayli kafa karıstrıdı
    Böyle karar mı olur. "herşey bilgisayar mühendisi o zaman endüstri mühendisi olalım. "
    "Herkes bilgisayar biliyor artık bilgisayar müh. anlamı kalmadı" diyen var
    Gerçi dünya düz diyen de var. Yuvarlak diyen de.

Az ya da çok olması önemli değil. Kararı vereceğin şey şu: Hangi meslek ne iş yapıyor. Hangi mesleğe evriliyor. ve Ben bu mesleği yapmak istiyor muyum?

Her yıl 8.800 kişi bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanıyor. Ancak biz halen programcı bulmakta zorlanıyoruz zira insanlar okul bitince sadece diploması var diye havada kapıp ona milyarlarca maaş verip şirketi üzerine yapacağımızı sanıyor. Oysa ne kadar boş beleş mezun olduklarını fark etseler keske mezun olmasydık derler.

Endüğstri müh. ne iş yapar biliyorum. Nasıl bir eğitim alır bilmiyorum. Ancak bilgisayar bilimleri bitireceksen kendini iyi yetiştirmeli sadece dersleri geçmekle yetinmemelisin ki bitirdiğinde harika bir hayat seni bekliyor olsun. Zira bilgisayar bilimleri halen her işinin steroidi. onu eklediğinde Herşey daha güclü oluyor. Bknz mp3 vs spotify.

• Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Ben bilgisyar muhendisligini sectim. bu konu da bir cok ogrenciye yon gosterebilir allah onlara da hayirlisini nasip etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.