hocam üni boyunca bu soruyu yanıtla yanıtla baydım..
tam olarak yapmıyor. makina işletme malzeme vs hepsinden dersler var. dolayısıyla ilerde bankayada girebiliyorsun, yönetimede üretimede..nazar değmesin çok severim bölümümü (:
peki her endüstri mühendisi rahatça iş bulabilir mi?Yoksa sadece boğaz içi,bilkent vb. mezunlarına mı iş var?Yani iş bulma olanağı nedir?
bak dostum şana şöyle söyleyeyim.. boğaz. bilkent dışında bir yerden endüstri mh. olunca sana ilk işin için şu parayla başlarsın diyemem, ama 1 ay içinde iş bulacağına eminim. zaten ilk girdikten sonra gerisi sende bitiyor. neden mi ?
bir kimya müh. gibi kimya agırlıklı üretim yapan şirketlerde tercih edilme derdin yok.. bir gıda müh. gibi gıda üzerine bir şirkette çalışma derdin yok elektronikçiler gibi teknolojik alanda üretim yapcak yerde çalışma derdin yok.. işletme iktisatçı gibi sadece defter tutcaksın gibi derdin yok..vs. vs. vs. yani tüm bu işletmeler artık illaki verimlilik, üretim planlama stok kontrol, yönetim planlama yatırım danışmanlık vs. işlerinden anlayacak adama ihtiyaç duyacaklardır. bu yüzden endüstri mh. aç kalmaz.
(kaldıki işletmeden bi ton ders gördüğümüz için açıkögretimden işletmeyide aynı anda hiç zorlanmadan bitirip mali müşavir olanlarımızda var..muhasebe, iktisat, maliyet muh., hukuk maliyet analizi vs ana dersler zaten)
Endüstri mh. olupta yönetimde yukarlara tırmanmak için ;
1 değil 2 yabancı dil, mükemmel office programları kullanımı..eh birazda s.a.p bildinmi tamamdır.
Bunların hepsinin farkında o makinacılar ama çekemeyince bok atarlar..siz siz olun mundar demeyin ciğere.
ha bu arada işletmecilerin işi çok çok daha zor, iktisat ve muhasebe nin yanında, termodinamik, statik,mukavemet, makina elemanları,üretim sistemleri,malzeme,mat3-mat4,ileri fizik dersleriyle ufku açılmış endüstricilerin rakibi olmak bu devirde zor..
ama alanı çok geniş mesleklerinde riskleri gayet büyük bir yerden sonra olay her işi yaparım abi noktasına geliyor. endüstri mühendisinin ne iş yaptığı da meçhul gibi türkiye beyaz eşya-ev elektroniği-otomotiv gibi sektörlerde daha gelişmiş olduğu için makina ve elektronikçilere ihtiyaç var herşey internet ve bilgisayar üzerinde döndüğü için bilgisayarcılara da ihtiyaç var tıp,hukuk falan demiyorum onlar zaten çok gerekli.Bilim adamına da ihtiyaç var iş feflilere düşüyor gene ne yaparsan yap sevdiğin işi yap
quote:
Orijinalden alıntı: StarkDun
Astsubaylık , polislik düşündün mü ?
yok hocam düşünmüyorum
ben baba mesleğini yapıcam hazır dükkanda var
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme