Şimdi Ara

Messengerda ses sorunu-acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
20.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili üstadlarım.Geçen yıl topladığım bir bilgisayarım var. İntel DG965WH anakart-core2 duo 2.13 işlemci - 2 gb ddr2 ram . ati radeon x 1950 pro ekran kartı vs...

Herşeyi düzgün çalışıyor.Messnegerdan görüntülü görüşme yapacağım zaman, görüntülerde problem yok.Benim sesim karşıya gidiyor-karşının sesi bana gelmiyor.

Yeni format attım, olmadı. Aynı kamera ve aynı mikrofonu başka pc'de deniyorum çalışıyor.Sorun olmuyor. Başka adsl hattına bağlıyorum, yine benim pc'de aynı sorun var, başka pc'de yok.

Delireceğim. Denemediğim ayar- denemediğim yol kalmadı.Messenger sürümlerinde çakışma veya uyumsuzluk mu var dedim.Değiştirdim yine olmadı. Karşıdan aslında ses geliyor gibi,ama bana sadece parazit şeklinde yansıyor.Yani cızırtıdan ibaret.

Bir bilen varsa yardım etsin .... hayatımda hiç böyle bir arızaya muhattap olmadım. Başka arkadaşlara soruyorum, kimse bilmiyor...NE OLUR YARDIM EDİN !

• messenger "ses ve görüntü kurulum" sihirbazında her şey normal mi?

bir daha kontrol edin, belki kullandığınız ses kartı iki tane görünüyordur veya seçilmemiştir

quote:

Orjinalden alıntı: cemo32

Sevgili üstadlarım.Geçen yıl topladığım bir bilgisayarım var. İntel DG965WH anakart-core2 duo 2.13 işlemci - 2 gb ddr2 ram . ati radeon x 1950 pro ekran kartı vs...

Herşeyi düzgün çalışıyor.Messnegerdan görüntülü görüşme yapacağım zaman, görüntülerde problem yok.Benim sesim karşıya gidiyor-karşının sesi bana gelmiyor.

Yeni format attım, olmadı. Aynı kamera ve aynı mikrofonu başka pc'de deniyorum çalışıyor.Sorun olmuyor. Başka adsl hattına bağlıyorum, yine benim pc'de aynı sorun var, başka pc'de yok.

Delireceğim. Denemediğim ayar- denemediğim yol kalmadı.Messenger sürümlerinde çakışma veya uyumsuzluk mu var dedim.Değiştirdim yine olmadı. Karşıdan aslında ses geliyor gibi,ama bana sadece parazit şeklinde yansıyor.Yani cızırtıdan ibaret.

Bir bilen varsa yardım etsin .... hayatımda hiç böyle bir arızaya muhattap olmadım. Başka arkadaşlara soruyorum, kimse bilmiyor...NE OLUR YARDIM EDİN !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 16 Mayıs 2008; 12:08:59 >

• Birde ses kartının tüm driverlarını kaldırıp tekrar yüklmeyi deneyin.Sonrada msn görüntü ve ses kurulum sihirbazından tekrar ayarları yapın.
  • Yaptım arkadaşlar...bu dediklerinizi de yaptım...Messengerdaki ses ve görüntü kurulumunda da herşey normal görünüyor....Karşıya bağlanınca, görüntülerde sorun yok, benim sesim karşıya gidiyor....Oranın sesi bana gelmiyor.(Belli bir kişiyle değil.Kiminle bağlansam aynı)

Driver konusunda da problem olmaması lazım. Dün format attım...Messengeri yükledim...Bağlantı kurdum.çalışmadı...

Kafayı yememe az kaldı.PC'yi camdan atasım geldi valla...

Bu akşam bir de İNTEL sitesinden ses driverının günceli varsa ona bakacağım...İndirip bir de onu yükleyeceğim....Yine de başka bildiği olan varsa...lütfen esirgemesin.
  • Peki saçma olacak ama msn de konuşurken görüntülerin yanında hoperlör ve mikrofon simgeleri sonuna kadar açık mı?Bir de ses girişlerinde farklı girişleri kullan.sesi kulaklıkla mı yoksa hoperlör ile mi alıyorsun?Onların ayarlarını da bir kontrol et istersen
  • Karşındaki kişinin Mikrofonunda, mikrofon girişinde yada ses kartında bi problem olmadığına eminmisin?
  • Arkadaşlar öteki odada bulunan çocukların bilgisayarından, bahsettiğim kamera ve mikrofonu takarak aynı kişilere bağlanıyorum ve sorunsuz konuşuyorum...

Şimdi diyeceksiniz ki, iyi o zaman sen de öteki bilgisayardan konuş. Ama şu anda bu arızaya sahip pc'yi başka bir yere götürüp,orada kullanacağım...Bu yüzden bu arızayı her nasıl olacaksa,gidermem lazım...

Bu behsettiğiniz herşeyi yaptım ve denedim.... Ses kartı da tek olarak görünüyor seçili. Ses kartının başka bir donanımla çakışma ihtimali nedir? Nelerle çakışabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo32 -- 16 Mayıs 2008; 14:22:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir de msn i kaldırıp tekrar yüklemeyi dene o zaman
  • Bir de bir küçük ayrıntıyı ilave edeyim... Mesela messengerdan görüntülü görüşme yapma amaçlı bağlantı olmadığı sürece Winamp-Media Player türü herşey düzgün çalışıyor. Ama winamp veya media playeri durdurup, birisi ile görüntülü görüşme denemesi yapmak için bağlantı kurduktan sonra, benim sesim karşıya gidiyor. Karşıdakinin sesi bana çok basit ve hafif bir cızırtı şeklinde geliyor...Anlaşamayınca bağlantıyı kesiyoruz.Yani messengeri kapatıyorum.Sonra o anda winampı açıp tekrar müzik dinlemey çalıştığımda, artık müzik sesi de o anlamlı cızırtıya dönüşüveriyor ve tüm sesler cızırtı şeklinde çıkıyor...

Sesin komple düzelmesi için restart yapmam gerekiyor.... Belki bu ayrıntı sizlere arıza konusunda fikir verir... Yani, bu messenger kapandıktan sonra diğer seslerin de cızırtıya dönüşmesi,sanki başka bir soruna işaret ediyor gibi geliyor.....

• O zaman ses kartınla ilgili bir problem gibi gözüküo bnce yine de sen ses kartı driverlarını son bir kez kaldırıp restart atıp tekrar kurmanı tavsiye ederim ve pc nde codec prograları varsa hepsini kaldırıp öle dene birde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnigM@

O zaman ses kartınla ilgili bir problem gibi gözüküo bnce yine de sen ses kartı driverlarını son bir kez kaldırıp restart atıp tekrar kurmanı tavsiye ederim ve pc nde codec prograları varsa hepsini kaldırıp öle dene birde.

Benim aklıma da o codec programları geldi...En son driver sürümünü indirip, codecleri de kaldırıp deneyeceğim bir kez...Teşekkür ederim arkadaşlar...
  • OLDU dostlarım oldu....codecleri kaldırınca çalıştı.... Başınıza gelirse siz de aynısını yapın...
  • bende de bu sorun var. hem de sıfır bilgisayarda. Ben ise codec yükleyeceğim şimdi. Belki codec sıkıntısı vardır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.