Şimdi Ara

Meta, bu yıl metaverse için “ya tamam ya devam” diyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meta, bu yıl metaverse için “ya tamam ya devam” diyecek
    Meta’nın Reality Labs biriminin altında geliştirilmeye devam edilen metaverse projeleri için zaman daralıyor. Şirketin CTO’su Andrew Bosworth’a göre 2025 yılında Horizon Worlds’ün kaderi belirlenecek. Eğer Meta’nın sanal dünya projeleri bu yıl büyük bir çıkış yakalayamazsa, “vizyoner bir başarı” olmaktan çok “efsanevi bir başarısızlık” olarak anılabilir.

Metaverse için yolun sonuna yaklaşılıyor

Bosworth, iç yazışmalarında Reality Labs’in geleceğinin belirsiz olduğunu vurguladı. Meta, sanal ve artırılmış gerçeklik alanındaki yatırımlarına devam ederken, özellikle Horizon Worlds’ün mobil sürümünün başarılı olması gerektiğini belirtiyor. Şirketin bir dizi yapay zeka destekli giyilebilir teknoloji ürünüyle pazardaki yerini sağlamlaştırmayı hedeflediği de açıklandı.

Bosworth, Reality Labs’in şimdiye kadarki en iyi ürün portföyüne sahip olduğunu ve yeni yılda satışları artırmanın hayati önem taşıdığını ifade etti. Meta CEO’su Mark Zuckerberg de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda bu yılın “yoğun” geçeceğini ve özellikle akıllı gözlükler konusundaki liderliklerini korumaları gerektiğini vurgulamıştı.

Bosworth’a göre Reality Labs, küçülen ekibine rağmen hâlâ büyük bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyelin gerçeğe dönüşmesi için artık yeni fikirlerden çok, mevcut projelerin mükemmel şekilde uygulanması gerekiyor.

Ayrıca Bkz.Meta’nın kanayan yarası 5 milyar dolar daha zarar yazdı

Ancak işlerin Meta’nın istediği gibi gitmemesi ihtimali de göz ardı edilemiyor. Horizon Worlds’ün mobil versiyonu beklenen çıkışı yapamazsa, Meta’nın metaverse vizyonu için bir dönüm noktası olabilir. Bosworth’un, başarısızlık ihtimalini “efsanevi bir maceraya” benzetmesi, şirket içinde de bu projenin geleceğiyle ilgili ciddi soru işaretleri olduğunu gösteriyor.

Şu ana kadar metaverse yatırımları büyük maliyetler getirse de, istenilen kullanıcı kitlesine ulaşmakta zorlandı. Reality Labs birimi, 2020 yılından bu yana şimdiye kadar 60 milyar dolardan fazla zarar yazdı. Şirketin Ray-Ban akıllı gözlükleri ve yapay zeka projeleri ise daha fazla ilgi çekiyor. Eğer Horizon Worlds ve Quest serisi beklenen patlamayı yapamazsa, Meta’nın metaverse’e olan ilgisinin azalması ve yatırımlarını farklı alanlara kaydırması olası görünüyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/605764/meta-metaverse-horizon-worlds-reality-labs-mixed-reality-expiration-date

• O teknoloji için daha çoook erken. Dünyada yıkılacak binalar, aç bırakılacak çocuklar, evsiz bırakılacak insanlar, büyük devletlerin çöplüğü olacak başka devletler varken kim napsın sanal evreni. Dünyada yaşamaya yer kalmadığı zaman sanala geçerler, şimdi kanlı canlı insan sömürmek daha mantıklı geliyor insanlara.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anilk91 kullanıcısına yanıt
    Erken falan değil ya , geçilecek mecburen de yavaştan alıyor adamlar daha fazla kazanmak için askeriyeye satarak. Bana Artık yetmiyor, Nintendo, ps ya da Xbox pc de dahil ciddi değişim şart!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 6 Şubat 2025; 9:59:32 >
  • oradan arazi alanlar ne olacak peki ??

• adolf1 kullanıcısına yanıt
    Cennetten arazi alanlar gibi olacak tabii ki hahaha

• Gözlük işinde bu kadar iyiyken komple fişini çekmezler bence.

• tobepeople kullanıcısına yanıt
    Metanın yaygınlaşabilmesi için önce insanların vr gözlüğe alışması lazım, dünya üzerinde kaç kişide gözlük var sanki. Apple bi adım atayım dedi, kaç ay konuşuldu, hani nerde şimdi? Esamesi yok. Ayrıca metaverse projelerini çoğu firma rafa kaldırdı.

Bir nokta da da insanoğlunun doyumsuzluğu devreye giriyor ama unutmamak gerekir ki hiçbirşeyin sonu yok.

Benim şahsi fikrim bu kadar sanallaşmamalıyız. Çünkü ne kadar sanallık ve kolaylık, o kadar tembellik, asalak bir beyin ve sağlıksız bir beden olarak bize geri dönecek gelecek nesiller için. Sakın şahsınıza hakaret ettiğimi düşünmeyin lütfen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Gözlük işinin gelişmesi için sadece gözlüğe ar-ge yapıp bırakmayacaklardı.

Apple-Meta Yani facebook Gözlükde çalışacak Uygulama-oyunları tasarlayacak kişiler içinde Maddi olarak kaynak ayıracak

Bunlar sadece gözlüğü geliştirip saldılar. Aynı Sony gibi yani hem Konsol üretiyor para harcıyor. Hemde O konsol için yapılacak oyunlara para harcıyor. Appleda metada böyle yapmalıydı.

Biz gözlüğü yaptık artık yazılım/oyun yapma sırası sizde diyip topu diğer şirketlere attılar. Tutmaz tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 6 Şubat 2025; 11:38:42 >
    Teknoloji henüz oturmadı ama film izlemek fena olmamış vision pro ama hala çok pahalı, o yüzden tutmadı sadece. Oyun, ve diğer her şey içinde kullanılabilir hâle geldiği zaman diğer cihazların tümü çöp olacak. Tabiki fiyatı da uygun olmalı, konsollara daha yakın fiyatlar ile gelmeli. Filmlerdeki o başlıklar gibi olduğu vakit, ki bir gün olacak diğer cihazlar şaka gibi olacak. Bu teknolojinin geleceği açık o yüzden devam edecektir. Kayıpların önüne geçmek kolay. Konsol fiyatında gelseydi hatta iki katı da olsa alırdım! Bir gün bu teknoloji ile oyun ve filmlerde karakterlerin yerine koyabileceğiz kendimizi, diye umuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 6 Şubat 2025; 15:47:6 >
    Bu söylediklerinizi oculus tarzı ve gözlüklerle yapabiliyorsunuz, sadece çok talep olmadığı için üzerine çok fazla oyun geliştirilmiyor.

Ben hiçbir zaman olmayacak demiyorum ama asla bir bilgisayar yerine de geçeceğini düşünmüyorum. Çünkü inanılmaz güvenlik açıklarıyla dolu ve dolandırıcılık her sektörde olduğu gibi bu sektörde de olacağından büyük firmalar çok sıcak bakmaz bu tarz teknolojilere, sizinde bildiğiniz üzere büyük firmalar biraz gelenekçi oluyorlar ve kolay kolay yeniliklere adapte olmuyorlar.

Evet bir gün olacak ama bu bir gün önümüzdeki 10-15 sene içerisinde belki 20 sene içerisinde ben olacağını düşünmüyorum

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt
    Android ve ios gibi seri yürür sanmış olabilirler evet ama şöyle de bir fikir geliyor benim aklıma, hani geliştirelim bir nabız yoklayalım, insanlar talep ederlerse bunu kısa vadede değil de uzun vadeye yayarak piyasaya sürme gibi bir mantıkla da hareket edilmiş olabilir. Sonuçta telefonun içine ne koyarsa koysun firmalar, kullanıcı artık ihtiyacı olmasa da her türlü alıyor diye yenilikleri hızlandırmıyorlar, ama vr ile nabız yoklamış olabilirler. Aynı zamanda kendi potansiyellerini de denemiş olabilirler

Hiç belli olmaz ,sadece 20-25 yılda çok hızlı gelişti teknolojik cihazlar : Oyun konsollarına bak sadece bu aralıktaki, daha sonra telefonların dönüşümüne bak; arabalar, bisikletler , monitörler ve tüm teknoloji genele bakınca 15-20 yıl hiç de az değil!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 6 Şubat 2025; 21:53:50 >
    Tamam ama taş devrinden cilalı devire geçildi gibi düşün. Yokluktan var oldu o saydığın teknolojiler. Herkes erişebilme konumuna geldi. Şuanda gelişen teknoloji aman aman abartılacak bir teknoloji değil. Konsol dediğin cihazın içinde ne gibi bir gelişme olduğunu düşünüyorsunuz bilmiyorum ama 6 senede bir pc upgrade etmekle eşdeğer konsol model yenilenmesi. Am4'den am5'e geçilmesi bir teknolojik yenilik değildir, o sürümün geliştirilmesidir. Veya ddr5 ram çıkması teknolojide çığır açacak bir gelişme değildir. Bir sürü örnek sayabilirim de gerek yok. Mesela vr dediğimiz gözlük teknolojiye yön verebilecek bir gelişmeydi evet, ama talep görmediği için üzerine gidilmesi. Piyasa ve teknoloji artık talebe göre arz sunuyor. Bakınız apple, samsung kullanıcılarına her modelinde ne vaat ediyor ki her sene yeni telefon çıkartıyor?

Çok basit bir örnek söyliyim size, önceden bi marka projeksiyonlu cep telefonu çıkartmıştı, çok harika bir icattı bence ama üzerinden belki 7-8 sene geçti o teknolojiye sahip bir cihaz görmüyorum ben piyasada, neden? Çünkü ona talep yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.