Şimdi Ara

Metal Alerjisi DİKKAT!!! SS içeride... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
31.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gümüşe karşı benim de alerjim var fakat altına karşı yok.
  • Benzeri bir tanıdığımda var.İmitasyon takı takamıyor kendisi.Fakat sizdeki hakikaten çok fenaymış yahu..Geçmiş olsun.
  • metal alerjisi melesef bende de var. metal tokalı kemer kullanamıyorum. içime atlet giyersem sorun olmuyor ama metal toka göbeğime temas edince kızarıyor ve acayip kaşınıyor, bir süre sonra da kaşınan bölge sulanmaya başlıyor ve kuruyunca deri dökülüyor.
  • göbek olayı bende de var. Aşırı değil ama.metal alerjisi olduğunu düşünmüyorum bendekinin.ben çok terleyen bi insanım eğer o bölge de terden nasibini alıyorsa üstüne gelen eşofman ipi bile kaşıntı kızarıklık ve akıntıya sebep oluyor.felaket birşey Allah yardımcın olsun..
  • @sky_sun

Aynı şekilde atlet giyersem sorun yok ancak ben yazın atlet giyince çok rahatsız oluyorum, sıcak basıyor bunaltıyor. Plastik tokalı kemer arıyorum bu aralar.

@denizza

Benimde bu olay ilk yazın Antalya'da çalıştığım esnada başıma geldi, bende çok terlerim özellikle göbek ve sırt kısmımdan. Terli derinin üzerine gün boyu sürte sürte en sonunda alerjiye neden oldu, yoksa öncesinde alerjim yoktu her türlü künye, kolye kullanabilirdim. Dikkat et alerjiye çevirmesin, ihmal etme bence..
  • aynı alerjiye sahibim sanırım,
    macbook pro aldım ki kendisi metal,
    aldım alalı kollarım kaşıntıdan öldürüyor minik kabarcıklar var.

ne yapıcam şimdi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Benzeri bir tanıdığımda var.İmitasyon takı takamıyor kendisi.Fakat sizdeki hakikaten çok fenaymış yahu..Geçmiş olsun.

Hediye takı da alınmaz onaZengin alerjisi mi deniyor ona

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Bir de bir insanın kesinlikle bir şeye alerjisi var mıdır? Şimdiye kadar ortaya bir şey çıkmadı da

• geçmiş olsun..
  • Psöriatik dermatitim var :(( çeğu şeye karşı alerjim var
  • Konuyu cortlattim ama saat künye bileklik falan takmak istiyorsanız metal kısmına şeffaf oje sürün aynı sorun bende de var bu şekilde aşıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem konu hortlamış ben de bir şeyler yazayım. Bende de aynı alerjiden var. Bütün adi metaller bunu yapıyor. Ben rotring kalem bile kullanamıyorum mesela. O tutulan yeri adi metal olduğundan ve cebe asma yeri de aynı şekil olduğundan elime değdikçe kabarıyor su topluyor. Böyle alerjisi olanlar çelik, gümüş ve altın dışında hiç bir şey kullanmasın. Saat alırkende arkasına bakın çelikse belirtir muhakkak. Ama genelde tüm saatlerin ayarlama kısımları gene dandik metal olduğundan bileğimi büktükçe gene alerji yapıyor. Çok kötü bir durum gerçekten... Ayrıca buna iyi gelen tahriş kremi falan değil kortizonlu dermatit kremlerdir.

Kemer olayı için çözüm bulan, plastik tokalısını bulan varsa paylaşsın faydalanalım. Malum yaz geliyor atlet çıkınca gene ızdırap başlayacak. Yoksa boxerı bir karış yukarı çekip öyle geziyorum toka değmesin diye. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxyzff09

Madem konu hortlamış ben de bir şeyler yazayım. Bende de aynı alerjiden var. Bütün adi metaller bunu yapıyor. Ben rotring kalem bile kullanamıyorum mesela. O tutulan yeri adi metal olduğundan ve cebe asma yeri de aynı şekil olduğundan elime değdikçe kabarıyor su topluyor. Böyle alerjisi olanlar çelik, gümüş ve altın dışında hiç bir şey kullanmasın. Saat alırkende arkasına bakın çelikse belirtir muhakkak. Ama genelde tüm saatlerin ayarlama kısımları gene dandik metal olduğundan bileğimi büktükçe gene alerji yapıyor. Çok kötü bir durum gerçekten... Ayrıca buna iyi gelen tahriş kremi falan değil kortizonlu dermatit kremlerdir.

Kemer olayı için çözüm bulan, plastik tokalısını bulan varsa paylaşsın faydalanalım. Malum yaz geliyor atlet çıkınca gene ızdırap başlayacak. Yoksa boxerı bir karış yukarı çekip öyle geziyorum toka değmesin diye. :)

Konu Sahibinin yaşadıklarının aynısını yaşıyorum. Saatlere içim gidiyor ama takamıyorum... Kemer bulunca haber edin ahali....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı sıkıntı bende de var, DeFacto'dan 50 liraya saat aldım, baya güzel görsel olarak kayışı vs. yaklasış 6 ay oldu.Kışın sıkıntı yoktu ama bu yaz aylarında bileğim terleyince saatin kasasının olduğu yer bileğimde kızarıklık oluşuyor ve acayip tatlı kaşınıyor.Sonra fark ettimki saat bunu yapıyor hemen çıkardım buz kaseti dayadım yarım saat sonra kızarıklık ve kaşıntı yavaş yavaş gitti..Ama bu saat konusunda nasıl bir çözüm bulabiliriz ? sadece adî saatlerin metalleri mi alerji yapar yoksa kaliteli 600-700 liralık saatlerin kasası da alerji yapar mı ?
  • Bende de var böyle kaşınmalı sulanmalı.Ama saat kullanabiliyorum.Yani her metale yapmıyor olabilir veya alerji derecesi olabilir.Casio marka birkaç metal kordonlu saatim var.Terlemezse kordonun altı rahat bir hafta takabiliyorum.Tabi eninde sonunda kaşındırdığı için sürekli değiştiriyor yada arada deri kayışlı saat takıyorum.Bende ve kardeşimde altın ve gümüş alerji yapmıyor.Herkeste öyle mi bilemem.
  • Titanyum saat kullanıyorum, her yerini titanyumdan yapmışlar ancak kordondaki klips nikel olduğu için terleyince malesef alerji yapıyor yine.
  • Bendeki baya garip, vücut geliştirme yapıyorum malum spor salonunda metalle içli dışlıyız hep elle temas halindeyim metalle ama temas ettigim yerde degil bacak ve kalçadan çiban ve sivilce çıkartıyor ve bunlarda spora başladıktan sonra baya arttı bende hastaneye gittim yama testi yapıldı nikel alerjisi çıktı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.