Şimdi Ara

Metro 50.yıl BMB DETOKS FLİTRELİ SU ARITMA 299tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
7.289
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende aldım fakat monte edemedim henüz😊 teflon bant ve 12 mm matkap ucu gerekiyor bilgilerinize:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada 40 tane damaca 360 tl
    50 tane damacana 450 tl

Filtre değişim ücreti ise yaklaşık 200 tl.

• filtreler normalde 1 yıl diyorda biz 3 kişilik aileyiz siteye baktım değişim süresi 5000 litre diyor. günde nerdeyse bi damacanaya göre hesaplanmış bu 1 yıl.
    ben 2 yıl kullanırım heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurguner -- 24 Eylül 2014; 22:42:32 >
  • onurguner kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi burda ilginç bir durum var biz normalde haftada 1 damacana alıyoruz. Buda yaklaşık senede 1000 lt su yapıyor. Yani 5 senede bir değiştirmek anlamına geliyor. Ama burada bir gariplik var.
    5000 LT
    veya
    12 ay

HANGİSİ ERKEN GELİRSE yazıyor.

Açıkcası ben buradaki mantığı anlayamadım:/

• Araba bakımı gibi düşünün normalde 10 bin km de bir yaparsınız bakımı ama senede 1000 km yapıyorum diye 10 yıl beklemeye kalkarsanız olmaz ...
    Birde bu su arıtma sistemlerinin markalarına takılmayın hepsi aynı sistem ve ölçüler universal ...
    Önemli olan içinde kullanılan filtreler ...
    Bu BMB yi aldınız 1 yıl geçince filtreleri BMB den almanız gerekmiyor hatta almayın zaten ...
    Filtreler değişeceğinde amerikan malı filtreler ile değiştirin özellikle membran filtre denen işin ana kısmını yapan filtre önemli bunun amerikan malı filmtec olmasına dikkat edin ...
    3 yıldır su arıtma kullanıyoruz evde ... Sadece damacana parası ile ölçülemez sağladığı kolaylık inanılmaz. Damacanayı kullanamadığınız çay yemek vs de kullanma avantajı, hatta sebze meyve yıkama vs kullanabiliyorsunuz ...Geç vakitte damacana bitti arasam gelir mi derdinden kurtulmak bile yeter ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

biryerde okumuştum.
    aura ya iyi demişlerdi..

http://www.sanalpazar.com/Aqua-For-Life-8-Asamali-Su-Aritma-10-Yil-Garantili__isp30000198?utm_source=U_GCT&utm_medium=degerwater&malid=RP_GCT_14448_degerwater

Bunun hakkında ne diyorsunuz? Adamlar en aşağıda filtre ücretlerine ve değişim sürelerine kadar yazmışlar. Bu daha çok içime sindi gibi ama yorum almadan olmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: torna&do

Ben bir yıldı BMB kullanıyorum. hepsiburadadan yedek filtreli almıştım 400 tl ye..

Bilmeyenler için söylüyorum. Yedek filtrlerin hepsini değiştirmek zorunda değilsiniz. 4 ana filtre değiştirmeniz yeterli bence..
    En önemlisi mebran filtredir. Filmtec markayı tercih edin.
    Bu tür arıtmaların filtreleri evrenseldir. Her marka uyar. sanalpazarda bütün filtrelerin değişimini 100-150 tl ye mal edebilirsiniz.
    Forumda konusu var ilgilenenler araştırsınlar.
    Her koşulda damacana sudan daha hesaplıdır..gözünüz korkmasın.
    Filtreleri de kendiniz değiştirin ustaya falan para vermeyin.

Hic bilmediğim icin soruyorum bu cihazı direct musluğa mı bağlıyoruz? Bir de atık su mu çıkartıyor bunlarin hepsi, ne kadar cıkartır?

• Şu konuya hakim birisi" nedir ne değildir,alırken nelere dikkat etmek gerekir,fiyat/performans oranı,ömür,kalite, kullanımda dikkat edilecek hususlar vs." bize aktarırsa çok iyi olur.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahir0734

merhaba
    SU ARITMA cihazları ters osmos denilen yöntemle çalışır. .
    en çok yaygın şekilde olanlar mutfak tezgahı altında montaj yapılır. . musluk suyundan (soğuk su) ek alınır ve cihaza giriş yapılır.
    standar bir cihazda 5 filtre vardır. cihazın kalbi 4. filtre mebrandır.. 5.filtre sonunda içilmeye hazır hale gelir..
    cihazın yanında 1 deposu bağlantı hortumu , musluk bulunur. montajı ve kurulumu kolay bir sistemdir ..
    bakım için yılda 1 filtre değişimi yeterlidir..
    piyasada 300-2000 tl arası fiyatta cihaz bulunur.. bir çok marka vardır ve çok ucuzlarından kaçmak gerekir.
    şahsi fikrim 500-750 tl arası ideal sağlıklı bir cihaz alınır..
    cihaz bir miktar atık su üretir. . bu mesele çok kafaya takılacak bir konu değildir. . benim hesabımda 1 aylık su faturasına 2.5-3 tl etki yapar..
    kullanıcının dikkat etmesi gereken konu FİTRE kalitesidir...
    filtre değişimi+montaj konularında istanbul içi yardımcı olurum .

Bilgiler için teşekkür ederim.

Peki iyi bir cihazda hangi marka ve modeller ön plana çıkmaktadır.Sonuçta herkes kendi malını öne çıkarıyor. Mesela 800 küsür tl ye satılan cihaz iyi midir. Bu cihaz daha sonra 250 tl fiyata iniyorsa kötü cihaz mı oluyor.Daha kesin kriterlere ihtiyaç var.

Diğer markaları kötülemeden ancak iyi olanında hakkını vererek yorumlar mısınız lütfen.

Teşekkürler.

• arıtma cihazlarında marka değil kullandığı filtre önemli , ihlasınkiler bu konuda başarılı
  • quote:

Ben bir yıldı BMB kullanıyorum. hepsiburadadan yedek filtreli almıştım 400 tl ye..

Bilmeyenler için söylüyorum. Yedek filtrlerin hepsini değiştirmek zorunda değilsiniz. 4 ana filtre değiştirmeniz yeterli bence..
    En önemlisi mebran filtredir. Filmtec markayı tercih edin.
    Bu tür arıtmaların filtreleri evrenseldir. Her marka uyar. sanalpazarda bütün filtrelerin değişimini 100-150 tl ye mal edebilirsiniz.
    Forumda konusu var ilgilenenler araştırsınlar.
    Her koşulda damacana sudan daha hesaplıdır..gözünüz korkmasın.
    Filtreleri de kendiniz değiştirin ustaya falan para vermeyin.

+1 en önemlisi membran filtre arkadaslar 75 tl civarı diğer 3 filtrede sıkıntı yok yani 225-250 tl paranızı kaptırmayın geçenlerde bir abimizinkini değiştik 115 tl verdik toplamda önemli sırasını bilmek

• quote:

Orijinalden alıntı: onat

quote:

merhaba
    en çok yaygın şekilde olanlar mutfak tezgahı altında montaj yapılır. . musluk suyundan (soğuk su) ek alınır ve cihaza giriş yapılır.
    standar bir cihazda 5 filtre vardır. cihazın kalbi 4. filtre mebrandır.. 5.filtre sonunda içilmeye hazır hale gelir..
    cihazın yanında 1 deposu bağlantı hortumu , musluk bulunur. montajı ve kurulumu kolay bir sistemdir ..
    piyasada 300-2000 tl arası fiyatta cihaz bulunur.. bir çok marka vardır ve çok ucuzlarından kaçmak gerekir.
    cihaz bir miktar atık su üretir. . bu mesele çok kafaya takılacak bir konu değildir. . benim hesabımda 1 aylık su faturasına 2.5-3 tl etki yapar..

Peki iyi bir cihazda hangi marka ve modeller ön plana çıkmaktadır.Sonuçta herkes kendi malını öne çıkarıyor. Mesela 800 küsür tl ye satılan cihaz iyi midir. Bu cihaz daha sonra 250 tl fiyata iniyorsa kötü cihaz mı oluyor.Daha kesin kriterlere ihtiyaç var.

Diğer markaları kötülemeden ancak iyi olanında hakkını vererek yorumlar mısınız lütfen.

Teşekkürler.

sizin sorunuzun aynısının cevabını ben aradım ve söyle bir duruma ulastım 250 tl baslayıp 3000 tlye kadar giden fiyatlar var burda önemli olan filtre geri kalan kısımlar üniversal hepsi aynı memran filtresi filmtec olursa ayrıca burdada su önemli fason mal yada raf ömrü geçmiş filtre gönderirseler 250 tlye verirler birde dikkat etmeniz gereken konu pompa konusu eğer ki yeterli basıncı sağlamassa su sebekesi ihtiyacınız olacak bu kriterlere dikkate alarak ben alım yaptım montajın belli kısmınıda kendim hallettim sormak istediginiz birsey varsa yardımcı olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaYvz

quote:

Orijinalden alıntı: onat

quote:

merhaba

Teşekkürler.

sizin sorunuzun aynısının cevabını ben aradım ve söyle bir duruma ulastım 250 tl baslayıp 3000 tlye kadar giden fiyatlar var burda önemli olan filtre geri kalan kısımlar üniversal hepsi aynı memran filtresi filmtec olursa ayrıca burdada su önemli fason mal yada raf ömrü geçmiş filtre gönderirseler 250 tlye verirler birde dikkat etmeniz gereken konu pompa konusu eğer ki yeterli basıncı sağlamassa su sebekesi ihtiyacınız olacak bu kriterlere dikkate alarak ben alım yaptım montajın belli kısmınıda kendim hallettim sormak istediginiz birsey varsa yardımcı olurum

Alıntıları Göster

bu filitrelerin raf ömrü ne kadar nereden anlayacağız son kullanma tarihi gibi bir ibare bulunmuyor sonuçta internetten 1 yıllık filitre aldım daha takmadım 1 sene sonra geçecek mi ömrü?

• Diğer başlıklarda da açıklandı konuşuldu bu fiyat vs. olayı...

Bu tezgahaltı RO sistem arıtmalardaki uçuk fiyatlara kanmayın. Buolayı gene daha önce de söyledim DH Forumda olduğumuz için PC olayına benzeteyim...

Yani İşlemci RAM ekran kartı kasa vs. orta şeker birşey toplayalım, kasayı topladık RAM şurdan işlemci burdan toplamda 300 TL oldu diyelim, siz bu kasanın muadilini, hemen hemen aynı özelliklerdeki versiyonunu direk gidip casper, dell, hp ne bileyim biyerden direk kasa olarak kaça alırsınız? herkes sonucu biliyor sanıyorum, 300 TL üzerine reklam giderleri, ne bileyim marka bedeli vs. erken minimum fiyat 500 600 olacaktır.

Bu olay ona benziyor, güvenilir buradakilerin daha önce aldığı satıcılardan gg n11 vs. sitelerden rahatlıkla alabilirsiniz. marketlerde 600 e satılan cihazı 350 400 e alırsınız. Farkı ne olabilir adamlar ücretsiz kurulum yaparlar o ayrı, sizde kendiniz yaparsanız beleş yapamazsanız piyasada 50 ye yapan çok.

filtre olayı üniversal zaten, çok abuk subuk bir cihaz değilse 2000 3000 e satılan amway vs. tezgah altı RO sistemler hep aynı, nasıl PC upgrade ediyoruz ram i yuvadan çıkarıp diğerini takıyoruz aynen filtre işi de bu şekilde.

• m@xman M kullanıcısına yanıt
    Filtreyi taktıktan 1 yıl sonra değiştirmeniz gerekir yazar kullanım klavuzunda.
    Zaten vakumlu ambalajında geliyor filtreler takmadıktan sonra içinde tortu birikmez ki...

Bir de bence bu 1 yıl olayına kullanım sıklığı bakımından açıklık getirilmesi lazım...
    Örnek:
    1 evde 6 kişi yaşıyor ve günde arıtılan su miktarı 15 litre
    Diğer evde ise karı koca 2 kişi yaşıyor ve günde arıtılan su miktarı 5 litre

İkisinin de 1 yıl sonra filtre değiştirmesi standart olmamalı..2 kişi yaşayan evde 1,5 yıl sonra da değiştirilebilir..Zaten suyun tadı kokusu size filtre değişim zamanının geldiğini söyler.
  • quote:

Filtreyi taktıktan 1 yıl sonra değiştirmeniz gerekir yazar kullanım klavuzunda.
    Zaten vakumlu ambalajında geliyor filtreler takmadıktan sonra içinde tortu birikmez ki...

Bir de bence bu 1 yıl olayına kullanım sıklığı bakımından açıklık getirilmesi lazım...
    Örnek:
    1 evde 6 kişi yaşıyor ve günde arıtılan su miktarı 15 litre
    Diğer evde ise karı koca 2 kişi yaşıyor ve günde arıtılan su miktarı 5 litre

İkisinin de 1 yıl sonra filtre değiştirmesi standart olmamalı..2 kişi yaşayan evde 1,5 yıl sonra da değiştirilebilir..Zaten suyun tadı kokusu size filtre değişim zamanının geldiğini söyler.

verdiğiniz örnek ve soru benim de aklıma geldi ve cevabını bilen varsa çok makbule geçer...
  • Bu filtrelerden içtiğiniz suyun tadı bir erikli yada kaliteli bir damacana suyuna göre nasıl ?
  • quote:

merhaba

Teşekkürler cevaplar icin.

1- Atık su direct gidere mi bağlanıyor napıyoruz atık suyu depola sansımız olur mu?
    2- Ben bu aletin musluğunu acinca otomatik aritmaya mı başlıyor depodaki su azalınca, tam olarak sistem nasıl cesme acik biraksam sürekli arıtır mı yoksa belli bir yerden sonra cıkan su giren sudan az olur ve su alamaz mıyım?
    3- Sistemi mesela kullandım 1 ay kullanmayacağım tatile gidicem depoda su beklmesi sorun olur mu?

• Atık su ince bir boru vasıtası ile gidere veriliyor ama isterseniz bunu elbette başka yere depoya bir kaba vs alabilirsiniz ...
    Sistemde depo var biz musluğu açınca depodan geliyor su, depoda su eksilince otomatik olarak şebekeden gelen suyu arıtarak depoyu dolduruyor sistem. Musluk açık kaldıkça suyu arıtır ama arıtma kapasitesi düşük olduğundan (yavaş arıttığı için) depo bitince su debisi çok düşer incecik akar musluktan ...
    Sistemi ben bir süre kullanmayınca, misal dediğiniz gibi tatile gidip gelince depoyu birkaç kez doldur boşalt yapıyorum temizlenmesi için ... Aslında gerek olduğunu düşünmüyorum ama içim rahatlatıyorum galiba :) Mikrobik olarak kapalı sistem gerek yoktur ama sanırım deponun içinde basıncı sağlayan lastikvari/silikon vs olabilir bir hazne var, içindeki su bekleyince en azından tadı bozulabilir diye düşünüyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

Atık su ince bir boru vasıtası ile gidere veriliyor ama isterseniz bunu elbette başka yere depoya bir kaba vs alabilirsiniz ...
    Sistemde depo var biz musluğu açınca depodan geliyor su, depoda su eksilince otomatik olarak şebekeden gelen suyu arıtarak depoyu dolduruyor sistem. Musluk açık kaldıkça suyu arıtır ama arıtma kapasitesi düşük olduğundan (yavaş arıttığı için) depo bitince su debisi çok düşer incecik akar musluktan ...
    Sistemi ben bir süre kullanmayınca, misal dediğiniz gibi tatile gidip gelince depoyu birkaç kez doldur boşalt yapıyorum temizlenmesi için ... Aslında gerek olduğunu düşünmüyorum ama içim rahatlatıyorum galiba :) Mikrobik olarak kapalı sistem gerek yoktur ama sanırım deponun içinde basıncı sağlayan lastikvari/silikon vs olabilir bir hazne var, içindeki su bekleyince en azından tadı bozulabilir diye düşünüyorum ...

Tesekkurler cok bilgilendirici oldu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.