Şimdi Ara

Mezun olmadan(olamadan) çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nereden başlayacağımı bilmiyorum okul bitmiyor hala tez ve 1-2 dersim kalmış durumda her türlü 1 sene uzatmış bulunuyorum bu 1 seneyi bomboş geçirmektense çalışmak istedim ama ilanlarına baktığımda hep ... mezun diyorlar.Diploması olup bomboş,bilgisiz olanlardan olmamak için okul hayatım boyunca yazılımla uğraştım projeler geliştirmeye çalıştım herkes dil öğrenme derdindeyken ben prensipleri kavrayıp öğrenmeye çalıştım hep dedim ki syntax değişir ama prensibi değişmez böylelikle her dile adapte olabilirim.Ama geldiğim nokta şu 1 tane olumlu veya olumsuz geri dönüş alamadım.Mezun olmadan çalışmak mümkün değil mi ? Etrafınızda bu şekilde iş bulabilmiş birileri var mı ? Eğer varsa tecrübelerini paylaşır mısınız ne yapmam lazım ?

• Diploma almış olsaydınız da pek dönüş olmayacaktı cunku piyasa fevkalade kötü. birçok büyük firma, eleman maaşlarını ancak ödeyebiliyor o yüzden yeni eleman almak en son düşünülen şeylerden. Ve dahası Kariyet.net gibi sitelerde birçok firma sırf "boy göstermek" amacıyla sürekli ilan bulunduruyor. Bir iddiaya göre ilanların 10%'u gerçekten eleman ihtiyacı için açılıyor ve ciddi geri dönüş yapılıyor.

Geçen yıl javacıı rumuzlu bir arkadaş bilg müh diplomasını almış ve Ankara'da iş başvuruları yapmıştı. Maaş beklentisi asgari x 1.8'di, yani diplomalı bir Bilg Müh için son derece makul bir rakam. Buna ragmen hiçbir işe kabul edilmedi. Sonunda iş aramayı bırakıp askere gitti.

Şu anda gerek işi öğrenmek gerekse para kazanabilmek için Avrupa'daki freelance remote-job'lara bakabilirsiniz. O işleri almak da o kadar kolay değil fakat hiç olmazsa gerçek işler. Birkaçına başvurdum, ciddi dönüş oluyor. Ancak o işlerde diplomanın özel bir önemi yok, proje sahibi sadece bilgi ve deneyime bakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Diploma almış olsaydınız da pek dönüş olmayacaktı cunku piyasa fevkalade kötü. birçok büyük firma, eleman maaşlarını ancak ödeyebiliyor o yüzden yeni eleman almak en son düşünülen şeylerden. Ve dahası Kariyet.net gibi sitelerde birçok firma sırf "boy göstermek" amacıyla sürekli ilan bulunduruyor. Bir iddiaya göre ilanların 10%'u gerçekten eleman ihtiyacı için açılıyor ve ciddi geri dönüş yapılıyor.

Geçen yıl javacıı rumuzlu bir arkadaş bilg müh diplomasını almış ve Ankara'da iş başvuruları yapmıştı. Maaş beklentisi asgari x 1.8'di, yani diplomalı bir Bilg Müh için son derece makul bir rakam. Buna ragmen hiçbir işe kabul edilmedi. Sonunda iş aramayı bırakıp askere gitti.

Şu anda gerek işi öğrenmek gerekse para kazanabilmek için Avrupa'daki freelance remote-job'lara bakabilirsiniz. O işleri almak da o kadar kolay değil fakat hiç olmazsa gerçek işler. Birkaçına başvurdum, ciddi dönüş oluyor. Ancak o işlerde diplomanın özel bir önemi yok, proje sahibi sadece bilgi ve deneyime bakıyor.
    Bir geri dönüş beklediğim şu günlerde bir mesaj bile gelmiş olması beni mutlu etti teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.İşe alınmayacağımı bilsem bile bir geri dönüş veya en azından bir görüşme olması cidden ihtiyacım olan bir şeydi bilmiyorum ne yapacağımı sanırım garsonluk vb bir iş düşünüp mezuniyetten sonra tekrar deneyeceğim

• thescourge_of_god kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem şimdiden AB'deki işlere bakmanız. Avrupa'da IT & programcılık işlerine talep var fakat eleman yok. Bu durumda y.dil bilgisi oldukça önemli. AB'den iş almak için work permit alıp AB'ye gitmek de şart değil cunku işlerin %10 kadarı remote-job. Bir arkadaş, AB dışından elemanlara remote-job vermiyorlar dedi. O remote-job'ların sadece cok küçük bir kısmı için geçerli ve öyle olan ilanlarda onu (EU citizens only şeklinde) belirtiyorlar. Yani profiliniz gerçekten iyiyse, gerçek ve iyi ücretli işler var.
  • armut.com,uzmankirala, r10.net ... Müşteri Müşteriyi çeker. Tavsiyem portfolio olustur, yaptıklarını koy ve sonra yazılım topluluklarına katıl orada freelancer olarak kendini tanıt, linkedin aç freelancer olduğunu vurgula.

Bu şekilde ücret bazlı projeler alablirsin. VEya android ios app/oyun yapar store atarsın ve pazarlarsn.

Normalde teknokentlerin çoğu üniversite mezunu istiyor sanırım bir teşvik var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.