Şimdi Ara

Mezuna kalmak çok büyük adaletsizlik bence (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türkiye'nin bütün okullarında 12.sınıfların aynı imkanlarda okuduğunu salan zeka turnusolları başlık resmen.Senin mezun olarak en iyi anlaman lazım.Mezuna kalan adam niye mezuna kalıyordur?12'de belki istenilen şartlar oluşmadı.En uç örneğinden veriyim arkadaşımın babası vefat etti adam okulunun 1.siydi.Ruh hali sınavı kaldıramadı mezuna kaldı ve şu anda en iyi okullardan birinde istediği yerde okuyor.Öte yandan bu ülkede son sınıfta stajdan çalışma fırsatı bulamayan 12ler var.Daha sayarım böyle bir sürü örnek.Mezuna kalmışsan o mezun psikolojisini en iyi sen bilmen lazım konuda mezun olup da böylesine saçma sapan bir düşünceyi savunman beni şaşırttı.Yukarıdaki bir arkadaş da mezunlara sınırlama gelmeli yazmış neyin sınırlaması getirsinler bir yazsana :D .Sorsan obpsi de 99dur belki.Her neyse bu ülkede hayalleri uğruna yıllarını vermiş mezun kardeşlerim sonuçlar açıklanana kadar dinlenin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geleneksel 'mezunluk adaletsizliktir' konusu açıldığına göre sonuçların açıklanmasına az kalmış demektir.

• Ağlamaya devam. Zuahahahhahaha

• OBP'em 86,48.Ne sınırlaması gerektiğini düşünmedim ama arkadaşın söylediği gibi OBP kesintisi olabilir.Bu kadar rahat mezuna kalinmamali artik kotu yapanlarin birçoğu hemen mezuna kaliyor.Bir tarafta 2-3 yılını vermiş tecrübeli biri diğer tarafta 1 sene çalışmış tecrübesiz biri adaletsizliğe yol açıyor.

• İşte bak forumu çözmüşüm bu arkadaşın da obpsi kırılacak bu yıl kendine göre böyle bi şey düşünmüş herkes kendini düşünüyor ameke

• Adaletsizlikmiş :D . Ciddi mi yazıyorsun anlamadım o 2-3 yılına kalan adamlar direk ilk 10k seviyesine geliyor demi ya da bu sınava 4 yıl hazırlananlar var onlar direk dereceye oynuyor senin mantığınla.Meslek lisesinden örnek vermişim yukarıda iyi okuyamamışsın o adamlarda direk seni geçme seviyesine geliyor 2-3 yılda demi.Mezun psikolojisi de ayrı konu senin kafanla mezuna kalan adamın ruh hali farklı oluyor.Mezuna kalınmamalı yazmışsın adam istemediği XYZ üniversitesi okudumben mühendisliği yazıp mezun olduktan sonra işsiz güçsüz gezmek zorunda kalıyor.O senin haberlerde gördüğün rakamlar gibi olmuyor bu arada işsizlik.Çok daha fazla bu işi biraz daha geniş düşünün tekrar.
  • Asil haksızlık özel okul şişirme obpleri niye lgs deki gibi kalkmıyor ?

• İlk 7 satırın saçma zaten ben öyle bir şey demedim cevap vermiyorum

Kalana bir şey demiyorum yaptığı mantıklı zaten ama sistem yanlış.

• diyecek bir şeyin yoktur zaten görüşürüz
  • 😂😂😂

• Henoxx kullanıcısına yanıt
    Anlayan birilerini görmek güzel

• Adeletsiz filan değil kimse ağlamasın ben staja gidip aptal aptal eşek gibi haftanin 3 gün 8 6 calıştım kir pas içinde kaldim 9 ay boyunca test çozmek istiyorum dedim cözdurmediler iş yerinde çoğu arkadasım tanıdık buldu staj yapmadi matematik fizik kimya gibi dersler görmedim dershaneye gidemedim hiç sadece 1 ders matematik aldim haftada 1 saat 3 tane ünüversite kazandim ard arda pes etmeyin

• Boş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obp en büyük adaletsizlik mezuna kalmak değil

• Sizin gibilere laf anlatmak harbi zormuş

Israrla anlamak istemiyosunuz hala bana obp daha adaletsiz diyolar(ben tersini söylemişim gibi)

Hala mezuna kalınabilir suç mu diyolar(ben tersini söylemişim gibi)

Okuma yazması olan herkesin benim dediğimi anlaması lazım ama çoğunluk anlayamamış neyse ne desem boşuna olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D542F6122

Hocam açıkcası biz mezunlar olayı dramatize ediyoruz ama mezun yılı benim en rahat yılımdı. Üniversiteye gidince daha iyi anlayacaksınız mezun yılının kolaylığını
    Kendi adına konuş ben hayatımda mezun senemde yıprandığım kadar hiçbir sene yıpranmadım

• kendinin de içinde bulunduğun dezavantaja uğrayacağın halde "haksızlık" olarak tanımladığın durumun düzeltilmesini istemen seni iyi görünümlü bir insan yapmıyor. 1.sınıfta zaten obpnin yarısı gidiyor, daha ne bu çekememezlik anlamıyorum. ister 3 yıl sınava girer ister 5 yıl girer adam bunun riskini de, zamanın geçmesini de göze almış. böyle saçma konuları didikleyeceğiniz kadar temel liselerin obpde yarattığı haksızlığı üstte tutsanız keşke.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.