Şimdi Ara

Mezunluk mu %50 Tıp mı? 39.5k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oglumun sonucu görselde.

12. Sınıfı bu yıl bitirdi %1.7’lik Fen lisesinde ancak ders çalışmayı seven ve kendiliğinden bu işleri halleden birisi değil maalesef . (Lgs sürecinde de şahsen ben birebir takip etmiştim)

Mühendislik istemiyor, abisi (batıda küçük bir şehide ) tıp okuyor onun da etkisi ile tıp istiyor, sıralama gelince dişe de gidebilirim diyor ama aslen dişi istediğinden değil de sanırım tekrar hazırlık gözünü korkutuyor.

Dershaneye gitmedi YouTube ve özel hoca desteği ile devam etti. Baskıci değilim ama kontrolcuyum,sınav hazırlık süreçlerini de biliyorum çok ilgiliyim ve lgs’de de kendim takip edip sonuç almıştık ama bu kez istediğimiz gibi olmadı. Oğlum benim de kendisi için nasıl uğraştığımi biliyor bunun da etkisi ile süreç sırasında (ders çalışmayı sevmediğinden) zaman zaman yalan söylediğine şahit olmuştum (netini yüksek söylemek, cozmedigi bir kaynağı çözmüş gibi göstermek vb) bunda en büyük sebep de benim ilgim ve kontrolculugum sanırım. Hatanın büyüğünü bu anlamda kendimde buluyorum.

Şimdi kendisi de çok kararsız bi diş yazıp gideyim diyor sonra acaba tekrar kalsam denesem mi diyor. Ben de sırf sıralamaya bakıp icine çok sinmeyen bir bölümü yazmasını istemiyorum.

Mezuna kalsa yine isteksiz olur mu yine kontrolden bunalır mı, veya ben bu kez onu kendi haline bıraksam (dershane, hoca desteği ne istiyorsa ona göre devam etse) icindeki bu genel ders çalışma isteksizliği ile sıralamasını geri çekebilir mi çekerse ne derece geri çekebilir emin değilim. Bunları kendisi ile de açık açık konuşuyoruz kendisi de bu kararsızlığı yaşıyor)

Vakıf tıpların %50’leri (sıralamalar çok düşmezse) tutuyor sanırım, imkanlarımız kısıtlı da olsa insanın hayatında evlatlarından daha değerli hiç bir şey yok, kendimizi zorlayarak da olsa (tutacak olursa) vakıf %25-50 (Biruni Aydın, Demiroglu, Okan, İstun, Üsküdar, Haliç vb) tıplara mı göndersek yoksa bir yıl daha denese mi?

Oğlumun genel tyt ve ayt netleri ders ders görselde mevcut, öğrenci tipini ve veli yaklaşımımı da aktarabildim sanırım, tüm bunları birarada değerlendirilerek, akıl akıldan üstündür şiarıyla sizlerin değerli fikirlerini almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozturk75 -- 19 Temmuz 2024; 7:37:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Diş yazın.Zaten mühendislik istemiyor diyorsunuz, yani mezuna kalsa tıp için kalacak.Tıp için de aşırı bir tutkusu yok dediklerinize göre.Geriye tek bir motivasyon kalıyor,iyi, risksiz bir refah seviyesi istiyor oglunuz.Doktorlarla discilerin de refah seviyesi ayni diyebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor soru etkilemek istemem.Ama şunu söylemek isterim çocuğunuza çok eleştirici bakmamanizda fayda var tyt si çok iyi ayt yi biraz kötü yapmış bunun sebebi de bu seneki ayt matematik ve kimya hakikaten zorlayiciydi sadece önlük bir durum değil bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boğaziçi veya odtü bilgisayar öğretmenliği geliyorsa onu yazsın yazılımcı olsun bence dişçilerin hali içler acısı

• Kendim mühendis, iki kardeşimde doktor.

İkisini de önermem. Okuması zor, çalışması zor. Hakkını alamıyorsun.

Genel cerrah olacaksın yada mühendissen üst düzey yönetici anca o zaman dişe dokunuyor.

Konu para ise zaten okumakla olmuyormuş onun için ticaret lazımmış.

Eczacılık hakkında ne düşünüyor ?

• DicleMech26 kullanıcısına yanıt

Evet, mühendislik istemiyor ilgisini çekmiyor. Tıp da işte sayısalın en yüksek bölümlerinden ve önünde abisi var, onun dolaylı etkisi sanırım. Asıl sıkıntı çocukların zihinleri daha tam olarak büyümediği için gerçekten ne istediğini de bilememesi. Bir bölüme ya da okula tam olarak odaklanmış olsa, biz her türlü destekle arkasındayız zaten. Diş isteği de o bölümü tam olarak bilip sevdiğinden değil, "devlet tıp olmadı madem diş olsun" mantığı asıl etken.

• Havadan56 H kullanıcısına yanıt

TYT'si 93,5, sıralaması 43k; aslında denemeleri daha iyiydi, MSÜ'de 97,5 yapmıştı sıralaması 24k idi. AYT kısmı normalde daha iyi olduğu için TYT'de aynı sıralamayı korusa ayt ile öne çeker dedik ama olmadı. AYT'de de mat aslında fena gelmemiş ama kimya çok geri çekmiş.

Yok Hocam eleştirici bakmıyorum, zaten çok zor bir süreç, tam olarak kendi de ne istediğini bilmediği için ana baba olarak biz de işte sonucuna göre istişarelerimizi yapıp kararı için ona destek olmaya çalışıyoruz.

• elmatadori kullanıcısına yanıt

Türkiye lobisi olan mesleklerin cenneti Hocam. Eczacılar baktılar çok eczacı okuyor, eczane açmayı kotaya bağlayıp mevcutları korumaya aldılar. Şu haliyle eczacılık, eczane açmak dışındaki kalemlerde iş yapabilir.

Dediğim gibi kendisi de tam olarak ne istediğinin farkında değil, mevcut alternatifleri değerlendirmekle meşgul.

• sozturk75 S kullanıcısına yanıt

Bölümden ziyade kalan hayatında ne istiyor o önemli bence.

Mesela doğuda çalışmak istemiyor. O zaman memur olunca zorunlu doğu görevi olan meslekleri eleyeceksiniz.

Mesela yöneticilik yapmak istiyor. O zaman yöneticilik alanında meslekler seçmesi lazım.

Mesela insanlarla uğraşmayım diyor. O zaman iyi bir yazılımcı olacak vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.