Şimdi Ara

MF puan türünde 100k'dan sonra tercih yapacaklar (İÇERİİİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
3.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dark2000ali

quote:

Orijinalden alıntı: Tir@n

quote:

Orijinalden alıntı: dark2000ali

ygs de bi tmci 35 trkçe 30 mat 32 sos yapsa lysde 35mat 25 geo yapsa okul 50 verse beni geçiyo bnm sıralamam 50k yani o zmn banada yarıyo bu ? :D

AYNEN Dostum işte biz bunu tartışıyorduk çözüme kavuşturduk.

o zmn muhteşem olur ya geçen sene böyle bişi kesin yoktu ama demi ?

Geçen sene tersi durum vardı.

Özellikle bu sene MF-1 ve MF-4 puanlarından tercih yapacak adaylar 10-15 bin daha önlerde yerleri kesin yazın derim.

• Çoğu kişi bilmiyor bu durumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avnigur

Çoğu kişi bilmiyor bu durumu.

ss ile detaylı açıkladık.Mf puan türünden 100k'dan sonra özellikle MF-1 ve MF-4 puan türlerinden tercih yapacak adaylar 10k daha önde tutsunlar tercihlerini gelme ihtimali yüksek.
  • quote:

quote:

ss ile detaylı açıkladık.Mf puan türünden 100k'dan sonra özellikle MF-1 ve MF-4 puan türlerinden tercih yapacak adaylar 10k daha önde tutsunlar tercihlerini gelme ihtimali yüksek.

126 binlik yere 113bin mf4 girebilir miyim garanti? kontenjanı 16.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Means

quote:

quote:

126 binlik yere 113bin mf4 girebilir miyim garanti? kontenjanı 16.

çok yüksek ihtimal girersin kardeşim......

• quote:

quote:

Buyur burdan yak.

En başında bahsettiğimiz duruma geri döndük.

Herkes için tekrar yazıyorum o zaman..

Konunun başında basit bir örnek vererek açıklamıştım durumu.

150k'dan sonra tercih yapacak MF puan türünde ki adayların sıralamada önünde TM ci arkadaşlar mevcut görünüyor.Tercihlerinizi daha önde tutabilirsiniz.....

Alıntıları Göster
    TMciler de bunu dikkate almalı mı? MFlerin de TM puanı hesaplandı değil mi? Yani 100-200k arasında baya MF olması muhtemel midir? Biz de tercihlerimizi ona göre mi yapalım? @Tir@n

• quote:

Orijinalden alıntı: Buried Alive

TMciler de bunu dikkate almalı mı? MFlerin de TM puanı hesaplandı değil mi? Yani 100-200k arasında baya MF olması muhtemel midir? Biz de tercihlerimizi ona göre mi yapalım? @Tir@n

Mf puan türü için yaptığımız uygulamayı tm içinde yapalım.Eşit ağüırlıkçıların hesaplandıysa sayısallarında tm puanları hesaplanmıştır büyük ihtimalle.Edebiyat sınavına girmediği halde edebiyat puanı oluşan sayısalcı arkadaşların cevap yazması lazım.....
  • Tir@n T kullanıcısına yanıt
    Benim y-tm puanlarım açıklanmadı.
  • quote:

Benim y-tm puanlarım açıklanmadı.

Hocam y-tm değilde tm puanlarına bak 180'nin altında kaldıysa hesaplanmaz.Yok 180 üzeri ise ve y-tm puanların yoksa o zaman durumu netleştiririz.
    Normal tm puanlarım açıklandı.Zaten tm puanım mat ve geo'dan gelseydi gelirdi ordada çok parlak değilim.Barajı geçemediğimden dolayı yazmamıştır.Yazmaması normal.
  • olum 101bin lik yere 114bin ile girmem lazim mf4, iki senede 93binden cikmis 101bin e. sizce ihtimal var midir?
  • quote:

Normal tm puanlarım açıklandı.Zaten tm puanım mat ve geo'dan gelseydi gelirdi ordada çok parlak değilim.Barajı geçemediğimden dolayı yazmamıştır.Yazmaması normal.

Barajı geçen arkadaşlarda illaki tm puanları oluşmuştur hocam.Bunu dikkate alalım.
    Ayrıca mf ci olup tmden de sınava girip tm puanlarını oluşturan mühendislik olmazsa geçer iktisat okurum diyen bir kitlede mevcut.Tm en ortak alan nerdeyse.Dolayısıyla bu alanda tercihler için yine önlerde yazılmasını ama mutlaka garanti yerlerinde yazılması gerekir mezuna kalınmak istenmiyorsa....
    Aynen öyle kesinlikle vardır.Bütün bölümler için geçerli bu mevzu.
  • Benimde mf den girdigim halde tm hesaplanm8s ancak baraj alti kaldigimdan y-tm hesaplanmamis.Bu durumda iyi durumda tm ciler mf cilerin siralamasinin icinde diyebiliriz. Ama bu seferde su sorun var. Gecen senede sinava girdim. Gecen senenin puaninin karsilil geldigi siralama bu senede ayni puan ayni siralamaya karsilik geliyor. Bu tezat oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atillaoguz

Benimde mf den girdigim halde tm hesaplanm8s ancak baraj alti kaldigimdan y-tm hesaplanmamis.Bu durumda iyi durumda tm ciler mf cilerin siralamasinin icinde diyebiliriz. Ama bu seferde su sorun var. Gecen senede sinava girdim. Gecen senenin puaninin karsilil geldigi siralama bu senede ayni puan ayni siralamaya karsilik geliyor. Bu tezat oluyor.

Puanları dikkate alma hocam.

2012 yılında sınava giren bir aday.2011 yılının taban puanlarına göre tercih yapacaktı.

Adam 2012 de girdi sınava misal MF-3 de 120k da sıralaması vardı.bu sıralamada tm bölümü öğrencileri yoktu.Çünkü geçen sene fen sınavına girmeyen adayların mf puanları hesaplanmadı.Yani adamın 120k lık sıralaması sadece sayısalcılardan oluşuyordu.

Adam baktı 2011 klavuzuna atıyorum istediği yer 150k da.Dedi hemen yazayım kesin gelir ben 30k öndeyim.Ama şunu unuttu.2011 sıralamalarında MF puan türünde ki sıralamalarda tm cilerde vardı.

Yani adamın 2012 deki 120k sı aslında 2011 yılının 150k sına filan denk geliyordu.Arada ki tm cileri çıkardığını düşün anlarsın.

Bu adam kalktı sıralamasının üstünde ki 100k lık 110k lık 120k lık yerleri yazdı.ama gelmedi.Ortada kaldı.Bu özellikle 100k dan sonra sıkça rastlandı.

Şimdi bu senede buna benzer bir durum var.MF sıralamalarında tm cilerde var.Ama bu kez iş adaylardan yana.2012 sıralamasına bakan aday şimdi orda 115 k lık bir yere girmek istiyor.
    2013 de ki sıralaması 130k.Giremem diyor.Ama aslında o 130k da tm cilerde var ve onlar kendi alanlarından tercih yaparsa 130k lık aday 115k lık yere girebilir durumu oluştu.

Umarım anlatabilmişimdir.

O yüzden MF puan türünden tercih yapacak adaylar özellikle MF-1 ve MF-4 sıralamasında daha öndeki yerleri yazsınlar.Gelmez demesinler gelebilir ihtimali yüksek.

Tm için tam yorum yapamıyorum zira sayısaldan kayıp gelip tercih yapan adam çok.Eşit ağırlıkçı gelip makine yazmaz ama makine yazamayan misal gelip anadolu da işletme iktisat maliya yazabiliyor.Ya da edebiyat sınavına girmiş oluyor sayısalcı.Orda edebiyatı fen'e göre daha iyi yapıyor ve hop alan değiştirip gidip sosyoloji yazabiliyor.Bunlar genelde 100k dan sonra başlar.İlk 100k da genelde herkes kendi alanlarında tercih yapar.Belki üst sıralarda hukuk ya da PDR kaymaları olur ama onlarda sayıca fazla bir dilime karşılık gelmiyor.

• Gecen sene 230 puana baktim. Gecen sene 230 puan 207 k imis. Bu sene 230 puan sizin dediginiz mantikla bakilirsa arada tm ci ea cida olacagindan 250 k larda bisey olmali. Ama gecen sene 230 puan 207 k siralama ve bu sene 230 puan gene 207 k siralamada.

• quote:

Orijinalden alıntı: atillaoguz

Gecen sene 230 puana baktim. Gecen sene 230 puan 207 k imis. Bu sene 230 puan sizin dediginiz mantikla bakilirsa arada tm ci ea cida olacagindan 250 k larda bisey olmali. Ama gecen sene 230 puan 207 k siralama ve bu sene 230 puan gene 207 k siralamada.

Bahsettiğin bölüm mf-2 ya da mf-3 puan türünde mi ?
  • Mf-4 puan türünde.

• Sayısalcıyım ve sadece matematik ve fen sınavına başvurmuştum.Okuldan da 40 puan geldi.Sol taraftaki okul puanı eklenmemiş puanlarda TM puanım da hesaplanmış.TM1 166, TM2 155, TM3 143.Bu puanlarla barajı TM'den geçememiş mi oluyorum? Sağ tarafta okul puanı eklenmemiş yani boş. TM'den saf olarak 180'i geçseydim TM puanım hesaplanır ve okul puanı eklenir, ortaya bir sıralama çıkar mıydı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Raikirin

Sayısalcıyım ve sadece matematik ve fen sınavına başvurmuştum.Okuldan da 40 puan geldi.Sol taraftaki okul puanı eklenmemiş puanlarda TM puanım da hesaplanmış.TM1 166, TM2 155, TM3 143.Bu puanlarla barajı TM'den geçememiş mi oluyorum? Sağ tarafta okul puanı eklenmemiş yani boş. TM'den saf olarak 180'i geçseydim TM puanım hesaplanır ve okul puanı eklenir, ortaya bir sıralama çıkar mıydı?

Evet ham olarak 180'i geçseydin puanın hesaplanır diploma puanı eklenir ve sıralama oluşurdu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.