Şimdi Ara

MGA marka balata kullanan var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
109.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mga disk Valeo balata taktırdım. 2 hafta kadar oldu memnunum bakalım ne olucak. İlerleyen dönemlerde merak eden olursa alıntılasın, uzun dönem deneyimi mi yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş için kullandığımız bütün araçlarda mga balata var. Ötme de yok. Şikayet de yok. Kendi aracıma araştırarak yeni disk ve balata taktırdım, cayır cayır ötüyor.  

• senged kullanıcısına yanıt

Durum nedir. Memnunmusunuz

• h.koç1981 H kullanıcısına yanıt

Sattım ben onu  

• asbengu A kullanıcısına yanıt

normal şehir içi kullanımda üzmez. ralli pilotu gibi kullanmayın. trw nin çok sahtesi var . bilinen büyük bir tedarikçiden alın.

• Çok kötü alınmaz

• MGA alınır, Megane 3 te önlerde kullanıyordum, arkaları da MGA ile değiştirdim, hem fren iyi tutuyor ve en önemlisi artık balatalar ısındığında bazen garip inleme sesleri, bazen haşır huşur ötmüyor. Ferodo ve TRW lerden bezmiştim.

• Mga ve Kale kullandım ikisindende memnun kaldım. Arabayı değiştirdim yine mga aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 12 Haziran 2024; 0:53:52 >
  • Her zaman yedek parçamı alıp sanayide değiştirdim. Bunca yıl boyunca anladığım bir şey var ki oto yedek parçaları arasında gerçekten çok ciddi bir kalite farkı yok. Elbet oyuncaklarda mutfak gereçlerinde çin malı alman malı ayrımı var ama oto yedek parçada bu ayrım yok. Çünkü sonuçta araba bu, kalitesiz bir ürün yapamazlar. O yüzden arabanın markası ne ise o malı alacağım, alman malı alacağım diye para bayılmaya lüzum yok. Ekonomik bir balata disk vesaire rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca mga da çok iyi bir markadır. Sanayideki ustaların %90nı bunu takar. alman malı italyan malı takıyoruz diyip yerli malı mgayı takarlar. Kolaysa pahalı marka taksınlar kar edemezler ki. Ayrıca bu tarz ürünleri oto yedek parça satan mağazadan veya siteden almak lazım. Şu meşhur popüler uygulamalardaki satıcılar ellerinde kalan eski ürün gönderiyorlar, bir kere conta almıştım depodaki nemden mi artık nedir çürümüş geldi.

• Murat Yıldırım 1965 kullanıcısına yanıt

Mga Çin üretimi olmasın mı ? Yerli diyorsunuzda.

• motograter M kullanıcısına yanıt

İzmir kemalpaşada fabrikası var, türkiyede üretiliyor

• Standart kullanacaksanız sorun yok fakat rampalardan uzun inişler yapacaksanız, yüklü şekilde araç ile yine rampa inişleri yapacaksanız güvenlik riski oluşturacak kadar kötü. Fazla yumuşak bir balata bu da fren balatasının aşırı ısınmasına ve şişmesine sebep oluyor. Bu durumda da aracın fireni tutmayacak kadar kötüleşiyor.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

geri bildiriminiz için teşekkürler hocam. merak ettiğim bir konuydu.

bu tarz kullanım senaryolarında fren hidroliğinin de kontrol edilmesinde fayda var. 2 yılda bir düzenli olarak değiştirilmesi gerekiyor. aksi halde içerisinde biriken su kaynama noktasını düşürdüğü için frende daha kısa sürede şişmeye sebep oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 8 Temmuz 2024; 12:3:34 >
  • Fren hidroliği dediğiniz gibi kontrol edilmeli fakat yukarıdaki durumda fren hidroliği faktörlerden değil. Bir araçta yeni değişmiş, başka bir araç da yine bir defa değişmişti zaten kmsi 40-50 bin km civarında idi. Yüklü olarak 1500-2000 kg arası araçlar, dediğim gibi uzun rampa inişinin yarısında daha yani 1000 mt inmeden başlıyor aşırı ısınmaya ve tutmamaya. Eski kamyoncular gibi sağa çekip balatayı soğutmaya başlıyorsun. Bu şartlar ekstrem değil aracın orjinal balatası ile böyle sorunlar hiç yaşamamıştım. Gerçi şu ana kadar başka yan sanayiler ile de böyle sorun yaşamamıştım. Çok yumuşak bir balata.

@facepunchS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 8 Temmuz 2024; 23:22:4 >
  • Yan sanayi fren diskleride kötü orjinal8n yerini tutmuyor

• Yokuş aşağı Ferodo ve TRW şişiyordu, ötmeye başlıyordu. MGA kullanmaya başladıktan sonra şişme ve ötme sorunu kalmadı, bence tek kusuru %20 - 25 daha çabuk bitiyor. Araba modeline göre üretim kalitesi değişiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 9 Temmuz 2024; 15:33:3 >
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Aracınız nedir hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars kullanıcısına yanıt

Megane 3

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt

Olabilir, iki araçta Japon grubu markası denediğim. Dediğiniz gibi bir de çok çabuk bitiyor. Tabi bu dediğim balatanın yarısı bitince özellikle hissediyorsunuz. Balata yeni iken bu kadar sorun değil yine şişiyor ama en azından tutuyor.

• Berbat bildiğin demir balata demeye şahit ister iyi balata mat renkli olur ne kadar parlaklığı fazlaysa demir oranı yüksektir ses yapar fren mesafesi uzar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.