Şimdi Ara

Michelin 205/55 R16 Pilot Prımacy Hp 91V Lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Michelin 205/55 R16 Pilot Prımacy Hp 91V Lastik hepsiburdada kampanyada 210 TL ...Megane 2 hatchback aracım için almaya niyetliyim kullanan yada fikri olan varmıdı r?

http://www.hepsiburada.com/liste/michelin-20555-r16-pilot-primacy-hp-91v-lastik-/productDetails.aspx?productId=otysf777190&categoryId=259720&OTYSF777190

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilok -- 12 Kasım 2012; 13:52:27 >

• Dün akşam İzmir çevre yolunda, sürat şeridinde (3. şerit) aniden önümde durmuş ve sağ şeride geçmek isteyen bir bayan gördük. Kızıma sıkı tutun dedim. Süratim 120 km civarındaydı. Frene yüklendim. 2006 Focusun abs si çalışmadan duran aracın arkasına yığılmaya başladık. Sağdaki iki şerit de doluydu. Orta refüje sürter geçerim diye hesapladım. Önümdeki araç hareket etti, solunda bir boşluk belirdi.
    120 KM hızdan 2. vites seviyesine düşmüştük.
    Lastiklerim 50.000 KM de Michelim 205 55 16. V1.
    Hiç ummadığım bir fren performansı gösterdi.
    Önce terledim. Yanımdaki kızım, olayı gördü korktu. Ama olayın büyüklüğünün farkına varamadı.
    Lastikte 2-3 metre kısa fren mesafesinin de önemli olduğunu böylece gördük.
    Ford Focus kullananlara kesinlikle tavsiye ederim.
    Bu badireyi atlatmama rağmen, yine de dğiştirip aynı lastiğin yenisini alacağım.

• Michelin Primacy HP serisinin üretimi bitmek üzere. Elde kalan stoklar tüketiliyor. Sakın aldanıp da almayın. Bu lastiğin yeni serisi Michelin Primacy 3'tür. Fiyatı da aynı gibi, tercihiniz kuşkusuz Primacy 3 olsun.
  • Hocam aynı ebatta primacy3 alın. Ben geçen hafta 200 TL fiyat aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer aşkın

Dün akşam İzmir çevre yolunda, sürat şeridinde (3. şerit) aniden önümde durmuş ve sağ şeride geçmek isteyen bir bayan gördük. Kızıma sıkı tutun dedim. Süratim 120 km civarındaydı. Frene yüklendim. 2006 Focusun abs si çalışmadan duran aracın arkasına yığılmaya başladık. Sağdaki iki şerit de doluydu. Orta refüje sürter geçerim diye hesapladım. Önümdeki araç hareket etti, solunda bir boşluk belirdi.
    Önce terledim. Yanımdaki kızım, olayı gördü korktu. Ama olayın büyüklüğünün farkına varamadı.
    Bu badireyi atlatmama rağmen, yine de dğiştirip aynı lastiğin yenisini alacağım.

Ne hikaye ama :-) Ben de zor bir durumda kalmıştım, lastiklerim bridgeatone re001 adrenalindi performans lastiği idi, biri ara yoldan çıktı solumdan ufak dokundu ben de 50 km hızla duran bir araca arkadan çarptım. Aracım pert oldu. Asla bridgeatone önermem. Continental, michelin, goodyear, hankook gibi markaları seçin. Kumho da yaramaz. Pirelli de yaramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: captain58

quote:

Dün akşam İzmir çevre yolunda, sürat şeridinde (3. şerit) aniden önümde durmuş ve sağ şeride geçmek isteyen bir bayan gördük. Kızıma sıkı tutun dedim. Süratim 120 km civarındaydı. Frene yüklendim. 2006 Focusun abs si çalışmadan duran aracın arkasına yığılmaya başladık. Sağdaki iki şerit de doluydu. Orta refüje sürter geçerim diye hesapladım. Önümdeki araç hareket etti, solunda bir boşluk belirdi.

Ne hikaye ama :-) Ben de zor bir durumda kalmıştım, lastiklerim bridgeatone re001 adrenalindi performans lastiği idi, biri ara yoldan çıktı solumdan ufak dokundu ben de 50 km hızla duran bir araca arkadan çarptım. Aracım pert oldu. Asla bridgeatone önermem. Continental, michelin, goodyear, hankook gibi markaları seçin. Kumho da yaramaz. Pirelli de yaramaz.

Bu tür tecrübeler lastiğin kalitesi açısından pek fikir vermez söyleyeyim.. Kaza yapıp bir daha arabaya binmem demek gibi bir şey bu. Aracının yürüyen kalitesinden tut, hız, ağırlık, yağış ve yol durumu gibi zibilyon tane muhattabı vardır durumun. Bilindik markalarda sıkıntı olmaz birbirini ağdırmazlar bu konularda. Yumuşak hamurlu lastikler, michelin gibi, frenleme ve yol tutuş açısından dezavantaja sahiptir.

• ben yol tutuş ve fren performansı olarak bridgestone u tek geçerim ama sert lastik ,,, konfor,yumuşaklık ve sessizlik açısından good year efficiant grip performance gibisini görmedim ama bridgestone kadar güven vermedi bana , değiştirme zamanı gelince bridgestone takıcam, güvenlik benim için herşeyden önce gelir,, micheline orta karar bir lastik benim gözümde,kesinlikle kötü değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Orijinalden alıntı: captain58

quote:

Bu tür tecrübeler lastiğin kalitesi açısından pek fikir vermez söyleyeyim.. Kaza yapıp bir daha arabaya binmem demek gibi bir şey bu. Aracının yürüyen kalitesinden tut, hız, ağırlık, yağış ve yol durumu gibi zibilyon tane muhattabı vardır durumun. Bilindik markalarda sıkıntı olmaz birbirini ağdırmazlar bu konularda. Yumuşak hamurlu lastikler, michelin gibi, frenleme ve yol tutuş açısından dezavantaja sahiptir.

Ben lastik etiketlerine de bakıyorum, aksi taktirde kışlıklarda falken almazdım. Kriterler belli, sessizlik, yakıt ekonomisine katkısı, zemin performansı, yuvarlanma direnci vb. kriterler göz önünde bulundurulmalı. Elbette fiyatı da çok önemli. Herkesin bütçesi en iyisi için yeterli olamaz zaten. Ancak pirelli, continental, michelin, falken, kumho, fulda, dunlop, bridgestone ve bir kaç tane de ucuz ürün (Firestone, Petlas, Cooper yan ürünü, Starmax, Sava) çeşitli araçlarda kullanmış bir kişi olarak tecrübelerim continnental, goodyear, micheline gibi büyük firmaların belli bir çizgisi ve kalite seviyeleri olduğunu algılamama yetiyor. Lastik seçiminde insanın en huzurlu hissedeceği seçim alırken kazıklanmıyor olduğunu bilmesi ve kullanırken sorun yaşamamasıdır. Özellikle fazla lastik sesi, kötü fren performansı, yetersiz yol tutuşu insanın canını sıkması için ziyadesiyle yeterlidir. Araçların özelliklerine ve diğer kriterlere gelince de şunu belirtmek isterim. İki örnek ile izah edeyim. Araç aynı seat cordoba 2008 1.4 tdi. İlk lastikler pirelli inanılmaz sert, bozuk yoldan nefret eden, bu arabanın süspansiyonları ne kadar kötü, frenleri ne kadar yetersiz dedirtecek derecede berbat, yol tutuşu kusurlu. Üstüne bridgestone kullandım, sportif özellikleri mükemmel ancak standart kullanımda özellikle fren mesafesi ve ufak darbelerde dayanıksız. Ardından Continental aldım ve kesinlikle aradığımın o olduğuna kanaat ettim. Sonra araç değiştirdim Astra H sedan dizel aldım. Üstünde turanzalar vardı memnun kalmadım. Acil 2 adet fiyatı da uygun diye kumho aldım almaz olaydım. Hiç beğenmedim. Özellikle uzun yolda uğuldama sesi ve virajlarda kaydığınızı hissettirmesinden ötürü gittim 2 tane de continental aldım ve kumhoları arkaya taktım. Bu sefer virajlarda ön yerine arka kaymaları başladı. Aracı sattığım için öyle gitti. Şimdi corsa c dizel aldım. Öceden de Corsa c dizel kullanmıştım ve ucuz lastik takmıştım ıslak zeminlerde çok kötüydü. Bu defa iyi lastik almak istedim goodyear efficent grip aldım çok memnunum. Kışlıklarda da goodyear alacaktım ama maddi sıkıntıdan biraz daha ucuz olsun dedim etiket verilerini ve fiyatını beğenerek falken aldım. Falkeni zorlu kış şartları konyaya uğramadığı için tam test edemedim ama standart mevsim değerlerine göre lastikten memnun kaldım. Bir kere kış lastikleri ses yapar olayı söz konusu bile değil. Virajları ve frenleri çok başarılı hatta abs kolay kolay devreye girmiyor. Kimseyi yönlendirmek kaygım yok. Herkesin kendi doğruları vardır arkadaşlar. Tecrübeler de yaşayanlara aittir. Evet bir çok etken var lastik performansında ama bir de lastiğin kendi performansı gerçeği var bunu gözardı etmemek lazım. İyi lastik pahalı olabilir ama her pahalı lastik iyi olmayabilir. Örnek brüdgestone modellerinin fiyatları. Tam manası ile uçuk ve ödediğinizin karşılığını alabilecek misiniz? Herkese kazasız günler diliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.