Şimdi Ara

microlab solo 6 vs edifier r1900t2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben bu 2 aktif hoparlör arasında kaldım, solo 6 artık tr de satılmıyor ama 2. ellerini bulmak mümkün, r1900t2 ise sıfır olarak satılıyor, ayrıca stereomecmusi.com da hakancez beyin r1900t2 incelemesi mevcut ve tamamını okudum, ve güzel bir referans. bu hoplardan birini alıp bir dac(digital to audio converter) ile kombine edip kayıpsız formatları(flac, shn vs loseless) bilgisayardan dinlemek istiyorum. öyle sahne, derinlik, yok canlı orkestrada çalan elemanın nefes alışını, kaşınmasını duyayım tarzı audiophile'liklerim yok. stüdyo kayıtlarını düzgün bir şekilde enstrumanların hepsini duyarak kaliteli bir şekilde dinlemek yeterli benim için. özellikle yumuşak, tane tane ve uğuldamayan baslar benim için çok önemli. özellikle smooth jazz, pop-funk, pop-jazz tarzı eşlikçi bass-line'ların ağırlıkta olduğu müzikler dinliyorum. canlı kayıt tarzı şeylerden pek hoşlanmıyorum, stüdyo veya albüm kayıtlarını daha çok seviyorum. yüksek volume'lü ses beklentim yok. solo 6 100w rms civarında, r1900t2 ise 32 watt ama 32 watt sanırım bana yeterli olur ama solo 6 ile arasında nasıl bir kalite farkı vardır. hangisi acaba daha kaliteli bilmiyorum. bu ikisini birden dinlemiş olan varsa eğer karşılaştırmasını istiyorum. solo 6 polipropilen bazlı sürücü kullanıyor, r1900t2 ise yün ve kağıt karışımı kullanıyor. açıkçası yeni nesil plastik sürücülü hoparlörlerden hiç hoşlanmıyorum. eski nesil siyah, katman katman, kenarları bile lastikli olmayan kağıt (ya da karbon, her ne malzeme ise) hoparlölerin sesi çok daha güzel geliyor bana. r1900 t2 bu özelliğiyle açıkçası bana daha cazip geliyor ama bilemiyorum. bu konuda tecrübeli bir arkadaş, solo 6 nın amfi devresi daha güzel dedi bana. solo 6, 6.5 inch polipropilen sürücülü ve ölçüleri daha büyük, r1900t2 ise 5 inch sürücülü ve kabini ufak, ama hoparlörü kağıt-yün karışımı. ayrıca modelini bilmediğim ve kendine özgü bass karakterini çok sevdiğim 100w rms bir sony subbass'ım var, odada yerini güzel ayarladığım zaman uğuldamadan düşük frekanslara çok güzel iniyor(odanın yeterince büyük olması şartıyla) bu hoparlörleri bununla beraber kullanabilirim, gerçi müzik dinlerken subbas olayı pek başarılı olmuyor ama slow şarkılarda fena olmuyor(hızlı tempolu bası olan şarkılarda sub, notalara yetişemiyor ve netlik bozuluyor) . o yüzden r1900 un küçük olması benim için çok önemli değil. çok kararsız kaldım. ikisini de benzer ses kaynağıyla dinlemiş kullanıcılar varsa aralarında tercih yapmamda yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

saygılar herkese...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.