Şimdi Ara

Microsoft Açık Kaynak Olabilir !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıda gelecekte Microsoft'un açık kaynak olabileceğini anlatan bir haber linki verdim.Yetkili birinin yaptığı açıklamaya göre Microsft yakında açık kaynak olabilirniş.

http://www.linuxmasasi.com/index.php?pid=2&habno=258

• Aslında mümkün ancak daha çok zaman var.

Sonuçta Web tabanlı sistemler görmeye başlıycaz ve üreticilerde artık bu alanda çalışmaya başlıyacaklar ve aslında başladılar bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacker683 -- 19 Temmuz 2007; 0:58:58 >
  • bencede imkansiz

Duzeltme : aslinda bi daha okudum mantikli geldi ancak bu donemde diil anca 20 sene sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGreen7 -- 19 Temmuz 2007; 0:32:47 >
  • Onlarda bi gün yola gelecekler ha 20 ha 5 ne farkeder.
  • Haberde kaynak gösterilmemiş. Kolpa ya da şişirilmiş bir haber olabilir.
  • Böyle bir şey olabileceğine kesinlikle ihtimal vermiyorum...Milyar dolarlık geliştirmeyle üretilen ürünlerin kaynak kodları neden açık olsun ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Laz

Böyle bir şey olabileceğine kesinlikle ihtimal vermiyorum...Milyar dolarlık geliştirmeyle üretilen ürünlerin kaynak kodları neden açık olsun ki?

Haberin ingilizcesine baktım ve orda geçen Turner in söylediği belirtilen kelimesi google da aradım karşıma bu çıktı
    http://www.microsoft.com/presspass/exec/steve/2007/01-16NYLaunch.mspx

But for most people you don't use the mouse to hover the taskbar, you use the Alt-Tab keys to switch back and forth between applications. In the past, this was challenging because if you had six or seven Excel spreadsheets or Word documents open, they would all look the same with the same generic icon. So, in Windows Vista Alt-Tab also gets that live thumbnail preview.
    So this is great in itself, but in Windows Vista we took it to a whole new level. We introduced Windows Flip 3D, which gives you the 3D experience, and it's so easy to find your active applications.

Burdan anladığım görünen o ki beryl artık windowstada olacak :)
    Ayrıca makalenin kalan kısmında outlook da sesli posta , VOIP temel yapısının windowsa entegrasyonu gibi konulardan bahsediliyor.Söyleşi baya uzun le hepsini okuyan olursa özetlesin

Microsoftun kaynağının tamamen açılacağını sanmıyorum.Bazı üst uygulamalar kullanıcıların isteklerine göre gelişebilmesi için açılabilir (Ana işlem motoru kapalı üst geliştirme kısımları açık programlar var) Onun harcinde tamamen açılacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 26 Temmuz 2007; 15:37:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çıkmaz ayın son çarşamba günü olabilir belki
  • Kaptanın seyir defteri,
    Open Source Microsoft Windows HedeHödü Yıldız Tarihi 3099...

• quote:

Orjinalden alıntı: penguin

Kaptanın seyir defteri,
    Open Source Microsoft Windows HedeHödü Yıldız Tarihi 3099...

Microsoft açık kaynak mümkün değil bence Microsoft kapalı kaynağa devam eder

• Lisansı olmayan onca XP kullanıcısını açık kaynağa geçmeye yönelten Microsoft yetkilileri sonradan çıkıp da "Windows artık açık kaynaklı olacak" demezler gibime geliyor. Ama eğer olur da, böyle bir girişimde bulunurlarsa gayet hoş olur bence.
  • Bir gün açık kaynak koda mutlaka geçecekler fakat bu sadece işletim sistemi ile sınırlı kalacak.

Microsoft tıpkı şuan korsan kullanımına bir şekilde izin verdiği gibi, zamanı gelince kendi işletim sisteminin kullanıcı sayısının azalmasını engellemek amaçlı olarak işletim sistemini bedava dağıtıp hatta kaynak kodunu da açıp 3.parti ismi verilen ek yazılımları ve destek hizmetlerini parayla satarak yeteri kadar para kazanmaya devam edecektir.

TEKEL 'i bozulana kadar kapalı kaynak kodu + lisans ücreti, TEKEL'i bozulmaya başlayınca lisans ücretini kesin kaldırır.
    İş çığırından çıkmaya herkes doğru yolu, açık kaynak kodu tercih etmeye başlayınca Microsoft 'ta inat etmeyi bırakıp açık kaynak koda geçecektir.

Yalnız dediğim gibi bu sadece işletim sistemi ile sınırlı kalacaktır.
  • Ek olarak; yukarıda ki haberde bahsedildiği üzere sadece internet bağlantısı bulunan, sabit sürücüye ihtiyaç duymadan çalışabilen işletim sistemleri günümüzde de kullanılmaya başlamıştır. Yakında hayatımıza bunlar girince her şey daha eğlenceli olacak.

Tabi ilk önce Türkiye'de hızlı internet bağlantısı kullanmaya başlayabilmeliyiz. :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.