Şimdi Ara

Microsoft, geri adım attı: Windows 11'in tartışmalı yapay zeka özelliği isteğe bağlı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, geri adım attı: Windows 11'in tartışmalı yapay zeka özelliği isteğe bağlı olacak
    Windows 11 Recall özelliği, Snapdragon X Elite ve X Plus işlemcili dizüstü bilgisayarlarla duyuruldu. Microsoft, bu özelliğin kullanıcıların bilgisayarlarında yaptıkları her şeyi aramalarına olanak sağlayacağını açıkladı. Bu özellik, birkaç saniyede bir ekran görüntüleri alıyor ve sonrasında yapay zeka bu ekran görüntüleri içinde arama yaparak aradığınızı bulmanıza yardımcı oluyor. Bu işlem cihaz üzerinde gerçekleşiyor ancak bu kadar fazla kullanıcı verisinin kaydedilmesi ve saklanması gizlilik sorununu da beraberinde getiriyor. Microsoft, tepkilerin ardından geri adım attı ve özelliğin isteğe bağlı olacağını duyurdu.

Ayrıca Bkz.Microsoft’un Black Mirror benzeri Windows özelliği Recall, soruşturma altında

Windows 11 Recall "gizlilik endişeleri" nedeniyle isteğe bağlı bir özellik olacak

Microsoft’un açıklamasına göre, Windows 11, kurulum sürecinde Recall özelliğinin açık olup olmadığını çok daha net bir şekilde gösterecek. Bu özelliğin çalışması için Windows Hello’nun açık olması ve Recall’un yakaladığı verilere erişmek için kullanıcının varlığını kanıtlaması gerekecek. Microsoft, ayrıca yapay zekanın sakladığı verilere daha iyi şifreleme ekleyeceğini söyledi. Güvenlik araştırmacıları verilerin çoğunun düz metin olarak saklandığını ortaya çıkarmıştı.

Microsoft, tüm verilerin cihazda saklandığı ve işlendiği, Recall açık olduğunda Windows’un kullanıcıyı bilgilendireceği, kullanıcının neyin ekran görüntüsünün alınacağı üzerinde kontrole sahip olacağı ve özelliği istediği zaman kapatabileceğine dikkat çekiyor.

Kaynak:https://9to5google.com/2024/06/07/microsoft-windows-11-recall-privacy/

• Recall şimdiden ölü doğdu

şimdiden buraya ekleyebiliriz:
    https://killedbymicrosoft.info/
  • RadioactiveBlackBox kullanıcısına yanıt

Eskimis yani dinazorlasmis ne varsa kapatilmis keza dogru yapmislar istisnalari da var ama ...

• Çöp şirket , bunların mail adtesini kullankyorum. Önemli bir e posta geldi , gefeksiz klasörüne atmış . Kontrol rtmedim sonra alacaktım fisyayı bir baktım 10 gün sonra kafasına göre maili silmiş.

Ulan davarlar spam mailleri bile posta kutumda 3 yıldır tutuyorsun. Kafana gore maili 10 günde nasıl silersin
  • Casusluk resmen istihbarat faaliyeti. Yapay zeka adı altında satmaya çalışıyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.