Şimdi Ara

Microsoft Onedrive'ın oluşturduğu 40gblık dosyalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen günlerde C diskinin yer kaplamaya başladığını farkettim (yani yaklaşık 3 günde 30gb falan) temp dosyalarına baktığımda (altta resim attım) 10 küsür gblık aria ile başlayan dosyaların olduğunu gördüm C\ de yer açılsın diye bazılarını sildim ama pc açık olduğu sürece oluşmaya devam ediyor her gün bu dosyalar (yaklaşık 1 haftadır). İnternetten araştırdım, bu dosyaların oluşmasının sebebi Microsoft Onedrive Setup imiş görev yöneticisinden de zaten görüleceği üzere diskte çok fazla işlem yapıyor ve cpu yiyor. Bon 1 haftadır falan oluyor sanırım farkedişim 2-3 gün önce oldu ne yapmam lazım ?

Microsoft Onedrive'ın oluşturduğu 40gblık dosyalarMicrosoft Onedrive'ın oluşturduğu 40gblık dosyalar

• Windows 10 ilk kurulurken dosyalar nereye kurulsun diye sorar. İki seçenek vardır. Birincisi OneDrive'a kurulsun ikincisi diske kurulsun diye. OneDriver ayarlarından bakın. Hem bu özelliği hem de OneDriver otomatik senkronizasyonunu kapatın. Eğer ki tamamen OneDriver kullanmak istemiyorsanız; görev yöneticisi başlangıç seçeneklerinden devredışı bırakın ve netten OneDrive kalıcı olarak kapatma reg dosyası mevcut onu aratıp indirin ve reg dosyasını çalıştırıp çıkan onaya evet diyin. Ben kullanmadığım için bu şekilde ayarladım.

Düzenleme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 8 Ekim 2017; 1:50:4 >
  • Öncelikle yardımınız için sağolun fakatWindows 8.1 kullanıyorum ve 8.1'de silinemiyormuş galiba devre dışı bırakılıyormuş sadece ki benim senkronize edilmiş bir hesabım(giriş yaptığım hesabım) olmadığı için ayarlardan devre dışı bırakma ya da senkronizeyi kapatma gibi seçenekler seçilmiyor yani otomatik kapalı gibi bir şey. Sorun %LocalAppData%\Microsoft\OneDrive\Setup\Logs şuradaki .otc ve .otc.session dosyalarını silerek çözülüyormuş galiba sildim şimdilik bir sorun yok bakalım. Sağolun tekrardan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.