Şimdi Ara

Microsoft sudo komutunu patentledi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fauconni

Callenger koçum tartışma nasıl yapılır önce onu öğrenmelisin.

1-Hiç bir şeyi yüzüme vuramadın. amcan ms yi satmadı
    2-Amerikada bir sürü zirzop senin logo gibi, popstar sanıp Che'yi sırtında taşıyor.
    3-Sen saygı görecek adammısınki ?
    Şöyle yukarıya doğru bir oku kim başlamış.
    Temşit pilavı gibi aynı sözleri tekrarlayıp duruyorsun.
    Daha ağır Kelimelerde kullanmaktan çekinmem.Etki tepki yeğenim.

Yuzune vurdugum sey Bill Gates - Microsoft iliskisi degil, dosya sistemleri konusundaki bilgisizligindi. Ayrica Bill Gates, Microsoft'un sadece %8'lik bir hissesine sahip ve hala daha satmakta:http://blog.seattlepi.com/microsoft/archives/175955.asp

Konuyu Linux vs. Microsoft noktasina getiren sensin, ben degilim.

Bana saygi gostermeyen adama, ben de saygi gostermem. Bundan sonra muhattabim degilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

Ancak bu veriler ile ilgili olarak merak ettigim sey su: Acaba bu degerler user-space driver ile mi elde edildi, yoksa kernel-space mi?

Bu değerler user-space driver (FUSE) ile elde edilmedi, kernel-space kullanılarak elde edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 15 Kasım 2009; 1:54:25 >
  • Yahu faucconi allah aşkına habira sallıyorsun. Habira MS e sallıyorsun kimse kavgacı yaklaşımda bir şey söylemiyor ortalığı karıştırıyorsun. Challengerın yazdığı diğer nickler de aynı girişimleri yapıyorlar. Sürekli içi boş saldırılarda bulunup cevabını alıp adeta rezil olunca da sen şunu yaptın sen başlattın önce tartışmayı öğren vs. deyip hakarete varacak bir uslupla geri saldırılarda bulunuyorsun. Öncelikle bence sen öğren çünkü tartıştığın insanlara hitap şeklin baştan yanlış. Koçum?!? Bu samimiyeti sen başkasına gösterebilirsin fakat çok lakayıt bir yaklaşımdır ve herkes hoşnut olmayabilir.

1) Son kullanıcı için Run As belki önemsizdir. Fakat Serverlarda önemlidir. Yani senin evinde kullandığın XP/Vista ile dünyadaki serverlar dönmüyor.

2) EXT1 bile NTFS ten iyi demişsin. Challenger bi güzel açıklamış eline sağlık. Sonra ters dönüp ben onun üstünlüğü neymiş onu tartışmıyorum demişsin her zamanki gibi çark etmişsin.

3) MS Bill Gates'in değildir. Sadece hissesi vardır. Bu yüzden MSi satamaz. Bilmiyorsan içi boş sallaman normal. Ama Bill Gates artık bayağı bir süredir MS in yönetimine hiç bir şekilde karışmıyor/karışamıyor.

4) O zirzop adamların yaşadığı ülke dünyayı yönetiyor (İsrailin etkisinde olsa bile.) (ABD'ye karşıyım yanlış anlaşılmasın)

5) Karşı görüşlere eğer direk saygı gösterilecek adammısın diye yaklaşırsan antipati toplarsın. Saygı göster ki saygı duyasın. Ayrıca üslubunla saygısızlık yapan sensin.

6) PC yazılım sektörü Hindistan ve ABD merkezlidir. Yani bu patentleri ABD kabul ediyorsa yazılımlar da ABD de yapılıyorsa ABD nin yasalarına uymalı ya da şirketleri başka ülkelere taşımalılar. Büyük bir olasılıkla Ubuntu kullanıyorsun (Ya da çoğunluk bunu kullanıyor). Tamam Güney Afrikalı bir şirket bunu geliştiriyor fakat tabanı olan Debian'ın kurucusu Ian Murdock bir ABD üniversitesinden mezun ve Debian da ABD'de geliştiriliyor. Yani ABD patent yasalarına uymak ZORUNDA! Bu yüzden Debian bazlı tüm sistemler de dolayısıyla ABD Patent Yasalarına uymak ZORUNDA! Bu sanırım diğer tabanlar için de geçerli (Red Hat vb.)

7) Bill Gates çok kullanılan bir sistemin temellerini atmışsa ve bu temeller hala günümüzde PC dünyasına hakimse bu onun az da olsa zeki olduğunu gösterir. En azından böyle bir fikir üretmesi bile bir zeka işidir.

Son olarak ne windows ne de GNU/Linux düşmanıyım. Hangisi işimi görüyorsa onu kullanırım. Hiç birine sallamam. Hele içi boş sallamalar hiç yapmam. GNU/Linux'un MS Windowstan, MS Windows'un da GNU/Linux tan öğrenecek şeyleri var. Aynı zamanda bunlar BSD, Solaris vb için de geçerli. Şu an bu mesajı Ubuntu üzerinden yazıyorum lakin hiç bir işletim sistemine de at gözlüğü ile bakıp kullananları aşağılamıyorum...

Hiç girmek istemiyordum ama artık tak dedi bu konuşmalar ve gecenin bu saati olmasından dolayı belki de dayanamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: penguin
    Bu değerler user-space driver (FUSE) ile elde edilmedi, kernel-space kullanılarak elde edildi.

O zaman oldukca ilginc bir sonuc. Aradaki fark oldukca yuksek.
  • Amone kardeşim
    Linus nasıl Linux'un duayeni ise.
    bill amcanda aynen ms'nin evliva çelebisidir.
    bill amcanın ms ye katkısı kadar dahi linusun artık linuxa katılımı yok . Durum bu mimberde.
    lafların orasında burasında çömezler gibi çekiştirip durmayın.
    Bir bütünü okuyun burada ne tartışılıyor . sonra konuşun .
    Evet "Bill amca ms'yi sattıda benimmi haberim yok"
  • Linus Torvalds halen Linux cekirdeginin aktif gelistiricisi ve yoneticisidir. Bircok kodu bizzat kendisi yazmistir. Bilmeyip iskembeden sallayanlara duyrulur.
  • Windows kıskandı yine Linux'u...
  • Madem konu açıldı
    Linus'un Linux kernele katkısı yüzde 0.6 dır

son olarak alıntı :
    "LinuxCon 2009'da Linux'un yaratıcısı Linus Torvalds açık kaynak kodlu kernel'in iyice şiştiğini ve dev gibi olduğunu söyledi.
    "Şişiyor ve dev gibi oluyoruz. Evet bu bir problem" dedi.
    Linux topluluğunun bu soruna karşı ne yaptığı sorulduğunda ise "Ee, bir planımız olduğunu söylemeyi çok isterdim" dedi..."

eee amerikada oturmak kolay değil adama bedelini ödetirler .

Senin Linux için konuşabileceğin, KDE'yide hesaplarsak Binde 0.6 bile olduğunu söylemek zor sayın linus.
  • Konuya, yani yazilim patentlerine geri donebilir miyiz lutfen?
  • Patentlerin evrensel olduğunu, insanlığın bilgi birikimi olduğunu.Hiç bir şekilde kişilere ve insanlara lisanslanmaması gerektiğini .
    Aynı GNU gibi lisanslanması gerektiğini düşünüyorum.
    Kanun koyucularda bu konuda tereddüte düştükleri için 1 yıllık 7 yıllık 10 yıllık ve 20 yıllık müruru zamanlar koymuşlardır.
    Artık birilerinin çıkarına , canları sınırları ne zaman delmek isterse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfselektronik -- 15 Kasım 2009; 12:48:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.