Şimdi Ara

Microsoft Surface Pro 3 ve tüm aksesuarlar incelemesi (Bol resim içermektedir !..) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.486
Cevap
26
Favori
68.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chedjou22

quote:

Orijinalden alıntı: IRoN

quote:

Orijinalden alıntı: Chedjou22

hocam cihazda fan var mi ?

Aslında incelememin içerisinde de yazmıştım.
    Evet FAN mevcut ve mobil olarak kullanırken bu sesi dış ortam seslerinden ayrıştırıp duyma şansınız neredeyse hiç yok ama şarja takılı iken özellikle sessiz ortamlarda
    bu fan sesini duyabiliyorsunuz.

Saygılarımla...

tesekkurler hocam daha once surface 'in fansiz olacağı duymustum ama aydinlattiniz tesekkurler ne kadar ses cikarmasadabir mobil oyunda duyar hassas insan benim eksi puanim fan sonucta bir tablet kullaniyoruz

Açıkçası almadan önce incelediğim yurtdışı forumlarının birinde ki sanırım ifixit ti bu site, içi açıldığında fan olduğu görülmüştü.

Benim kulaklarda yaş itibari ile muıhteşem olmasa da o sesi özellikle sessiz ortamda duyduğum için var diye teyitliyorum kendimce :)

Ama bir gerçek var ki cihazı 5.5 saatlik pil bitene kadar kullanımımda ısınma olayının beklediğim seviyenin ciddi altında kalması ve sadece ılık diye tabir edebileceğim şekilde olması
    bu fanın işe yaradığını gösteriyor bence.
    Ayrıca cihazın 4 bir tarafını kaplayan ince delikler bir önceki seri de

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Xit

güzel inceleme ;)

Güzel düşünceniz için çok teşekkür ederim.

Daha güzelleri sizin olsun.

Şimdiden iyi bayramlar dilerim.

Saygılarımla...
  • Cuma günü cihazı iade edip i7 versiyonunu alacağım.

1 Ağustos'ta çıkıyormuş nitekim.
  • grisales arkadaşım neden iade ediyorsun? Bir sıkıntı ile mi karşılaştın? Bende yurt dışında yaşıyorum ve önümüzdeki hafta i5'li modelini almayı düşünüyordum. Eğer bilgilendirebilirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: grisales

Cuma günü cihazı iade edip i7 versiyonunu alacağım.

1 Ağustos'ta çıkıyormuş nitekim.

Aslında sadece 2 fark var i5 ve i7 arasında.
    İşlemci kaynaklı genel anlamda ortalama %15-20 arası performans artışı ve i5 de ki HD4400 ekran kartına göre daha yeni bir model olan HD5000 ekran kartı.

Şayet kullanımınıza göre sizin için i7 li model daha iyi bir tercih olacaksa ve Amerika'da yaşamanın da avantajı ile böyle bir imkân var ise mantıklı tabiki.

Bunun harici i5 de gördüğünüz eksiklikler var ise ve paylaşırsanız alacak arkadaşlara da yardımcı olursunuz.

Bir de dünden beri aklıma takılan bir soru var. Bende mi öyle yoksa genel mi bilmiyorum henüz ama cihazı şarj ederken yanan şarj lambası pil dolduğunda renk değiştirmiyor ve aslında dolarken beyaz olan renk en azından dolduğu zaman mavi ya da bir başka renk olmalıydı bence.
    Yazılımla düzelecek bir durum olabilmesi içinde içindeki led lerde böyle bir renk olması lazım ki var mı bilemiyorum.

Değişim yaptığınız zaman yine bu başlık altında zahmet vermezsek en azından pil süresi, ısınma ve performans hakkında sizin düşüncelerinizi de görmek isteriz ve i5-i7 karşılaştırması da yapmış oluruz.
    Malum Türkiye'ye geldi süresi Ağustos sonu veya Eylül başı olacak ve benim inceleme şansım sizin almanızdan epey bir süre sonraya denk gelecek.

Şimdiden hayırlı olsun sevgili @grisales

Saygılarımla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İncelememin son kısmına ekleme yaptım dünkü mesajımda belirttiğim konuyu.

Cihazda herkese göre değişebilir belki ama bana göre ciddi bir eksiklikten bahsetmek istiyorum izninizle.

Cihazı şarj ederken yanan şarj lambası pil dolduğunda renk değiştirmiyor ve aslında dolarken beyaz olan renk en azından dolduğu zaman mavi ya da bir başka renk olmalıydı bence.
    Yazılımla düzelecek bir durum olabilmesi içinde içindeki led lerde böyle bir renk olması lazım ki var mı bilemiyorum.

Siz cihazı kapalı olarak şarj ederken pilin dolup dolmadığını % 100 e gelip gelmediğini sadece cihazı açarak öğrenebiliyorsunuz şu aşamada.
    Biraz araştırdım ve Surface Pro 2 de de durum aynı böyle imiş ve bu konuda Surface Pro 2 den beri değişiklik yapmamaları ilginç.
    Uzun lafın kısası böyle başarılı bir ürün yapıp bunu unutmuş olmaları garip geldi açıkçası bana.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 31 Temmuz 2014; 21:51:42 >

• İncelememin ilk mesajının sonuna "Tarayıcı tepki ve scroll hız testi " videosu eklenmiştir.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 1 Ağustos 2014; 1:08:22 >
  • Çok güzel bir inceleme olmuş emeğinize sağlık hocam. Keşke videoda kalem performansına da yer verseydiniz. Ben derste kullanmak için almayı düşünüyorum; ancak deftere yazı yazar gibi rahat yazılıyor mu parmaklarımızı yada avucumuzu defterde olduğu gibi yazı yazacağımız ekrana dayayabiliyor muyuz.Yazı yazmak için illa one note uygulamasını mı açmalıyız yoksa jpg, pdf,doc gibi formatlarda olan testlerin üzerine çözüm yapabilmek için kalemi doğrudan kullanabiliyor muyuz. Soru biraz fazla uzun oldu kusuruma bakmayın artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techno_teacher

Çok güzel bir inceleme olmuş emeğinize sağlık hocam. Keşke videoda kalem performansına da yer verseydiniz. Ben derste kullanmak için almayı düşünüyorum; ancak deftere yazı yazar gibi rahat yazılıyor mu parmaklarımızı yada avucumuzu defterde olduğu gibi yazı yazacağımız ekrana dayayabiliyor muyuz.Yazı yazmak için illa one note uygulamasını mı açmalıyız yoksa jpg, pdf,doc gibi formatlarda olan testlerin üzerine çözüm yapabilmek için kalemi doğrudan kullanabiliyor muyuz. Soru biraz fazla uzun oldu kusuruma bakmayın artık.

Öncelikle güzel düşünceniz için teşekkür ederim.

Aslında kalem performansı ile ilgili bir video çekmekte aklımda ancak tek elle çek ve diğer elle de yaz derken yanımda biri olmadan bunu yapmam zor olacağı için henüz bulaşamadım ama en kısa zaman da o videoyu da çekip ekleyeceğim :)

Bilgi paylaşmak içindir, sormazsak öğrenemeyiz, sorularınız fazla olmadı merak etmeyin :)

Ben kısaca ön bilgi olarak sorularınıza cevap vereyim video çekene kadar...

Deftere yazar gibi rahatlıkla yazıyorsunuz ki Surface Pro 2 Wacom teknolojisini kullanırken, Surfacer Pro 3 N-Trig denilen teknolojiyi kullanıyor.

BU VİDEO da N-Trig ve Wacom karşılaştırması var ve video yu hazırlayan kişi avantaj ve dezanvantajlarından bahsediyor.

Ben şu ana kadar N-Trig teknolojisi kullanan Surface Pro 3 kaleminde lag a rastlamadım. Kalem hariç elinizi ekran hissetmiyor.

Herhangi bir formattaki dosya üzerinde çalışma tabi ki yapabiliyorsunuz.

Ayrıca Photoshop CC, Surface Pro 3 ün kalemini tanıyor ve bu şekilde de kullanabiliyorsunuz ama ben henüz kurup deneyemedim ki biraz evvel indirmeye başladım programı :)

Sizin tüm sorularınıza ve hatta benim çekeceğim videodan bile daha detaylısı BURADA hazır ve BURADA da bir başka tanıtım mevcut :)

i7 işlemcili model bugün Amerika'da satışa çıktı bu arada.
    Sanırım Ağustos sonuna doğru da yine İstanbul Bilişim de satışta olacaktır ki bende incelemek için sabırsızlanıyorum...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRoN -- 2 Ağustos 2014; 2:02:11 >

• Videolar çok iyiymiş. Bu aleti kesinlikle almam gerek. Kalemli 5 yıllık hp tablet pc im bozulmuştu hazır. Fırsat bu fırsat, yapıştırmalı.

• quote:

quote:

Çok güzel bir inceleme olmuş emeğinize sağlık hocam. Keşke videoda kalem performansına da yer verseydiniz. Ben derste kullanmak için almayı düşünüyorum; ancak deftere yazı yazar gibi rahat yazılıyor mu parmaklarımızı yada avucumuzu defterde olduğu gibi yazı yazacağımız ekrana dayayabiliyor muyuz.Yazı yazmak için illa one note uygulamasını mı açmalıyız yoksa jpg, pdf,doc gibi formatlarda olan testlerin üzerine çözüm yapabilmek için kalemi doğrudan kullanabiliyor muyuz. Soru biraz fazla uzun oldu kusuruma bakmayın artık.

Aslında kalem performansı ile ilgili bir video çekmekte aklımda ancak tek elle çek ve diğer elle de yaz derken yanımda biri olmadan bunu yapmam zor olacağı için henüz bulaşamadım ama en kısa zaman da o videoyu da çekip ekleyeceğim :)

Bilgi paylaşmak içindir, sormazsak öğrenemeyiz, sorularınız fazla olmadı merak etmeyin :)

Deftere yazar gibi rahatlıkla yazıyorsunuz ki Surface Pro 2 Wacom teknolojisini kullanırken, Surfacer Pro 3 N-Trig denilen teknolojiyi kullanıyor.

BU VİDEO da N-Trig ve Wacom karşılaştırması var ve video yu hazırlayan kişi avantaj ve dezanvantajlarından bahsediyor.

Ben şu ana kadar N-Trig teknolojisi kullanan Surface Pro 3 kaleminde lag a rastlamadım. Kalem hariç elinizi ekran hissetmiyor.

Ayrıca Photoshop CC, Surface Pro 3 ün kalemini tanıyor ve bu şekilde de kullanabiliyorsunuz ama ben henüz kurup deneyemedim ki biraz evvel indirmeye başladım programı :)

Sizin tüm sorularınıza ve hatta benim çekeceğim videodan bile daha detaylısı BURADA hazır ve BURADA da bir başka tanıtım mevcut :)

Sanırım Ağustos sonuna doğru da yine İstanbul Bilişim de satışta olacaktır ki bende incelemek için sabırsızlanıyorum...

Saygılarımla...

Hocam kalem performansı ile ilgili kafamda bayağı soru işareti vardı çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: marancı

Videolar çok iyiymiş. Bu aleti kesinlikle almam gerek. Kalemli 5 yıllık hp tablet pc im bozulmuştu hazır. Fırsat bu fırsat, yapıştırmalı.

Şimdiden hayırlı olsun o zaman ;)

Saygılarımla...

• quote:

quote:

quote:

Saygılarımla...

Hocam kalem performansı ile ilgili kafamda bayağı soru işareti vardı çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim

Rica ederim, ne demek.

Size fikir verebildi ve ufak bir katkım bile oldu ise ne mutlu bana ;)

Saygılarımla...

• Ellerine salık kardeşim iyi günlerde kullan
  • Bugün cihazı incelemek için eşim ile söz konusu şirketin Airport Avm de bulunan şubesine gittim.Ürün teşhirde var mı diye şöyle bir göz gezdirdikten sonra olmadığını anladım.
    O sırada yanıma bir görevli geldi ve buyrun dedi.Bu arada isim vermeyeceğim.
    bende surface pro 3 ü görme imkanımız var mı diye rica ettim,256 gb modelini alacağımı söyledim, hatta bir arkadaşım sizden almış deyip bende incelemek istediğimi belirttim almadan önce,o da aa evet ben sattım,zaten hepsini ben sattım o cihazların dedi ve sisteme bakıp o ürün teşhirde maalesef yok açamıyoruz dedi,
    bende böyle bir cihazı görmeden alamayacağımı söyledim,o da pişkince herkes öyle aldı demez mi.Sonra bende kapıya yöneldim ve forumdan arkadaşımızın bolca resimli inceleme yapıp sizin hakkınızda da bolca olumlu yorumlarda bulunmuş bakalım ben de biraz burada yaşadıklarımı aktarayım herkes bilsin dedim sinirlenip ve birden arkamdan"efendim bi saniye dedi ve karşıdan bir personele arkadaşlar surface pro 3 teşhiri nerede diye sordu,o arkadaşta orada ya dolapta dedi,sonra eliyle koymuş gibi çıkartıp bu sefer de tekrar arkadaşına ama bu kapalı açabilir miyiz dedi,o da karşıdan hayır teşhir ya o, açık dedi.Ben hani yoktu dedim gülümsedim tamamen yanlış olan tavırlarına ve normalde söz konusu firma hakkındaki olumsuz yorumlardan dolayı kapısından bile geçmeyeceğimi fakat forumdan arkadaşımızın olumlu yorumlarından dolayı geldiğimi söyledim. Tabi ki ürünü çıkarmıştı ve detaylıca inceledim.Yani işler değişti 180 derece; bir ilgi, bir alaka,efendim şöyle de,efendim böyle...İşte hangi platformda yazışıyorsunuz? Yanlış anlamayın...falanda filan....

Kısacası:
    -Teşhir olduğu halde yok dediler.
    -Küçük oyunlarla mide bulandırdılar.
    -Ben direkt ürüne giden bir müşteriydim yani hedef odaklıydım,alıcıydım,öylece gezen biri değil.
    -Bir arkadaşımın aldığını ben de o vesileyle geldiğimi söyledim.

Tüm bunlara rağmen arkadaşlar söz konusu firma hakkında okuduğum onca olumsuz yorumu doğrular nitelikte bir yermiş,bugüne kadar hiç alışverişim olmamıştı sanırım daha da olmaz.

Neyse;

Bu arada cihaz harika...
    256 GB lık modeli 10 gün içinde gelecek ellerinde kalmamış.

Ben büyük ihtimalle Amerika dan sipariş geçeceğim...

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: SorrowOcean

Ellerine salık kardeşim iyi günlerde kullan

Teşekkür ederim kardeşim.

Daha güzeli senin olsun :)

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: prince01010

Bugün cihazı incelemek için eşim ile söz konusu şirketin Airport Avm de bulunan şubesine gittim.Ürün teşhirde var mı diye şöyle bir göz gezdirdikten sonra olmadığını anladım.
    O sırada yanıma bir görevli geldi ve buyrun dedi.Bu arada isim vermeyeceğim.
    bende surface pro 3 ü görme imkanımız var mı diye rica ettim,256 gb modelini alacağımı söyledim, hatta bir arkadaşım sizden almış deyip bende incelemek istediğimi belirttim almadan önce,o da aa evet ben sattım,zaten hepsini ben sattım o cihazların dedi ve sisteme bakıp o ürün teşhirde maalesef yok açamıyoruz dedi,
    bende böyle bir cihazı görmeden alamayacağımı söyledim,o da pişkince herkes öyle aldı demez mi.Sonra bende kapıya yöneldim ve forumdan arkadaşımızın bolca resimli inceleme yapıp sizin hakkınızda da bolca olumlu yorumlarda bulunmuş bakalım ben de biraz burada yaşadıklarımı aktarayım herkes bilsin dedim sinirlenip ve birden arkamdan"efendim bi saniye dedi ve karşıdan bir personele arkadaşlar surface pro 3 teşhiri nerede diye sordu,o arkadaşta orada ya dolapta dedi,sonra eliyle koymuş gibi çıkartıp bu sefer de tekrar arkadaşına ama bu kapalı açabilir miyiz dedi,o da karşıdan hayır teşhir ya o, açık dedi.Ben hani yoktu dedim gülümsedim tamamen yanlış olan tavırlarına ve normalde söz konusu firma hakkındaki olumsuz yorumlardan dolayı kapısından bile geçmeyeceğimi fakat forumdan arkadaşımızın olumlu yorumlarından dolayı geldiğimi söyledim. Tabi ki ürünü çıkarmıştı ve detaylıca inceledim.Yani işler değişti 180 derece; bir ilgi, bir alaka,efendim şöyle de,efendim böyle...İşte hangi platformda yazışıyorsunuz? Yanlış anlamayın...falanda filan....

Kısacası:
    -Teşhir olduğu halde yok dediler.
    -Küçük oyunlarla mide bulandırdılar.
    -Ben direkt ürüne giden bir müşteriydim yani hedef odaklıydım,alıcıydım,öylece gezen biri değil.
    -Bir arkadaşımın aldığını ben de o vesileyle geldiğimi söyledim.

Tüm bunlara rağmen arkadaşlar söz konusu firma hakkında okuduğum onca olumsuz yorumu doğrular nitelikte bir yermiş,bugüne kadar hiç alışverişim olmamıştı sanırım daha da olmaz.

Neyse;

Bu arada cihaz harika...
    256 GB lık modeli 10 gün içinde gelecek ellerinde kalmamış.

Ben büyük ihtimalle Amerika dan sipariş geçeceğim...

Saygılarımla...

Sevgili @prince01010

Yaşadıklarınız için istanbul bilişim ile hiç bir organik veya inorganik bağım olmasa da çok üzüldüm.

Pazartesi günü bu konuyu bizzat PC ürün müdürü Nihat beye ileteceğim ki kendi adıma ilgililer diyerek refere ettiğim bir yerin bunu yapması yakışık almamış.

Sizden ricam bana özelden o kişinin ismini paylaşmanız ki en azından başka bir arkadaşımıza da bunu yapmasınlar.

Önceki mesajlarımda da belirtmiştim, bu ürünü güvenlik nedeni ile (bir den fazla üründen oluştuğu için güvenlik kilidi sorunu) teşhire koymuyorlarmış ama soran müşteriye hemen getirip
    göstereceklerini belirtmişlerdi bana.

Bunu da buradan paylaşmıştım.

Bu nedenle bu konuda kendimi sorumlu hissediyorum ve bu konuyu gündeme getireceğimi de özellikle belirtmek istiyorum.

Surface Pro 3 ü beğenmenize sevindim.

Dün itibari ile Amerika da i7 li model de satışa çıktı.
    Amerika fiyatına göre i5 - 256 ssd li modele göre klavye dahil 600 TL gibi bir fark var düşünürseniz. Tabi bir de %8gibi bir vergisi var sanırım orada.

Bu arada ilginçtir ki Amerika da 1Ağustos'ta satışa çıkan i7 model, 17 Temmuz da Japonya' da satışa çıkmış ki dün gece Japon bir arkadaşın YouTube dan incelemesini izledim.
    incelemesinde i7 de ciddi bir ısınma var diyordu ama ne derece doğru bilemedim.
    Yakında anlarız :)

Saygılarımla...

• Arkadaşlar mesajım yanlış anlaşılmış.

i5'in kesinlikle hiç bir olumsuz yanını görmedim.

Hazır Amerika'dayken ve fiyatlar uygunken i7 edinmek istedim.

Açıkçası i5 ile i7'yi kıyaslamak için i5'i yeteri kadar kullanmadığını düşünüyorum.

En azından ısınma konusunda bir kıyaslama yapıp bildireceğim.

Bir de klavye ile ilgili bir sorum olacak. Otomatik düzeltme'yi nereden kapatıyoruz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grisales

Arkadaşlar mesajım yanlış anlaşılmış.

i5'in kesinlikle hiç bir olumsuz yanını görmedim.

Hazır Amerika'dayken ve fiyatlar uygunken i7 edinmek istedim.

Açıkçası i5 ile i7'yi kıyaslamak için i5'i yeteri kadar kullanmadığını düşünüyorum.

En azından ısınma konusunda bir kıyaslama yapıp bildireceğim.

Bir de klavye ile ilgili bir sorum olacak. Otomatik düzeltme'yi nereden kapatıyoruz acaba?

Windows logosu olan bölümden menüyü parmak hareketi ile açarak;

Ayarlar- Bilgisayar ayarlarını değiştir-Bilgisayar ve cihazlar- Yazma bölümü altında istediğiniz ayarları açıp kapatabilirsiniz.

i7 ile ilgili 17 Temmuzda Japonya dan alan bir öğrencinin youtube da videosu var.İncelemesinde ısınma hakkında baya bir serzenişi vardı ama
    bence almadan önce 25-30 dakika deneme şansınız olur ise bakmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.