Şimdi Ara

Microsoft’un Copilot yapay zekası Copilot Plus PC’lerde hafıza kaybı yaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft’un Copilot yapay zekası Copilot Plus PC’lerde hafıza kaybı yaşıyor
    Copilot Plus PC markası altında yer alan yapay zeka donanımlı ve yetenekleriyle öne çıkan dizüstü bilgisayarlar artık piyasaya girmiş durumda. Microsoft, Copilot Plus PC ile birlikte tüm cihazlarda klavyede 30 yılın ardından büyük bir değişiklik de yapıyor. Artık klavyelerde özel Copilot tuşu bulunuyor ve bu tuş, aynı isimdeki uygulamayı çalıştırıyor. Ancak görünüşe göre Copilot Plus PC’lerdeki Copilot, önceden yapabildiklerini yapamaz halde.

Copilot Plus PC'deki Copilot işlevlerini kaybediyor

Copilot Plus PC cihazlarındaki Copilot PWA (Progressive Web App) uygulaması dışarıdan bakıldığında Windows 11’in kenar çubuğundaki Copilot gibi görünüyor olsa da bazı yeteneklerini kaybetmiş durumda. Adeta bir hafıza kaybı içerisinde. Copilot’un Web tabanlı uygulaması görünüşe göre artık Windows’a entegre değil. Dolayısıyla Windows 11 ayarlarını kontrol etmek için Copilot’u kullanmak mümkün değil.

Microsoft’un Copilot yapay zekası Copilot Plus PC’lerde hafıza kaybı yaşıyor
    Halihazırda Windows 11’lerde bulunan Copilot, odak modu dahil olmak üzere bazı uygulamaları açabiliyor. Ayrıca Windows ayarları hakkında bilgiler de sunabiliyor. Hemen üstteki görselde karanlık modu açıp kapatabildiğini görebilirsiniz. Microsoft bu yeni Copilot Plus PC'lerde Copilot için klavye kısayolunu da kaldırdı, yani WIN + C artık hiçbir şey yapmıyor.

Ayrıca Bkz.Windows PC'lerde WiFi açığını kapatan güncelleme yayınlandı

Microsoft’un Copilot Plus PC’lerde neden yapay zekasını daha işlevsiz bir web uygulamasına dönüştürdü bilinmez ancak bu, açıkça geriye atılmış bir adım. Bununla birlikte Microsoft, yapay zekasını daha işletim sistemine neden daha derinlemesine entegre etmediğini de açıklamadı. Elbette yazılım devi ilerleyen dönemlerde entegrasyonu artırabilir ancak şimdilik bunun için bir yol haritası mevcut değil.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/6/21/24182979/microsoft-copilot-key-keyboard-shortcut-pwa

• bu yapay zeka asrin balonu(algoritamalra sozum yok, sozum bu isin pazarlama kismina), bin kusur dolarlik gpul'larda kosan seyi herkesin pc'sine getirecegiz diye alladilar pulladilar da herkesin kocaman gpu'lari yok, cloud vs'de bir yere kadar, adam ticari hale getiremedigi ozellikleri son kullaniciya acmak icin dunya kadar para harcamasi lazimki arz talep yuzunden suan parasiyla bile bu isi yapmaya kalksan altindan kalkamazsin. bir yandan mikisoft bir yandan apple arkasini openai ye yasladi finalda open ai da bunlara yaslarsa ne guzel olur.... milleti pompalayip ai vs diye dunya reklam kampanyasi donuyor, herkes son kullanici gozunde kendi markasinin ai ile akilda kalmasini istiyor lakin kazin ayagi oyle olmayacak.

Burda kimseye ahkam kesmiyorum, o seytanlarin muhendislik ve reklam ekipleride herseyin farkindalar, benim sozum kendime esime dostuma, bu heriflerin gazina gelip paralari sokaga dokmemek lazim. Ai adi altinda bir urun satin (son kulalnici pazari urunler) almak heleki telefon laptop vs gibi birsey almak metaverse'den arsa almakdan farksiz. belkide ben vizyon fakiri dar goruslu sigirin biriyimdir, lakin bekleyip gorecegiz bu isler nereye varacak.

• Benim telefondaki microsoft edge tarayıcısında ve copilot uygulamasında gpt-4 gitti, herkes de böyle mi?

• Etmesinler zaten ya da kullanmak istemeyen için "tamamen" kapatma seçeneği sunsunlar.

• symbiat kullanıcısına yanıt
    Yo, haklısınız; hakkıyla çalışabiliyor olsa bile ülkemizdeki abonelik ücreti yükü ile nasıl kullanabileceğiz, birilerinin anlatması lazım. Pandemiye kadar (eğer pandemi yaşanmamış olsa idi) hiçbir şey tartışamadan, daha Windows güncellemeleri ile oyunları nasıl indireceğiz, güncelleyeceğiz sorunsalında takılıydık, şu an. İlave olarak büyük çoğunluğun da ADSL'de kitli kalmış olması söz konusuydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 23 Haziran 2024; 03:12:04 >
  • PWA yani web tabanlı şeylerin donanım üzerinde müdahaleleri kısıtlı olması güvenlik için idealdir ve bu yüzden de başlıktaki mesele dert değildir.

• kendimegörehaklıyım K kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı oldu ilginç şekilde sadece pro ya verecekler galiba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.