|
Bildirim
Copilot+ lı ARM64 tabanlı yeni ultrabook u iade etmemdeki sebeplerden biri de buydu ve Intel inkine geçtim. Evet X-Elite pratikte hem hızlı değildir hem de desteklenen uygulamalar azdır veya sorunludur veya sanallaştırmalarla %15 kayıplı emülatörle Intel/AMD64 tabanlı uygulamaları ama hepsini de çalıştırmıyor oluşu. ARM64 te birçok AI tabanlı uygulamalar SDK ler olgunlaşmadı da! Oyunlara hiç girmiyorum bile ... Bazı sentetik programlar teorikte başarılı gösterse de pratikte ARM64 ler vasattır. Ama önceki nesillere nazaran ciddi de hızlandığı bir gerçektir ama nihai kıyaslamada Intel/AMD64 ile her açıdan sağlıklı boy ölçüşemez... |
Copilot+ lı ARM64 tabanlı yeni ultrabook u iade etmemdeki sebeplerden biri de buydu ve Intel inkine geçtim. Evet X-Elite pratikte hem hızlı değildir hem de desteklenen uygulamalar azdır veya sorunludur veya sanallaştırmalarla %15 kayıplı emülatörle Intel/AMD64 tabanlı uygulamaları ama hepsini de çalıştırmıyor oluşu. ARM64 te birçok AI tabanlı uygulamalar SDK ler olgunlaşmadı da! Oyunlara hiç girmiyorum bile ... Bazı sentetik programlar teorikte başarılı gösterse de pratikte ARM64 ler vasattır. Ama önceki nesillere nazaran ciddi de hızlandığı bir gerçektir ama nihai kıyaslamada Intel/AMD64 ile her açıdan sağlıklı boy ölçüşemez... |
Oyun performansı nasıl? Full grafik GTA 5 oynatabiliyor mu? |
|
Cese 1.6 yı Harf layfı Metin2yi kaldırıyor mu? |
ARM64 lü Copilot+ ı 1 hafta zor dayanabildim. Yaşadığım sorunlarda tek uygulam bazında Samsung a da raporladım logları kendisi oluşturmuştu ziplenmişti Dex for PC için uygulama yükleniyor ama çalışmıyor. Samsung ta kendi ARM66 pc leri satıştadır aylardır da piyasada ( resmi olarak Türkiye de satılmasa da ) kendi sistemlerinde bile native arm64 tabanlı uygulamaları yok paso Microsoft un Prism Emülatörüne bel bağlamış Samsung ! ... Bunları da öğrendikten sonra soğudum... ARM64 şuan için mantıklı değildir. Özellikle fiyat bazında TSMC ye dolaylı laf sokan Qualcomm özel ciddi yüzdelerdeki indirim hakkından da oldu şuanki TMSC den üretilen tüm Qualcomm işlemcileri aşırı kazıklıdır. Bundan her firma da kendi sistemlerine yansıtmak zorunda kalmıştır kalacak ta ... Hem fiyat olarak ta biz niye fazladan ödeyelim ? Ek olarak Thunderbolt 4.0 5.0 gibi tüm özellikleri yok anca usb 4.0 destekler Qualcomm unkilerde ... Genel manada birçok oyunda vasat birçok şeyi desteklemiyor veya emülatörle. Gerçi bazıları emülatörlen de olsa kısmen şaşırtıcı başarıları da vardır ama neticede alınmaz. Benimkisi meraktı ve oyun bile oynamam ona rağmen ben bile soğudum. Ultrabook lar için belki ideal olabilir... Umarım seneye düzelir... Microsoft esas seneye 25H2 de ARM64 olgunlaşacaktır. |
tamamen portabilite ve is icin gelistirilen ultrabooklar icin oyun severler oyun oynanmaz demis. biri su oyunculara zeka gondersin. microsoft'un bu pclerle oyun oynacaksiniz gibi bri dertleri mi var? ozellikle 20 yasini gecmis surekli eve siparis veren 150 kiloluk dombililerin boyle seyleri elestirmesi ayri komik. get a life, fat asses! |
|