Şimdi Ara

Microsoft, Windows Phone ve Nokia markalarını rafa kaldırıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nokia ortadan kalkarsa daha elimi atmam. Sırf "Nokia" yazısı için telefon alıyorum ben.
  • ahz-ı yed A kullanıcısına yanıt
    Ceske kalksa hic sevmiyorum zamaninda kaziklari yuzunden.Kendi hatalarini cekiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows RT'de isim karışıklığı yüzünden patladı, şimdi yeniden ortalığı çorbaya çevirecekler. Biri Windows ARM mimarisine destek vermiyor diyor, sonra böyle bir proje çıkıyor. Anlam vermek güç.

Sadya Nadella bazen Microsoft'a girmiş bir trojan gibi görünüyor, diğer yandan çok güzel girişimler de yaptığını görünce aklım iyice karıştı. Bakalım, belki güzel birşeyler çıkar.

• ms 'den nokya 'ya:

Microsoft, Windows Phone ve Nokia markalarını rafa kaldırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30A640B69 -- 11 Eylül 2014; 23:43:02 >
  • Microsoft, Windows Phone ve Nokia markalarını rafa kaldırıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia yazısını kaldırmak microsof'ta kaybettirir.

• yılların markasını rezil ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkadasx

930 kasası bu

• Elsa kullanıcısına yanıt
    http://www.wpcentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/large_wm_blw/public/field/image/2014/07/lumia_930_lumia_cyan_lede.jpg?itok=ZEZ-PNzw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwalker23 -- 12 Eylül 2014; 3:19:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

windows telefonlara exe dosya yükle bilecek miyiz, bunu mu anlamam lazim benim bu haberden? Kernel ayni mi olucak yoksa basit isim degisikligi mi ?

Windows'un ARM işletim sistemleri olan Windows RT ve Windows Phone tek sistem olacak aynen ios ve android gibi. Tablet/telefon sistemleri bir araya gelecek uygulama çeşidi açısından.
    Exe diye bahsettiğiniz x86 veya 64 platformları için yazılan uygulamalar ARM işlemciler üzerinde çalışmaz bu arada, ancak qEmu gibi bir işlemci emulatörü ile VM gerekir o da bahsi geçen mobil işletim sistemlerinde mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇaĞLaR..

Ne yaparsan yap yinede android ile baş edemezsin windows.

2 yılda insan delirten bir cihaza dönüşen android cihazlara ve yolunmaya devam mı diyorsunuz....güncellemeleri ile telefonları daha kasıntı hale dönüştürüp yeni çıkan modelleri almaya yönelten bir tuzağa devam diyorsunuz yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

windows telefonlara exe dosya yükle bilecek miyiz, bunu mu anlamam lazim benim bu haberden? Kernel ayni mi olucak yoksa basit isim degisikligi mi ?

Windows'un ARM işletim sistemleri olan Windows RT ve Windows Phone tek sistem olacak aynen ios ve android gibi. Tablet/telefon sistemleri bir araya gelecek uygulama çeşidi açısından.
    Exe diye bahsettiğiniz x86 veya 64 platformları için yazılan uygulamalar ARM işlemciler üzerinde çalışmaz bu arada, ancak qEmu gibi bir işlemci emulatörü ile VM gerekir o da bahsi geçen mobil işletim sistemlerinde mümkün değil.

Windows artık tabletlerde arm kullanmayacak dolayısı ile Windows RT artık olmayacak.
    Windows ve intel tabletlerde arm a karşı savaş açtı.
    Masaüstü ve tablet sürümü aynı sistemi kullanacak.
    Windows phone ise ismi windows olmasına rağmen arm kullanarak devam edecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

nokia yazısını kaldırmak microsof'ta kaybettirir.

Para ödemek istemiyorlar sanırım. Bu adamlar değil mi,reklamcılık, marka bağımlılığı, tüketicinin markayı benimsemesi, bağ kurması üzerine çalışmalar yapan, bu verileri dikkate alan. Şimdi gelmiş ismi kaldırıyorlar. Garip doğrusu. Nokia'nın kötüye giden imajı kendilerine zarar verecek diye mi düşünüyorlar. Bu kararın alındığı toplantıda bulunmak isterdim. Neler düşünülüyor gerçekten merak ediyorum. En heyecanlı tarafı ise başarılı olacaklar mı göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Çok saçma. Bazen Windows Phone yerine Windows deyince karışıyor çünkü. Bizim alıştığımız Windows, PC'dir mobil değil. İyi o zaman iOS ve OS X de Darwin isimli çekirdek üzerine kurulu, iOS'un ismi de OS X mi olsun?

İlk başta öyleydi zaten.

"No official name given on its initial release; Apple marketing literature simply stating the iPhone runs a version of Apple's desktop operating system, OS X."

Sonradan Apple Cisco ile IOS markasının kullanımı konusunda anlaşmaya varınca iOS 4 ile birlikte iOS markasını kullanmaya başladı.

"Cisco has agreed to license the iOS trademark to Apple for use as the name of Apple’s operating system for iPhone, iPod touch and iPad. The license is for use of the trademark only and not for any technology."

• quote:

Orijinalden alıntı: bm07tr

quote:

quote:

Windows artık tabletlerde arm kullanmayacak dolayısı ile Windows RT artık olmayacak.

Microsoft çok fazla fikir değiştiriyor, birkaç ay önceki haberde Arm mimarisindeki işletim sistemlerini birleştireceklerini söylüyorlardı. Tablette x86 üzerinden gitmeleri mantıklı olur, tonla hazır yazılıma kapıyı açarlar.
    Tabi birçok yazılım tablette kullanıma ve dokunmatik arayüz için uygun değil, geliştiricilere dokunmatik arayüz de sunmaları için baskı yapması lazım.

• Selam arkadaşlar bana göre windows phone işletim sistemi bence daha iyi daha oturmuş sistem olacak gelecek sene ve dah akullanışlı olacak
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Microsoft çok fazla fikir değiştiriyor, birkaç ay önceki haberde Arm mimarisindeki işletim sistemlerini birleştireceklerini söylüyorlardı. Tablette x86 üzerinden gitmeleri mantıklı olur, tonla hazır yazılıma kapıyı açarlar.
    Tabi birçok yazılım tablette kullanıma ve dokunmatik arayüz için uygun değil, geliştiricilere dokunmatik arayüz de sunmaları için baskı yapması lazım.

Bence güzel olacak.
    Burada bazı tabletlerin haberi var izlemeni öneririm.
    http://www.donanimhaber.com/notebook/haberleri/intel-ve-Microsoft-onculugunde-dusuk-maliyetli-yeni-bilgisayarlar-geliyor.htm
    Uygun fiyatlı windows yüklü tabletler.Bence tablet piyasasını yeniden yazacak kadar çığır açabilir.

• quote:

Bence güzel olacak.
    http://www.donanimhaber.com/notebook/haberleri/intel-ve-Microsoft-onculugunde-dusuk-maliyetli-yeni-bilgisayarlar-geliyor.htm
    Uygun fiyatlı windows yüklü tabletler.Bence tablet piyasasını yeniden yazacak kadar çığır açabilir.

Ben açıkcası wacom digitizer pen teknolojisi kullanan tabletlere yönelmek istiyorum, surface pro3 harika bir tablet fakat en düşük donanımlısı bile aşırı pahalı.
    Fiyatlara biraz çeki düzen vermeleri ve en önemlisi Türkiye'yi de iplemeleri gerekiyor. Microsoft Türkiye'ye her zaman üvey evlat muamelesi yapıyor, surface'leri kendi resmi olarak getirmediği gibi
    xboxları da getirmeyip 6-7 sene sonra şaka gibi getirmişti. Buraya gelirse anca 3. parti dell, hp, lenovo vs. anlaşmalı firmaların ürünleri gelir.

Şu an tablet olarak ipad kullanıyorum ve değişiklik arıyorum biraz, yenilediğim zaman farklı bir sistem deneyebilirim. Benim için batarya ömrü çok önemli, x86 işlemcilerde ipad gibi 10 saat aralıksız kullanımı
    yakaladıkları an bu iş tamamdır, ama bataryada da cimri davranmamaları lazım. Windows tabletlerin bataryalarında hep cimri davranılıyor nedense. 8" atom tablete 3000mAh koyan var.
    Son nesil atomlarda ise tüketim olarak baya ilerleme katedildi, ama batarya kapasitesi şart.

• quote:

quote:

Bence güzel olacak.

Ben açıkcası wacom digitizer pen teknolojisi kullanan tabletlere yönelmek istiyorum, surface pro3 harika bir tablet fakat en düşük donanımlısı bile aşırı pahalı.
    Fiyatlara biraz çeki düzen vermeleri ve en önemlisi Türkiye'yi de iplemeleri gerekiyor. Microsoft Türkiye'ye her zaman üvey evlat muamelesi yapıyor, surface'leri kendi resmi olarak getirmediği gibi
    xboxları da getirmeyip 6-7 sene sonra şaka gibi getirmişti. Buraya gelirse anca 3. parti dell, hp, lenovo vs. anlaşmalı firmaların ürünleri gelir.

Şu an tablet olarak ipad kullanıyorum ve değişiklik arıyorum biraz, yenilediğim zaman farklı bir sistem deneyebilirim. Benim için batarya ömrü çok önemli, x86 işlemcilerde ipad gibi 10 saat aralıksız kullanımı
    yakaladıkları an bu iş tamamdır, ama bataryada da cimri davranmamaları lazım. Windows tabletlerin bataryalarında hep cimri davranılıyor nedense. 8" atom tablete 3000mAh koyan var.
    Son nesil atomlarda ise tüketim olarak baya ilerleme katedildi, ama batarya kapasitesi şart.

Batarya konusu biraz işlemci ilede alakalı intel batarya sorunu çözerse f/p ürünü olur , şuan batarya hakkında bir şey söylemek için erken.

• quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

quote:

Orijinalden alıntı: ÇaĞLaR..

Ne yaparsan yap yinede android ile baş edemezsin windows.

2 yılda insan delirten bir cihaza dönüşen android cihazlara ve yolunmaya devam mı diyorsunuz....güncellemeleri ile telefonları daha kasıntı hale dönüştürüp yeni çıkan modelleri almaya yönelten bir tuzağa devam diyorsunuz yani...

Merhaba kardeşim yorumunda haklısın ,yaklaşık 1.5 yıldır xperia z kullanıyorum gayet memnunum telefonumdan bana kasma donma gibi sorunlar çıkarmadı ilk aldıgımda 4.1 di şuanda 4.4 kullanıyorum sıkıntı yok.Android konusunda sana katılıyorum ram çok sömürüyo ve donma kasmalar yaşayabilirsin ,özellikle 400-700 lirası aldıgın telefonlarda bu sıkıntı çok yaşanıyor ram ve işlemci düşük oldugu için.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.