Şimdi Ara

Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
773
Cevap
11
Favori
76.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertozsen340

Cihaz iyi güzel gerçekten hoş. Ancak iki tane sorunum var.
    Tüm yayınlarda diğer cihazlara göre sanki yayınların hz si azmış gibi yani bilgisayarda bir oyunun hafif kasması gibi düşük fps almanız gibi yayınlar akıcı değil. çok büyük bir problem değilmiş gibi ama gözü rahatsız ediyor alışamadım. (Scartla Vestel tüplü Tv ye bağlı.Sadece HD lerdemi diye karıştırdım ama tüm yayınlarda yapıyor.)

İkincisi çift çanağım var Türksat Ve Hotbird. Bir uydunun kanalından öteki uydunun kanalına geçişte geçtiğim uydunun tüm kanallarında sinyal yok yazısı çıkıyor. Ve 1-2dk sonra yayınlar geliyor. Mesela Listenin sonu Hotbid kanalı 1.sırada trt 1 var. Son kanaldan Trt1e geçtiğinde trt1 ve sonrası çıkmıyor. 1-2dk sonra hepsi geliyor. Bu sefer Hotbirde geçeyim diyorum onlar gitmiş oluyor aynı şekilde 1-2dk sonra onlar geliyor.

Bu arada bu işler ilgimi çekiyor. Hotbird iyice Arap kanalı dolmuş. Şöyle az şifreli avrupa yayınlarının olduğu uydu tavsiye eder misiniz ? İngilizce ve Almanca dil için yararlı oluyorlar. (microstarıda sıf yayın geçişlerinin hızı iyi olduğu için aldım. )

Saygılarımla.

Görüntüdeki sorunlarınız cihaz içindeki görüntü ayarlarını doğru ayarlamanızla ilgili. Tüplü tv ye scartan bağladığınızda bunun için ayarlar var. Öncelikle 576 i ve üstü görüntü seçenekleri seçmemeniz gerekiyor. Çünkü bağlantı türünüz bunun üstünü desteklemiyor. Bunun yanında diğer görüntü ayarlarıyla oynamanız gerekiyor. Doğru ayarı deneyerek bulabilirsiniz.

Uydudan uyduya geçişte yaşanan sorunların büyük bir kısmı diseq le alakalı oluyor genellikle. Forumlarda bu tür sorunlar değiştiliren diseq lerle çözülüyor genellikle. Öncelikle bu açıdan sorunun çözümünü deneyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: peykani

bilgim yok pek bu konularda ama bu cihazı almayı düşünüyorum. bir kaç hd kanal var malum. trt gibi. bunların sesi 5+1 olduğunu zannediyorum. bunları seyrederken bu ac3 5+1 ses sorunu olmuyor mu?

AC3 5+1 ses sorunu sadece MEDİA PLAYER oynatırken var. Yani tv yayınlarında hiçbir sorun yok. Sesleri sorunsuz şekilde açıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedem_korkut

ben de bu uydu cihazını aldım.

sorunlar şunlar:
    cihazda ısınma var.
    toplu kanal taşıma yok, o yüzden kanal düzenleme bir işkence (bu özelliğini hiç sevmedim)
    ses düzeyi benim televizyonumda az geliyor (tüplü televizyon kullanıyorum)
    kanal geçişleri çok hızlı olmasa da yeterli sayılır.

görüntü kalitesi iyi,

bu fiyata ancak bu kadar olur....

Cihazdaki ısınma bu tür ürünlerde normal sayılacak bir ısınma. Isınmayan bir cihaz mümkün değildir zaten. O ısının üzerindeki soğutucadan yayıldığını farketmişsinizdir. Mini cihazlarda aynı ve daha fazlası ısınma oluyor ve soğutuculaır dahi yok düşünün. Ben neredeyse 20 saat kullanıyorum hiç kesintisiz. Ne donma, ne bişey hiç yaşamadım. Bu açıdan gayet başarılı.
    Tüplü tv den alabileceğiniz görüntü kalitesi her tv de aşağı yukarı her cihaz için aynı olacaktır. Çok bir fark olmaz cihazlar arasında bu konuda. Fark HDMI girişli LCD tv lerde ortaya çıkıyor.

• Şimdilik 1 saattir düzgün çalışiyor ama flash atinca ntvspor falan gitti nasil acarim tekrar
    Edit:ntvspor'u da buldum ayrica bisskey falan yuklemem gerekir mi? gerekirse nasil yuklerim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 6 Temmuz 2012; 23:48:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkar

Cihaz akşama doğru elime ulaştı ikısaca incelemelerimi aktarayım..Öncelikle bana gelen cihaz komple siyah renk değil ön panel siyah üst yan metal bölüm gri renk geldi.içinden çıkan hdmi kablosu kaliteli ve kısa.Kısa oluşuda sinyal gnderimi açısından avatajlı bir durum.
    Cihazı öndeki anahtarlı düğmesinden açtım.Bu arada tv im philips 42 pfl3403 hd ready.bağlantılar yapıldı vs..Cihaz kısa sürede açılıyor öyle uzun sürmüyor.trt hd kanalı çıktı karşıma tv ayarlarını düzenledim cihaz ayarlarını düzenledim (1080p 4.2.2 ) cihazdan kontrast ve parlaklık 13-13 yaptım.
    Cihazın görüntü kalitesi; hd yayınlar gayet güzel sd yayaınları diğer kullandığım fx turbo d smart goldmasterden bence gayet güzel.şöyle güzel bu cihazın sd yayınlarında fazla keskinliğe gidilmemiş kum çamur tabiri caizse oluşmuyor.Renkler pastelimsi doygun tonları mevcut.Korax mini scartlı kullandınızmı bilmiyorum renk olarak bu cihaza yakın.Görüntü kalitesi olarak kısacası hd kanallar başarılı sd kanallar başarılı.Fakat bu cihazın teknik olarak bence acilen desteğe ihtiyacı var.Mesela görüntü akışında bazen takılma titreme oluyor.star tv de çok yapıyor bunu stara geldiğimde cihazın ses olayında ilk 5 sn. titreme oluyor sanki daha yerine oturmamış gibi birde aynı kanalda sağdan soldan sağa görüntü akışında takılmalar oluyor.Ve bazen diğer kanalllarda alt yazılarda takılma olması gibi 1080p de bu olay az rastlanıyor ama yazılım şart....
    Bir diğeri kanal taşıma tek tek onu anladık fakat atıyorum kanal listesinde son kanal 1925 sıra diyelim.Bundan sonra 1 2 3 4 diye gidiyor sıralama...ben atıyorum 1500. sıradaki kanalı 1. sıradaki kanalın bir öncekine yani en son sıraya koymak istediğimde (1925e) o kanal birinci sıraya yerleşiyor.Ve iki kanalıda yanında getiriyor.Siliyorum o kanalı son listeden iki tane daha getiriyor.Bununda yazılımla çözülmesi lazım.Ama kanal taşımak çok kolay yok sdarı düğme yok mavi düğme yok üstüne basıp istediğin yere taşı.Ama toplu yok :(
    Medya oynatıcı avi mkv taktım oynattı.medya konusuna fazla girmedim.Ama menüler şık.

Beğendiklerim

-Cihazın kasası ve kumandası şık kumanda kullanımı çok kolay
    -hd ve sd kanallar başarılı bir kaç tane hd cihaz kullandım en kalitesi bu...
    -kanal geçişleri normal
    -ses kalitesi harika
    -cihazın osd ekranı menü bar vs.. gerçekten çok şık ve kaliteli
    -rca ve spdif çıkışı mevcut

Beğenmediklerim

-Cihazın kumanda çekimi başarısız illa tam gözü gözüne tutmanız gerekiyor
    -Kanal taşıma çoklu olmalıydı ve sorun çıkarıyor taşırken

Sonuç olarak şimdilik fiyatına göre bence muhteşem.sd hd kanallar başarılı tereddüt etmeyin.Ama bu cihaza acilen yazılım şart.

Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Sorunlarınıza gelirsek HD Ready tv de 1080P çözünürlük ayarlamışsınız. Bu nedenle zaten görüntü çıkışıyla tv nizin algısı arasında uyumsuzluk yaratmış oluyorsunuz.
    Görüntü ayarınızı 720 i veya p 50 hz, olmadı 576 i veya p 50 hz olarak ayarlayınız. Bunların üstüne çıkmanız görüntüde sorunlar algılamanıza neden olacaktır. Renk derinliğini 8 bit olark ayarlayın. Uydudan gelen yayın kalitesi 8 bitlik renk derinliğine sahip. Ayrıca tv nizin renk derinliği HD ready olduğundan zaten 8 bit üstü için uygun değil. Renk alanını 4.2.2 nini üstü ayarlamayın zira hem yayın 4.2.2. formatında sunuluyor hem de cihanızın bunun üstünü desteklemiyor olması muhtemel. RGB yi denemeniz daha da iyi olabilir. Sizin tv niz 1376x üzeirnden çözünürlük veriyor. FULL HD TV de bile ben çözünürlüğü 720 p 50 hz olarak ayarlıyorum daha iyi gibi geliyor görüntü. Çünkü yayınlar 1080i yani tam karşılığı olmasa da 576 p lik iki ard arda tarama yaptırılarak 1080 piksele genişletiliyor yayın. FULL HD tv den izleyenler için en yüksek ayar 1080i 25 hz olarak seçilmeli. Daha üstünde görüntülerde sorunlar görülmesi normaldir.

Bunları dikkate alarak görüntü ayarlarınız düzenlerseniz sorun yaşayacağınız sanmıyorum. Ayrıca tv nizin ayarı da bu konuda önemli. Tv nizden de ayarlar yaparak görüntü kalitesini arttırmanız mümkün. Çünkü uydudan gelen sinyalleri tv nizin işlemcisi işleyerek kendi bazı düzünlemeler yaparak ekrana veriyor.

Kanal taşıma problemine gelince o dediğiniz olayı ilk başta bende yaşıyordum fakat sonra mantığını çözünce rahatladım. Kanal taşırken taşıdığınız yerdeki kanal ardından gelen tüm kanallarla birlikte bir sıra ileri kayıyor. Ama bu aynı zamanda 1. sıradaki kanal yerinde sabit kalıyor. Yani siz 300 kanallı bir listeden 200 deki kanalı 3 e taşıdığınzda 3 le 200 arasındaki bütün kanallar bir sıra ileri kayıyor. 200 deki kanalı 300 e doğru ilerleyip ordan atlatıp 3 e taşırsanız aynı şekilde 200 ile 3 ün arasında kalan kanallar bir sıra atlıyor. Bu durumda 200 ün altındaki kanaları sabitleniyor. Yani kanalı taşırken 300 e doğru ilerleyip taşımak yerine geriye doğru 200 den geriye doğru ilerleyip taşıdığınızda o dediğinz olay olmayacak. 200 den 300 e doğru taşıyarak yapmak istiyorsanız taşıdğınız kanalı önce son 300 e koyun 300 den geriye doğru sıralayın. Sonra ordan 1 e doğru atlatın atlattıkça aradan altına kayan kanallardan size ait olmayanları 1 den ileri doğru götürüp taşıyarak listenizden uzaklaştırabilirsiniz. Yani mantığını anlayınca sorun kalmıyor.

Gönül isterdiki toplu taşıma olsun. Ama yazılımla uğraşan arkadaşlar var inşallah bu konuda bir yardımları olacak. Bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 7 Temmuz 2012; 0:04:26 >

• quote:

haber kanallarının alt yazıları o kanalı actıktan 3 dk sonra falan tekleyerek ilerliyor ve goruntude bu olayı cok yapıyor mesela starda...bu durum tum goruntu formatlarında oluyor birinde daha çok birinde daha az.sizdede varmı bu durum ya da yazılım güncellemesi uygulasam ?

Bu bahsettiğiniz olay bende görüntü ayarlarını değiştirdiğimde rastlayabiliyorum. Farklı çözünürlüklerde böyle bir durumla karşılaşıyorum. Fakat bunun asıl müsebbibi tv nizdir. Tvnin moition plus özelliği yoksa, veya ekran hz hızınız düşük ise karşılaşılan bir durum. TV den aynı şekilde görüntü ayarlarından uygun seçenekleri ayarlamanız gerekiyor.
    Örneğin ben tv den ayar çektiğimde 100 hz moition plus seçenekleri uyguladğımda aynı reklamda alt yazı bir ayarda 1. saniyede başlayıp reklamın ortasında biterken, bazı ayarlarda aynı reklamda 5. 6. saniyesinde başlayıp reklamın sonunda bitiyor. İşte sonra başladiğı ayarda en küçük yazı bile çok net şekilde okunabilirken direk başladığında çok hızlı akıyor ve titriyor.

Yalnız bazı kanallarda alt yazılar ne tv nizle ne uydu alıcıyla ilgili. O kanalların düşük kalite yayın yapmasından kaynaklanıyor.

• Aminal planet , national geographic gibi şifreli kanallRi nasil acabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: rLzApex

quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

quote:

haber kanallarının alt yazıları o kanalı actıktan 3 dk sonra falan tekleyerek ilerliyor ve goruntude bu olayı cok yapıyor mesela starda...bu durum tum goruntu formatlarında oluyor birinde daha çok birinde daha az.sizdede varmı bu durum ya da yazılım güncellemesi uygulasam ?

slm

sanıırm demek ıstedıgın
    ornegın :ahaber hddekı en altta sagdan sola kayan haber seklı dımı

tv kac ekran neden soruyorum bendekı 22 ıncte
    fabrıkadan gelen ayar 1080i_25 yana kayma takılma yoktu ;

yazılım 1.sayfada var ama gecemy eklemıstı kanalların yerı degısıyormus ..

gecemy ın eklediği güncelleme neyi içeriyor acaba?

Güncellemede neler var tam bilmiyorum. Ancak ben yüklemedne önce media oynatırken filmleri aç kapa yaparken iki kez donmuştu. Yazılımı yükledikten sonra bu durum hiç olmadı. Ayrıca tam emin değilim o an dikkat etmemiş olabilirim ama sanki ilk halinde e-kitap okuma bölümü yoktu, yeni yazılım atınca o bölümü farkettim. Bilmiyorum yeni alan arkadaşlar yazılım atmadıysa bakıp multimedia bölümünde e-kitap okuyucusu var mı bildirirlerse faydalı olacaktır.

Kanal sıralaması yapmadıysanız ilk sayfada verdiğim linkten yazılımı yüklemenizin faydalı olacağını düşünüyorum. Ne olur ne olmaz.

• quote:

Cihazın yazılımını yükledim.tüm kanalları yeniden ntwork tarama yaptım.kanallar geldi.eski bazı sorunlarda kayboldu.şimdilik sorun yok ama acilen yazılım şart tek versiyon olsa dahi.teknik olarak çok eksikleri var cihazın :(

Bende tam yazılımı yükleyin diyecektim. İyi yapmışınız. Ben de kanal bulamama gibi bir sorun hiç olmadı. Sadece SHOW TURK ü bulmadı. Ele girmek gerekli anlaşılan onu da yapmadım. SHOW var TURK ünü izlemesem de olur dedim:)
  • Kanal tarama nasil yapiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 7 Temmuz 2012; 0:14:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

cihazın üstündeki kanl değiştirme tuşları da aynı şekilde çalışmıyor, 8-9 basışta bir defa tepki veriyor, sorun kumanda da değil cihazda sanırım.

Bu sorunun cihazdan kaynaklanması en son olasılık olabilir. Sizdeki kumanda da sorun olabilir. Elektronik ürün sonuçta. Normalde kumandanın tuşları biraz yüksek olduğundan basarken tuşlar sağa sola esneme gibi bir durum yapıyor. Bu nedenle bazen tam basamıyorsunuz. Ama bir kaç günde alıştım ben. Şimdi tıkır tıkır basıyorum. Bir arkadaş illa gözüne doğrultuyorum demiş ama öyle nokta atışı yapmıyorsunuz. Kumandanın ucunu uydu alıcıya doğru yaklaşık tutup sağdan soldan 45 derecelik açılardan bile alıyor. Tabi heryönden doğrultmadan alma yapmıyor. Ee işte herşey mükemmel olmuyor :) Ama alışıyor insan ben şu an hiç zorluk çekmiyorum kumandayla. Çok rahat bir şekilde kullanabiliyorum. Fazla dert etmeden elinizin alışmasını bekleyin. El alışınca sıkıntı duymuyorsunuz:))

• quote:

cihazı flashladım yine de düzelmedi. yapacak bir şey yok geri göndericem.

Pilleri değiştirmeyi denemiştirsiniz büyük ihtimal. Denemediyseniz yeni pillerle deneyin. Kutu içinden gelen pilllerin ömrü dolmuş olabilir paketli diye aldanmayın.
  • quote:

Aminal planet , national geographic gibi şifreli kanallRi nasil acabilirim

O kanallar parallı kanallar. D smart, dijitürk gibi platformlardan izlenebiliyor. Bu tür bir uydu alıcı ile onalır izleyemezsiniz.
  • Şuan cihaz ayarım 760 p 50 4.2.2 kanal haberturk şuan altyazı geçiyor ve tekleyerek geçiyor.ekrandaki kişi eğer koşsa orda tekleyerek görücem.ilk defa hd cihaz takmadım bu tvye cihaz bence sorunlu

• quote:

Kanal tarama nasil yapiliyor?

Kanal tarama için menü kurulum anten ayarlarına girin. Ordan bende ÇİFTLİ LNB takılı tek çanak kulanıyorum. LNB TİPİ ku band LNB frekans 9750/10600 - 22 khz otomatik- 12 v kapalı- LNB gücü açık- Diseqc modu yok (Birden fazla çanak kullanıyorsanız burda kullanıdğınız diseqc türüne göre seçim yapmanız gerek) sonra mavi tuşa basınca tarama başlıcak. Network açık olarak tarayınız. Tarama bitip menüden çıkış yaptığınızda otomatik olarak bulunan yeni kanalları kaydedecektir.
  • quote:

Şuan cihaz ayarım 760 p 50 4.2.2 kanal haberturk şuan altyazı geçiyor ve tekleyerek geçiyor.ekrandaki kişi eğer koşsa orda tekleyerek görücem.ilk defa hd cihaz takmadım bu tvye cihaz bence sorunlu

Evet habertürkte bende de oluyor yazı arada duraksayarak gidiyor. Ama gündüz daha stabil oluyor bende. Gece bu tür şeyler biraz daha belirginleşiyor nedense. Sizin tv niz hd ready idi dimi 576 p 60 hz olarak bir ayarlayın birde öyle bakın yalnız çözünürülk değiştirdiğinizde cihazı ve tv nizi kapatıp yeniden açın manuel olarak. Direkt cihazdan değiştirdiğinizde cihaz kapatıp açıyor yeni ayarı uygulluyor ama tv bunu algılayamayabiliyor. Önceki ayara göre kendi ayarladığı ayarları kulanıyor. Kapatıp açarak denerseniz daha saglıklı sonuç alabilirsiniz sanıyorum. Habertürk te dediğim gibi bende de oluyor ama diğer kanallarda olmuyor. Adam koşmasıyla altyazı gösterimi aynı şeyler değil. Altyazı görüntü üzerine haricen aktarılan bir veridir. O yüzden alt yazıda takılma olması koşan adamında tekleyeceği anlamına gelmez.

• Hayır arkadaşım hepsini a dan z ye aklına ne geliyorsa hepsini uyguladım.ayrıca bu durum bende sadece haberturk değil ntv skytuk diğer tüm altyazılarda gündüzde gecede yapıyor.3-5 dk. sonra başlıyor teklemeye kanal değiştiğimde tekrar 3-5 dk. sonra başlıyor.inan yapabilceklerimin hepsini uyguladım.
    Yarın kargoya verip geri göndericem.

• Dün 37 ekran tüplü tv ye taktım ilk izlenimlerim görüntü harika.
    Yukarıda bahsedilmiş kutunun üzerindeki kanal değiştirme tuşu iyi basmazsan tepki vermiyor ama zaten her zaman kullanılan birşey değil.
    Sd yayın için 37 ekranda ideal bir görüntü aldım sadece bir kanal değiştirdiğim zaman yeni kanala geçtiğinde 1 saniye gibi kısacık bir süre donup yayını gösteriyor fakat aşağı yukarı tuşlarıyla değiştirdiğinde direkt görüntü geliyor bunda bekleme yapmıyor buda sorun değil tabi.
    Ses tatminkardı.
    EGP menüsü (sanırım adı buydu) ve kanal isim değiştirme bölümleri tuşuna bastığın zaman çok geç geliyor liste 4,5 saniye sonra.
    Cihaz cok hafif ısınıyor yaz aylarında normal olduğunu düşünüyorum.
    Kısacası ben cihazdan 37 ekran için memnun kaldım.
    Bu gün 106 ekran lg led tv ye takacağım ondaki izlenimlerimide aktarırım.

Not: Bu arada bende henüz şerit halinde geçen alt yazı takılması olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rLzApex -- 7 Temmuz 2012; 8:58:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rLzApex

Dün 37 ekran tüplü tv ye taktım ilk izlenimlerim görüntü harika.
    Yukarıda bahsedilmiş kutunun üzerindeki kanal değiştirme tuşu iyi basmazsan tepki vermiyor ama zaten her zaman kullanılan birşey değil.
    Sd yayın için 37 ekranda ideal bir görüntü aldım sadece bir kanal değiştirdiğim zaman yeni kanala geçtiğinde 1 saniye gibi kısacık bir süre donup yayını gösteriyor fakat aşağı yukarı tuşlarıyla değiştirdiğinde direkt görüntü geliyor bunda bekleme yapmıyor buda sorun değil tabi.
    Ses tatminkardı.
    EGP menüsü (sanırım adı buydu) ve kanal isim değiştirme bölümleri tuşuna bastığın zaman çok geç geliyor liste 4,5 saniye sonra.
    Cihaz cok hafif ısınıyor yaz aylarında normal olduğunu düşünüyorum.
    Kısacası ben cihazdan 37 ekran için memnun kaldım.
    Bu gün 106 ekran lg led tv ye takacağım ondaki izlenimlerimide aktarırım.

Not: Bu arada bende henüz şerit halinde geçen alt yazı takılması olmadı.

hayırlı olsun cıhaz
    elektronık alet oldugu ıcın
    100de 1 boyle cıkabılır tabııkı bende test ederken boyle bırsey yasamadım amma olabılır tabııkı daha once boyle bır
    kanal ızlerken alttan gecen yazının donması elektrıksel bır sorun gb gozukuyor ama musterıye anlatılamayan bır durum
    sonucta karsılıklı anlasma ıle sorun cozulur

bu dunyada bır tek olume cozum yok oda allahın emri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 7 Temmuz 2012; 10:30:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LoRd1N

Cihazı kullananlardan bir ricam var. Atv Hd den 1 dakikayı kaydedip upload edebilirler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRd1N -- 7 Temmuz 2012; 10:38:21 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.