Şimdi Ara

Mid Soraka (Diamond atm) ile Challenger (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Lig farketmez, soraka takıma bağlı bir şampiyon botun ve topun kaybetmiş ise senin yapabileceğin birşey yok ama eğer şartlar eşit ise senden iyisi yok. Tek yapman gereken ölmemek ve lane'i itip mid de baskı oluşturman her şekilde karşındaki adamdan daha fazla cs e sahip olucaksın dolayısıyla onun sürekli 1lvl önünde olmak sana sürekli avantaj sağlıyıcak counter jungle geldiğinde 2v2 de soraka oldukça güçlü bir şampiyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J'aime le gâteau

Geçen sezon çok fazla top soraka oynamıştım, yapılan değişikler yüzünden bu sezon soraka topda sadece fazla cc 'si olmayan champlar için uygun gibi geliyor. Shyvana,yasuo,garen vs. Ancak karşında riven renekton gibi bir mele varsa jungler için free 300 gold haline geliyor top lane uzun bir lane olduğu için sorakanın kaçması zorlaşıyor. Mid de iken herhangi bir tehlike yaşamıyorsun karşındakinin seni kesmesi çok zor ve gelen ganglere karşıda savunmasız değilsin o yüzden ultini kendin için kullanmak yerine diğer lane ler için kullanabilmene olanak sağlıyor.

O yüzden MS runeları kullanırsan çok rahat edersin. Mid'de bir de ap herolar gelirse W'nun armoru çöp oluyor anında. Top için daha uygun bence. Ward'ı da mavi tarafın blue'ya girişinin önündeki çalıya at (barona en yakın çalı) rahat et.

• quote:

Orijinalden alıntı: J'aime le gâteau

Sorakanın lane deki mantığı olabildiğince hızlı lane i itip karşındakine cs kaybettirip jungle'ı senin lanenine getirip senin üzerinde zaman keybetmesini sağlayıp haritadaki baskıyı azaltmak, eğer top lane gibi uzun bi lane de oynuyosan lane i sürekli iten bir oyun mantalitesi ile kaçma skili olmayan bir heroda karşı jungle için free 300 gold oluyorsun. Umarım anlatabilmişimdir.

Iyi de top da zaten tank sampiyonlar oynaniyor. Ignite da alamiyorlar artik. Soraka ölmek bilmiyor. Cogu jungler zaten feral flame kasiyor camplayamiyor. Hadi campladi diyelim senin junglerin ne gune duruyor gitsin bota hem skor aldirsin hem drake. Top camplayacak meta mi kaldi direk cezalandirirlar adami.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q dan sonra w mu fulluyosun e mi? Ayrica karsindaki hangi herolar belliyken rahatlikla instalock soraka atarsin? Yani kolayca ezdigin veya counterladigin herolar neler?
  • Mid soraka cidden op rankedda karsimda ori vardi son baktigimda 0-12 gidiyordu

• biedermann B kullanıcısına yanıt
    evet w
    Katarina görürsen rahatlıkla instalock yapabilirsin.
  • Bir kaç kere denemeye çalıştım fakat ne zaman alsam
    Herkez sövmeye başlıyor '' Mid soraka mı olur '' diye
  • Awesequ1ck kullanıcısına yanıt
    Düşük Elo larda soraka aldığım için afk kalanlar ile bile karşılaştım normal yani, ne ile oynadığın çok da önemli değil, önemli olan nasıl oynadığın her şampiyon ile oyun taşıma potansiyelin var.
  • İlk oynadığın şampiyon Soraka mı?
  • Persheid1903 kullanıcısına yanıt
    Sezon 3'ün sonuna kadar herşeyi oynuyordum, sonraları birden çok lane e gidebilen bir şampiyona odaklanıp sadece onu oynamayı düşündüm çünkü nerdeyse 2 ay boyunca GOLD V de tıkanıp kalmıştım. Hala o kadar zaman harcamama şaşırıyorum.
  • Büyülere ne tavsiye edersin?
  • heal, flash önemli olan hayatta kalman, agresif oynama luzum yok. Healin ignite in yapdigi damagein yarisini engellemesi ve verdigi speed buff oldukça yararli.

• Ben şahsen toplane de Lulu ile Soraka kapışmasını merak ediyorum. Ben toplane de Lulu alıyorum ara sıra ve karşımdaki Shyvana, Darius, Cho'gath gibi herolar olunca rahat cs alabiliyor, botrk u çıktıktan sonra sağlam şekilde pokeleyebiliyordum.

Ancak Jax, Fiora, Wukong gibi sağlam gap closerı olan herolar karşısında rünler ve kabiliyetler aşırı defansif oluyor ayakta kalabilmek için. Ancak kolay kolay lane kaybetmedim Lulu ile. Ama Soraka vs Lulu nasıl olur bilmiyorum ama. Soraka 1 adım daha önde olur sustaini ile. Ancak Lulu hybrid kasarsa bu sefer olayın rengi değişir. Kata, Fizz, Akali gibi heroları tokatlar midde o kesin.

Oldukça lane i domine etmek için kullanışlı bir seçim. Ancak Lulu yu da denemeni tavsiye ederim.
  • Soraka'nın LuLu gibi BURST damage'i olmadığı için top lane de ilk 10-20 dakikada bahsettiğin jax,fiora,wukong gibi gap closer'ı olan şampiyonlar yada true damagei olan jungle lara karşı savunmasız kalıyor, Off-tank bi build tercih ettiğim ve lane de hayatta kalıp bena gang atarak rakibin zaman kaybetmesini sağlamaya çalışan bir oyun mantığım olduğu için soraka ile topda oynamam en azından bazı şampiyonlara karşı zor. Ancak mid de bir çok kez soraka-lulu eşleşmesi oynadım daha çok farm lane oluyor ikisinden biri bir hata yapmadığı sürece ikisininde ölmesi zor.
  • Topta karşımıza kim gelirse bizim için iyi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-77293B3E8 -- 1 Mayıs 2014; 9:16:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Çarlii

Topta karşımıza kim gelirse bizim için iyi olur?

Yasuo,nasus,rumble,teemo,lulu,malphite,shen..
    gap closer'ı olmaması gerek yazdıklarım arasında bazılarının olsada onlar bir tehlike arz etmiyor. Jax,Wukong,Riven,Pantheon gib şampiyonlardan uzak durmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J'aime le gâteau -- 1 Mayıs 2014; 12:34:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.