Midjourney 5.1 çıktı: Yapay zeka görsel oluşturmada dev adım!
-
-
Unutmamak gerek ki Midjourney gibi yapay zeka tabanlı görsel üretim yapan uygulamaları başarılı kılan insanların üretmiş olduğu trilyonlarca başarılı görsel dokümandan yararlanması. Yapay Zekanın başarılı olabilmesi için Gerçek Zekaya ihtiyacı var. -
MJ güzel ancak aktif kullanımı maliyetli. Stable Diffusion gibi kendi donanımımızla lokalimizde çalıştırabildiğimiz açık kaynak AI'lar daha çekici geliyor bana.
Üstelik CivitAI üzerinden farklı modeller indirip kullanarak aynı bunlar gibi realistik ve güzel çıktılar alınıyor.
-
bu stable diffusionu nasıl çalıştırabileceğimiz ile alakalı döküman mevcut mu ? windows mac ayrımı var mı bu durumda? m1 mac kullanıyorum ekran kartı ihtiyacı yok ise denemeyi isterim
-
Döküman var mı bilmiyorum, muhtemelen birisi guide yazmıştır fakat stable diffusion webui yazarsanız githubda linki çıkar. Ekran kartı ihtiyacı
evet var, bu tip AI'ların hepsi GPU (genellikle Nvidia CUDA) üzerinde çalışıyor. M1'deki dahili GPU ile çalışıyor mu emin değilim ama çalışıyorsa
iş görebilecek bir hızda açabilir, Apple'ın M serisi işlemcilerinde iş görebilecek seviyede GPU'lar var, ancak Nvidia'ya göre mimari farkı olduğundan
emin değilim.
Midjourney, Leonardo, ChatGPT gibi AI'lar da sunucu çiftliklerindeki GPU'lar üzerinde çalışıyor, dolayısıyla işletme maliyetini karşılamak için sizden
de ücret talep ediyorlar. Ancak üyelikte verdikleri oluşturma kredisi çok çabuk bitiyor ve aktif kullanıyorsanız sürekli para atmak gerekiyor. Benim gibi hali hazırda
güçlü bir oyun bilgisayarı ve özellikle Nvidia ekran kartı olanlar için Stable Diffusion bence harika.
-
M1 mac için apple neural engine kullanan (Apple'ın stable diffusion coreml implementasyonu sayesinde) yazılımlar var onları deneyebilirsiniz. Benim tavsiyem Mochi Diffusion. Modellerin coreml formatında olması gerekiyor. Huggingface üzerinde coreml community içinden modelleri indirebilirsiniz. split_einsum olan modeller ANE ile çalışıyor. original olanlar gpu kullanıyor. Benim favori modelim coreml-ChilloutMix.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 6 Mayıs 2023; 3:17:49 > -
AMD'de çalışabiliyor mu?
-
Bu cıkalı 5.1 5-6 ay filan oluyor.Mid journey AI Türkiye yumi facebooktan takip edin. -
Bu siteyi nasıl kullanıcam? Link varmı site linki vb. Anlatabilirmisiniz. Ayırca gerçekci insan yüzü çize biliyormu? -
Buradaki bağlantıdan siteye girip Beta'ya katılabilirsiniz. Discord hesabınızın olması gerektiğini unutmayın.
-
Yapay zeka, nerden nereye.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Unutmamak gerek ki Midjourney gibi yapay zeka tabanlı görsel üretim yapan uygulamaları başarılı kılan insanların üretmiş olduğu trilyonlarca başarılı görsel dokümandan yararlanması. Yapay Zekanın başarılı olabilmesi için Gerçek Zekaya ihtiyacı var.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X