Şimdi Ara

Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.408
Cevap
14
Favori
100.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leventsr

Wps sistemi hortumda bir sorun var ise suyu kesiyor zannedersem onun haricinde muslukta yada contadan kaynaklı bir sorunda yine wps nin önlem alma şansı zaten yok ,yine olan olcak bunu müşteri hizmetlerine arayıp sormak lazım.
    Wcs sisteminde öncelik cihazı korumak wps de öncelik ise cihaz dışı sorunu önlemek fakat yinede dediğim gibi musluk veya conta kaynaklı sorunda wps hiç bir işe yaramaz ev yine zarar görür.

WPS nin bir fonksiyonu aparatin (su giris hortumuna takilmis) distalinde (aparatttan sonraki hortum ve makineyi icine alan tüm bölümler) problem olursa ( hortumda yırtılma delinme çıkma makineden kaynaklı kontrolsüz su alımı vs) su akışını bloke etmek. WCS, su giriş hortumunda yırtılma vs olursa bunu algilayamayacaktir. WCS makine içindeki durumlara müdahale edebilmekte. Dolayısı ile hortumdan kacak olursa su basması kaçınılmaz . Kişisel fikrim mielenin WCS sisteminin üzerine WPS yi kurduğu . Yani her makinede WCS var ancak belli makinelerde üzerine WPS de var(5964 ve supertronic ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmax141 -- 10 Mayıs 2013; 16:03:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cmax141

quote:

Orijinalden alıntı: leventsr

Wps sistemi hortumda bir sorun var ise suyu kesiyor zannedersem onun haricinde muslukta yada contadan kaynaklı bir sorunda yine wps nin önlem alma şansı zaten yok ,yine olan olcak bunu müşteri hizmetlerine arayıp sormak lazım.
    Wcs sisteminde öncelik cihazı korumak wps de öncelik ise cihaz dışı sorunu önlemek fakat yinede dediğim gibi musluk veya conta kaynaklı sorunda wps hiç bir işe yaramaz ev yine zarar görür.

WPS nin bir fonksiyonu aparatin (su giris hortumuna takilmis) distalinde (aparatttan sonraki hortum ve makineyi icine alan tüm bölümler) problem olursa ( hortumda yırtılma delinme çıkma makineden kaynaklı kontrolsüz su alımı vs) su akışını bloke etmek. WCS, su giriş hortumunda yırtılma vs olursa bunu algilayamayacaktir. WCS makine içindeki durumlara müdahale edebilmekte. Dolayısı ile hortumdan kacak olursa su basması kaçınılmaz . Kişisel fikrim mielenin WCS sisteminin üzerine WPS yi kurduğu . Yani her makinede WCS var ancak belli makinelerde üzerine WPS de var(5964 ve supertronic ).

Aynen .

• mielede kazanların plastik alaşım yerine çelik olmasının özel bir nedeni ya da sağlanan fayda nedir acaba bileniniz varmı? yanlış anlaşılmasın çamaşırların konduğu tamburu değil onu çevreleyen kazanı soruyorum..
  • Bildigim kadarıyla tambur da kazan da paslanmaz Çelik'ten . Plastigin ve çeliğin mukavemeti çok farklı . Hatta hem miele hem Siemens demo makinelerini inceledim gecen hafta . Siemens im model No su aklımda değil fakat sergilendiği mağaza DARTY . Siemens Amortisorleri plastik , miele 5xxx seri demo makinenin paslanmaz Çelik . Otomobillerdeki işlevleri gibi işlevleri var . Sarsıntıya direnç çelikte çok daha yüksek .Hatta Siemens de kazana. Mote olan ağırlıklar betondan . Mielede dökme Demir'den. O nedenle üst seri Sirmens 8 kg A+++ :78 kg 5874 miele 8 kg A+++ :98 kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmax141 -- 11 Mayıs 2013; 22:59:12 >
  • HAZIR BURDAYKEN DURULAMADAKİ BAŞARISI NASIL ACABA?İLAVE DURULAMA YAPINCA ARADA FARK OLUYOR MU ÇAMAŞIRLARDA
  • Hiç ilçe durulama yapmadık . Aslında hiç ihtiyac da duymadık

• Gökoş bey YARDIM lütfen . Cihazın ayarlar menüsünde gezinirken İLAVE SU menüsünün alt menulerini actım . +su/ek durulama/+su ve ekdurulama / kapalı (fabrika ayarı. ) seçenekleri varmış kılavuzda okudum . Ama bı türlü kapalı seçeneğini seçemedim. Su an +su açık . Menü icinde geziyorum 3 seçenek gözüküyor ve secilebiliyor ama bı türlü kapalı seçeneği çıkmıyor . Nasil kapatabilirim acaba

• quote:

Gökoş bey YARDIM lütfen . Cihazın ayarlar menüsünde gezinirken İLAVE SU menüsünün alt menulerini actım . +su/ek durulama/+su ve ekdurulama / kapalı (fabrika ayarı. ) seçenekleri varmış kılavuzda okudum . Ama bı türlü kapalı seçeneğini seçemedim. Su an +su açık . Menü icinde geziyorum 3 seçenek gözüküyor ve secilebiliyor ama bı türlü kapalı seçeneği çıkmıyor . Nasil kapatabilirim acaba

Bendeki Mielede böyle ayarlar yoktu o yüzden bilmiyorum ancak fabrika ayarlarına getirirseniz düzelir yada servisi arayın onlar yardım etsinler ilave su yıkama ve durulamalarda yaklaşık 3-5 litre daha fazla su kullanır.
  • quote:

Hiç ilçe durulama yapmadık . Aslında hiç ihtiyac da duymadık

Dostum deneyebilir misiniz acaba fark olucak mi öyle bir yorum okudum da ne kadar doğru teyit etmek lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Gökoş bey YARDIM lütfen . Cihazın ayarlar menüsünde gezinirken İLAVE SU menüsünün alt menulerini actım . +su/ek durulama/+su ve ekdurulama / kapalı (fabrika ayarı. ) seçenekleri varmış kılavuzda okudum . Ama bı türlü kapalı seçeneğini seçemedim. Su an +su açık . Menü icinde geziyorum 3 seçenek gözüküyor ve secilebiliyor ama bı türlü kapalı seçeneği çıkmıyor . Nasil kapatabilirim acaba

Bendeki Mielede böyle ayarlar yoktu o yüzden bilmiyorum ancak fabrika ayarlarına getirirseniz düzelir yada servisi arayın onlar yardım etsinler ilave su yıkama ve durulamalarda yaklaşık 3-5 litre daha fazla su kullanır.

Bugün mağaza yetkilisiyle beraber teshirdeki 5874 makinada da aynı menüye girdik bendeki durum onda da var . Adam bu makinanın fab ayarlarına döndürmeye çalıştı olmadı . 1 serilerinin kini fab ayarlarına nasil getirdiğini gösterdi . Ama 5874 ü bilmiyor . Sonuçta bu menüye 1 kez girdiniz mı mutlaka 3 seçenekten birini secmiş oluyorsunuz (MENÜ ADİ :İLAVE SU: alt seçenekler :+su/ +durulama/ ilave su ve durulama . Geri seçeneği ile sadece menüden çıkılıyor . Geri ile yapılmış seçeneğin üzerine gelip secim kaldırılmıyor . Tek çözüm makinayı fab ayarlarına döndürmek olacak sanırım . İste eleştirilecek bir nokta . Karışık menü sistemi 5874 de kullanıcının çözmeyeceği problemler yaratabiliyor . Dedim ya eski makinamda bu türden sorunlar yoktu . Çok daha sade bir menüsü vardı.

• Miele yetkili servisi ile görüştüm. Maalesef sadece yetkili servis tarafından kapatilabiliyormus . Yani fab ayarlarına getirmek PC bağlantısı yapılarak oluyormuş. Yarın için servis randevusu aldım . Aslında kullanım kitapçığı 69.sayfada ayarlar menüsüne nasil girilecegi anlatılmış . Bu benim için çok önemli. Cunku her ayı sonunda güncel elektrik ve su tuketimi bu menüden gorulebiliyor. Silinmedigi surecede sürekli kayıtta. İsterseniz ayarlar menüsünden girip toplam tuketimi sifirlayabilirsiniz . Ben aylık su ve elektrik tüketimi görmek istiyorum . AYARLARDAN ilave su menüsünü acarsanız geri dönülmez bir yola girmiş oluyorsunuz . Artık ya ilave su ya durulama yada ilave su ve durulama seçeneklerinden birini secmiş oluyorsunuz . Sadece servis PC ile kizilotesi bağlantı kurup cihazı fab ayarlarına getirebiliyor. Adamın anlattıklarından ben böyle anladım . Fakat kullanım kitapçığında hata var zira orada kapatma seçeneğinin olduğu dilenirse kapatilabilecegi yazıyor. Yetkili arkadas eskiden bu vardı ama yenilerde yok dedi. Eğer servis ücreti almaya kalkarlarsa bu uyarının ne servis ne de kitapçıkta yazmadığın belirtip itiraz edicem . Ama sanmıyorum. Gayet ilgili davrandı . Yarın kesin sonucu burada yazarım.Kullanım kitapçığında yazan her husus kullanıcıyı bizzat hedef alan konuları içerir. Burada kullanıcının seçebileceği durulama ilave su vs gibi konular anlatılmış . Bu arada 1 serilerinin servis menüsünde gayet çekici seçenekler var . En basitinden devir 1600 e rezistans 4200 watt a kadar çıkabiliyor . En az 10-15 seçenek gördüm . Ama ben asla fab ayarlarını değiştirme taraftarı değilim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmax141 -- 13 Mayıs 2013; 20:35:28 >

• quote:

Miele yetkili servisi ile görüştüm. Maalesef sadece yetkili servis tarafından kapatilabiliyormus . Yani fab ayarlarına getirmek PC bağlantısı yapılarak oluyormuş. Yarın için servis randevusu aldım . Aslında kullanım kitapçığı 69.sayfada ayarlar menüsüne nasil girilecegi anlatılmış . Bu benim için çok önemli. Cunku her ayı sonunda güncel elektrik ve su tuketimi bu menüden gorulebiliyor. Silinmedigi surecede sürekli kayıtta. İsterseniz ayarlar menüsünden girip toplam tuketimi sifirlayabilirsiniz . Ben aylık su ve elektrik tüketimi görmek istiyorum . AYARLARDAN ilave su menüsünü acarsanız geri dönülmez bir yola girmiş oluyorsunuz . Artık ya ilave su ya durulama yada ilave su ve durulama seçeneklerinden birini secmiş oluyorsunuz . Sadece servis PC ile kizilotesi bağlantı kurup cihazı fab ayarlarına getirebiliyor. Adamın anlattıklarından ben böyle anladım . Fakat kullanım kitapçığında hata var zira orada kapatma seçeneğinin olduğu dilenirse kapatilabilecegi yazıyor. Yetkili arkadas eskiden bu vardı ama yenilerde yok dedi. Eğer servis ücreti almaya kalkarlarsa bu uyarının ne servis ne de kitapçıkta yazmadığın belirtip itiraz edicem . Ama sanmıyorum. Gayet ilgili davrandı . Yarın kesin sonucu burada yazarım.Kullanım kitapçığında yazan her husus kullanıcıyı bizzat hedef alan konuları içerir. Burada kullanıcının seçebileceği durulama ilave su vs gibi konular anlatılmış . Bu arada 1 serilerinin servis menüsünde gayet çekici seçenekler var . En basitinden devir 1600 e rezistans 4200 watt a kadar çıkabiliyor . En az 10-15 seçenek gördüm . Ama ben asla fab ayarlarını değiştirme taraftarı değilim .

Muhtemelen yüksek ihtimal servis sizden hiçbir ücret talep etmeyecektir, ayrıca ürünü getirdiklerinde ayarlarla ilgili bilgi vermeleri gerekiyor herhalde anlatmadılar o servis menüsü tüm modellerde vardır ancak 1000 serileri basit model olduğundan bu menüye kolay erişilebiliyor ancak servis menüsünde servis harici değişiklik yapıldığında makine garanti dışı kalabiliyor 1800 devire çıkarma olabilir ancak ısıtıcıyı 4200 Watta çıkarmak çok kötü sonuçlara sebep olabilir ev tesisatında hasara neden olabileceği gibi makineyede büyük zararlar verme ihtimali var.Servis geldiğinde bu menülerle ilgili detaylı bilgi vermelerini isteyin lütfen.

• Sevgili gökoş tesekkur ederim tavsiyen için . Gelen servis elemanı enprenyeleme sıvısını deterjan gözüne koymamı söyledi . Ben kullanım kitapçığından yumuşatici gözüne koyulacagini ögrendim . Maalesef ilk kurulumcular bilgisiz. Kullanici Ayarlar menüsüne girmekte sakınca yok ama fabrika ayarlarına girmek biz kullanıcılar için doğru değil .Hele fab ayarlariyla oynamak kesinlikle yanlış , binlerce tl ye alınan makinaların çok önce arizalanmalarina yol açacaktır . SErvis geldiginde özellikle kullanım kitapcigindaki belirtilen kapalı seçeneğinin sunulmasını yada bu yonde bir güncelleme yapılmasını isticem. Eğer olmazsa bu menüden ,en azından ilave su menüsünü almaktan uzak durucam . BU vesileyle 5872 kullanıcılarına sormak isterim sanırım forumda bir arkadas almıştı , onlarda durum nedir ?

• quote:

Sevgili gökoş tesekkur ederim tavsiyen için . Gelen servis elemanı enprenyeleme sıvısını deterjan gözüne koymamı söyledi . Ben kullanım kitapçığından yumuşatici gözüne koyulacagini ögrendim . Maalesef ilk kurulumcular bilgisiz. Kullanici Ayarlar menüsüne girmekte sakınca yok ama fabrika ayarlarına girmek biz kullanıcılar için doğru değil .Hele fab ayarlariyla oynamak kesinlikle yanlış , binlerce tl ye alınan makinaların çok önce arizalanmalarina yol açacaktır . SErvis geldiginde özellikle kullanım kitapcigindaki belirtilen kapalı seçeneğinin sunulmasını yada bu yonde bir güncelleme yapılmasını isticem. Eğer olmazsa bu menüden ,en azından ilave su menüsünü almaktan uzak durucam . BU vesileyle 5872 kullanıcılarına sormak isterim sanırım forumda bir arkadas almıştı , onlarda durum nedir ?

biz ilave su menüsü kullanmadığımız için birşey diyemeyeceğim. sizin anlattıklarınızdan sonra tercih edebileceğimizi sanmıyorum

• quote:

Sevgili gökoş tesekkur ederim tavsiyen için . Gelen servis elemanı enprenyeleme sıvısını deterjan gözüne koymamı söyledi . Ben kullanım kitapçığından yumuşatici gözüne koyulacagini ögrendim . Maalesef ilk kurulumcular bilgisiz. Kullanici Ayarlar menüsüne girmekte sakınca yok ama fabrika ayarlarına girmek biz kullanıcılar için doğru değil .Hele fab ayarlariyla oynamak kesinlikle yanlış , binlerce tl ye alınan makinaların çok önce arizalanmalarina yol açacaktır . SErvis geldiginde özellikle kullanım kitapcigindaki belirtilen kapalı seçeneğinin sunulmasını yada bu yonde bir güncelleme yapılmasını isticem. Eğer olmazsa bu menüden ,en azından ilave su menüsünü almaktan uzak durucam . BU vesileyle 5872 kullanıcılarına sormak isterim sanırım forumda bir arkadas almıştı , onlarda durum nedir ?

Servis geldiğinde makineyi PC bağlantısıyla fabrika ayarlarına geri döndürür makine alman yapımı ve ordan geldiği için fabrika ayarlarına dönüldüğünde menüsü Almanca olabilir onuda servis türkçe yapar tabi almancası varsa

• Almancası olmasına lüzum yok. Almanlar onu da düşünmüş. Willcommen (almancam yok yanlış olabilir) yazısı çıkıyor fab ayarına dönünce . Sonra lisan seçeneği çıkınca (yanında bayrak figürü var) lisan seçilip türkce bulunabiliyor . Bu bayrak işareti yol gösterici oluyor .

• Miele servisi geldi önce PC ile bağlandı . Hata kodları var dedi; fazla deterjan kullandığımızı söyledi . Hata kodlarını sildi . Ardından fab ayarlarına PC bağlantısına gerek olmadan dondurdu . Bir de bana hata kodlarını servis menüsüne girerek görmeyi , hata varsa da silmesinin nasil yapılacağını gösterdi . PC bağlantısı sonrası ekranda onlarca parametre belirdi. Ornegin toplam calışma saati , motor tipi, İD . Bu hep beyinde kayit ediliyor . Bizimkinin toplam calismasi 80 saat olmuş . Her parametre ve parça PC ile izlenip arıza tespiti yapılabiliyor . Makinenin son derece komplike olduğunu gözlerimle gördüm . İD numarasına kadar kayıtlı . Servis makine fab ayarlarında iken ilave su menüsünden "SU"seciminin yapılmış olduğunu ana ekran tuşlarından extralar tuşu ile ilave su yada durulmanın SEÇİLMESİ HALİNDE makinenin bu secimlere uygun yıkama yapacagını aksi halde yapmayacağını belirti . İcim rahatlamış oldu . Sonuçta gereksiz yere her yıkamada su ve elektrik israfı yapmamış kesemizide doğayı da korumuş olacağım.

• Bu arada miele w 5874 un motor kodu MXT30 imiş . Ebayda satış fiyatı 95€ . .servis profesyonel motor olduğunu söyledi .

• quote:

Bu arada miele w 5874 un motor kodu MXT30 imiş . Ebayda satış fiyatı 95€ . .servis profesyonel motor olduğunu söyledi .

Ebayda satış fiyatı 95€ ancak motorun kendi fiyatı o servise sorduğunuzda işçilikle beraber 500₺ üstünde fiyat çekerler. Miele'nin motorları kendi motorudur. Türkiyede kendi motorunu kullanan Bosch-Siemens-AEG-LG ve Miele var Arçelik-BEKO-Vestel-Hoover-Samsung gibi markalar kendi motorunu kullanmıyor çoğunda TE(Türk Elektrik)adında YOÇ motor kullanılmakta.
  • Galiba Bosch ve Siemens de, LG motorlarını kullanıyormuş. Bana öyle söylenmişti.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.