Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
55
Favori
146.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    turbo başlık için daha uygun fiyat var. pet care evet 1500 civarı. başlık 200 kadar ancak bugünki görüşmem sonrası pet care alırsam içindeki başlık yetersiz kalırsa turbo almaya karar verdim.
    bir de şunu diyeyim ben teknik bilgilerden anlamıyorum çok. nihayetinde evimi süpürürken memnuniyetim benim için kriter olacak. arkadaşımın attığı video ve telefonla görüşmem sonrası aklım nilfisk e yattı .açıkcası arkadaşıma miele öneriyordum hiç bakmamıştım bile. elbette miele iyidir,yıllar önce bekarken ailemin evinde de kullanmıştık.
    ama şimdi hem markaya şans vermek istemem,hem fiyatının cazipliği hem de ekstradan hava temizleyici de almam gerektiği (bu da apayrı bir konu markası vs.) için miele alsam cx1 alacakken o kadar yüksek fiyata çıkmadan ihtiyacımı giderebilirsem ne mutlu olacak.
    ayrıca meteor da gayet iyi bir süpürge imiş ama almışken torbalı alıp 10 yıldan sonra tekrar torbalı süpürgeyle yola devam edeyim istedim. siz de çoğu kez torbalının ortalığı kirletmeden yenisi ile değişimi vs. yönünden tavsiye ediyorsunuz zaten.
    ha şu nokta var,nilfisk in torbası miele gibi değil gördüğüm kadarıyla daha çabuk dolacak anladığım bun da alırsam tecrübe etmiş olacağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukihuki -- 14 Nisan 2020; 0:23:22 >

• hukihuki H kullanıcısına yanıt
    200 liralık turbo başlıklar orijinal Nilfisk olmayabilir

Elektrikli Süpürge Buharlı Temizleyici Fiyatları ve Modelleri Supurgesepeti.com'da!
    Nilfisk Turbo Başlık | Süpürge Sepeti
    https://supurgesepeti.com/Nilfisk-Turbo-Baslik

Yerden kalkmama konusuna gelince;

350 AW max. çekiş gücü olan süpürgenin güç kademesini düşük kullandığınızda standart başlık da yerden kalkabilir.

Bu arada AB etiket sistemi yürürlükteyken
    180 AW çekiş ile standart başlık ile testten 4A alan Nilfisk standart başlığı da
    max. güçte halıyı vantuzlayabilir.
    Yoksa halıda standart başlıkla A alması çok olası değil.

Zaten halıyı vantuzlama meselesi pek çok halı tipinde sadece turbo başlıkla çözülecek bir durum.

Parke gibi sert zeminde hiç bir sorun yok zaten hiç bir süpürge için. Standart başlık yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 14 Nisan 2020; 0:23:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ezgin_kral

"Tozutma oranı" diye bir şey duymadım, bilmiyorum, tanımlayamıyorum ve cevap veremiyorum doğrusu.
    Başlıca ortak özellikler; motor ve turbo başlık aynıdır.

Cat&Dog olan iki modelden

torbasız olan CX1 de 305 turbo başlık ve yeni tip standart başlık varken
    torbalı C3 de yine 305 turbo başlık ve eski tip standart başlık var.
    Ayrıca kasaya takılan aksesuarlar var.

CX1 Cat&Dog torbasız;

+ Ömür boyu hepa filtreli
    + Kullanma maliyeti sadece elektrik gideri
    + Tutamaç ve yeni tip standart başlık

- Tüm torbasızların en büyük handikapı toz haznesini boşaltma, boşaltırken az da olsa tozutma ve arada toz haznesini yıkama zorunululuğu.
    - Torbasız süpürgelerde çivi ve cam parçası gibi keskin kenarlı şeyleri çekmek sorun oluşturabilir.
    - İlk satın alma maliyeti Mielede torbalıdan daha pahalı

C3 Cat&Dog torbalı;

+ Tozla irtibatınız olmaz. 3 ayda bir dolmuş torbayı tozu göstermeyen yaylı kapağı varken çöpe atarsınız. Yenisi takmak saniyeler sürer. En pratik süpürge açık ara farkla torbalı süpürgelerdir.
    + Hazneyi yıkama derdiniz olmaz.
    + Mielede ilk satınalma maliyeti torbalıda daha az

- Alerji durumlarında her sene Hepa filtreye ayrıca para vermelisiniz. Miele Hepa filtre (220 TL)pahalıdır. (Alerji durumunuz yoksa toz torbalarından çıkan B sınıfı eski tip filtreleri kullanarak filtre maliyetini sıfıra indirebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.)
    - Yıllık 80 TL civarında toz torbası maliyetiniz olur. ( Karşılığında süpürgenin toz haznesini yılda sadece 4 kere açmak zorunda kalırsınız o kadar. Yani işletim konforu daha yüksektir.)

İyi bir torba tercihi diye bir şey yok aslında. Mielenin orijinal torbası var. Onun dışındakileri kullanacağımıza boşuna miele almayın. Hijyen düzeyini mahvedersiniz.

Torbalıda ara ara şartları değişen garanti uzatımı kampanyası yapıyorlar. Karar verirseniz miele Türkiyeyi arayıp güncel şartları öğrenin.
    Benim bildiğim CX1 torbasızda (torba olmadığı için) garanti uzatımı kampanyası yok diye biliyorum.
    Daha önce dyson dc52 modelini kullandım. Eski eşimin 6 yıllık hor kullanımı sonucu makine bozuldu ve 1850 lira motor masrafı çıkardılar. Bu cihazı tamir ettirmek yerine üstte açıklamasını yaptığınız 2 cihazdan birini almayı düşünüyorum. Evde 2 tane ciddi tüylü İran kedisi var. C3 modelinde torba maliyetinden çekinmekteyim. CX1 modelinde ise dysonda yaşadığım motor çekiş gücünde sorun yaşamaktan çekinmekteyim. Dün annemden aldığım geçici süpürge ile 3 günde bir evi süpürdüğümde çıkan tüyün yarısının olduğu(diğer yarısını elimle tutamadım) fotoğrafı da ekliyorum. Gönlümden geçen c3 fakat torba maliyeti cidden korkutuyor. CX1 alırsam, dysonda yaşadığım motora toz kaçması sebebiyle bozulma veya uzun yıllar kullanımda emiş gücünün düşmesi durumunu Yaşar mıyım? Yardımcı olabilirseniz sevirim arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hukihuki H kullanıcısına yanıt
    Hocam ben iki gündür araştırıyorum, öncelikle Nilfsk için değerlendirmem şu şekilde bu Nilfisk Power p animal 1150 w gercekten çekim kuvveti vs kağıt üzerinde çok güzel, yada Nilfisk Bravo 1600 w ta aynı şekilde kağıt üzerinde çok iyi değerleri var ancak şu anda hiçbir satıcıda yok, bir satıcıda gördüm ezgin kralın paylaştığı bir satıcı idi o ürünlerde en az 5 6 senelik ürünlerdir çünkü o motorların güncel üretimi yok.
    Gelelim Nilfskin güncel modellerine, kağıt üzerindeki çekim kuvvetleri Miele nin 890 w motorunun neredeyse yarısı kadar, ha diyeceksiniz pahalı e o zaman ben size C1 800w öneririm karşılaştırma videom vardı C3 güçlü lakin C1 ile aralarında inanılmaz bir fark yok. Şu BİM den alanlardan yada kampanya vs. 800 TL ye falan alabilirsiniz, vede benim için Mielenin toz torbası da apayrı bir artı, Nilfisk in toz torbasını elime almadım videolardan gördüğüm kadarıyla konuşuyorum Mielenin toz torbası bana çok daha kaliteli gibi geliyor. Elde bu fiyat rakamları ve bu değerler varken, C3teki artı turbo başlığı da unutmamak lazım, ben olsam tercihimi Miele tercihlerinden birinde kullanırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOOOOOOOOOO -- 14 Nisan 2020; 16:21:18 >

• evet haklısınız. ben esasen select pet care alıp geçecektim ama toz torbası benim için soru işareti oldu. miele nin torbalarıan benzemiyor diye. ama niflisk elite modeli için de tavsiye edildi. o da c3 den pahalı. benim baştan beri miele alırsam cx1 almayı düşündüğüm için c3 hiç gündemimde değildi diyebilirim.
    nilfisk 5 yıl garanti veriyor, çok uzun yıllardır kullanıp hiç düşünme nilfisk al diyenler de beni etkiledi, modeline göre fiyat cazip, hem nilfisk hem miele kullanıp nilfisk diyen duydum, hepa14 filtre ev halkı açısından çok cazip olacak. bunlar nilfisk artıları.
    ama nilfisk elite alırsam fiyat c3 deb fazla olur ki o zaman işte miele daha mı cazip ne :)

• ZIKKIM Z kullanıcısına yanıt
    Dyson için yan sanayi motor var mı bir araştırın.
    Belki ucuza makineyi kurtarabilirsiniz.
    Motor dediğiniz şey basit bir mekanizma olduğundan belki çözümü vardır.

Motora toz kaçma konusunu bilemiyorum açıkçası. CX1'i biz aldık ve memnunuz genel olarak. Uzun vadeyi tahmin etmek zor.

Ekleme: CX1 için çok faydalı bir video buldum. Anladığım kadarıyla makinede bizim söküp temizleyebildiğimiz filtre motor öncesi bir filtre. Bir adette hava çıkışında bulunuyor ve bunu biz söküp temizleyemiyoruz(en azından kolayca). Burada Miele aynı nitelikteki iki filtreyi de kullanmış olabilir. Sadece çıkışta HEPA standardında olabilir.
    Yani hava hortumdan alınıyor Kaba pislik siklonik ekti ile kaba geçiyor. Daha ince tozlar motor öncesi filtrede biriktikten sonra motora geçip en son çıkış filtresiyle dışarı atılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 14 Nisan 2020; 19:24:20 >

• Nilfisk'in yurtdışında aldığı olumlu yorum yüzdesi epey düşük oranda kalmış , genel olarak pek iç açıcı değil gibi .

Miele çamura düşse yine Miele :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Dyson için yan sanayi motor var mı bir araştırın.
    Belki ucuza makineyi kurtarabilirsiniz.
    Motor dediğiniz şey basit bir mekanizma olduğundan belki çözümü vardır.

Motora toz kaçma konusunu bilemiyorum açıkçası. CX1'i biz aldık ve memnunuz genel olarak. Uzun vadeyi tahmin etmek zor.

Ekleme: CX1 için çok faydalı bir video buldum. Anladığım kadarıyla makinede bizim söküp temizleyebildiğimiz filtre motor öncesi bir filtre. Bir adette hava çıkışında bulunuyor ve bunu biz söküp temizleyemiyoruz(en azından kolayca). Burada Miele aynı nitelikteki iki filtreyi de kullanmış olabilir. Sadece çıkışta HEPA standardında olabilir.
    Yani hava hortumdan alınıyor Kaba pislik siklonik ekti ile kaba geçiyor. Daha ince tozlar motor öncesi filtrede biriktikten sonra motora geçip en son çıkış filtresiyle dışarı atılıyor.
    Cevabınız için teşekkür ederim. Birkaç video izledim. pisliklerin toplandığı haznenin arkasında Silimdir şeklinde yer alan parça anladığım kadarıyla büyük ve küçük parçaların ayrıştırmasını yapıyor. Malesef dysonda böyle bir özellik yoktu. Eğer tam manasıyla işe yarıyorsa motora toz kaçma ihtimalini baya bi azaltır.

Benim anladığım kadarıyla orası motor öncesi son filtre olarak görev yapıyor ve ince tozları tutmaya çalışıyor. Kaba pislik zaten haznede dönerken duvara çarpıp kalıyor.
    Oradan da kaçan illaki olacaktır çünkü çıkışa da bir filtre koymuşlar.
    Tabi şunu bilemeyiz o filtre kendini clean moduna alıp temizledikçe motora giden toz ne kadar olur 3 yıl 5 yıl sonunda motora ne kadar toz kaçar?
    Yada çıkış filtresi ömür boyu denmiş yani biz değiştiremiyoruz. Buraya zamanla çok toz dolup makinenin emiş gücünü azaltır mı? Makinenin zorlanmasına sebep olup makineyi bozar mı? YouTube videosunda bir arkadaş bu olabilir diyor. Mantıksız da değil.
    Bunlar uzun kullanım sonrası belli olacak şeyler ama oturup bunu test etmeden de bilemiyoruz.
    Şahsen motor sonrası filtrenin de çıkıp yıkanmasını tercih ederdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,

Gittigidiyor üzerinden bir satıcıdan C3 Complete Cat&Dog Powerline modelini satın almış bulunmaktayım. Ürün ile ilgili ilk irtiba gayet iyi. Bİr kaç sorum olacak. Yardımcı olanlara çok teşekkürler şimdiden. Toz torbası doluluk göstegesini tam olarak anlayamadım. Bir video bırakıyorum. Süpürgeyi çalıştırdığımda orada sürekli hareket eden turuncu bir gösterge oluşuyor. Kırmızı dediği bu mu yoksa gerçekten kırmızıya mı dönecek dolu olunca. Eğer kırmızı olan bu ise sıfır makinanın göstergesi neden dolu gösteriyor çözemedim gerçekten.

Bir de garanti durumu ile ilgili sorum olacak. Garanti başlangıcı yapmam gerekiyor mu? Elimdeki faturanın tarihini mi baz alacağım? Ayrıca miele'e email attım sitelerinde 16 toz torbası alımına 3 yıl garanti uzatmadan faydalanabilir miyim diye. Çünkü orada yazana göre süpürge ile birlikte alımda yazıyor ancak yine sitelerinde yayınladıkları sertifikada böyle bir şart yok. Bunu yaptırabilen var mı varsa nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

• HunterInTheNight kullanıcısına yanıt
    mekanik bir gösterge o. Çakişin karşılaştığı dirence göre çalışıyor. Torba boşken ve başlık zemine dayanmadığı zaman çok dışarı çıkmaması lazım.
    Torba dolmaya başlayınca, süpürge ucu bir yüzeye dokunmasa dahi o kırmızı parça sona dayanıyor gibi görünmesi lazım.

Bu mekanizma mekanik olduğundan öyle çalışıyor.

Torba dolmaya yakın (bizde yaklaşık 3 ay sürüyor) son zamanlarına doğru arada kapağı açıp, makina durmuşken torbayı hafifçe (abartmamak lazım) yokluyoruz. Dolduğuna kanaat getirince değiştiriyoruz.
  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Videonun başında başlık yere değiyor 6. saniye itibari ile ise başlığı yerden kaldırıyorum ve ortada sabit kalıyor videodaki gibi. Anladığım kadarı ile başlık yere değmediği durumda bu gösterge sona dayanmışsa değiştirmemiz gerekiyor o zaman.
  • 15 Nisan 2020 tarihli "Ucuzdan pahalıya süpürge tavsiyesi":

Belki her eve lazım; çok ucuz, kalitesiz, çok basit, kablolu dikey süpürge:
    0- 137 TL, Pratik Dikey süpürge-Kablolu, Fantom P 1200 -Satış Linki 0-
    Her eve yedek süpürge olarak alınabilir bu dandik ama çok ucuz şey. Ben mutfakta tutuyorum. Pil derdi de yok. Kalite de yok.

TORBALILAR:

1- 499 TL, Toz torbalı süpürge, Electrolux EPF61RRT 800W - Satış Linki 1-
    Ortalama malzeme kalitesi (belki biraz altı). Çok hesaplı. 800 W; Gücü iyi ama sesli. Turbo başlığı ayrıca almak gerekiyor. Orijinal electrolux turbo başlıklar "dörtgen" şekilli girişi nedeni ile bunun "silindir" şeklindki borusuna uymuyor. Çin malı universal turbo başlık kullanmak gerekiyor.
    Universal turbo başlık: 70 TL - link Universal-
    Toplamda en az 570 -600 TL maliyet

2- 620 TL, Toz torbalı süpürge, Nilfisk One DBB10P05A 750W -Satış Linki 2-
    Hesaplı. 750 W; gücü iyi. Ortalama malzeme kalitesi. Filtresi Epa10; çok zayıf. Turbo başlığı ve filtreyi ayrıca almak gerekiyor.
    Nilfisk turbo başlığı: 200 TL - link Nilfisk Turbo-
    Nilfisk Hepa 13 One Filtre: 50 TL - link Nilfisk H13 One filtre-
    620+200+50= 870 TL, yaklaşık 900 TL bütçe gerektiriyor.

3- 1.153 TL, Toz torbalı süpürge, Electrolux EUS8ANIMAT Ultra Silencer Zen 650 W -Satış Linki 3-
    Çok sessiz. En büyük önceliği sessiz süpürge olanların tercihi bu olmalı 58 dB.
    Gücü iyi. Ortalama malzeme kalitesi. Turbo başlığı ayrıca almak gerekiyor.
    Electrolux ZE119 Turbo başlık: 259 TL. - link Ze119 Turbo başlık-
    Toplamda; 1.153 + 259 = 1.412 TL

4- 1.450 TL TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli Electrolux Pure D9 PD91-ANIMT 550 W - Satış Linki 4-
    Ortalama üzeri malzeme kalitesi. Sesi iyi düzeyde. Gücü yeterli. (Yeterli demek az demek değil ! ). Güç sıkıntısı yaşatmaz. Kablo mekanizması sorun çıkarabilir. Dikkatli kullanmak lazım.

5- 2.220 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli süpürge, Miele C3 Cat&Dog 890W SGEF3 -Satış Linki 5-
    Güçlü bir motoru var; 890 W. Başlıkta 350 AW çekiş. En iyi malzeme kalitesi. Ek turbo başlıklı. En iyi torbalı süpürge. Almanya üretimi

TORBASIZLAR:

1- 624 TL, Toz torbasız Turbo başlık ekli süpürge, Philips PowerPro City FC9332/07 -Satış Linki 1-
    650W-750W-900W ?? (Philips kendi sitesi dahil her yere farklı bilgi vermiş)
    Çok hesaplı, gücü iyi. Ortalama üzeri malzeme kalitesi. Set içindeki philips turbo başlık diğer modellerde yok ve gerçeğini görmedim ama fotoğraflarda diğer turbo başlıklardan daha şık görünüyor. Hazne 1.5 litre olduğundan asla tam doldurulmadan özenle ve sık sık boşaltılmalı. Tam dolarsa giriş filtresi ve çekiş sorunlu hale gelebilir. Her torbasız için bu risk var ama hazne çok büyük olmayınca risk artabilir.

2- 1.238 TL, Toz torbasız Turbo başlık ekli Philips FC9751/07 PowerPro Max 900 W ? -Satış Linki 2-
    Güçlü. Ortalamanın biraz üstü malzeme kalitesi.
    Philips FC9751/07 ile Philips FC9750/07; Turbo başlık haricinde bire bir aynı ürün. Dolayısı ile Philips PowerPro Max FC9750/07 üzerine philips tubo başlık alınca; aynı ürüne bir kaç lira daha ucuza sahip olabilirsiniz:

Philips FC9750/07 : 1.083 TL -link FC9750/07-
    +
    Philips Turbo Başlık : 85 TL -link Philips Turbo-
    Toplam: 1.083 + 85 = 1.168 TL (DH farkıyla ! :)

3- 1.400 TL, Toz torbasız Çift Turbo başlık ekli süpürge, Nilfisk Meteor Deluxe EU 800 W -Satış Linki 3-
    Kağıt üzerinde dört dörtlük bir ürün gibi duruyor. 350 AW çekiş. Büyük turbo başlık. Parke başlığı. Küçük turbo başlık. Fiyetı makul.
    Ama üretim yeri Çin. Yurt dışındaki kaynaklardaki yorum ortalamaları çok iç açıcı değil. İyi çıkmazsa listeden kaldıracağım. Sadece bu kısma güvenip almayın.

4- 2.900 TL, Toz torbasız, Ömür boyu Hepa filtreli Turbo başlık ekli süpürge, Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Kırmızı SKCF3 -Satış Linki 4-
    Güçlü bir motoru var; 890 W. Başlıkta 350 AW çekiş. En iyi malzeme kalitesi. Ek turbo başlıklı. Kendini temizleyebilen ömür boyu hepa filtreli. En iyi torbasız süpürge. Almanya üretimi.

---------------------------------------------------------------------
    Süpürge araştırmak için şu an en çok araca sahip Türk site bu (Sol taraftaki seçim menüsü çok zengin ama teknik bilgilerde bazen -ben çok buluyorum- hata olabiliyor. Bunu da unutmayın:
    https://www.epey.com/supurge/

Korona önlemleri yüzünden epeydir evden çıkmadım. Yeni modellerin çoğunu görerek inceleyemedim. Aksi bilgiler gelirse içeriği değiştirebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 16 Nisan 2020; 11:55:56 >

• aylardır süren dyson, miele, electrolux... markalar ve modellerden sonra yakın bir arkadaşımın tavsiyesi ile nilfisk e de baktım, ve tamamen hissi bir tercih olmuş olabilir ama ucuz da olmayan nilfisk elite modelini aldım. kargodan gelince deneyip yorum yazarım. nilfisk i almaya karar vermeme en etkili şey miele nin kocaman başlıklarına bir türlü içimin ısınmaması (bayan olarak onları çok kaba ve kullanışsız buldum deneyince, belki de harikalar) ve yakın zamanda zirve yapan eşimin kedi alerjisi için nilfisk in filtresine aklımın daha yatması. neden pet care almadım? çünkü ufak torbasına yine aklım yatmadı.
    umarım hislerim beni yanıltmadı ve iyi bir süpürge aldım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukihuki -- 15 Nisan 2020; 23:38:7 >
  • HunterInTheNight kullanıcısına yanıt
    Miele ürünü başka bir satıcıdan alsanız dahi, Miele yetkili satıcısından almış olmanız dahilinde 16 lı toz torbasını Miele shoptan alma şartıyla garantinizi +3 yıl uzatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ezgin_kral

15 Nisan 2020 tarihli "Ucuzdan pahalıya süpürge tavsiyesi":

Belki her eve lazım; çok ucuz, kalitesiz, çok basit, kablolu dikey süpürge:
    0- 137 TL, Pratik Dikey süpürge-Kablolu, Fantom P 1200 -Satış Linki 0-
    Her eve yedek süpürge olarak alınabilir bu dandik ama çok ucuz şey. Ben mutfakta tutuyorum. Pil derdi de yok. Kalite de yok.

TORBALILAR:

1- 499 TL, Toz torbalı süpürge, Electrolux EPF61RRT 800W - Satış Linki 1-
    Ortalama malzeme kalitesi (belki biraz altı). Çok hesaplı. 800 W; Gücü iyi ama sesli. Turbo başlığı ayrıca almak gerekiyor. Orijinal electrolux turbo başlıklar "dörtgen" şekilli girişi nedeni ile bunun "silindir" şeklindki borusuna uymuyor. Çin malı universal turbo başlık kullanmak gerekiyor.
    Universal turbo başlık: 70 TL - link Universal-
    Toplamda en az 570 -600 TL maliyet

2- 620 TL, Toz torbalı süpürge, Nilfisk One DBB10P05A 750W -Satış Linki 2-
    Hesaplı. 750 W; gücü iyi. Ortalama malzeme kalitesi. Filtresi Epa10; çok zayıf. Turbo başlığı ve filtreyi ayrıca almak gerekiyor.
    Nilfisk turbo başlığı: 200 TL - link Nilfisk Turbo-
    Nilfisk Hepa 13 One Filtre: 50 TL - link Nilfisk H13 One filtre-
    620+200+50= 870 TL, yaklaşık 900 TL bütçe gerektiriyor.

3- 1.153 TL, Toz torbalı süpürge, Electrolux EUS8ANIMAT Ultra Silencer Zen 650 W -Satış Linki 3-
    Çok sessiz. En büyük önceliği sessiz süpürge olanların tercihi bu olmalı 58 dB.
    Gücü iyi. Ortalama malzeme kalitesi. Turbo başlığı ayrıca almak gerekiyor.
    Electrolux ZE119 Turbo başlık: 259 TL. - link Ze119 Turbo başlık-
    Toplamda; 1.153 + 259 = 1.412 TL

4- 1.450 TL TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli Electrolux Pure D9 PD91-ANIMT 550 W - Satış Linki 4-
    Ortalama üzeri malzeme kalitesi. Sesi iyi düzeyde. Gücü yeterli. (Yeterli demek az demek değil ! ). Güç sıkıntısı yaşatmaz. Kablo mekanizması sorun çıkarabilir. Dikkatli kullanmak lazım.

5- 2.220 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli süpürge, Miele C3 Cat&Dog 890W SGEF3 -Satış Linki 5-
    Güçlü bir motoru var; 890 W. Başlıkta 350 AW çekiş. En iyi malzeme kalitesi. Ek turbo başlıklı. En iyi torbalı süpürge. Almanya üretimi

TORBASIZLAR:

1- 624 TL, Toz torbasız Turbo başlık ekli süpürge, Philips PowerPro City FC9332/07 -Satış Linki 1-
    650W-750W-900W ?? (Philips kendi sitesi dahil her yere farklı bilgi vermiş)
    Çok hesaplı, gücü iyi. Ortalama üzeri malzeme kalitesi. Set içindeki philips turbo başlık diğer modellerde yok ve gerçeğini görmedim ama fotoğraflarda diğer turbo başlıklardan daha şık görünüyor. Hazne 1.5 litre olduğundan asla tam doldurulmadan özenle ve sık sık boşaltılmalı. Tam dolarsa giriş filtresi ve çekiş sorunlu hale gelebilir. Her torbasız için bu risk var ama hazne çok büyük olmayınca risk artabilir.

2- 1.238 TL, Toz torbasız Turbo başlık ekli Philips FC9751/07 PowerPro Max 900 W ? -Satış Linki 2-
    Güçlü. Ortalamanın biraz üstü malzeme kalitesi.
    Philips FC9751/07 ile Philips FC9750/07; Turbo başlık haricinde bire bir aynı ürün. Dolayısı ile Philips PowerPro Max FC9750/07 üzerine philips tubo başlık alınca; aynı ürüne bir kaç lira daha ucuza sahip olabilirsiniz:

Philips FC9750/07 : 1.083 TL -link FC9750/07-
    +
    Philips Turbo Başlık : 85 TL -link Philips Turbo-
    Toplam: 1.083 + 85 = 1.168 TL (DH farkıyla ! :)

3- 1.400 TL, Toz torbasız Çift Turbo başlık ekli süpürge, Nilfisk Meteor Deluxe EU 800 W -Satış Linki 3-
    Kağıt üzerinde dört dörtlük bir ürün gibi duruyor. 350 AW çekiş. Büyük turbo başlık. Parke başlığı. Küçük turbo başlık. Fiyetı makul.
    Ama üretim yeri Çin. Yurt dışındaki kaynaklardaki yorum ortalamaları çok iç açıcı değil. İyi çıkmazsa listeden kaldıracağım. Sadece bu kısma güvenip almayın.

4- 2.900 TL, Toz torbasız, Ömür boyu Hepa filtreli Turbo başlık ekli süpürge, Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Kırmızı SKCF3 -Satış Linki 4-
    Güçlü bir motoru var; 890 W. Başlıkta 350 AW çekiş. En iyi malzeme kalitesi. Ek turbo başlıklı. Kendini temizleyebilen ömür boyu hepa filtreli. En iyi torbasız süpürge. Almanya üretimi.

Süpürge araştırmak için şu an en çok araca sahip Türk site bu (Sol taraftaki seçim menüsü çok zengin ama teknik bilgilerde bazen -ben çok buluyorum- hata olabiliyor. Bunu da unutmayın:
    https://www.epey.com/supurge/

Korona önlemleri yüzünden epeydir evden çıkmadım. Yeni modellerin çoğunu görerek inceleyemedim. Aksi bilgiler gelirse içeriği değiştirebiliriz.
    Güzel paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Dyson faciasından sonra torbasız süpürgelerden korkar oldum o yüzden İşletme maliyetini göze alıp torbalı c3 cat dog kırmızı modelin siparişini vereceğim. Sadece takıldığım tek nokta kaldı. CX1 le aynı turbo başlığa sahip fakat normal başlıkları farklı sanırsam paylaştığınız görselde doğru mu anlamışım?

İkinci husus, siparişi nerden vermeliyim? Fiyat skalasında 2200-2750 arası farklar var. Her firma aynı ürünü mü gönderiyor? Yani 2200 TL olanı sipariş etsek de turbo başlık çıkıyor mu içinden☺️ Ya da garanti şartlarında mi farklılık var? Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Buradaki ilk sayfadaki ilk mesajda güncel miele modelleri kolajında C3/CX1ayrıntılar var
    cx1 cat&dog ların hepsi aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOOOOOOOOOOO

Miele ürünü başka bir satıcıdan alsanız dahi, Miele yetkili satıcısından almış olmanız dahilinde 16 lı toz torbasını Miele shoptan alma şartıyla garantinizi +3 yıl uzatıyor.
    Üstteki ikinci sorumun asıl sebebi buydu. Tamamen orjinal toz torbası ile kullanmayı düşünüyorum.Yetkili satıcı olduğunu nasıl anlayacağım?

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Paylaşımınız çok bilgilendirici olmuş.Emeğinize sağlık. Her ne kadar torbasız düşünmesemde listede bulunan Nifliks meteor deluxe modelini bugün N11 den sipariş verdim.Elime geçtikten sonra bilgilendirme yapabilirim.
    Webdensipariş ve supurgesepeti yetkili satıcı diye biliyorum, diğer satıcıları Miele ile irtibata geçip öğrenmek lazım

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.