Şimdi Ara

Miele wda100 - w5872 - wkf120 elektrolux 1286lew (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Karub77

3590TL ye aldım.

güle güle kullanın. bu arada mutluluklar dilerim. yılbaşına çift olarak gireceksiniz inşallah. tabi makina yorumlarınızı da sabırsızlıkla bekliyoruz. özellikle sıkma videosunu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Hayırlı olsun. Miele'nin fiyat/performans modelleri WKF120 ve 5782 zaten. Bu makinelerin tek kötü yönü içlerinin küçük olması. Onun dışında iyiler. Sadece WKF serisinde aşırı dengesiz sıkma videoları gördüm, o beni şüphelendiriyor. Bir de panel plastiği biraz ince.

bana da eksi yön olarak sanki yeni seriler eski makinalar kadar tamburları parlak değil. kromaj farkı olabilirmi? tabi yanılıyor da olabilirim. bir diğer gözüme çarpan farkı petek dokuları yenilerin eskilerin sanki iki üç misli gibi büyük, delikler daha az faydalıdır zararlıdır bilemeyeceğim. dışardan bakışta gözüme çarpan bunlar oldu, alan arkadaşlar güle güle kullansın.

• piyasalar hakikaten zorda demekki. en çok tüketilen beyaz eşya, siteye ilgi eskinin %biri.
  • Sizce wda100 ile wkf 120 arasındaki 1300 tl lik farka değermi?

Aile kullanımında , haftada 4 kez çalışıyor takribi.

2 sefer renkli , bir kere beyazlar uzun program , birde havlular vs şeklinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: therapeute

Sizce wda100 ile wkf 120 arasındaki 1300 tl lik farka değermi?

Aile kullanımında , haftada 4 kez çalışıyor takribi.

2 sefer renkli , bir kere beyazlar uzun program , birde havlular vs şeklinde...

Zor seçim :) Bazı özelliklerden tam emin olamadıklarım var hala ama aralarındaki farkı yazabilirim elimden geldiğince, karar sizin :)

Wda100 7 kg tambur içi honeycomp dizayn
    1400 devir kurutma performansı B
    Motor yenilendi dediler ama ben net bilgiye ulaşamadım. Yenilenmediyse fırcalı motor.
    A++
    54/77db ses
    Program olarak fazlası her programa ön yıkama eklenebiliyor(emin değilim kontrol etmekte fayda var).
    kalan süre göstergesi

wkf120 8kg yeni SoftSteam honeycomb dizayn
    1600 devir kurutma performansı A
    Profieco yeni motor (inverter)
    A+++
    48/73 db ses
    Program olarak fazlası:Ön ütü, Leke, QuickPowerWash (Hızlı yıkama), Ön yıkamalı pamuklu,İpekli, Outdoor, Emprenyeleme, Spor giysileri, Kuştüyü yorgan,
    Makine temizleme ve Program yöneticisi(Yogun yıkama, eco, ekstra hassas, ekstra sessiz, allergowash(hijyen))
    Eco feedback
    kalan süre ve Program akış göstergesi
    24 saat önceden çalışma ayarlayabilme

Ben Wkf120 aldım. Sebebi ise motorun tamburun yeni olması. Sessizligi, ön ütü programı, powerwash(59 dk da A sınıfı temizleme) ve istediğim saatte çalışmasını önceden programlayabilmek.
    Tek tek açarsam ben beyaz eşya sesinden nefret ederim en sesli beyaz eşyam 48db ile bu oldu, oradan hesaplayın :) Ön ütüyü eşim istedi (ütüden ne kadar kaçarsa karmış :) ) powerwash ortak karar; dar zamanda tam performansı yıkama lazım olabilir diye düşündük. Son olarak ikimizde yogun çalışıyoruz önceden programlarsak geldiğimizde sadece asarız dedik.
    Tabi biz şuan bekarız, evlenince özelliklerin nekadarını kullanacagız görecegiz.

Ama bir şekilde aradaki farka deymez sonucuna varırsanız, wda100 yerine w5872 her türlü aradaki farka değer. Aslında w5872 ile wkf120 arasındaki 600 tl ye deger mi diye sormak daha mantıklı geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karub77 -- 21 Ekim 2014; 23:51:40 >

• Detaylı yanıtınız için çok teşekkürler.

Esasen bir ara 5874 satmışlar çok uyguna , onu kaçırdığıma üzüldüm , bence efsane bir cihaz 5874 , kontrolleri vs çok yakışıklı derli toplu...

WKF 120 'nin 15 dk lık kısa programı var değil mi?

Bencede powerwash önemli , nedense twindos ve capdosing'e hiç ilgim yok , geleneksek çekmeceye tozu yada sıvıyı kendi istediğim kadar ekleme fikri bana daha yakın gelmekte...
  • therapeute T kullanıcısına yanıt
    Faydalı olduysam ne mutlu. 20 dk lık kısa program var hepsinde. Ama bu program makineye göre değişmekle birlikte genelde 2-3 kg ve az kirli çamaşır yıkarken tavsiye ediliyor. Örnegin yazın giyilen t-shirt'ler gibi terlemeden dolayı yıkanma ihtiyacı hissettiğimiz çamaşırlar.
  • O çok muazzam iyi bir özellik bence.
    Evde temizlik sonrası toz bezleri vs yıkanması gerekiyor , oldukça hafif oluyor ve kısa program gerekiyor. 20 dk'lık probram tam cuk oturuyor bu iş için...
  • Evlilik zormuş arkadaş anca oturup yazabiliyorum :) 7 aydır kullanıyorum, memnunum. Bir sıkıntı çıkartmadı. Benim ciddi mana da kullandığım ilk makine olduğu için karşılaştırmalı tespitler yapamıyorum. Fakat geçen yaşadığımız bir vişne kazası sonucu kayınvalidenin ve kayınpederin üstü başı vişne oldu. PW da yıkadık bütün lekeler geçmişti. Kayınvalide şaşırarak gerçekten iyiymiş bu makine bizim makina hayatta çıkartmazdı bu lekeleri dedi. Şuan kendine almayı düşünüyor ;)

Hanım ön ütü olayından çok memnun. Kilosuna dikkat ederek kullanınca ön ütü yapılan giysileri %90 ütü yapmıyor. Yada ütüsünü yapmayı baya kolaylaştırıyor az kırışıklık olduğu için.
    Yünlüleri gerçekten sanki hiç yıkanmamış gibi yıpratmadan yıkıyor ve tertemiz çıkartıyor. Yeni aldıgım spor bir montumu yıkamak zorunda kalmıştım, onu da hiç ama hiç yıpramamış vaziyette tertemiz çıkarttı. Daha önce o tarz montları makinede yıkayınca neredeyse giyilmez olduğunu hatırlıyorum.
    Yani şimdiye kadar 1 pantolon, 1 bluz, 3-5 kazak, 1 spor mont kurtardı makine. Ha kuru temizleme de kurtarırdı. Ama işte evde makine varken dışarı para vermek daha kötü oluyor. Daha pahalı ama dizel model almak gibi :)

Yalnız çok az yada hiç kullanmadıgımız özellikleri var daha doğrusu 1 kere deneyip ihtiyac duymadıgımız özellikleri oldu. Misal leke programlarını hiç kullanmadık, zamanlı başlatmayı kullanmaya ihtiyacı duymadık. Alırken bu özellikler cezbediyorsa boşverin :) Zira ben zamanlı başlatmayı çok kullanırız diye düşünmüştüm alırken. 1600 devirde sıkmayı da çok az kullandık genelde 1200 devirdekullanılıyor, 1600 devirde sıkınca kırışıklık artıyor. Ha ilerde bebek olunca kullanma ihtiyacı olur mu bakacagız.

Baya artmış fiyatları o kadar çıkıp alınır mı? Hımm yeniden alacak olsam çamaşır makinesine 4300tl vs vermem. 2000TL civarlarında siemenslere bakardım. Zira siemens bulaşık makinası beklentimizin üstünde güzel çıktı. Ya keşke miele alsaydım demedim.

Şuan miele den neye para veririm; Kesinlikle fırını miele alırdım. Pahalıdır diye bakmamıştım Miele fırınlara, ben 1500-1600tl ye Teka aldım çogu ürüne göre güzel ama miele fırınları tesadüfi inceledim ben tekayı aldıgımda meğer 2000tl ye miele varmış resmen 2 kat kaliteli duruyordu. Ve fırın baya önemli birşeymiş evde :) Şimdi yazarken baktım hala duruyor mu o ürün diye 4500tl lerden başlıyor şuan miele fırınlar. Okadar yine çıkmayabilirdim. ama 2000-2500 tl gözümü kırpmadan veririm miele fırına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karub77 -- 13 Temmuz 2015; 17:35:42 >

• Mart ayinda eylulde teslim edilmek uzere miele w5872 camasir makinesi satin aldim.bu ay teslim aldik fakat servis muadili oldugunu soledigi wkb 120 modelini getirmis faturada wkb 120 gore kesilmis. Sizce ne yap maliyeti w5872 icin israr mi etmeliyim yoksa wkb 120 kalsin mi...w5872 lerin uretimden kalktigini biliyorum ama kullanici yorumlari ve bilindik bi model olusu arti puan ama wkb 120 ye dair fikrim yok acillll yardim lutfennn....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ncy06 N kullanıcısına yanıt
    Ben alırken size şuan verdikleri model yoktu. Dolayısıyla birebir karşılaştırma yapamayacagım. Fakat Söyle bir bakınca WKB120 anladığım kadarı ile benim makinenin daha sadeleştirilmiş hali. 800 tl gibi bir fark olmuş benimkisi ile.
    Programları daha az, powerwash yok, cap dosing yok, önceden programlama yok sanırım. Yünlü yıkama ve spor giyisi yıkaması var mı bakmak lazım, leke programları da yok sanırım. Gerci cogunu neredeyse hiç kullanmadık. Bunca özelikten pw ve önütü en çok kullandığımız özellikler. Leke programı hiç kullanmadık, çıkmayan leke olmadı. Spor giysi programını 1 kere kullandık başarılıydı. Yünlü programı çok başarılı ama az kullandık kış geliyor kışlıklar çıkarken kullanırız bolca gibi geliyor bana. En çok kullanılan programlarımız sırasıyla pamuklu, powerwash, kısa, otomatik+ bunlar dışında perdeler için ayrı bir program kullanıyor hanım sanırım (emin değilim) kullanılıyor, gerisi çok gerekli değil. Önceden programlamayı heves ettik kullanalım diye 1-2 yıkadık ama hevesimiz geçince hiç kullanmadık. Ön ütü ve powerwash güzel ve vazgeçmeyecegimiz özellikler şuan.

Kısaca powerwashlı model olsaydı 5872 yerine verdikleri sanslısın derdim. Şimdi incelemek lazım diyorum. Yada az bir fark ile PW modeli alabilirsen yine iyi derim.

• Bende sizin gibi dusundum ve normalde w5872 de olan bi kac modeli referans gostererek bu ozelliklerin wkb 120 de olmadigini muadil kabul edilemeyecegini ilettim servise..onlarda talepleri mi hakli bularak wkf 120 modelini gondermeyi kabul etti...miele de musteri memnuniyetinin ne kadar onemli oldugu bi kere daha ortaya cikmis oldu boylece...@karub77

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ncy06 N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güzel bir bicimde hızlıca sonuçlanmasına sevindim :) Güzel günlerde kullanın :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.