Şimdi Ara

Mikrofon ses iletiminde sorun çıkartıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ben Creative'in Sound Blaster Tactic3D Alpha modelli kullaklığını uzun zamandır kullanıyordum sorunsuzca ancak yeni bilgisayar almadan 1 hafta önce falan kuzenimin oyuncak sanmasıyla paramparça oldu. Yeni bir PC almayı planladığım için kulaklık almayı erteledim. Neyse bilgisayar geleleli 2 ay oldu, bende kulaklık almaya karar verdim tekrar ve aynı marka modelden aldım çünkü aletten çok memnundum. Gel gelelim aleti alıp PC'ye taktığım seste bir problem olmamasına rağmen mikrofon Skype'ta inanılmaz düzeyde düşük bir ses gönderiyor karşıya (düşükten kastımı örnekliyim; maksimum ses seviyesini 1.000 olarak düşünürsek, 1 gönderiyor). Bu ses var gücümle bağırsamda aynı ve sorun 3-5 ses ayarını değiştirip çözülecek gibi durmuyor çünkü skype dışında kendi sesimi dinlediğimde, teamspeak vb. programlarda ve ses kaydedicide sorunsuzca sesimi duyuyorum net bit şekilde. Aşağıya durumla ilgili fotoğraf koyucam ki sorunum daha iyi anlaşılsın.

Sorunun sadece Skype'la ilgili olduğunu düşünebilirsiniz, belkide öyledir ama ben sadece bu program demek yerine yani sadece bu programa çözüm aramak yerine nolur nolmaz genel sorun olarak görüyorum.

Fotoğrafta da gördünüz gibi kulaklığın dahili mikrafonu seçili her yerde ve bu fotoğrafı çekerken normal konuşma ses tonuyla konuşmama rağmen kulaklığın dahili mikrofonunun ibreleri ne Skype'ta nede ses ayarlarında oynamıyor. Buna rağmen Skype dışında yukarıda da saydığım yerlerde sorun yok ama onlarda da ibreler oynamıyor sadece sesimi net ve güzel bir şekilde algılıyorlar. Bi anormallik var :D

http://i.imgur.com/KFmo6.jpg

Mikrofon kulaklıktan çıkartılabiliyor ve bende çıkartıp normal jak girişine bağladım ve nefesimi bile gönderiyor mübarek ama kulaklığa takılıyken sorun devam. Ha birde belirtmekte fayda var diye düşünüyorum kulaklığı 2 şekilde PC'ye bağlabiliyorum; mikrafon ve ses jaklarını yuvalarına takıp takabilmemin yanında birde bu 2 jakı direk PC'ye takmak yerine kulaklıkla beraber gelen bildiğim kadaryla ses kartı yerine geçen ufak bi cihaza takıp o cihazıda USB'den bağlıyorum.

Henüz kulaklığın driverını yüklemedim çünkü önceki kulaklığımda buna yani drivera ihtiyaç duymamıştım hiç ancak şuanda onu indiriyorum. Edit: Driverı yükledim ve ayarlarıyla oynadım ama durum aynı.
    Kulaklığın mikrofonu dışında laptop ın kendi mikrofonunda kesinlikle hiçbir sorun bulunmamakta.

Edit2: Sorunu çözdüm beyler... şaka şaka. Mikrofonu ağzımın içine sokunca (çok yaklaştırınca demiyorum, cidden tamamen sokunca diyorum ve tabiki bağırmamda gerekiyor bu durumda dahi:D) ses gidiyor sanırım ancak bu şekilde mikrofonu kullanmamın bir anlamı yok diye düşünüyorum ki eskisinden hatırlıyorum en azından 1 metre uzaktayken bile sesi alıyordu krallar gibi.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürederim, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenotr -- 22 Kasım 2012; 3:13:11 >

• bende aynı sorun vardı usb ile bağladığımda mikrofon girişini ses az geliyor ama direk jak girişine takınca çok iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulaklık düşük ses problemi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.