Şimdi Ara

mikrotik 450g kurulum ayarlarını yapabilecek ücretli. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
6.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Level 5 os = 95 $ + kdv
    Sizin yazilim = 100 tl diyelim

Ben sizin yaziliminizi kötulemiyorum ve Turk mali bir yazilim daha tercih edilebilir bir secenek. Yukarida 500 kullanici icin fiyat cikardim, ama oyurmuş bir sistem ile yeni emekleyen bir sistemi kiyaslamayin ayrica destek konusunda koklu bir firma yerine tercihp edilebilmeniz icin daha fazla artilariniz olmali. Basarilariniz daim olur umarim.

Yukarida bahsettiginiz gibi Tib log imzalayiciya log klasörünu göstermek pek zor olmasa gerek ?
    Cepten yaziyorum uyku modunda toparlayamadim ama ...
  • Aslında mikrotk kullanmak için bu yazılıma ihtiyaç tabiki yok.Yani sadece 150$'a bir RB450G alınıp kullanmayı biliyorsanız çalışmaya başlarsınız (ayrıca lisansa gerek yok). Tüm yönetimini winbox, free bir syslog ve tib zaman damgalayıcısı ile yapmak mümkün. Hotspot için eğer çok kullanıcı giriş çıkışı yapılması gerekiyorsa usermanager, yurt veya okul gibi yerleşkelerde sabit kullanıcılı hotspot için de winbox içinden hotspot tanımşamaları yapılabiliyor.

msty19 'un yapmaya çalıştığı hepsini tek bir paket içinde görebilmek. Düzgün proxy log da tutabilirse oldukça kullanışlı olabilir.

Bu arada level 5 ile 500 kullanıcı desteklese de rb450g ile 500 kullanıcı yönetmek macera olabilir. Belki proxy ve loadbalance'ı başka cihaza yaptırırsanız olur ama proxy yoğun kullanımda işlemciyi öldürüyor.
  • arkadaşlar level 5 yazılım 170 tl level 6 475 tl bunlar sadece mikrotik os fiyatları. bu ücreti bir adet kasa kuracaksanız tabiki bir daet board alıp bu paradan da kurtulabilirsiniz.

şimdi şöyle bir hesap yapalım basit düz mantık bir hesap; mikrotik level 6 kuracağız kasamıza 475 tl lisans, bizim yazılımımız ve üzerine kasa maliyeti tabi birde bu kasa internet girdi ya da çıktı yapmayacak bir tane ethernet katı ile tüm işlemi yöneteceksiniz. birde antamedia için düşünelim bir tane kasa yine gerekli bunun dışında 599 usd yani 1138,1 tl antamedia için linsas satın alacaksınız lisansı satın aldınız internet pc ye girdi ve çıkış yaptı pc kapanmaması bozulmaması gerekli.

Bunun yanında antamedia daha birkaç yıllık bir firma ve sadece uzmanlık çalışma alanı hotspot mikrotik ise antamedia dan çok daha eski ve uzamanlık alanı tüm alt yapı. Ben 2003 de ilk wi fi ile uğraşmaay başladığımda antamedia ortalıkda yoktu kuruluş olarak 2001 dir ama bizim ve dünya piyasasına ben burdayım diyememiştir. Bunun yanında mikrotik 1995 yılında ilk piyasaya çıktı ve çıkışından hemen sonra büyük yankılar uyandırdı ve tüm dünya piyasalarına giriş yaptı. Bizim sistmimiz tek başına bir paket değil bizimkisi bir çözüm mikrotik deneyim ve kalitesi üzerine oturmuş bir çözüm. nacer arkadaşımında dediği gibi siz yapılışınnı kontrolünü biliyorsanız zaten sorun değil kendiniz yapın ama siz kontrolü kolay olsun ve alt yapı oluşturmada destek alayım diyorsanız o zaman tercihinizin kimin olması gerektiği ortada.

kumandan arkadaşım tib in log imzalayıcısı hakkında daha kesin net bir bilginizin olmadığı aşikar ki varsayımlara konuşuyorsunuz wisplog u bir araştırın ne olduğunu ne kadar büyüklükte log tuttuğunu ne işe yaradığını sonra log imzalama ne demekmiş iyice öğrenin sonra yorum yapın ki varsayımlarla değil net bir konuşma üslup ve bilgi sunabilesiniz. Bu bilerek konuşmayı da emekleme yürümek arasında farkta da düşünecek olursanız antamedia daha dünkü çocuk olduğu ortada.

Bunun yanında size şöyle birşeyden daha bahsedeyim merpazar programımızın patenti ile birlikte satın almak istedi ki bu adam ithalatcı ve mikrotik konusunda uzamanlar kurulmları yönetimleri biliyorlar peki sizce neden böyle bir konumda bu yazılımı istedi? Çünkü alt yapıyı oluşturdukdan sonra mikrotklerin yönetimini sistem kullanıcılarına tarif etmek çok zor hataların olmasını önlemek çok zor ve mikrotik ingilizce arayüze sahip biz ise Kendi Dilimizde hazırladık basitleştirdik. arkadaşlar tekrar söyleyeyim siz tek bir prgoram almayacaksınız siz bir çözüm alacaksınız ve şu anda biz programı sattıkdan sonra bir süre teknik ve yazılımsal destek vermeyi planlıyoruz. ortada daha net bir şey yok ama melesela 15 gün boyunca kullanıcıya hem teknik hemde yazılımsal destek vermeyi düşünüyoruz ki siz bu sayede alt yapı bilgisi, donanım, yazılım, kontrol panel ve en önemlisi de destek satın almış olacaksınız.

• yazdıgınız programın ücretini ne olarak düşünüyorsunuz ? umarım birde aylık yıllık gibi bir ücretlendirme olmaz.
  • ücret konusunda bir karar yok ama sabit ve daimi kullanımlık bir ücret diye düşünüyoruz
  • Güzel kardeşim ben senin yazılımına muhalefet değilim ve diğer mesajlarımda da belirttim, umarım başarılı olur ve ihtiyacı olan herkes kullanır. Ben tib yazılımını kullanmıyorum Centos üzerine multiwan+web proxy+cache+content filter+url log+samba+dhcp kurulumu yaptım, yukarıda verdiğim linkteki gibi log imzalamasınıda yaptırıyorum. 3 yıl önce kurduğum kasayı sene başında hava tutmak için yerinden çıkardım bunun dışında bir sıkıntı olmadı. Ama antamedia kurulu olan makinayı 3-5 defa yeniden kurmak zorunda kaldım. Hdd arızası, virüs gibi sorunlardan dolayı. Acronis ile 10 dk. gibi bir sürede restore edebiliyorum, çok uzun sürecekse modemden gelen kabloyu direk switche bağlayarak kullanıcılara ücretsiz erişim sağlayabiliyorum. 4 farklı yurtta bu sistem tıkır tıkır çalışıyor. Ayrıca emniyet müdürlüğü, hastane gibi birçok kamu kuruluşunda da endian+mikrotik yerine kurduğum sistemden dolayı üst düzey yöneticilerden bizzat teşekkür alıyorum. Olay sidik yarışına dönmesin ama sorun bile diyemeyeceğimiz konularda yardım talebinde bulunup sonrada bana " neyin ne olduğunu araştır öğren " diyerek ahkam kesecek durumda değilsiniz.

Bilmem hatırlarmısınız ?

http://forum.donanimhaber.com/m_46656573/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46660609
    http://forum.donanimhaber.com/m_43797578/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43797578
    http://forum.donanimhaber.com/m_40002868/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40002868
    http://forum.donanimhaber.com/m_50315069/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50315069

Basit konuları bile foruma soran biri ne kadar uzman olabilir insan düşünmeden edemiyor. Yaşamadığınız sorun kalmamış diyemeyeceğim çünkü bu yardım istediğiniz konular sorun bile sayılmaz. Gerçekten bir sorun olsa memleketi terkedeceksiniz herhalde. Bu kadar basit konularda bile forumdan destek isteyen biri ne derece destek sağlayabiliyor ...

• Yukarıdaki linkleri tek tek okudum. Baktım ki kimse sorunu çözecek bir çözüm sunmamış. Sonra da msty19 a sordum nasıl çözdünüz. Cevabı şu şekilde : benim foruma sorduğum soru(n)'ların soru(n) bile olmadığını düşünen arkadaşlar tenezzül edip bir çözüm bile sunamadılar, bende sorunları kendim çözdüm. sonra da baktım ki kimseden fayda yok 6 ayda mikrotik uzmanı oldum. Şimdi takıldığım yerleri yine soruyorum ve soracağım da. Çünkü Mikrotik RB 'leri veya OS ları ben üretmiyorum. Gün geçtikçe daha profesyonel şekilde kullanıyorum. DEDİ.

Saygılar,
  • Tabi kendisi çözecek, forumda sorulan bu türlü SAÇMA SAPAN yardım isteklerine cevap yazacak olursak işi gücü bırakıp kendimizi foruma adamamız lazım. Dişe değecek bir konu olur amenna oturur yazarız tartışırız ama tabiri caizse vıddırı vızzık şeyler için vaktimi harcayamam kusura bakmayın. Çünkü arkadaşın yardım talebinde bulunduğu şeyler en azından benim için saçma sapan yardım talebidir. Kaldı ki bir de imzasına wifi network yazılım uzmanı diye imza atan biri böyle yardım taleplerinde bulunuyorsa bırakında kendi kendine çözsün değilmi ?
  • Kumandan bey sidik yarıştırma diyorsun sen yarıştırıyorsun. Programı alırsan alırsın almazsan kimse sana zorla satmaz merak etme. Gördüğüm kadarıyla en çok sen yazmışsın (yani zaman ayırmışsın) vıddırı vızzık şeyler için vaktini bence de harcama.
  • bak güzel kardeşim;

Adım Mustafa AYDIN 1999 yılında ilk pc ile tanıştım 2003 de ilk kablosuz sistemimi kurdum türkiyede ilk 5 W güçlendiriciyi ben kullandım 2004 de wifi-turk yönetici sonra buradan da ayrıldım üç astatusu kazandım bir yılda üye sayısını bin den onbin e yükselttim iki yıl sonra wifi-turkden ayrıldın wirelessanten.com adresini açtım bir arkadaşımla beraber daha 3 adet yurt ki her yurtta bin öğrencili yurtlar, üç adet de ilçelere kesinstisiz kapsama alanı olan sistemler kurdum şu an için hiper online internet sağlayısının çözüm ortaklığını almak üzereyim ve bizzat hiper online a altyapı ve üst yapıda çözümler üretmeye başlayacağım kim olduğunuz ne olduğunuz önemli değil sizinle tartışmam bile benim kişiliğime uygun değil ama şunu söleyeyim sizin benm açtığım konulardan dolayı sen ne kadar uzamansın demeniz sizin ne kadar kişilik olarak yeterli olduğunuzu düşünmeme neden oldu bu seviyesiz konuşmaya daha fazla devam etmeyeceğim bu konu başlığı mikrotik 450g ve ayarlanması ve benim de bir çözümüm var ister kabul et ister kabul etme

• Başarılarınızın devamını dilerim, dişe dokunur konularda yardım talepleriniz olursa 1989 'dan bu yana edindiğim bilgi birikimi ile yardıma seve seve hazırım.
  • Şimdi de ben size teşekkür ederim. Size yakışanı yazdınız.
  • Selamlar programınızla ilgili son durum nedir acaba?

450G kullanıyorum böyle bir program çok işime yarar fiyat olarak da uygun olursa alabilirim.
  • Mikrotik ayar ve kurulum için ücretli destek verilir.

Alaaddin K.
    msn: alaaddin41@msn.com
    0544 550 41 41
    Bilg. Sistem Müh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msty19

bak güzel kardeşim;

Adım Mustafa AYDIN 1999 yılında ilk pc ile tanıştım 2003 de ilk kablosuz sistemimi kurdum türkiyede ilk 5 W güçlendiriciyi ben kullandım 2004 de wifi-turk yönetici sonra buradan da ayrıldım üç astatusu kazandım bir yılda üye sayısını bin den onbin e yükselttim iki yıl sonra wifi-turkden ayrıldın wirelessanten.com adresini açtım bir arkadaşımla beraber daha 3 adet yurt ki her yurtta bin öğrencili yurtlar, üç adet de ilçelere kesinstisiz kapsama alanı olan sistemler kurdum şu an için hiper online internet sağlayısının çözüm ortaklığını almak üzereyim ve bizzat hiper online a altyapı ve üst yapıda çözümler üretmeye başlayacağım kim olduğunuz ne olduğunuz önemli değil sizinle tartışmam bile benim kişiliğime uygun değil ama şunu söleyeyim sizin benm açtığım konulardan dolayı sen ne kadar uzamansın demeniz sizin ne kadar kişilik olarak yeterli olduğunuzu düşünmeme neden oldu bu seviyesiz konuşmaya daha fazla devam etmeyeceğim bu konu başlığı mikrotik 450g ve ayarlanması ve benim de bir çözümüm var ister kabul et ister kabul etme

http://www.youtube.com/watch?v=lznJC_dcQOA

• Iyi günler ben size eski bir konudan ulaştım ve birşey öğrenmek istiyorum konu lancer 1.8

Max hıza ulaşma meselesi değilde ivmelenmeyi öğrenmek istiyorum

Teşekkürler iyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mikrotik kurulum ve yönetim programı hazırlanmıştır.

Mak-Spot ile Mikrotik Os içeren cihazlarınızın

Ara yüz isimlerini değiştirebilirsiniz.
    Ara yüzlerinize ip adresi atayabilirsiniz.
    İstediğiniz ara yüze DHCP–Server ya da DHCP-Client kurabilirsiniz.
    Sizin belirleyeceğiniz wan ara yüzlere yük dengeleyici (load balancer) kurabilirsiniz.
    Belirleyeceğiniz ara yüzlerinize hotspot kurabilir ya da düzenleyebilirsiniz.
    Sisteminize Web-Proxy kurabilir ya da mevcut Proxy ayarlarını düzenleyebilirsiniz.
    DHCP ip loglarını 01.11.2007 tarihli ve 26687 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya uygun bir şekilde tutabilirsiniz.
    Sisteminizde bulunan cihazların ayarlarını veya veri tabanı yedeklerini belirleyeceğiniz klasöre, belirlediğiniz periyodik zamanda otomatik olarak alabilirsiniz.
    Sisteminizdeki anlık trafik bilgilerini görebilirsiniz.
    Kullanıcılarınızın internet erişiminde aldıkları hataları görebilirsiniz.
    Kullanıcılarınızın bağlanma sürelerini, kota uygulamalarında kota durumlarını görebilirsiniz.
    Sisteminizi kullanan kullanıcıların hangi cihazdan bağlandıklarını ve kullandıkları bant genişliklerini görebilirsiniz.
    Sisteminize bağlanacak kullanıcıları sizin belirleyeceğiniz kısıtlamalarla bağlantısını sağlayabilirsiniz.
    Sisteme eklenen kullanıcılara fiş verebilirsiniz.
    Mak-Spot ile sisteminiz arasındaki sorgu sürelerini belirleyebilir bu sayede daha az bant genişliği kullanabilirsiniz.
    Operatör bilgilerinden günlük satış miktarınızı ve kazancınızı kolayca hesaplayabilirsiniz.
    Ücretsiz güncelleştirme ile yeni özellikleri sisteminize kolayca entegre edebilirsiniz.
    Program ve programın bağlı olduğu alt yapı ile ilgili 15 gün ücretsiz teknik destek alabilirsiniz.

Programın web sayfasıhttp://www.mak-spot.com

• Arkdaşlar cümleten k. gelsin elimde miktorik 450g var micro sd kart takarken yanlışlıkla 450g nin dahili hafizasına format attım ve 450g şuan acılmıyor yardımcı olursanız sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.