bu 250 aktif abone sayısını, hap ac3 donanımsal olarak mı yoksa yazılımsal olarak mı kaldırıyor? ac1200 üzerinde 250 kişiyi aynı anda nasıl düşünebiliyorsun? hap ac3'ün lisans seviyesi 4'den 5'e çıkardığımızda, 200'lük baraj 500'e de yükselir. 500 aktif kullanıcıyı sence kaldırır mı o cihaz? hap ac2 ile hap ac3 ün karşılaştırmasına bakıp, eleştirileri okudunuz mu, ne düşünüyorsunuz bu konuda? ben diyorum ki; zaten wifi client sayısı level 4 için 200 verilmiş. bu ayrı bir konu ama cihaz yazılımla kaldırsa bile donanım olarak kaldırmasa gerek. yani sektöre büyük bir darbe vurmuş olur. sence bu işte bir yanlışlık olabilir mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 26 Haziran 2022; 4:41:39 > |
Mikrotik anlayanlar yardımcı olabilirmi? (2. sayfa)
-
-
yazılımsal kaldırmıyor donanım olarak kaldırıyor level 4 level 5 mevzu değil yani mikrotik 450g ye level 5 var ama 50 abone yi anca kaldırır kaldırmaz 850g x4 çekirdekli var mesela oda 150 client i zor destekler mikrotik da donanım a bakacaksınız ve mikrotik ram kullanmaz işlemci kullanır 4011 ile hap ac3 aynı donanım a yakınlar veya daha iyi hap ac3
hap ac2 ve 3 karşılaştırmasına bakmadım ama ben kullanıyorum hap ac3 ü ofis de kablosuz mesafesi cok iyi
hap ac3 max 250 270 kaldırır sonrasında kaldırmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXcitinG -- 26 Haziran 2022; 12:23:45 > -
ac3 hayal kırıklığı diyenler bence haklı. mikrotik ac3 ile ben yenilikçi değilim demiş gibi geliyor bana da. ac2 kullanırken ac3'e geçmenin gereksiz olduğuna yönelik de çok yorum var. yani çok bilmiş veya biliyormuş gibi yorum da yapmak istemiyorum ama o cihaz ve 250 kişi? bir cümle var: göz var nizam var diye. ben yine iyi eleştirdim. internetde paspas olarak kullan diyen de var.
https://store.donanimhaber.com/fc/55/d6/fc55d615134c3036bea8ba40baff646a.jpg
-
yenilikci derken ax desteği var ve 4011 ile aynı özelliklere sahip aynı donanım 4011 i şuan kullanıyoruz 250 kişi kaldırıyor :) ve şuan 3 4 tane nokta ya bir arkadaşın hizmet veriyor 2 gbit üzerinden trafik geçiyor banamısın dediği yok 4011 den bahsediyorum. o kadar 250 kişi istiyorsanız 4011 alın bilemedin 5009 al :) onuda test ettik problem yok hatta 4 tane yedek aldık köşe de duruyor. hap ac3 elimizde hap ac lerden olmadığı için 2 den daha iyi olduğu için 3 aldık wifi si gayet cok iyi bir sokak ileri gidiyoruz ordan bile bağlantı kopmuyor sinyal kalitesi gayet iyi hız testin de 400 küsür görüyorum şuan AX wifi 6 aktif olmadığı halde AX i aktif edersek hızlar değişir diye düşünüyorum 27 dbm güc de çalışıyor cihaz diğer ürünler gibi 100 mw değil gücü :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X