Şimdi Ara

Milli Atak Helikopteri T129 ile ilgili bütün detaylar video inceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
3
Favori
9.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

Sizce böyle çakma bi T129 u 10 yılda yapmak mı daha iyi yoksa gerekli alt yapı teknolojik eğitim ve yatırımla 50 yılda tamamen yerli olanaklarla gerçekleştirilen bir helikoptermi daha iyi olurdu. Neticede ben TC nin gerek mühendislik ve gerekde hammedde boyutunda aslında varolan bir güç ve birikime sahip olduğunu düşünüyorum. Bunlar tirübünlere oynanan haraketler diye düşünüyorum..

o zaman düşmanlara durun bekleyin biz gelişimimizi tamamlayıp öyle savaşalım mı diyeceğiz ? mühendislik ve gerek hammadde var ama kullanamıyoruz malesef. tıpkı bor madeninde olduğu gibi. ayrıca bugün bile dünyanın gelişmiş ülkeleri tamamen yerli helikopter uçak üretemiyorlar. en iyi malzemeleri bir araya getirip öyle üretim yapıyorlar. ayrıca videoda %100 yerli demiyor. yok en iyi motor bende, en iyi zırh bende, en gelişmiş silah bende, en sağlam yazılım bende. yok öyle bir dünya hocam.

• t-129daki silah sistemlerini sadece isimden ibaret gormek nasil bir anlayistir. bilmiyorsan konusmiyacaksin ki adam sansinlar. bir hava aracinda motordan sonra fark yaratan esas onemli kisim silah, radar sistemleri ve ucus elektronigi. bunlari yapabilmek gercekden cok buyuk atilim. milli olmasi icin %100 yerli olmasi demekde bilmeden konusmaktir. bugun amerika bile en gelismis silahlarinin %100unu kendi uretmiyor, outsourcing yapiyor. hatta bazi parcalari cinden tedarik ediyor. bir sistemin milli olmasi, tepeden tirnagina tum teknolojisine hakim olman, ihtiyaclarina gore modifiye edip gelistirebilmen ve bir kisitlamaya maruz kalmadan uretebilmen demektir. T-129 ilk iki sart fazlasiyla sagliyor, 3uncusundede kismen sagliyor. motordan bir bagimlilik sozkonusu ama o noktada yapilabilcek fazla bir sey yok. dunyada turbo fan jet motorunu tasarlayip uretebilcek sadece 4 ulke var. japonya kore gibi teknolojinin tavana vurdugu ulkeler bile turbo fan motoru ancak amerikan lisansi ile uretebiliyor, dunya devi cin rusyadan hazir aliyor. bu noktada cin bile disa bagimliyken yapilan isi, teknolojik atilimi boyle hakir gormek nasil bir eziklik psikolojisidir anlamiyorum.

asadaki videoyu izlerseniz umtas tank savar fuzesinin oyle isimden ibaret basit bir sey olmadigini, ne kadar sophistike ve ileri bir teknolojinin urunu oldugunu gorebilirsiniz. tepenin yada bir engelin arkasindan hedefi gormeden firlatilip, fuze yoldayken uzakdan kumanda ile hedef secilip vurulabiliyor.

• quote:

Evet savunma sanayisine uzağım bu yönde bir iddam zaten olmadı, sizin bu yönde bir algınız var ise banada yazdıklarım arasından gösterirseniz bende görmüş olurum. Ben vergi adı altında ödediğim her kuruşun nereye nasıl ne için gittiğini bilmek isteyen bir vatandaşım. Bu gördüklerim duyduklarım ve şahit olduğum gelişmelerden de bence çarçur edilmiş siyasi arenada kendilerine pay çıkartacak malzemelere harcanmış boşa giden kaynakları görmekdeyim...

Soruyu biraz daha basitleştirerek sorayım... Bir teknoloji % 40 oranında dışa bağımlı ise ki bağımlı olduğunuz kısımda teknolojinin kalbi ise, ve kendinize ait olduğunu beyan ettiğiniz % 60 ın % 40 da sadece silah ve yazılım ayağı ise yaptığınız işin ne anlamı kalır..

Sizce böyle çakma bi T129 u 10 yılda yapmak mı daha iyi yoksa gerekli alt yapı teknolojik eğitim ve yatırımla 50 yılda tamamen yerli olanaklarla gerçekleştirilen bir helikoptermi daha iyi olurdu. Neticede ben TC nin gerek mühendislik ve gerekde hammedde boyutunda aslında varolan bir güç ve birikime sahip olduğunu düşünüyorum. Bunlar tirübünlere oynanan haraketler diye düşünüyorum..

Demişssiniz ki silah kodları hangi silah hangi kod tam 5 yıldır ilk türk piyade tüfeğini yaptık naraları uçuşuyor adam video eklemiş video daki Sarsılmaz için silah ürettiğini söyleyen yetkiliye soru şu ne zaman Türk Silahlı Kuvvetlerinde askerlerimiz bu piyade tüfeğini kullanmaya başlayacak cevap bizden satınalma talebinde bulunsalar diğer müşterilerimiz gibi temin ederiz daha piyade tüfeği yerli değilken helikopterdeki nasıl olur Allah bilir...

son olarak size bir soru silah kodları felan diye bahsettiğiniz paragrafda ki sözlerinize istinaden uçar vaziyette Türkiyede üretilmiş ve tüm bileşenleri ile Türkiye sınırları içersinde üretilen uçabilen ama henüz silah optimizasyonları tamamlanmamış bir helikoptermi istersiniz yoksa büyük ve en önemli parçaları hala yurtdışına bağımlı ama sizin elinizdeki silahları dilediğiniz gibi monte edebildiğiniz bir helikoptermi istersiniz..

10 liraya dergi alama konusunda ki tavsinize gelince bilmem farkındamısınız ama bu ülkede insanlar faturalarını ve vergileri ödeyebilmek bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocuklarının ihtiyaçlarını temin etmek için gece gündüz en az 12 saat çalışmak zorunda kalıyor iken benim salakça gereksiz dergilere verecek 10 liram yok 10 liraya iki çocuğuma süt alırım daha iyi bırakın onuda o konuyu meslek ve hobi edinmişler alsınlar, böyle bilmişlik taslayıp karşınızdakini bilgisizlikle suçlamaya malzeme olarak kullanmaya kalkmayınız.. Sadece adı olup içi boş olan bi sanayi ile de dergisi ilede ilgilenenler meslekdaşları olsun,

İşte bu kafa yüzünden bu ülke uçak fabrikalarını kapatıp onları traktör fabrikasına çevirdi.Daha nefes tüketmeye gerek yok bence.Varın siz içinizdeki düşmanlığı kusa durun.

Birde bence internet aboneliğinizi iptal edip oradan kalan parayla çocuklarınıza süt alabilirsiniz.Zira böyle büyük bir bilgi kaynağından zerre yararlanmışlığınız yok gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dave Blake -- 10 Mayıs 2013; 10:39:33 >

• donanım habere cok tsk ediyorum ben sadece pc üzerine olarak biliyordum herşey varmış siz mükemmelsiniz. tvde bile böyle bi incelmeyok artık türklerde silah pazarında 5 seneye dısa bagımlılık kalkar:)

• quote:

Orijinalden alıntı: TUR

Ben bir tek milli araç biliyorum oda harbi milli o kadar ki kaportası bile samandan idi, ANADOL işte bu araç milli dir...

Her şey dört dörtlük olsun dersen hiç bir şey yapamazsın. Önemli olan yol almaktır. Bu gün bu kadar olur. On yıl sonra daha iyisi olur. Anadolu saman diye kötüleyen, eşek kemirdi diyenler sayesinde bu gün bir otomobil markamız yok.

Milli Atak Helikopteri T129 ile ilgili bütün detaylar video inceleme

1953 Corvette 46 fiberglass parçanın yapıştırılmasıyla üretilen gövdesi Anadol ile aynı malzeme. Saman yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesincır -- 10 Mayıs 2013; 13:54:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hollowman_

quote:

Yahu bunlar nsaıl adamlar uzaya askeri uydu gönderdik diyolar %90 başka ülkeler yapıyor % 10 bizimkiler ilk askeri uydumuz oluyor daha burnunun ucunu göremiyor, onuda incelmişti mesut çevik..Tam bir satış politikası, ilk türk sava helikopteri diyorlar almışlar italya helikopterine bi pervane dah eklemiş bi iki füze işte sana türk malı, neresi türk malı kardeşim, yaparsın bi apachi cobra, skorsky, rusların Mi-28,Ka-50 gibi o zaman Türk malı de bizde alnından öpelim, millete ver gazı İtalyan helikopterini al bir iki ik Türkçe isimli füze tak, bir iki yazılım op al sana türk savaş helikopteri...İngiliz motoru ürettikden sonra yemişim yerli savaş helikopterini, adama kalbini emanet etmişin bi kd koyarsenin helikopterler olduğu yerde çakılır...Böyle milleti gaza getirecek abartılı haberler ile kendilerine pay çıkartmıyolarmı uyuz luyorum mertçe söyleyin kardeşim kısmen yerli diye..

Motoru hariç her tarafından yerli mühendislerin emeği olan, üzerinde "made in turkey" yazan, dünyada satışı bizim tarafımızdan yapılan. ihtiyaç halinde kimseye sormadan, babacım şu kadar üretebilirmiyiz demeden üretebileceğimiz, yerli ve türünün iyilerinden bir saldırı helikopteri yapıyoruz, ama karşı yorum "bi alex değil" gibi sığ şekilde...

bir şeyede sevinin, biraz milletinize kendinize güveniniz olsun. azıcıkta piyasa nedir onu öğrenin...

Her tarafı neresi birader her tarafı neresi helikopter İtalyan A129 çakması zırh İtalyan, motor Rolls Royce, neresi kaldı füze türkmüş de makinalı tüfek bilmem neymişde yazılımmışda felan filan...Ne konuşuyon sen, Türk mühendisi ne yapmış şu güne kadar bana sen onu söyle Allahını seversen, Askeri uydu dediler gördük burnunun ucunu görmüyor, bakarsan bizim mühendisler videolarda kafada bone beyaz önlük sanki bi iş yapmış gibi naptınız hemşerim siz bu uyduda ..Adını biz koyduk, yazılımını biz yaptık başka daha ne olsun ya koskoca yazılım...

Peheeyyyy... ne diyim artık...

Dedim ya maksat sığ bir cevap olsun. A129 çakması diyor. A129 çakmaysa ABD niye Irak savaşında kullandı? Gelelim bizim tasarıma A129 'un sadece kasası ve telif hakları alındı. Aviyonik eklemeler yapılarak (hareket kabiliyeti artırılarak), zırhı güçlendirilerek, çok daha iyi bir motor eklenerek, yazılımımızı kendimiz geliştirilerek, yine silah sistemleride yerli kaynaklardan ykarşılanarak, kendi türünde en iyilerden biri olacak bir saldırı helikopteri yapmışız. Dünyanın birçok ülkesinden üretim siparişi almışız, apache ve süper cobranın rakibi olarak ihalelere girmişiz. Adamın yorumu "ne yapmışız ki"
    Askeri uydunun burnunun ucunu göremediğini nerden çıkardın? sana özel yayınmı yapıyolar yoksam? Sen kibirinden burnunun ucunu göremiyor olmayasın?
    Ülkede ilk kez yerli Tank (ALTAY), yerli Obüs (FIRTINA), yerli insansız hava aracı (ANKA, bayraktar, karayel), yerli top (PANTER), yerli piyade tüfeği (MEHMETÇİK 1-2), yerli zırhlı araçlar (ARMA, PARS, COBRA, KİRPİ, NUROL EJDER) yerli güdümlü seyir füzesi (SOM), yerli uydu (GÖKTÜRK, RASAT), yerli eğitim uçağı (HÜRKUŞ), yerli saldırı helikopteri (ATAK) yapılır. yerli savaş uçağı tasarımına başlanır (TF/X) ama kendinden başka birşey beğenmeyen çok bilmiş, çok görmüş geçirmiş ama pekte birşey öğrenememiş arakdaşların cevabı "ne yapmışsınızki" Haklısın öyle kafaya bone, yüze maske geçirmeyle bu işler olmuyor, aynı gözede yanlış gözlük takmayla olmadığı gibi...

• umarım bu bizim için milat olur sürekli daha iyilerini yaparız.bizdeki potansiyeli zamanında kullandırtsaydık ah beee...

• Bu tür tartışmalar eskiden de olurdu lastik donu yapacaksın en basitinden yerli o yaptığın makina yabancı derlerdi.Eee ne yapacağız peki makinayıda yapacağız ondan sonra lastik donu yapalım.Peki o zamana kadar ne yapacağız,donu lastiksiz mi giyeceğiz

Dünyada ağır ve savaş sanayi üç-beş ülkenin elinde.Zannediyor ki millet Japonyasından Çinine Fransasından Kanadasına herkes kendi silahını üretiyor veya ürettikleri %100 milli.Çok değil internete gir saldırı helikopteri yaz karşına iki elin parmakları kadar model çıkar.Bunları da biraz detaylı incele %100 o ülke imkanları ile üretilen bir elin parmakları kadar bile yok.

Yine çok duyduğumuz en meşhuru Tomahawk olan seyir füzelerini ( gerçi diğer füzeler içinde aynı) dünyada %100 milli yapan sadece iki devlet var.Rusya ve ABD.Tersine mühendislik,ortaklıkla gibi işlerle Hindistan,Çin,İngiltere,Pakistan,İran gibi ülkeler ki bunları toplasan yine bir elin parmaklarını geçmez ülkeler üretiyor..Bizde SOM füzesini üreterek kısa-orta ve uzun menzilde ( max 2500 km) bu kategoride yer alan o bir avuç ülkeden birisi olacağız.

• Bu konuları buralara koymanız tamamiyle strateji işi.Plan ve program dogrultusunda yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Yahu biz Galaxy S4 incelemesi, karşılaştırmalar falan bekliyoruz siz nelerle uğraşıyorsunuz? Çizginizden sapmaya başladınız.

la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yahu bunlar nsaıl adamlar uzaya askeri uydu gönderdik diyolar %90 başka ülkeler yapıyor % 10 bizimkiler ilk askeri uydumuz oluyor daha burnunun ucunu göremiyor, onuda incelmişti mesut çevik..Tam bir satış politikası, ilk türk sava helikopteri diyorlar almışlar italya helikopterine bi pervane dah eklemiş bi iki füze işte sana türk malı, neresi türk malı kardeşim, yaparsın bi apachi cobra, skorsky, rusların Mi-28,Ka-50 gibi o zaman Türk malı de bizde alnından öpelim, millete ver gazı İtalyan helikopterini al bir iki ik Türkçe isimli füze tak, bir iki yazılım op al sana türk savaş helikopteri...İngiliz motoru ürettikden sonra yemişim yerli savaş helikopterini, adama kalbini emanet etmişin bi kd koyarsenin helikopterler olduğu yerde çakılır...Böyle milleti gaza getirecek abartılı haberler ile kendilerine pay çıkartmıyolarmı uyuz luyorum mertçe söyleyin kardeşim kısmen yerli diye..

Motoru hariç her tarafından yerli mühendislerin emeği olan, üzerinde "made in turkey" yazan, dünyada satışı bizim tarafımızdan yapılan. ihtiyaç halinde kimseye sormadan, babacım şu kadar üretebilirmiyiz demeden üretebileceğimiz, yerli ve türünün iyilerinden bir saldırı helikopteri yapıyoruz, ama karşı yorum "bi alex değil" gibi sığ şekilde...

bir şeyede sevinin, biraz milletinize kendinize güveniniz olsun. azıcıkta piyasa nedir onu öğrenin...

Her tarafı neresi birader her tarafı neresi helikopter İtalyan A129 çakması zırh İtalyan, motor Rolls Royce, neresi kaldı füze türkmüş de makinalı tüfek bilmem neymişde yazılımmışda felan filan...Ne konuşuyon sen, Türk mühendisi ne yapmış şu güne kadar bana sen onu söyle Allahını seversen, Askeri uydu dediler gördük burnunun ucunu görmüyor, bakarsan bizim mühendisler videolarda kafada bone beyaz önlük sanki bi iş yapmış gibi naptınız hemşerim siz bu uyduda ..Adını biz koyduk, yazılımını biz yaptık başka daha ne olsun ya koskoca yazılım...

Dedim ya maksat sığ bir cevap olsun. A129 çakması diyor. A129 çakmaysa ABD niye Irak savaşında kullandı? Gelelim bizim tasarıma A129 'un sadece kasası ve telif hakları alındı. Aviyonik eklemeler yapılarak (hareket kabiliyeti artırılarak), zırhı güçlendirilerek, çok daha iyi bir motor eklenerek, yazılımımızı kendimiz geliştirilerek, yine silah sistemleride yerli kaynaklardan ykarşılanarak, kendi türünde en iyilerden biri olacak bir saldırı helikopteri yapmışız. Dünyanın birçok ülkesinden üretim siparişi almışız, apache ve süper cobranın rakibi olarak ihalelere girmişiz. Adamın yorumu "ne yapmışız ki"
    Askeri uydunun burnunun ucunu göremediğini nerden çıkardın? sana özel yayınmı yapıyolar yoksam? Sen kibirinden burnunun ucunu göremiyor olmayasın?
    Ülkede ilk kez yerli Tank (ALTAY), yerli Obüs (FIRTINA), yerli insansız hava aracı (ANKA, bayraktar, karayel), yerli top (PANTER), yerli piyade tüfeği (MEHMETÇİK 1-2), yerli zırhlı araçlar (ARMA, PARS, COBRA, KİRPİ, NUROL EJDER) yerli güdümlü seyir füzesi (SOM), yerli uydu (GÖKTÜRK, RASAT), yerli eğitim uçağı (HÜRKUŞ), yerli saldırı helikopteri (ATAK) yapılır. yerli savaş uçağı tasarımına başlanır (TF/X) ama kendinden başka birşey beğenmeyen çok bilmiş, çok görmüş geçirmiş ama pekte birşey öğrenememiş arakdaşların cevabı "ne yapmışsınızki" Haklısın öyle kafaya bone, yüze maske geçirmeyle bu işler olmuyor, aynı gözede yanlış gözlük takmayla olmadığı gibi...

hangi ülkelermiş hocam bi zahmet isim verirmisiniz ; sudan bahreyn pakistan surinam trinadad tobagomu başka kim alır ki bizim ayarımızdaki kaç ülke bu helikoptere para verir rusların ve abd nin helikopterleri dururken

yok burnunun ucunu göremdiği konusunda bana yayın yapmıyo aratta bi zahmet mesut çevik in videosunu seyret daha uzağa gitmene bile gerek yok birader.. bu sitede yani

yerli malı fırtına anka üretim irana cirit atarken kafana 1000 km menzilli nükleer füze yersen anlarsın o zaman siz çelik çomak oyunlarını büyük başarı sayıyonuz galiba ama sizin suçunuz değil merak etme bu insanlara bunlarlasevibecek duruma getirenlerde suç büyük düşün biraz büyük oyna kıçı kırık kuzey kore ile burnunun dibimdeki iran a çevirde kafayı bak boğulacaksan derede değil okyanusda boğul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 10 Mayıs 2013; 17:39:56 >

• sanırım aşağıdaki link sizin işinizi görür hocam.

http://tr.wikipedia.org/wiki/TAI/AgustaWestland_T-129
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangi ülkelermiş hocam bi zahmet isim verirmisiniz ; sudan bahreyn pakistan surinam trinadad tobagomu başka kim alır ki bizim ayarımızdaki kaç ülke bu helikoptere para verir rusların ve abd nin helikopterleri dururken

yok burnunun ucunu göremdiği konusunda bana yayın yapmıyo aratta bi zahmet mesut çevik in videosunu seyret daha uzağa gitmene bile gerek yok birader.. bu sitede yani

yerli malı fırtına anka üretim irana cirit atarken kafana 1000 km menzilli nükleer füze yersen anlarsın o zaman siz çelik çomak oyunlarını büyük başarı sayıyonuz galiba ama sizin suçunuz değil merak etme bu insanlara bunlarlasevibecek duruma getirenlerde suç büyük düşün biraz büyük oyna kıçı kırık kuzey kore ile burnunun dibimdeki iran a çevirde kafayı bak boğulacaksan derede değil okyanusda boğul

Hiç takdir ettiğiniz yok üstüne de yerdikçe yeriyorsunuz mühendislerimizi, teknolojimizi ve hatta tüm ülkemizi. Bu yaptığınıza eleştiri bile denmez. Madem oradaki mühendis bozuntuları(!) kafalarına bir bone takıp mühendis taklidi yapmaktan başka bir iş yapmıyor ve siz de o kadar biliyorsunuz; hadi gidin kendiniz yapın helikopteri. Neden TAİ tesislerinde siz ya da ben çalışmıyoruz? Bunu hiç düşündünüz mü? Çünkü onlar yıllarca eğitim almış, bu işin tahsilini yapmış insanlar.

Sürekli helikopterin kalbinin motoru olduğunu söylüyorsunuz. Eğer motor helikopterin kalbiyse görev bilgisayarı ve yazılım helikopterin beynidir! Sadece bir-iki kod yazdığımızı söylemişsiniz. Siz herhangi bir programlama dilinde ekrana sadece "Merhaba Dünya" yazan bir program yazdınız mı? İlk önce biraz suya sabuna dokunun da ondan sonra bu tip bir alete yazılım yazmanın kolay olup olmadığını idrak edin.

Size bakarsak biz geri zekalı, beyni samanla dolu bir milletiz. Biz kendimizi böyle görürsek böyle oluruz. Kendinden emin olan bir şeyler yapabilir. Ben yapamam diyen değil. Ülkemizi bizden kat kat güçlü düşmandan kurtaran Atamız; "Geldikleri gibi giderler" demiştir. Kendine ve milletimize güvenerek yola çıkmış ve bu kimsenin beklemediği başarıya ulaşmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 10 Mayıs 2013; 19:28:16 >

• Hayatında hiç bir şey üretmemiş ergenler helikopter uzmanı olmuşlar.
    Dudak bükmeyi, kendi değerlerini aşağılamayı marifet zanneden bu tiplere aynı helikopteri yabancı alengirli bir markayla italyan malı olarak göstersen övecek kelime bulamazlar.
  • çok iyi %100 olmasada

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hiç takdir ettiğiniz yok üstüne de yerdikçe yeriyorsunuz mühendislerimizi, teknolojimizi ve hatta tüm ülkemizi. Bu yaptığınıza eleştiri bile denmez. Madem oradaki mühendis bozuntuları(!) kafalarına bir bone takıp mühendis taklidi yapmaktan başka bir iş yapmıyor ve siz de o kadar biliyorsunuz; hadi gidin kendiniz yapın helikopteri. Neden TAİ tesislerinde siz ya da ben çalışmıyoruz? Bunu hiç düşündünüz mü? Çünkü onlar yıllarca eğitim almış, bu işin tahsilini yapmış insanlar.

Sürekli helikopterin kalbinin motoru olduğunu söylüyorsunuz. Eğer motor helikopterin kalbiyse görev bilgisayarı ve yazılım helikopterin beynidir! Sadece bir-iki kod yazdığımızı söylemişsiniz. Siz herhangi bir programlama dilinde ekrana sadece "Merhaba Dünya" yazan bir program yazdınız mı? İlk önce biraz suya sabuna dokunun da ondan sonra bu tip bir alete yazılım yazmanın kolay olup olmadığını idrak edin.

Size bakarsak biz geri zekalı, beyni samanla dolu bir milletiz. Biz kendimizi böyle görürsek böyle oluruz. Kendinden emin olan bir şeyler yapabilir. Ben yapamam diyen değil. Ülkemizi bizden kat kat güçlü düşmandan kurtaran Atamız; "Geldikleri gibi giderler" demiştir. Kendine ve milletimize güvenerek yola çıkmış ve bu kimsenin beklemediği başarıya ulaşmıştır.

sende cemaate katıl sende gir hocam istediğin yere, sen ben giremiyorsak bi sebebi var değilmi..? KPSS niye var ..? Torpil olayını bitirmek için değil mi...? ama hala kpss den 90 alan adam kamuda iş başı yapamaz iken 70 alan adam hop içerde birebir yakınlarımda çalışan cemaatten insanlar var... Bu memlekette çalışana değil hak edene değil dayısı olana tüm kapılar açılıyor... oradaki mühendislerin %80 i böyle çıkacak kaldır taşın altına bak...

benim sözlerime ileri geri atıp tutuyorsunuz belki şunları dinlerseniz yüzünüz kızarır...Bakın baklaım Göktürk dediğiniz uyduya değerli editorlerimiz nasıl yorumlar yapmış...Devekuşu gibi kafayı toprağa gömmekle olmuyo bu işler...Videonun 06:10 uncu saniyelerinde malum beyaz önlüklü mühendislerimiz...

http://www.bolumsonucanavari.com/VideoIncelemeler-2si1_Teknoloji_ve_Oyun_Programi_21122012-5007.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 10 Mayıs 2013; 22:20:07 >

• basit bir soru soruyorum aldık wolkswagewn passatı, motoru ingilize yaptırdık kaportayı italyana, iç tasarımını ve göstergeleri, yazılımı biz yaptık, sonra bide adına Hasat dedik.. şimdi bu MİLLİ OTOMOBİLMİ.....? Y
  • Savas ortaminda kendini ispatlamayi gectim daha prototip asamasinda olan bir silah guney kore tarafindan ihaleye dahil ediliyorsa, o silahin yeterliligi konusunda tartismalar benim icin bitmistir. Ve isterse tamami yurtdisinda uretilmis olsun teknolojisi bendeyse, ne kadar uretilcegine kime satilcagina ben karar veriyorsam o silah %100 benimdir. Tipki cinde uretilen iphone un %100 apple olmasi gibi.

• fiyatı ne ?
  • quote:

basit bir soru soruyorum aldık wolkswagewn passatı, motoru ingilize yaptırdık kaportayı italyana, iç tasarımını ve göstergeleri, yazılımı biz yaptık, sonra bide adına Hasat dedik.. şimdi bu MİLLİ OTOMOBİLMİ.....? Y

Apple ürününün tasarımını yapıyor. Yazılımı kendi hazırlayıp işlemcisini tasarlıyor, üretimini de Samsung'a yaptırıyor. Ekranı Kore'den, belleği Japonya'dan, bataryayı Tayvan'dan alıyor. Montajı ise Çin'de yaptırıyor. Kendi markasını basıp Dünya telefon pazarındaki karın aslan payını alıyor. Hatice değil neticeye odaklanmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.