Şimdi Ara

Milli muharip uçağın birebir modeli ilk defa Paris Air Show'da sergileniyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
0
Favori
11.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümüzde Tejas ve nispeten F35 gibi iki örnek varken herşeyin mükemmel gideceğini beklemek veya herhangi bir olumsuzlukta da yelkenleri suya indirip teslim bayrağını çekmenin alemi olmamalı, nihai ürün ortaya çıktığında en iyi şekilde desteklenmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cerade

Her şeyden kısarsın ama savunma sanayiden kısamazsın.Bu coğrafyada güçlü bir ordun olmadan var olamazsın.Ha birde her parça yerli olacak diye bir şey yok.Öyle pat diye %100 yerli ürün üretilmiyor.Amaç bilgi birikimiyle zamanla kritik parçaları üretebilir hale gelmek.

Alıntıları Göster
    Abi bu iş çok ciddi bir paraya mal olacak. Rolls Royce'un da projeden çekildiği söyleniyor. Türkiye bunun altından kalkabilecek bir ülke değil. Daha Altay tankının motorunda dahi sorun yaşadık, bu uçağı 30 yılda bitiremeyiz bu ekonomiyle. Bitince de otomatik eskimiş modernizasyona ihtiyaç duyan bir uçak olacak muhtemelen. Gerçekten ülkenin savaş jeti üretme kabiliyetine erişmesini istiyorlarsa Gripen gibi stealth yetenekleri sınırlı ama daha ucuza maledilebilecek iş gören bir uçak yaparlar. Ben bu stealth savaş jeti üretme muhabbetinin tamamen seçim çalışması olduğunu düşünüyorum. Temel Kotil de Avrupa'nın en iyi savaş uçağı olacak demiş. Bence niyetlerini yeterince açıklıyor bu sözler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaaydemirr

F 35'i de abd kendi yapıyordu değil mi ulan sizi altınlara boğsak yemeğinizi önünüze koysak vallahi biz size karşıyız dersiniz
    İşte böyle nankörsünüz..!
    Cahil Milli muharip uçağı deyip arkadan f35 örneğini verecek kafaya laf anlatmakta zor.

F35 Amerika'nın millî uçağı mi? Neden f22 satılmiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: l4her0

Bu mesaj silindi.
    Ne kadar cahillimiz var hala ülke adına proje yapıldığını sanan var. Ülkeyi daha iyi nasıl soyarizin projeleri bunlar.

• Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt
    Hangi parçalari yaptırıyoruz yazar misin?

• selman159 kullanıcısına yanıt
    Ne malıyet hesabından bahsedıyorsun ? Daha maketı uretemıyorlar ama yerlı mıllı dıye mılletı kandırıyorlar. Turkıye de uretılse daha mı pahalı olurdu ? Almanya da işçilik parasından haberın var mı ?

Avrupalı araba uretıcılerı bıle ucuz işçilik var dıye Turkıye de uretım yapıyorlar. Turkıye ucuz olsun dıye ALmanya damı uretım yapıyor ? Buna kargalar bile güler.

O zaman dırek fransa da uretselerdı senın mantıgına gore. Sen cıdden malıyet ıcın mı almanlara urettıklerını dusunuyorsun ? Her yerde israf yapıyorlar, saraylar, konvoylar, lüks yemekler vb. Geç bunları bence.

Daha yerlı otomobilin 3D gorselını bıle yapmaktan acizler, gecen gun 2D gorsel yayınladılar. Güya ilk prototıp 2019 da yapılacaktı daha 3D gorselı yok.

Siz takım tutar gibi parti tutmaya devam edın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 17 Haziran 2019; 18:0:59 >

• curufperlit C kullanıcısına yanıt
    Kurlarin Uygun olduğu dönemde kılını kıpırdatmayanlarin
    Kurların Yuksek olduğu dönemde böyle işleri yapacağına inananların kalbi çok temiz olduğunu düşünüyorum.

• maketini Almanyadaki Tei'nin ortak olduğu şirket yaptı başka kulp bulunuz

• Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt
    Yanılmışın kardeş her şeye evet diyenlerle, her şeye hayır diyenlerden değilim ben. Doğru neyse onun peşinde gitmeye çalışıyorum. Uzun yıllardır da sanayinin içindeyim; ar-ge, ür-ge, üretimle uğraştım ve uğraşıyorum sürekli. İyi kötü neyin ne olduğunu biliyoruz az çok anlayacağın. Yine diyorum ki bu maketin amacı ne? Bir zahmet anlatırsan belki anlarım!

• quote:

Orijinalden alıntı: selman159

Bu mesaj silindi.
    Hmm yerli ve millî proje de gurur kaynağımız maketi Almanya da yaptırıp Fransa'ya ucuz taşımacılık ile nakletmek.

Gerçekten mükemmel bir gurur. Ama bunu ülkemizde yaptırıp BiraZ maliyetine katlanıp Fransa'ya taşımamız daha uygun olmazmi?

Hatta maliyetli olur diye hiç üretmeden bir yerden alsak daha büyük gurur olmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: DaVinci

Önümüzde Tejas ve nispeten F35 gibi iki örnek varken herşeyin mükemmel gideceğini beklemek veya herhangi bir olumsuzlukta da yelkenleri suya indirip teslim bayrağını çekmenin alemi olmamalı, nihai ürün ortaya çıktığında en iyi şekilde desteklenmeli.
    F35 Amerika'nın millî uçağı değil. O genel bombardıman uçağı.

Neden f22 satılmiyor? F22 parçaları kaç ülkede yapılıyor?

Asıl milli uçak f22 .

• quote:

Orijinalden alıntı: serafon

Yanılmışın kardeş her şeye evet diyenlerle, her şeye hayır diyenlerden değilim ben. Doğru neyse onun peşinde gitmeye çalışıyorum. Uzun yıllardır da sanayinin içindeyim; ar-ge, ür-ge, üretimle uğraştım ve uğraşıyorum sürekli. İyi kötü neyin ne olduğunu biliyoruz az çok anlayacağın. Yine diyorum ki bu maketin amacı ne? Bir zahmet anlatırsan belki anlarım!
    Yerli ve milli muharip uçağımız maketlerde....

• Calisir haldeki performansini merak ettim. Uydu sistemi olarak hangi ulkenin kini sececek ? Ameriga mi Rusya mi Cin mi ? ( digerleri de var pek bahsetmeye gerek yok ... )

Haber deki ucak videosu da bilgisayar ortaminda hazirlanmis.

O tur programlara emek verilecegine icraate emek verilseydi .

Kendi ucaklarimizla teroristlerin yuvalari bombalanmasi ile bir sunum gerceklestirilebilirdi . Paris e gitmeye ne gerek var ...

• inşallah MMU yu teröristleri avlarken de görürüz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.