Şimdi Ara

Milli savaş uçağı KAAN için ilk fiyat bilgisi verildi: Ne kadar olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milli savaş uçağı KAAN için ilk fiyat bilgisi verildi: Ne kadar olacak?
    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, TGRT’de katıldığı bir programda merak edilen soruları cevaplandırdı. GÖKBEY’den milli savaş uçağı KAAN’ın gelişimine kadar süreçleri anlatan Kotil, milli savaş uçağının fiyatlandırması hakkında da ilk kez konuştu.

TUSAŞ KAAN fiyatı ne kadar olacak?

Kotil, yaptığı açıklamada KAAN’ın fiyatına dair ilk sinyalleri verdi. KAAN MMU gibi bir uçağın en az 100 milyon dolar olacağı belirtildi. Kotil fiyatlandırmadan şu şekilde bahsetti: “Böyle uçak normalde 100 milyon dolara satılır. Şu an fiyatını söyleyemeyiz, ama böyledir.”

Milli savaş uçağı KAAN için ilk fiyat bilgisi verildi: Ne kadar olacak?
    Kotil aynı zamanda TUSAŞ’ın 2028 yılında 20 adet KAAN Blok-10 uçağının Hava Kuvvetleri’ne teslim edileceğini bir kez daha dile getirdi. Ek olarak TUSAŞ’ın 2029 itibariyle ayda 2 adet KAAN üretileceği söylendi. Kotil, “2028'de hava kuvvetlerimize teslim ediyoruz. 2029 itibariyle ayda 2 tane üreteceğiz. Bu da 2.4 milyar dolar eder.” ifadelerini kullanarak sadece KAAN’ın ihracatta 2.4 milyar dolarlık bir hacmi olabileceğinin sinyalini veriyor.

Ayrıca Bkz.TUSAŞ KAAN’ın envantere giriş tarihi açıklandı: İşte Milli Muharip Uçak’ın yol haritası

TUSAŞ halihazırda birden fazla proje üzerinde aynı anda çalışıyor. ANKA 3, ATAK 2, GÖKBEY, HÜRJET ve KAAN bu projeler arasındaki en önemli başlıklar arasında bulunuyor. Bu projelerin asıl amacını aslında konumlandıkları alanlardan anlaşılıyor: Türkiye’nin gökyüzündeki bağımsızlığını sağlamak. Kilit ihtiyaçları gidermek için tasarlanan bu projeler sadece Türkiye’de kullanılmak için yapılmıyor. Temel Kotil, ihracatta giderek büyüdüklerinin altını çiziyor. Türkiye, 2021 yılında savunma sanayinde 3,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam 2022 yılında 4,4 milyara yükselirken Kotil, 2023 için hedeflenenin 6 milyar doları geçmek olduğunu aktardı.

• Fiyatlandırma rakiplerine göre yapılır, F35 türevlerinin öncelikle yüksek operasyonel maliyetleri, kronik problemleri vb tüm artı eksilerine bakarak etiketi koyulur.
    Eğer aceleye getirilmez ve kronik sorunları olmadan çıkarılırsa bence çok güzel bir alternatif olur, batılı kafasıyla yapılmaması en başta düstur edinilmesi gereken bir husus, öyle türevlerini yapacağız diye kıvranmaya gerek yok.

• Sanki sarı siteye koymak için piyasa tahminlemesi yapıyormuş gibi hissettim... "en az şu kadar eder..." gibi

• Fiyat ve yürütme maliyetleri çok önemli uçağın kaderini bunlar belirleyecektir. F35 gibi bir uçak ile kıyaslamak sıkıntılı bence. 100milyon dolar artık 5. nesil için normal bir maliyet oldu.
    Şöyle anlatmak lazım. Bugün bir araç imal ettiniz egea gibi her işe koşabiliyorsunuz bakımı da ucuz az yakıyor çok koşuyor. Bide Lamborjini gibi bir araç yaptınız süper hatta hiper otomobil ama bakımı bir yağ değişimi bile bir egea kadarsa olması güzel ama kullanırken korkarım.Hele bide ilk kez üreteceksem.

• Kavramsal tasarim Maket surecinden uretime gecene kadar 20-25 yillik bir surec var daha onumuzde. Amerika icin bile 20 yillik gelistirme sureleri normal.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maliyeti ne olursa olsun önemli değil önemli olan Devletimizin dışarıya bağımlılığı olabildiğince minumize etmektir.

• 100 milyon dolar mı? Yazıklar olsun bu nasıl fiyattır halk alabilecek mi bu fiyatlara?! Elin gavuru 50 milyon birime F16'ya binsin biz 100 milyona uçak yaptık diye sevinelim... Asgari ücretli 235 bin yıl çalışarak anca alır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben adına takıldım kaldım. Kağan değil de neden Kaan. Ğ nerenize battı. Yabancı dilde ğ olmuyorsa başka isim mi kalmadı? Bir Türkçe kalmıştı içine edilmeyen, o da tamam oldu.

Ben olsam Attila ismini koyardım.

• Bim den alalım... Ne de olsa toptan fiyatına perakende

• RaptorFX kullanıcısına yanıt
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kaan_(name)
    tr.wiktionary.org
    kaan - Vikisözlük
    https://tr.wiktionary.org/wiki/kaan

• axiprens kullanıcısına yanıt
    Satış hedefi koymaz isen kalite düşer maliyet artar.

eğer bu uçak satılmaz ise muhalif seçmenin diline düşersin.

daha önemlisi bize biçilen Türkler yapamaz şeklindeki deli gömleğini yırtıp atmamız için bu uçağın başarı sağlaması ve dünyaya satılması şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 8 Mayıs 2023; 21:15:44 >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Minumize

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mesele yazım hatası değil sanırım hazımsızlık olsa gerek,yoksa burada kimse dört dörtlük değil düsturunca yanlışı hatırlatmak yerine yani şaklabanlığın lüzumu yok,densiz forum üyesi.

• unshaken1511 U kullanıcısına yanıt
    İroniyi görüyorum ve arttırıyorum, o zaman milletin önüne çıkıp toggları yandaşlarına şeker ikram eder gibi sunmayacaksın. Meyve,sebze hali gibi tüm halkı tezgaha davet etmeyeceksin. Yaptın mı lüks otomobili, bunu ülkeye döviz girdisi olarak yurt dışına sunacaksın. Bunuda milletine açık açık anlatacaksın, bu seri ile ülkemizi ve otomobilimizi zengin, elit kesimlere sunuyoruz, herkes heveslenmesin. Uslu bir çocuk olursanız belki sizin cebinizede uygun bir şeyler üretebiliriz diyeceksin. Öyle 800-1000lik ürün üretipte herkesin kolayca alabileceği bir araç edasıyla milletin aklıyla dalga geçmek bizim ülkemize has bir özellik olsa gerek. Sağduyulu halk buna tepki veriyor, yoksa ülkenin taşı için gerektiğinde can vermesini bilirler. Devlet, toprak, bayrak, hükümet vs bunlar farklı şeylerdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 9 Mayıs 2023; 08:25:36 >
  • KAAN, kaportası F-35 e benzetilmiş bildiğin F-16 dır. İçindeki parçaların çoğu radar ve motor dahil F16 dan çıkma. Konuya biraz hakim olan herkes biliyor bu durumu.
    Tamamen siyasi göz boyama için yapılmış bir proje. Millette inanıyor işte.
    Geçen gün uçan HÜRKUŞ un içinde de ABD nin General Electric F404 motoru vardı. İsteyen araştırabilir. Her gördüğünüz Kaportaya inanmayın hemen.

• kardeş görmemişsin herhalde hakikaten bilgi eksikliği var blok 10 yani 2028 kadar 10 versiyon (düzeltilecek yenisi yapılacak 10 kere sonra oturmuş sistem piyasaya verilecek )..10 kere yap boz eksiklikleri gereksinimleri 10 kere değişecek hep üstüne koyarak ilerleyecek demek. 2028 de 20 tane uçak teslim edilecek tsk ya. şurada topu topu 5 sene var 10 (blok) versiyona kadar. fiyatı yüksek değil azda değil orta karar fiyatlı dış satım için iyi yıllık kaan'dan sadece2.4 milyar gelir minimum düzeyde bekliyorlar süper.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.