Şimdi Ara

Milyarlarca Android kullanıcısı tehlikede: Google’dan kritik güncelleme geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milyarlarca Android kullanıcısı tehlikede: Google’dan kritik güncelleme geldi
    Google, Ocak 2025 Güvenlik Bülteni’yle birlikte milyonlarca Android cihaz kullanıcısı için kritik güvenlik uyarıları yayımladı. Yeni güncelleme, sistem bileşenindeki beş kritik hata dahil olmak üzere 36 kritik güvenlik açığını gideriyor.

Milyarlarca Android kullanıcısı tehlikede

Güncellenen güvenlik bültenine göre, Google, Android 12, 13, 14 ve 15 olmak üzere birden fazla Android sistemini etkileyen beş kritik güvenlik açığına vurgu yapıyor: CVE-2024-43096, CVE-2024-43770, CVE-2024-43771, CVE-2024-49747 ve CVE-2024-49748 olarak takip edilen bu açıklar, oldukça tehlikeli. Bunun nedeni ise kötü niyetli kişiler tarafından bir Android cihazında uzaktan kod yürütmek için kullanılabiliyor. Peki güvende kalmak için ne yapılmalı?

Google, kullanıcıların cihazlarını 2025-01-05 veya daha sonraki güvenlik yaması seviyesine güncellemelerini öneriyor. Bu noktada Ocak 2025 güvenlik güncellemesinin iki bölümden oluştuğunu söyleyelim. 2025-01-01 yaması 24 güvenlik açığını giderirken, 2025-01-05 yaması hemen yukarıda bahsettiğimiz beş kritik RCE açığını kapatıyor. 

Ayrıca Bkz.Android kullanıcıları dikkat: Yeni bir zararlı yazılım tespit edildi

Bunlara ek olarak Google, Pixel telefonlar için kritik bir güvenlik açığını (CVE-2024-53842) daha kapattığını duyurdu. Ocak 2025 güvenlik yamasına sahip Pixel cihazlar, bu güvenlik sorunlarından etkilenmeyecek. Ancak diğer markalar için yamanın kademeli olarak paylaşılması bekleniyor. Dolayısıyla eğer cihazınızda en son güvenlik güncellemesi yüklüyse, Ocak 2025 Android Güvenlik Bülteni'nde açıklanan 36 güvenlik açığından korunmuş durumdasınız. Ancak güncellemeleri henüz yapmadıysanız, cihazınızı hemen güncellemeniz kritik önem taşıyor.

Kaynak:https://hothardware.com/news/google-issues-security-warnings-android-device

• Redmi Note 13 hala Android 14'te ve Kasım 2024 güvenlik yaması yüklü. Ne kasımda gelecek dedikleri android 15 geldi ne de Aralık/Ocak 2025 güvenlik güncellemesi.

Xiaomi, Redmi = Yalancı, kolpacı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Xiaomi güncelleme vermesin daha iyi hocam. Daha önce bende Redmi Note 8 vardı. Her Android yüksetme güncellemesinden sonra daha kötü oldu. Mevcut güvenlik güncellemeleri gelsin yeterli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    bir çok firma 3 ayda bir yayınlıyor.

• Dandroid Milyarlarca Android kullanıcısı tehlikede: Google’dan kritik güncelleme geldi 

• bilexsamet kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/android-telefonlari-hizlandirma-yontemi--160399484

Şunu her android kullanıcısı uygulamalı. İşlemcinin oluşturduğu darboğazı yok edip arayüzü anında akıcı hale getiriyor. Avrupa birliği artık çok sıkı kurallar getirdi akıllı cihazlara. Eskisi gibi takılamıyorlar planlı eskitme konusunda.

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

Her ay güvenlik güncellemesi geliyordu. Bu ay bocaladılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Neden böylesin hocam ya :) Telefonlara her ay güvenlik güncellemesi yayınlandığını bilmiyor gibi davranıyorsun. Bakın Google ne yazmış:

"Android partners are notified of all issues at least a month before publication."

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Boş konuşma ya nesi var mış Android'in? Laf olsun diye yorum yapıyorsun işte.

• mert1907 kullanıcısına yanıt

Laf olsun diye yorum yaptım zaten Milyarlarca Android kullanıcısı tehlikede: Google’dan kritik güncelleme geldi 

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Takılıyorum hocam. Android kullanıcılarını gıcık etmek için yazdım yorumu. Milyarlarca Android kullanıcısı tehlikede: Google’dan kritik güncelleme geldi 

• Söz konusu Windows android ise gizliliğe ve güvenliğe güvenmeyin. Diğer macOS iOS vs tartışılır güvenli çok iyi falan demiyorum %100 güvenlik gizlilik yok zaten ama dediğim gibi Windows ve android de ya sistem açığından ya da sistem açığına gerek olmadan da kullanıcının zarar görmeye müsait sistemler

• Sahilli S kullanıcısına yanıt

Evet Wimdows'un parola koruması aşırı derecede kolay bir yöntemle aşılabiliyor. Windows şaka gibi gizlilik konusunda, Android'de aynısının laciverti.

• Hep çıkıyor böyle haberler, bomba haber Android cihazlara büyük güvenlik açığı diye ama kırk yıllık telefonlar da etrafımda da henüz o güvenlik açıklarından sızılan, hacklenen bir telefona denk gelmedim. iOS olsa haber bile vermezler zaten, ha o da hacklenmiyor zaten.

• bilexsamet kullanıcısına yanıt

son güvenlik güncellemesini 2022 şubat ta aldı note8 diye biliyorum.. en azından bendeki öyle... güvenlik güncellemesi bunca zamandır gelmiyor şimdi mi gelecekMilyarlarca Android kullanıcısı tehlikede: Google’dan kritik güncelleme geldi 

Teşekkürler hocam. Bu ayarları da yapalım.

• KKM kullanıcısına yanıt
    Şimdi gelmez zaten. Arayüz ve Android güncellemesini zaten geçtim. Güvenlik güncellemesi gelirse şükredin, diyorum.

Telefonun yşaına göre uygulanan bir durumdur. yakında yeni bir model tanıttılarsa bunu gözden çıkarmaya bşalıyorlar demektir. doğru birşey değil ama yapacak birşey yok.

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

Yapılacak şey tekrar aynı marka cihaz alarak aynı hatayı yapmamaktır.

• @sensaura hocam Android telefonlarda kapattığın güncellemeleri geri aç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.