Şimdi Ara

Mimar için sistem tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İçimdem intel geçiyo ama mantığım Fx 8350, i5 3570k dan her bakımdan daha iyi işlemcidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Yapabileceğin en mantıklı şey , sıfır sistem alacaksan GTX660 ti + FX 8350 üzerine bir sistem kurman.Anakarta çok yüklenmene gerek yok asus 970 çipset olur , ramler minimum 8 gb mümkünse 16gb olsun , mutlaka bir ssd alın oda corsair neutron gtx tavsiye ederim.

bu şekilde bir sistem ev ortamında iş görür. Hatta profesyonel ortamda da iş görür

8 GB çoğu durumda yetersiz kalacaktır. Artık çok yüklü sahnelerle uğraşıyoruz. Özellikle dış mekanda peyzaj için 16 gb bile az kalabiliyor. Ayrıca gtx660ti için fazladan ödemesine gerek yok. Mimari programlarda aradak,i farkı anlayamaz. Zaten her şekilde sahneyi optimize etmeyi öğrenmesi gerekecek. Bugün paraya kıyıp quadro alan bir çok mimar veya görselleştirmeci arkadaş performanstan şikayetçiyken arkadaşın aradaki farkla ram alması daha mantıklı olur.

Ayrıca corsair in su soğutmalarından biri olmazsa olmazlardan. 3D yle uğraşan insanın işlemciyi sonuna kadar oc etmesi farzdır.

Ayrıca; Sakın i5 alma! Sakın 4x4gb ram alma! Sakın 500 gb HDD alma! Sakın Quadro alma!

intel alacaksan mutlaka i7 al. 16gb ram alacaksan mutlaka 2x8gb al. HDD alacaksan ssd sistem diski olacağı için kaplama ve model arşivi çok yer kaplayacağı için 1-2 tb bir hdd al. WD green serisini tavsiye ederim. 2 TB bugün elime ulaştı. Hızlı, sessiz ve güvenilir. Ayrıca Quadro nun sana hiç bir getirisi olmaz.

Görüyorum ki işi bilen bilmeyen herkes tavsiye veriyor. Arkadaşlar fikriniz yoksa arkadaşı yanlış yönlendirmeyin.

Benim mesajımı alıntılayıp üzerine cevap yazmanın sebebi nedir ? Bilen bilmeyen tavsiye veriyor gibi bir yorumun bulunduğu yerde benim mesajımın alıntılanmasının sebebi nedir ?

• 'Görüyorum ki işi bilen bilmeyen herkes tavsiye veriyor. Arkadaşlar fikriniz yoksa arkadaşı yanlış yönlendirmeyin.'
    Bu cümle Chris Brown için fazla iddalı olmuş...
  • O mesajı bana yazmadığını biliyorum , forumda kimse böyle bir cümle kullanamaz bana. Benim sorduğum mesajımın alıntılanması ve alıntıda da böyle bir ibarenin bulunması. Yoksa herhangi bir iddiası vs. yok.
  • Bana da render anlamında kuvvetli bir bilgisayar lazım.O zaman bunu alsam nasıl olur.

INTEL Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB
    ASUS Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3
    16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    ZOTAC GTX670 AMP GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
    CORSAIR 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) * Sistem *
    WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata 3.0 64MB Cache intellipower Harddisk * Depolama *
    ASUS DRW-24B5ST 24X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA
    COOLER MASTER HYPER 212 EVO İŞLEMCİ SOĞUTUCU
  • quote:

Orijinalden alıntı: FyCum

'Görüyorum ki işi bilen bilmeyen herkes tavsiye veriyor. Arkadaşlar fikriniz yoksa arkadaşı yanlış yönlendirmeyin.'
    Bu cümle Chris Brown için fazla iddalı olmuş...

Chris Brown ı tanımam ama kime ne şekilde yazdığım gayet açık. Anlamayıp benimle inatlaşanlar da gayet açık

@Chris Brown Senin mesajımı alıntılamamın nedenini ilk paragrafta görebilirsin. Gtx660ti ve 8-16 gb ram demen yüzünden neden bunları almaması gerektiğini açıkladım. Kimse de burnundan kıl aldırmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 29 Haziran 2013; 10:32:23 >
  • sacmalik vallahi fx 8350 render da daha iyi diyorlar adam carpan kilit acik intel islemci oneriyor fx 8350 ve dedikleri dogruysa gtx 660 ekran kartli ucuz bir sistem isinizi gorur ssd olarak neutron lar gayet iyi corsair 300r dan yukarisini almayin 750 watt israftir ana karti msi g46 veya gigabyte ud3 alin butcenizi ram ve ssd ustune kuruns

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler hepinize teşekkür ederim. lütfedip cevap yazdınız. şimdi nasıl bir bilgisayar almalıyım şeklinde olan tek bilinmeyenli denklemim gördüğüm kadarıyla hangi bilgisayarı almalıyıma evrildi çok bilinmeyenli bir hal aldı askjdajsdj

bi başlık daha mı açsam bu bilgisayarlardan hangisini alayım diye , kafam çok karıştı. saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeranSetaou

Hocam render,3d çizim için işlemcilerin anakartları çok pahalı olunca sana normal işlemci önerdim.Ama ekran kartın prof çizim,render ekran kartı.Yukarda Hirotaro ' önerdiği sistemde iyi fakat senin işine yaramaz.Oyun tabanlı olmuş o sistem.Ram mhz'leri de düşük olmuş.Eğer bütçen 3700 olabilse daha iyisi olurdu ama bunu alırsan pişman etmez seni.

Tabiki oyun oynamayacagın için işlemci fanına pek bi işin düşmeye bilir.Stok fanı yeterli gelir.Ama almak istemessen 3500 tl ye tam senin istediğin gibi sistem oldu.Ama işlemcini 4.5, 5.0 GHz ye o.c yaparak işlemcini bayağı bi fark ile güçlendirebilirsin

Mimar için sistem tavsiyesi

quadro'ya gerek yok bence. yani daha ucuz bi şey alınabilir?

• 660 ile 660TI oyun haricinde hiçbir farkı olmaz. Ti almayın
  • benimde mesleğim gereği böyle bi sistem toplamam gerekti arkadaşların dediği gibi bende de 32 gb ddr3 ram ve ssd var işlemci fx8350 ve gtx 670 ile skecth up , autocad ve 3dmax de zorlanmıyorum ..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.