< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzuryum -- 7 Ağustos 2018; 16:2:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mimarlık (2. sayfa)
-
-
türkiye'de özel sektörde çalışmak zulümdür.en iyi yurtdışına gitmek. -
Var. %100 İngilizce bir bölüme gidenlerin hepsi iyi İngilizce öğreniyor diye bir şey yok. Yabancı dille ilgili sorunlarınız varsa oturup çalışmanız gerek.
Yabancı dille eğitim bir yabancı dil öğrenme yöntemi değildir. -
Taban puanlarında her yıl çok değişiklik oluyor mu? Bende mimarlık istiyorum bir kaç incelemek için site buldum ama ne kadar kesin olabileceğimi bilmediğim için sizlere sorma istedim. İçeriklerden biri de buydu, https://www.ogretmentercihim.com/blog/mimarlik-taban-puanlari
-
2019 yılında bir kez mezuna kalarak mimar sinan güzel sanatlar üniversitesine yerleştim. bu sene 2.yılım okuldaki, mezun ve ilk sınav senemde forumdan oldukça faydalandım, hatta geçmiş mesajlarımda mimarlık ve okulum hakkında soru sorduğum mesajlarım da hala bulunuyordur.
bölüm hakkında objektif konuşmak ve üstteki mesajlara da bi nevi cevap niteliğinde bu yanıtı yazıyorum
mimarlık kısa bir süre içinde size iyi para kazandıracak türden bir meslek değildir. ekonominin kötüye gidişiyle de mezun olduktan sonra hızlıca iş bulabilmek veya asgarinin üzerinde iyi bir maaşla işe atılmak okuduğunuz üniversiteyle ve yetinizle çok değişebilecek bi durumdur. çeşitli iş ilanları sitelerinde mimar ilanlarına bakarsanız genelinin altında sizden belirli bir yıl tecrübe, esnek çalışma saatlerine uyum, erkekler için askerliğinizi tamamlama ve araç kullanabilme yetisi kaçınılmazdır. bunun dışında da genel olarak ilanlarda işveren belirli bir niteliği bulamadığı için ilan vermek durumunda kalıyor. kimi büroların malzeme bilgilerinde eksiği olduğu için yapı malzemelerine hakim bir mimar arıyor, kimi bürolar strüktür çözümlemesinde vakit kaybettiğinden o alanda kendini iyice geliştirmiş bir mimar arıyorlar, bu liste böyle uzayıp gidiyor ama genel olarak büroların verdiği ilanlarda nokta atışı elemanlar bulmaya yönelik oluyor. tasarım yetilerinize güvenmek, ekiple koordine çalışıp estetik alanda yardımcı olma gibi kriterler ne yazık ki kimsenin umrunda olmuyor.
okuduğunuz üniversitenin değerli olmasının sebeplerinden en belirgini elbette size katacağı vizyon ve network işidir. bulunduğum okuldan mezun olanların oldukça büyük bir kısmı hocaların kendi ofislerinde, bizim okulda ya da kendini geliştirebildiği bir alanda işe çok rahat alınır, okulumda henüz mezun olmadan bazı hocaların yanında 3.500 - 4.000tl arasında maaşlarla işe girebiliyorlar.
okuduğum okul türkçe diliyle eğitim veriyor, üniversiteye girdiğim ilk yılda okuldaki bir doçent bize bu seneler neden mimarlığın sıralamasını düştüğünü sormuştu, dilin türkçe olması gibi bir cevap geldiğinde de "türkçesini tam olarak anlayıp süper yapabiliyorsunuz da ingilizcesiyle öğrenmek mi kaldı, türkçesini adam akıllı öğrendikten sonra ingilizce kısmını ilgisi olan zaten bir şekilde hallediyor" gibisinden bir cevap vermişti. ingilizce eğitim veren üniversitelerde de akademik ya da mimari anlamda verilen ingilizce bilgisi elbette tartışmaya açık bir durum.
mimarlığı lütfen okuruz ne olacak bilinciyle yazmayın. bu işi gerçekten yapabileceğinizden eminseniz yazın. tercih listenizde bilgisayar mühendisliği eczacılık tıp gibi meslekler dolaşırken arada açıkta kalmayayın diye mimarlık yazmayın. bir çok arkadaşım bu sebepten dolayı mimarlığı bıraktı. matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi dersleri görmeyeceksiniz. oldukça kolay geometri dersleri alacaksınız. 12 yıllık ilkokul ortaokul lise yaşamınızda soru bu cevap bu mantığıyla youtubedan hocadan dersi dinleyip soru çözmeye giriştiğiniz bir eğitim yerine hayal etmekte zorlandığınız soyut şeyleri kağıda veya bilgisayar programına somutlaştırmakla uğraşacaksınız. bol bol eleştirileceksiniz ve her kritiğinizden sonra baştan başlama gibi durumlar olacak ve bu psikolojinizi oldukça yıpratacak. sorduğunuz soruların matematiksel bir cevabı olmayacağı gibi birden fazla cevabı olduğundan neden diğer sonuçla düşünmedin gibi eleştiriler de alacaksınız. kısaca bilimsel olarak doğru cevap bu diyebilmek yerine kendi keyfinize veya hocanın keyfine göre bunu yaptım diyebilmeye ve bunu savunabilmeye de hazır olun.
okul olarak piyasada adını sıklıkla duyduğum üniversiteler; marka olmuş itü taşkışla, tarihinden dolayı mimar sinan, zaman zaman yıldız teknik ve odtü, zorluğundan dolayı dokuz eylül. bu adından bahsetmediğim özeller ve kalan bazı devlet üniversiteleri kötü demek değildir yanlış anlaşılmasın. yeni açılmasına rağmen istanbul üniversitesi, özyeğin, mef, bilkent gibi üniversiteleri de ara ara duyuyoruz. sadece piyasada ismini diğerlerinden çok duyduklarım üstteler. ben de bi kaç ay içerisinde uludağ üniversitesi mezunu yabancı birisiyle staj yapmaya gideceğim. iyi olan, bu işi seven ve kendini geliştiren üniversitesi bağımsız her yerde üste çıkıyor.
tanıdığınız, dayınız, amcanız, ailenizden birisi inşaat sektörüyle ilgili veya sizi o pozisyonlara götürebilecek yetideyse gözünüz kapalı yazabilirsiniz. bir projeyle yarım milyon almak da yarışmalara girip 6 aylık paranızı çıkarmak da mümkün. bunu yapabilmenin en rahat yolları da dediğim gibi ya tanıdığınız olmalı ki yanında bulunasınız, ya da kendinizi ciddi anlamda geliştirebilesiniz ki yarışmalarda boy gösterebilesiniz. yeni taksim meydanının yarışmasının değeri toplam yaklaşık 100k euro'ydu. ödüllerden bir tanesini alan ekip itü'de hocasıyla çalışan öğrencilerdi. aynı zamanda son sene dersini de bu şekilde vermiş oldu.
okulumla ve mimarlık hakkında aklınıza takılan sorular için yazmaktan çekinmeyin. sınav için de şimdiden geçmiş olsun, yolunuz msgsüye düşerse de mutlaka yazın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limetuar -- 28 Haziran 2021; 15:51:7 >
-
Hocam gtü mimarlık nasıl durumda piyasada bilginiz var mı
Bir de kendini geliştirmeği biraz açabilir misiniz kastetğiniz program dil öğrenmek gibi şeyler mi
Ha bir de işsizlik sorunu itü mezunu bir arkadaş iş bulamadığı hakkında videosu var youtubeda durum o kadar kötü mü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim ablam kamuda mimar. Şu an iyi kazanıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X