Şimdi Ara

mineral oil pc yada aquarium pc:)) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu manyak birşey yagı kullanmalarındakı amaç bldıgım kadarıyla elektırık iletmemesi deilmi yanılıyorsam lutfen söyleyınde hatamızı bılelım
  • quote:

Bu manyak birşey yagı kullanmalarındakı amaç bldıgım kadarıyla elektırık iletmemesi deilmi yanılıyorsam lutfen söyleyınde hatamızı bılelım

Yeap Fakat her yağ değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet91barut

quote:

Bu manyak birşey yagı kullanmalarındakı amaç bldıgım kadarıyla elektırık iletmemesi deilmi yanılıyorsam lutfen söyleyınde hatamızı bılelım

Yeap Fakat her yağ değil

peki nasıl yag olacak yardımcı olurmsuun
  • gerek yok hocam yağla cok igrenc pis duruyor hani görüntü olarak cok kötü performans olarakta bi katkısı yok yapmana deymez... darkhardwarede yapılmıstı arastırırsan oradada tüm inceliklerini görürsün
    quote:

Orjinalden alıntı: bmurat07

quote:

Orjinalden alıntı: ahmet91barut

quote:

Yeap Fakat her yağ değil

peki nasıl yag olacak yardımcı olurmsuun

• Sentetik Yağ Veya Mineral Yağ En sağlıklıları da ülkemizde biraz zor bulunur . mineral yağ :/
  • Sadece fantazi.Sogutmaya hiçbir katkısı olucana inanmıyorum.Yağın özelliğine aykırı en başta.Yağlar ısıyı dağıtmak aksine kendi içine hapseder.Kolay soğumaz vsvs.
    Gereksiz
    Ayrıca kısa devre yapıcak bi power durumu tehlikeli bi hale getirebilir.Bütün yağlar yanıcıdır sonuçta.
    Fakat denemek isteyen arkadaşlara piyasada parafin diyede adı geçen kandil yağını önerebilirim.Tabiki buda oldukca yanıcıdır.
    Kasanın yanında sağlam bi yangın söndürücü bulundurmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 3 Şubat 2008; 14:13:09 >
  • benzinde olabilir isteğe göre mazot
  • ona mazot koyarsan bi süre sonra aquarium pc deil mangal pc in olur
  • evet bunu bizde deniyecektik fakat fiyat bayabi tuzlu oluyo :D ayrıca pc riske atmamak için dandik bi pc olması lazım
  • hani ya balık atmadı içine

düşünsenizya böyle bir pc niz var 2 gun sonra görüntü yok ? bi bakacaksınız ekran kartı ile anakart arasına balık sıkışmış
  • peki ben sıvı soğutma sistemini kurarken saf su yerine mineral yağ kullanırsam nasıl olur??? işte yarar mı yoksa yani saf su gibi soğutma sağlayabilirmiyim...

Elimde bisikletimde kullandığım disk frende kullandığım mineral yağ mevcut yani bunun özel bi tipi felan olması lazım mıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaari_H600 -- 5 Şubat 2008; 16:21:38 >
  • motoru zorlar yoğunluktan dolayı antifrizli saf su kullanmalısın ya da özel sıvı soğutma sıvılarından
  • minral yağların sürtünme katsayıları ve yoğunlukları antifizli saf suya göre daha düşüktür o yüzden pompayı sorlayacağını düşünmüyorum ama önemli olan soğutma performansı nasıldır acaba bi fikri olan varmıdır???
  • onun profesyonel olarak ölçülmesi gerekir ısıyı emme ve ısıyı verme katsayılarının
    türkiyede böyle bişey yaptıklarını sanmıyorum
  • quote:

minral yağların sürtünme katsayıları ve yoğunlukları antifizli saf suya göre daha düşüktür o yüzden pompayı sorlayacağını düşünmüyorum ama önemli olan soğutma performansı nasıldır acaba bi fikri olan varmıdır???

Konuyu kavrayamamıssın kanımca.Sürtünme katsayılarını hesaplıcana yağın havadan katkat daha yoğun oldugunu bilmen yeterli.O pervanelerin dönerken ne kadar zorlanıcagı ap açık ortada.
    Yağlar ısıyı içlerine hapseder bu nedenle suya göre daha geç soğurlar fln .Benim branşım değil ama bunları bilmek için kimyacı yada fizikçi olmaya gerek yok.
    Ben sırf görüntü olsun die yapıcam diyene eyvallah ama daha iyi soğutucam diyosanız hiç umutlanmamanızı tafsiye ederim.
    Bir yiğin alternatif var hepsi bitmiş sıra akvaryuma gelmiş gibi bi hava varki nereden moda olduysa bende dahil herkesin gereksiz yere çenesini yorar olmuş.
    Yapıcam diyene başarılar.Ama boş işler ...

• arkadaşlar bende bu yaz göstermelik olarak yapmaya karar verdim hurdacıdan dandik bir bilgisayar alacağım herşeyini oradan söküp takarım fakat mineral oili nerden bulacam?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.