Şimdi Ara

Mini itx kasa i5 6500 için soğutucu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar mini itx kasamda kullanmak üzere i5 6500 işlemci için yani 1151p hava soğutucu model bakıyorum. Stok fan yeterli gelir diyecektir çoğunuz ama ben çok güvenmiyorum. Şöyleki GTA V gibi oyunlarda işlemci 70 dereceyi görüyor.
    Kasam mini itx Corsair 250D modeli. Sıvı soğutucular 200TL'den başlıyor amazondan alınca. O yüzden daha makul hava soğutuculara yönelmek istiyorum.

Kasanın desteklediği yükseklik 14cm. Yani Cooler Master 212 veya T4 sığmıyor.

Aklımda 3 model var aslında ama daha değişik tavsiyelere de açığım.

• Thermaltake Contac 21
    • Cooler master TX3
    • Arctic Freezer 13 CO

Kasa havalandırması şu şekilde;
    Önde 14cm'lik ızgaralı intake fan ve yanda 12cm'lik egzoz fan mevcut.
    Arkada 2 adet 8cm'lik egzoz fan yuvası mevcut. Buraya Arctic Freezer F8 almayı düşünüyorum ne kadar fayda eder bilemiyorum.
    Mevcut egzoz fanın sağına 1 tane daha 12cm'lik intake fan da takabilirim.

Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 16 Ağustos 2016; 16:52:24 >

• Cevap gelmemiş olsa da belki aynı sorundan şikayetçi olanlar denk gelir diye ben kendi çözümümü belirteyim.
    Amazon üzerinden Cooler Master Hyper T2 modeli işlemci soğutucu aldım. Siparişim 11 günde kargo dahil 73TL'ye geldi. Stok soğutucu ile 70 dereceyi gören işlemcim Hyper T2 ile 50 dereceyi geçmiyor.
    Masaüstünde ise 33-34 derecelerde 30 ağustos gibi sıcak bir zamanda.

Aklımda TX3 Evo vardı aslında ama 3 ısı borsunun tabanda ayrı olması ve yükseklik farkı olmasından dolayı ondan vazgeçtim. Hyper T2'de 2 ısı borusu olmasına rağmen tabanda 4 ısı borusu şeklinde duruyor. Türkiye'de Hyper T2'yi bulamadığımdan Amazon üzerinden aldım. Zaten Türkiye'de olsaydı bile bu fiyata alamazdım. TX3 Türkiye'de 110TL civarında satılırken Amazon'dan kargo dahil 80TL altına getirebiliyorsunuz.
    TX3 ve T2 arasındaki fiziksel farklılıklar;

Kasa içindeki duruşu;

• cooler masterin yatay fanli modelide var oda olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.