Şimdi Ara

Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
20
Favori
30.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abdulmusavvir

Beklediğimiz APU'nun incelemesi arkadaşlar, mini-itx anakartta bulabilirsek hazırlıklara başlama zamanıdır.
    http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMD-Fusion-A107850K-ile-Ekran-kartsiz-BF4-deneyimi-video-inceleme.htm

Bende bu ürünü merakla bekliyorum.Almayı düşünüyorum fakat ben aldıktan bir süre sonra hybrid cf yapıp performans artışı sağlamak istiyorum. Tam bu aralar sistem toplayacaktım erteledim yine .

• Onboard ekran kartlı anakart üzerinde daha geniş çapta çalışma platformu varken neden işlemciye entegre etmeye çalışıyorlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın üzerine koyacağına adam pci slotu takıp harici ekran kartı yapıveriyor.Anakarta koyarsa ayrı bir soğutucu gerekecek.Ayrıca işlemcinin içine koyduğunda işlemciyi de gpuyu da kendi üretiyor.Anakarta koymak isterse bir sürü firma ile uğraşması gerekir.Tutulmama riski daha yüksek diye tahmin ediyorum.İşin aslı ne acaba
  • matx sistem kuracağım ama şu anda piyasadaki asus dan sonra bana göre en iyi matx anakart olan Z87M GAMING bitmiş vatanda, ne sövdüm. olmadı yurtdışından alacağım anakartı. eğer msi anakart pcyi toplayana kadar stoklara girmezse şu iki anakarttan birini alacağım. oc yapmayı pek düşünmüyorum aslında. sadece diğer ekstra özellikleri için bu tür yüksek anakartları tercih ediyorum.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157373 ASRock Z87M Extreme4

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157393 ASRock Z87M OC Formula

oc yapmayı düşünmediğimden 2.yi gereksiz görüyorum ama diğerine göre başka ne gibi artıları var?

• KAZUYA MISHIMA kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Sanırım Bitfenix Prodigy kullanıcısı'sınız ben bu kasanın M modelini almayı planlıyorum çünkü AX1200W PSU'm biraz sorun çıkartacak düz model için ve M daha Overkill hardware'ler için modifiye edilmiş. Öncelikle kasadan memnun musunuz materyal kalitesi nasıl ? şuanda corsair 600t kullanmaktayım çok güzel şık bir kasa güzel bir hava akışı'da bol bol boş yer var ancak biraz fazla büyük ve inanılmaz ağır+kasa ısınırken -soğurken genleşme sesleri geliyor ve ben pek memnun olmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 21 Ocak 2014; 22:17:21 >
  • MSI Z87M-G43 Intel LGA 1150 Soket DDR3 USB3 SATA3 mATX Anakart (Haswell)

1

327,90 TL

INTEL Core i5-4670K LGA 1150 6MB 3.4GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Haswell)

1

729,53 TL

Aerocool DS Cube 2xUSB3.0, 2xUSB2.0 SSD Ready Micro ATX Küp Kasa

1

279,67 TL

GSkill RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3 1866Mhz CL9 PC Belleği (F3-14900CL9D-8GBXL)

Bu sistem nasıl sonradan ekran kartı vs ilave edilecek ama yazanlar oyuncu için bir küp kasa olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Merhaba, Sanırım Bitfenix Prodigy kullanıcısı'sınız ben bu kasanın M modelini almayı planlıyorum çünkü AX1200W PSU'm biraz sorun çıkartacak düz model için ve M daha Overkill hardware'ler için modifiye edilmiş. Öncelikle kasadan memnun musunuz materyal kalitesi nasıl ? şuanda corsair 600t kullanmaktayım çok güzel şık bir kasa güzel bir hava akışı'da bol bol boş yer var ancak biraz fazla büyük ve inanılmaz ağır+kasa ısınırken -soğurken genleşme sesleri geliyor ve ben pek memnun olmadım.

hocam acıkcası malzeme kalitesini sadece thermaltake kasa kullandığım için onunla kıyaslarsam muhtesem bir malzemesi var diyebilirim hiç corsair ürünü kullanmadım onunla kıyaslayamam.psu nun boyutları buyukse sığmaz kesmekte yeni kasayı mantksız geliyor bana benim elimde seasonic x 850 psu var tam oturdu bu kasaya zaten almadan oncede yabancı forumlarda fit olduğunu görmüştüm.genleşme olayı cıt cıt ses hiç buzamana kadar duymadım kasamdan malzeme kalitesi harika kasa okadar küçük değil bunuda belirtmek isterim ve malzemeden mütevellit birazda ağır ama tasımak sorun olmuyor ki elimdede gezdirmiyorum herzaman. arasıra eniştemin evine gidiyorum kasa ile oyun oynamak için onda 46"led var güzel oluyor mortal kombat ve futbol:D sğutma olarak bence gayet yeterli bir alan var mITX olan kasada ön tarafta 23 cm fan takılabiliyor ama orjinalinde 12cm var üst tarafada h100i +2 adet fan takılı arka kısımdada 12cm lik fan var ama 14cm delikleride var oluyor yani bir kaç resim paylaşabilirim.

• Kasa gerçekten çok güzel görünüyor, bende aynı amaç için küçük bir kasa istiyorum canım istediğin'de rahatça kaldırıp salona götürüp televizyona bağlayabileceğim ve arada sırada'da kuzenime götürüp onda'ki 55'' ambilight özellikli Philips TV'de beraber oynamak, ki bu 600T ile imkansız kasayı tek kişi kaldırabilmek bile çok zorlayıcı birde onda ne kadar PS3 olsa'da grafikler half life 1 tarzı ve iğrenç görünüyorlar büyük ekranda.

İzin PSU'nuzun boyutlarına baktım, 150 x 86 x 160 mm benimki ise 150mm(W) x 86mm(H) x 200mm(L bu demek oluyor'ki psu dışarı doğru çıkıntı yapacak bu yüzden bu kasanın M olan modelini seçtim aynı zamanda M model Micro atx ana kartlar ile'de uyumlu yani bu küçük canavarın içinde bir sli bile yapabilirsiniz.

Kasının içerisi böyle görünmekte, PSU'm sığması için yeterli yer var gibi görünüyor.

• Merhaba,

Tüm yazılanları baştan sonra okudum ama kafam çok karıştı maalesef. Konu 2 hafta sonra hortlatayım (belki teknoloji gelişmiştir veya siz kendinizi geliştirmişsinizdir )

Hayyam abimiz, zaten işlemcinin oyunları oynatmakta yeterli seviyede olduğunu, bu yüzden harici bir ekran kartına gerek kalmadığını söylüyor.

Kazuya ise o zmn herkesin çakallık yapıp bu sistemleri alacağını, ekran kartı dünyasının yok olacağını, öyle bir dünya olmayacağını savunuyor.

AMD'nin son çıkarttığı işlemcinin BF4 videosunda ise sistemi overclock mu yapmış, crossfire mı yapmış, ne yapmış olduğu belli değil.

Sizden küçük bir ricam var. Bilgisayar alacağım ve yaklaşık 3 aydır bu konuyu izlemekteyim. Özellikleri için Hayyam abimizin hiç duymamış olmasına rağmen, BF4 veya Crysis gibi oyunları orta seviyede (Hayyam abimiz için Resident Evil 6 için yüksek seviye diyeyim) oynatsın yeterli. Tek derdim Deagles68 gibi salona ve odama taşıyabilmem, hafif ve küçük olması. Bunun için anakart belli, herkes aynı anakartı kullanıyor gibi zaten, MSI Z871. Şimdi bu anakarta illa İ5 mi almamız lazım, AMD olmaz mı veya AMD destekli anakart var mı? Ekran kartı olarak GTX 660 ti almayı düşünüyorum. Yani tipi genel olarak Kazuya'ya benzeyecek ama tabii Hayyam ve Abdulmusavvir abilerin de fikrini almak isterim.

Olursa da aranıza katılırsam çok mutlu olurum. Teşekkürler.

• Amd olarak sistem kurmak istiyorsanız anakartı amd uyumlu bir anakart secmeniz gerekir arkadasların soylemiş olduğu anakart intel chipsetli MSI Z871 dir.
    Siz msi A88XI AC tarzında bir anakart bakacaksınız BURADA
    Bence secmiş olduğunuz ekran kartı gayet yeterli bir ekran kartı maddi durumunuz uygunsa daha ust seviye modellerde secebilirsiniz.
    Gelelim apu konusuna benim sahsi fikrim amd bir ekran kartı ureticisi olarak kendi sonunu getirirmi?İnsanların buyuk bir cogunluğu 1000tl ustu parayı harici ekran kartına veriyor ki bunun yarısı amd ekran kartları işlemci fiyatlarına bakıyorsun amd işlemciler intel işlemcilere göre cokdaha makul fiyatlıdırlar bunu sizde bilirsiniz 500 600tl de onları dusunurseniz sizce buyuk bir ekrankartı ureticisi bu apuları bulsa daha kendi ipini lleri ile cekermi neden boyle bir sey yapsın.Şahsen bunun oldugunu dusunuyor olsaydım suanki intel sistemimi satar direk amd işlemcili bir sistem kurardım hemde daha az paraya.İleri günlerde hersey orataya cıkacaktır sabırla bekliyorum

• Fakat hem birçok forumda hem de birçok karşılaştırmada R7 kartların HD7770 ile denk olduğunu gördüm. Bu durumda A10 7700K işlemcinin çoğu oyunda (son çıkan oyunları yüksek ayarlarda oynamayım, kabul) işimi göreceğini düşünüyorum. Yanına küçük bir SSD ve 8GB RAM ile bence sistem toplanabilir.

Yani bu durumda sistem :

A10 7700K
    MSI FM2-A75IA
    8GB RAM

olabilir gibi. Siz tabii ki yüksek oyun performansı için harici ekran kartı almak zorundasınız, haklısınız. Ama ben ve sanırım Hayyam Bey, yüksek oyun performansı istemiyoruz. Benim oynadığım oyunlar yıllardır aynı: BFME2, L4D2, Age of 3. Arada olur da çok beğenirsem son çıkan oyunlar, onları da orta seviyede oynayayım

Açıklamalarınız ve deneyim paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KAZUYA MISHIMA

Amd olarak sistem kurmak istiyorsanız anakartı amd uyumlu bir anakart secmeniz gerekir arkadasların soylemiş olduğu anakart intel chipsetli MSI Z871 dir.
    Siz msi A88XI AC tarzında bir anakart bakacaksınız BURADA
    Bence secmiş olduğunuz ekran kartı gayet yeterli bir ekran kartı maddi durumunuz uygunsa daha ust seviye modellerde secebilirsiniz.
    Gelelim apu konusuna benim sahsi fikrim amd bir ekran kartı ureticisi olarak kendi sonunu getirirmi?İnsanların buyuk bir cogunluğu 1000tl ustu parayı harici ekran kartına veriyor ki bunun yarısı amd ekran kartları işlemci fiyatlarına bakıyorsun amd işlemciler intel işlemcilere göre cokdaha makul fiyatlıdırlar bunu sizde bilirsiniz 500 600tl de onları dusunurseniz sizce buyuk bir ekrankartı ureticisi bu apuları bulsa daha kendi ipini lleri ile cekermi neden boyle bir sey yapsın.Şahsen bunun oldugunu dusunuyor olsaydım suanki intel sistemimi satar direk amd işlemcili bir sistem kurardım hemde daha az paraya.İleri günlerde hersey orataya cıkacaktır sabırla bekliyorum

Ben de aynısını dusunuyorum.Her oyunu acacak ekran kartı koyabilirler.Ama yuksek detayda oynatacak APU koymazlar.Yoksa ATİ'yi almısken ve gelirinin belki %60'ını VGA satısından elde ederken gidip de GTX 760 ya da 7950 duzeyinde bir Apu koyarsa kim ekran kartı alır.Zaten islemcilerini gorece olarak cok daha dusuk fiyata satıyor.9590 900TL iken 2000TL'ye VGA'sı var.Gidip de yuksek bir ekran kartı koyarsa kendini baltalar.
    Kasa ve Anakartı yurtdısından mı aldınız?Bir de maliyeti nedir?

• Kasa ve anakartı almanyadaki bir siteden almıştım,170 euro vermiştim yaklasık 392 tl ödemiştim bankaya.bu paranın içinde 21 euro kargoda vardı.şimdi 26 euro olmus.
  • Merhaba,

Sistemi topladım, emeği geçen ve öneri veren herkese çok çok teşekkür ederim ( özellikle Kazuya). Hayatımda ilk defa Call of tarzı oyunları full ayarlarda oynadım (yaşım bayaa var :)).

AMD FX-6300

ASUS M5A78L-M LX3 V2.0

SAPPHIRE HD7870 OC 2 GB 256 Bit

Kasa :http://tr.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00000216

WD 500 GB harddisk

Corsair Vengeance 8GB 1800MHz DDR3 Ram

TP-Link Wireless Ethernet Kart

Micro ATX şirin bir kasa oldu. Yazıcıoğlu'ndan çingen pazarlığı ile toplam 1500 TL'ye alındı. Resimleri isterseniz koyabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enderoid -- 10 Şubat 2014; 17:16:30 >

• Hayırlı olsun hocam umarım sorunsuz bir deneyimin olur.
    Sistemin gayet güzel kasanın linkinde bir problem var modelini yazarsan bakmak isterim birde sistemin kurulu halde görüntüsünü görmek isterim.
    Hayırlı olsun.
  • quote:

Hayırlı olsun hocam umarım sorunsuz bir deneyimin olur.
    Sistemin gayet güzel kasanın linkinde bir problem var modelini yazarsan bakmak isterim birde sistemin kurulu halde görüntüsünü görmek isterim.
    Hayırlı olsun.

Linke tekrar bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enderoid

quote:

Hayırlı olsun hocam umarım sorunsuz bir deneyimin olur.
    Hayırlı olsun.

Linke tekrar bakabilirsiniz.

Güzel bir kasa bulmuşsunuz hayırlı olsun tekrardan ayrıca sistemin fotosunuda paylasırsanız cok sevinirim,kasanız göz dolduruyor bu arada.
  • Önden, sağdan ve soldan resimleri. Üstten resim zaten sitede var. Kasanın üstünde görülen annemin danteli, hemen örttü kasayı. Üstte fan olmadığı için sorun olmuyor. Fanlar arkada, yanlarda ve önde.

Ekran kartı tam sığdı, iyi denk geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enderoid -- 11 Şubat 2014; 11:09:15 >

• quote:

Önden, sağdan ve soldan resimleri. Üstten resim zaten sitede var. Kasanın üstünde görülen annemin danteli, hemen örttü kasayı. Üstte fan olmadığı için sorun olmuyor. Fanlar arkada, yanlarda ve önde.

Hayırlı olsun, güle güle kullan kardeşim.. Sen beğendiysen sistemi gerisi önemli değil, keyfine bak..

• quote:

Önden, sağdan ve soldan resimleri. Üstten resim zaten sitede var. Kasanın üstünde görülen annemin danteli, hemen örttü kasayı. Üstte fan olmadığı için sorun olmuyor. Fanlar arkada, yanlarda ve önde.

güzel sistem olmus hakikaten güle güle kullan ben cok beğendim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.