Şimdi Ara

Mini-ITX tavsiye, öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendime salonda TV altında şık da duracak bir HTPC kurmaya karar verdim.. Tek kullanım şekli, XBMC ile 1080P film izleme ve internet kullanımı şeklinde olacak. Normal şartlarda Silverstone Sugo SG07 ile bu sistemi kurmak istiyordum ancak bu kasanın düşündüğümden daha iri olması ve Türkiye'de de bulunmaması nedeniyle Nexus Psile 10B kasayı yurt dışından istedim. Kasa budur http://www.psile.com/index.php?page=catalog_details&CID=1

Mini-ITX tavsiye, öneri

- Powersupply olarak ise picopsu'nun 160w olan modelinihttp://www.mini-itx.com/store/?c=10#picoPSU-160-XT
    - Power adaptör ise pico'nun 192w olanı olan modelihttp://www.mini-itx.com/store/~192w-ac-4pin
    - Anakart olarak Asus P8Z77-I DELUXE mini-itx almayı düşünüyorum..http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z77I_DELUXE/
    - Harici bir ekran kartı kesinlikle almayı düşünmüyorum.
    - HD olarak 1TB yada üstü 3.5 bir model düşünüyorum ama ısınma sorununa neden olacaksa SSD 256GB bir HD ile yoluma devam edebilirim..
    - İşlemci ve RAM'ler için de soğutucular alacağım..

Bildiğim kadarıyla benim powersupply 65w TDP'ye kadar işlemcileri desteklermiş.. core 2 bir işlemci kullanmak istemiyorum, bu kasaya i5 4 core HD4000 bir işlemci taksam verimli olur mu sizce.. Yurtdışında bir foruma i5 650 CPU kullanan gördüm mesela..

Bu kasa için alabileceğim en güncel beni uzun süre idare ettirecek işlemci ne olmalı? ve bu işlemcinin soğutması için ne almamı tavsiye edersiniz? En büyük sıkıntım farkında olmadan uyum sorunu olan bir parça satın almak, yada performansı daha iyi makul fiyatlı bir parçayı gözden kaçırmak..

Tavsiye ve öneriniz varsa yazarsanız çok sevinirim..

vakit ayıran herkese teşekkürler..

• kasayı almışsınız ama size tavsiyem bu kasa olur du

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-milo-serisi-ml03b-htpc-siyah-kasa.html

z77 anakart ile 65 ve 77 watt li işlemcileri kullanabilirsiniz i3 2120 ve i5 3450 olabilir. illa HD4000 derseniz i5 3570 ve ya 3770 almak gerekiyor yanlış bilmiyorsam.
  • teşekkürler erayozcan.. kasayı aldım artık emin ol çok beğemerek aldım bu kasayı.. bu yüzden bir sistem kuracaksam da bu kasa üstünden kurulacak.. intel i3 yada i5'li sistem kuramazsam da başımın caresine bakacam artık..

tavsiyelerine gelince.. i3570'de sadece K modelinde var HD4000'li olan onda da 77w TDP.. TDP'si düşük olan model işlemcilerde de HD2500 var çok büyük bir performans farkı olurmu ki ? 3770'i de maalesef bulamadım intel'in sitesinde..
  • Anakartı : ASUS Maximus V GENE Z77 DDR3 2800MHz Sata3 Usb3.0 , alabilirsiniz.
    İşlemci : i7 3770k çok fazla gelir ve kullanım amacınız için gereksizdir. i5 3570k yeterlidir. PC parçaları satan sitelerden görebilirsiniz. HD4000'e sahip bir işlemci alın kesinlikle. Psu iyileştirebilirseniz ekran kartını htpc uyumlu daha iyi bir şey alırsanız daha iyi edersiniz.
    Rami : 2x4gb şeklinde 1600mhz cl9 değerine sahip 1.5v ile çalışan ramlerden alın. Corsair Low profile veya Gskill RipjawsX, marka ve modelleri seçilebilir.
    Rame soğutucu almanıza gerek yok. İşlemciye HTPC için uygun olan bir tane alırsanız fena olmaz.
    Psu'yu mümkünse daha iyi bir şey alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 6 Eylül 2012; 14:05:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Anakartı : ASUS Maximus V GENE Z77 DDR3 2800MHz Sata3 Usb3.0 , alabilirsiniz.
    İşlemci : i7 3770k çok fazla gelir ve kullanım amacınız için gereksizdir. i5 3570k yeterlidir. PC parçaları satan sitelerden görebilirsiniz. HD4000'e sahip bir işlemci alın kesinlikle. Psu iyileştirebilirseniz ekran kartını htpc uyumlu daha iyi bir şey alırsanız daha iyi edersiniz.
    Rami : 2x4gb şeklinde 1600mhz cl9 değerine sahip 1.5v ile çalışan ramlerden alın. Corsair Low profile veya Gskill RipjawsX, marka ve modelleri seçilebilir.
    Rame soğutucu almanıza gerek yok. İşlemciye HTPC için uygun olan bir tane alırsanız fena olmaz.
    Psu'yu mümkünse daha iyi bir şey alın.

arkadaşın kasası sadece mini ıtx anakart destekliyor hocam gözden kaçmış sanırım

• Evet. mAtx desteklemiyormuş. Sadece ITX 17cm X 17cm. Benim önerdiğim model 24.4cm X 24.4cm idi. Psu olarakta fazla seçeneği yok o zaman. Kötü oldu bu tüh.
  • teşekkürler @HiqhWoltage.. @erayozcan'ın da dediği gibi kasa ITX.. az önce de yazmıştım i5 3570K TDP değerinden dolayı bana uygun değil.. bu picopsu power supply'lerinde en güçlüsünü alacağım, o da 65 TDP'ye kadar destek veriyor diye bir sitede okudum, (tereddütte kaldım)..

tereddütte kaldığım nokta şu; Buradahttp://www.mini-itx.com/store/?c=10#picoPSU-160-XT benim almayı düşündüğüm 160 XT psu'nun uyumluluk bölümünde şu cümleleri yazmışlar.. anladığım kadarıyla 192w adaptör ile 95 TDP'ye kadar destekler diyor, ama işlemci konusunda i3-i5-i7 için referans vermemişler. Buna rağmen yurtdısında bu kasada i5 650 işlemci ile kullanan da okudum..

Compatibility: The picoPSU-160-XT can power all our Mini-ITX boards with Geode, C3, C7, Atom and Fusion processors. Additionally most Mini-ITX boards with Intel and AMD processors up to around 95W TDP can be powered, with a 150W or 192W Adapter. The picoPSU-160-XT is currently our most powerful picoPSU. If you are considering using with a board not on our site, please email us to check compatibility.

Bu TDP konusu ne kadar önemlidir, işlemdi 77 TDP ise benim PSU daha azını destekliyorsa sisteme ne olur, donar mı çok mu ısınır?

• 3570K TDP desteklemez dedim ama dün mini-itx.com sitesine dün bir mail attıştım, şimdi onlardan cevap geldi..

Kısaca 160w psu + 192w adaptor ile Asus P8Z77-I DELUXE ve Intel Core i5 3570K işlemci uyumlu olur mu dedim.. Onlarda bana aşağıdaki cevabı göndermişler.. Anladığım kadarıyla sorun yok, zaten ben overclocking yapayı düşünmüyorum zaten anlamamda.. Sadece Blue-ray yada DVD drive kullanma diyor.. :)

Hi
    Thank you for your enquiry.
    This combination will work OK.
    However you will need to use either our 150W or 192W AC Adapters.
    Smaller AC Adapters will not be powerful enough.
    If you are overclocking then power consumption will go up.
    We cannot guarantee that in extreme cases this will work for you.
    If you are planning on using a full sizeBluRay or DVD drive then you may not have enough power.
    I hope this helps!

Kind Regards,
    Ewan Wilcocks
    Mini-ITX.com
  • Sizin işlemcinizin tdp si 77w olsada bu psu ile sorunsuz kullanırsınız. Normal bir kullanımda asla o değere çıkamazsınız, ne film ne de oyunda. 12w fark ile kullanılamaz bir psu değildir onun da bir peak değeri elbet var. Onlarla bir irtibata geçin kullanmayı düşündüğünüz bu parçaları... Size bilgi vereceklerdir.

Psu yetmeme sonrasında pc reset atar ve parçalar ile psu ısınır. Parçalara direk bir zarar gelmez aslında.

Tamam iyi işte yeter demişler. OC falan yapmazsınız siz muhtemelen zaten. Yaparsanız biraz daha artar güç tüketimi ona bağlı olarakta güç ihtiyacı denmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 6 Eylül 2012; 14:42:57 >
  • @HiqhWoltage siz bana yanıt yazarken onlar da mailime cevap göndermişler.. Aynen dediğiniz gibi sorun yok gözüküyor, onlarda teyit ettiler.. Overclockingden anlamam, eger mevcut DVD drive sorun cıkartırsa da harici bir cihaz bulmaya çalışırım..

@erayozcan, @HiqhWoltage çok teşekkürler arkadaşlar vakit ayırdıgınız için :)
  • arkadaslar bende insallah haftaya bitfenix prodigy siparişi verecegim sistemim;
    elimde olanlar;
    i7 3770k
    corsair H80
    Gskill ripjawsx 1600 mhz 8 gb
    seasonic x 850 w gold+
    corsair force gt 120 gb
    alınacak;asus p8z77 ı deluxe veya gigabyte z77n wifi
    sıkıntım su anakartı getirtmek cok sıkıntı gumrukte takılma riski var.gumruge takılırsada %20 odemesi cıkıyor.
    insallah sıkıntısız sistemi toplarsam resimleri ve incelemeyi paylasırım arkadaslar.
  • Asus anakart için bu arkadaşı tavsiye ederim.. kargosu da trackingli, ptt üstünden gönderiyor ve makul fiyatlı,
    Amerika'lı satıcılar yaklaşık 60 USD kargo bedeli istiyordu yanlış anımsamıyorsam ve esnek değiller çoğu konuda da..

dediğiniz gibi en fazla 20% vergisini verirsiniz..

http://www.ebay.com/sch/imlaam/m.html?item=230832585933&ssPageName=STRK%3AMEWNX%3AIT&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562
  • hocam bukadar nasıl guveniyorsun bu arkadasa
  • Ben Paypal'e güveniyorum:)

o arkadaş da babamın oğlu değil.. mağazasına feedbacklerine bakıp siz karar verin, birde googleden arama yapın adını, sosyal medya profiline de bakmak lazım..
    ben sadece önceden alışveriş yaptığım bir kişiyi olduğu için önerdim size..
  • anladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.